1 Ağustos 2020 Cumartesi

Pastane Poğaçası Tarifi

Pastane Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağ ( eritilmiş)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket yaş maya
  • 1 kilodan fazla un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 yumurta ( birinin sarısı üzerine ayrılacak)
İç harcı için;
  • Beyaz peynir

Pastane Poğaçası Tarifi Yapılışı

  1. Malzemeleri yoğurma kabına alıyoruz.
  2. Orta yumuşaklıkta bir hamur elde ediyoruz.
  3. Mayalanan hamuru bezelere ayırıyoruz.
  4. Elimizle açarak içine peyniri ilave edip kapatıyoruz.
  5. Yuvarlak bir şekilde tepsiye yerleştiriyoruz.
  6. Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.
  7. Çatal yardımıyla yukarıdan ve ortadan çizikler atıp fırına veriyoruz.
  8. 200-220 derece fırında kızara na kadar pişiriyoruz.


Servise hazır. Afiyet olsun.na kadar pişiyoruz.

Baklava Tarifi

Baklava Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı limon
  • Çay kaşığının ucuyla tuz
  • 4 buçuk 5 şu bardağı un (dikkatli)
Şerbet için;
  • 3 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon
İç harcı için;
  • Ceviz yada sizin isteğinize göre fındık fıstıkta olabilir
  • Ara katlarına
  • Nişasta buğday veya mısır nişastası fark etmiyor

Baklava Tarifi Yapılışı

  1. Bir kaba yumurta sıvı yağ tuz su ve limonu ekleyin sıvı haliyle karıştırın sonrasında üzerine dikkatli bir şekilde unu ekleyebilirsiniz .
  2. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edip onları küçük misketten birazcık büyük toplar yapıp bi kenarı koyun.
  3. Tarifi paylaşmayı sonradan düşündüğüm için kaç küçük beze çıktığını saymadım.
  4. Bezeleri uygun bir tabağa alıp üzerini streç film ile kapatalım ve buzdolabına kaldıralım.
  5. İç malzemeyi ve hamur açacağınız ortamı hazırlayana kadar yaklaşık yarım saat dinlendirelim.
  6. Daha sonra bezemizi bol nişasta ile açmaya başlayalım.
  7. Ben iki top misketi birleştirerek açtım ve o iki topun arasına 1 e 1 karışmış un ve nişastalı karışımdan serptim.
  8. Çay tabağı büyüklüğüne gelene kadar elimle açtım sonrasında üzerine nişasta dökerek açtım
  9. Ancak yufkamız büyüyüp inceldikten sonra mümkün olduğunca nişasta kullanmamaya ya da az kullanmaya özen gösterelim.
  10. Yufkanızı açabildiğiniz kadar ince açın. Başta da dediğim gibi güzel açamam olmaz diye düşünmeyin tam daire olması da zorunlu değil, sarınca zaten görünmeyecek eğrilik falan.
  11. Bülbül yuvası ve burma şeklinde yapmak için açtığınız yufkayı 4 parçaya bölün (pizza dilimi şeklinde).
  12. Geniş kısmına ceviz serpin, çok fazla serpmenizi önermem sardıktan sonra üst üste gelecekleri için yufkanızı yırtabilir.
  13. İnce bir çubukla, kalemle ya da incecik oklavalar ile rulo yapın.
  14. Rulonun her iki yanından büzerek kullandığınız çubuğu çıkartın.
  15. İsterseniz bu şekilde ya da daire şekli vererek tepsiye dize bilirsiniz.
  16. Tepsimize hazırladığımız baklavaları yerleştirelim.
  17. Gazete baklavası içinde yine aça bildiğiniz kadar açın oklavaya sarılıyken büzün sonra onu gazete veya yağlı kağıt üzerinde büzülmüş halini bozmadan geri açın.
  18. İç harcını koyun uzun kenarından hafif hafif içe doğru kaydırın çok sıkı olmamasına dikkat edin uzun şerit haline gelecek iki parlak kalınlığında kesip tepsiye dizin.
  19. Ben orta boy bir tepsi kullandım yuvarlak borcamların büyüğü ile de bir tane yani bi buçuk tepsi çıktı tepsim büyük olsaydı tam gelebilirdi.
  20. 250 gram margarin den iki kaşık eksiltip iki kaşığın yerine tereyağı çay bardağı kadar sıvı yağı ben zeytin yağı da kattım uygun bir tavaya alarak eritelim.
  21. Burada margarin kullansak olur mu diyecekler için tereyağı ile karıştırarak kullanabilirsiniz. Yada tekte kullanabilirsiniz.
  22. Erittiğimiz yağın tamamını baklavalarımızın üzerine gezdirelim.
  23. Ben üzerilerine parlak olabilmesi için ayriyetten sıvı yağ da gezdirdim:).
  24. Önceden ısıttığımız 170 derece fırında, baklavamızı yavaş yavaş pişirelim.
  25. Yaklaşık 40 dakika sürecektir ama yine de kontrollü olmanızda fayda var altı ve üzeri kızarana kadar pişirin.
  26. İçinin güzel piştiğine emin olun. Yazının devamına tüm püf noktalarını ekleyeceğim.
  27. Şerbeti için şeker, su ve limon suyunu uygun bir tencereye alarak karıştırın ve kaynamaya bırakın. Yaklaşık 15 dakika kaynatın.
  28. Çok koyu bir şerbet olmasın, ancak çok da akışkan olmaması gerekiyor.
  29. Kızaran baklavalarımızı fırından aldıktan sonra sıcak şerbetimizi üzerine gezdirelim.
  30. Şerbetiniz soğumuş ise ısıtabilirsiniz ancak kaynar olmasına gerek yok.
  31. Kesinlikle hamur olmayacaktır tedirgin olmayın baklavamız düşük ısıda uzun sürede piştiği için, iç katları da çok güzel pişiyor ve kesinlikle hamur oluyor.
  32. Aşağıya daha detaylı yazacağım.
  33. Tatlımız şerbetini çektikten ve soğuduktan sonra servise hazır. Gerçekten hazır baklava yanında hiç bir şey diyeceksiniz.
Herkese sevdikleriyle birlikte mutlu, huzurlu bir bayram diliyorum.
Deneyeceklere, şimdiden afiyet olsun. ❤.

Kahvaltının Yıldızı Krep Tarifi

Kahvaltının Yıldızı Krep Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz

Kahvaltının Yıldızı Krep Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle 2 adet yumurta kırılıp iyice çırpılır.
  2. Daha sonra 2 su bardağı süt ve 1 çay kaşığı tuz ilave edilip yine karıştırılır.
  3. Ardından 2 su bardağı unu kontrollü olarak eleyip iyice çırpıyoruz.
  4. Ben daha pratik olduğu için krep hamurunu hamur dağıtıcının içine koydum.
  5. Sizler de varsa onu kullanabilirsiniz dağıtması çok kolay oluyor.
  6. Ardından bir krep tavasına 1 yemek kaşığı sıvı yağ döküp güzelce yaydırıyoruz.
  7. Yağımız kızınca krep hamurumuzu dan yaklaşık 1 kepçe tavaya döküyoruz ve hızlıca yuvarlak hale gelene kadar çeviriyoruz.
  8. Altı ve üstü orantılı olacak şekilde pişirip sıcak şekilde servis yapıyoruz.
Deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun🙏🍀

İrmik Tatlısı Tarifi

İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • 125 gram margarin
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 3 buçuk su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için;
  • İrmik
Şerbeti için;
  • 2 buçuk su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 kaç damla limon suyu

İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle oda sıcaklığındaki margarin ve sıvı yağımızı bir kaba alalım elimizle karıştıralım.
  2. Sonra yoğurt ,yumurta ,sirke ve irmiği de döküp güzelce elimizle karıştıralım.
  3. Ardından un ve kabartma tozu vanilyayı da kaba ekleyip güzelce yoğuralım yumuşak bir hamur elde edelim.
  4. Hamurun yarısından azını ayıralım ve az olan hamura ceviz tarçın ekleyip güzelce yoğuralım.
  5. Beyaz hamurdan bir parça alıp uzun şekilde açalım ve içinde aynı uzunlukta diğer hamuru koyup yuvarlayalım.
  6. Cevizli hamur iç kısımda kalacak. Komple sardıktan sonra dışını irmiğe bulayıp bıçakla şekil verip keselim.
  7. Tepsimize dizelim ve 180 derece de hafif kızarana kadar pişirelim.
  8. Bu sırada şerbetimizi hazırlayalım ve ılımaya bırakalım ikisi de ılık olacak şerbetimizi de döküp 10- 15 dk dinlendirelim. Afiyet olsun.

Tava Böreği (Patates Peynirli) Tarifi

Tava Böreği (Patates Peynirli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 2 adet küçük boy patates
  • Peynir yoğunluğu tercihinize bağlı
  • 1 adetsoğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Nane
  • Kırmızı toz biber
  • Tereyağ
Sosu için
  • Yarın su bardağı süt
  • 1 adetyumurta
  • Yarım çay bardağızeytinyağı

Tava Böreği (Patates Peynirli) Tarifi Yapılışı

  1. Soğanı küp küp doğrayıp zeytinyağında hafifçe çeviriyoruz patatesleri rendeleyip içine ilave ediyoruz iyice yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  2. Son olarak baharatları ilave ediyoruz eğer peyniriniz tuzluysa tuzu kontrollü kullanın.
  3. Karışımın içine peynirimizi ilave ediyoruz.
  4. Kullanacağımız tavayı tereyağı ile yağlıyoruz.
  5. Üzerine yufkamızı dörde bölüp iki kat üst üste serip sos döküyoruz.
  6. Sonra bir katını daha koyup iç harç koyuyoruz tekrar sos tekrar yufka serip iç harç koyuyoruz bu şekilde yufkamız bitene kadar yapıyoruz.
  7. Kalan sosu üzerine gezidiyoruz ocağın en küçük gözünde kısık ateşte pişiriyoruz altını kontrol ediyoruz pişmişse yine hafifçe tavayı yağlayıp diğer tarafı çeviriyoruz afiyet olsun🙏🏻.

Arpa Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi

Arpa Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı bulgur
  • 3 yemek kaşığı arpa şehriye
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tereyağı ve sıvı yağ
  • Sıcak su

Arpa Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağı sıvı yağ karışımı ocakta kızdırılır.
  2. Arpa şehriyeler kavrulur.
  3. Soğan yemeklik doğranır ve kavrulur.
  4. Salça ilave edilir ve karıştırılır.
  5. Yıkanmış bulgur ilave edilerek 5dk kavrulur.
  6. Üzerini geçecek kadar sıcak su ve baharatları ilave edilerek kapağı kapatılır.
  7. Yaklaşık 20 dk kısık ateşte pişirilir.
🌸afiyet olsun🌸.

Taze Fasulye Salatası Tarifi

Taze Fasulye Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg taze fasulye
  • 2 adet közlenmiş kapya biber
  • 3-4 dal taze soğan
  • 1 avuç ince kıyılmış dereotu
  • 1 avuç ince kıyılmış maydanoz
  • 1 küçük kutu haşlanmış mısır
  • 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
  • 1 limonun suyu
  • Tuz

Taze Fasulye Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Ayıklanmış fasulyeleri dilediğiniz şekilde doğrayıp tuzlu suda yumuşayana dek haşlayın. Sıcakken zeytinyağı gezdirip soğumaya bırakın.
  2. Geriye kalan tüm malzemeleri ince ince doğrayıp taze fasulyeler ile buluşturun, salatamız hazır. Deneyenlere afiyet olsun.

Özellikle Çocukların Çok Seveceği Kıymalı Patates Tarifi

Özellikle Çocukların Çok Seveceği Kıymalı Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 büyük boy patates
  • 400 gram kıyma
  • 2 adet biber
  • 1 adet soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 3 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı su

Özellikle Çocukların Çok Seveceği Kıymalı Patates Tarifi Yapılışı

  1. Soğan sarımsak yağda kavrulur ve kıyma eklenir kavrulmaya devam edilir.
  2. Baharatlar ve salça eklenir çiğliği geçene kadar kavrulur.
  3. Domates ve tuz eklenir karıştırılır ve su eklenir çok az pişirilir.
  4. Patatesler yuvarlak kesilir yağda kızartılır tepsiye dizilir ve üzerine kıymalı harç serilir.
  5. 3 kat patates ve 3 kat kıymalı harç yayılır üzerine isteğe bağlı biber bırakılır.
  6. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarmaya başlayınca fırından alınır.
Deneyen herkese afiyet olsun 🌺.

Kemik Suyuna Terbiyeli Çorba Tarifi

Kemik Suyuna Terbiyeli Çorba Tarifi İçin Malzemeler

  • 5-6 adet dana ya da kuzu kemik (hafif etli olursa daha güzel olur)
  • 7 su bardağı su
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 limon
  • 1 yemek kaşığı tepeleme un
  • 2 yemek kasığı dolusu yoğurt
  • Tereyağı
  • Nane
  • Pul biber
  • Tuz

Kemik Suyuna Terbiyeli Çorba Tarifi Yapılışı

Özellikle çocuklar için bu yarayışlı çorbamıza başlamadan önce kemikleri hafifte eti olursa daha da lezzetli olur.
  1. Etimizi iyice yıkayıp düdüklü tenceremize alıyoruz.
  2. Üzerine göz kararı ya da 7 su bardağı kadar su koyup kapatıyoruz ve 30-40 dk pişiriyoruz.
  3. Süre sonunda kapağı açıp kemikleri tencereden alıp terbiyemizi hazırlamaya geçiyoruz.
  4. Limon suyu yumurta sarısı un ve yoğurdu çırpıyoruz.
  5. Kemik suyundan 1 kaşık ilave edip ılıştırıyoruz.
  6. Ardından terbiyemizi tenceremize yavaş boşaltıp hızlı karıştırıyoruz, orta ateşte karıştırarak 15 dk daha kaynatıyoruz.
  7. Tuzunu ve haşladığımız etten ekliyoruz.
  8. Üzerine tereyağında kızdırdığımız nane pul biber ekip servis yapabilirsiniz.
  9. Dilerseniz kaynama esnasında tel şehriye ya da arpa şehriye katıp da yapabilirsiniz, afiyet olsun

Yanardağ Pastası Tarifi

Yanardağ Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket hazır pandispanya keki (kendi yaptığım pandispanya kekimi kullandım)
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • Yarım su bardağı kavrulmuş fındık
  • 3 adet küçük boy muz
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi
Çikolata sosu;
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
Süslemek için;
  • Toz fıstık

Yanardağ Pastası Tarifi Yapılışı

  1. ☘ Çikolata sosu yapılışı; tencereye sütü boşaltın. İçine kakao, toz şeker, un ekleyin ve şekerler çözülene kadar karıştırın
  2. ☘Ocağı açın ve orta ateşte kaynayana kadar çırpmaya devam edin. Kaynayınca kısık ateşte 1 dakika kaynatın ve altını kapatın.
  3. ☘ Krem şanti ile 1 su bardağı soğuk sütü iyice çırpın. İçine çikolata damlası, dilimlenmiş muz, fındık ekleyin ve karıştırın. Buzdolabında 30 dk soğumaya bırakın. Bu aşamadan sonra keki dilimleyin.
  4. ☘Pandispanya kekini enlemesine ikiye bölün. Üst katmanı 6 ya da 8 parçaya bölün.
  5. ☘Alt katmanı süt ile ıslatın. Üzerine krem şantili karışımı tepe olacak şeklinde yayın.
  6. ☘Bir kaseye Hindistan cevizi, başka bir kaseye biraz çikolata sosu dökün. 6 ya da 8 parçaya böldüğünüz kek parçalarını önce çikolata sosuna ardından Hindistan cevizine bulayın ve krem şantinin üzerine yerleştirin.
  7. ☘Dilimlenmiş tüm kek parçalarını bu şekilde yapın.
  8. ☘Orta kısmına hazırladığınız çikolata sosunu dökün. Süslemek için de toz fıstık kullanın.
Servise hazır. Afiyet olsun :)

Kıymalı Pide Tarifi

Kıymalı Pide Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo un
  • 1 paket kuru yada yas maya
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
İç harcı için
  • 500 gram kıyma
  • 2 adet domates
  • 2 adet kuru soğan
  • 4-5 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Kıymalı Pide Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce ilik suyumuzla çok sert olmayan bir hamur yoğurup mayalanması için kenara alıyoruz.
  2. Bu arada iç harç malzemelerimizin.
  3. Sebzelerini yıkayıp biberlerin çekirdeklerini çıkarıp rondodan geçiriyoruz soğanlar çok sulandığı için sularını sıkalım.
  4. Bütün malzemeleri iç harcının güzelce karıştırın eğer kıymanızın yağı azsa yarım çay bardağı yağı ekleyebilirsiniz.
  5. Hamurumuzdan portakal büyüklüğünde paraçalar alıp uzunlamasına açalım.
  6. İki yemek kaşığı iç harcını üzerine yayıp kenarlarını hafifce katlayın katladığınız yerlere fırca yardımıyla yağ sürüp sıcak fırına verin.
Afiyet olsun.

Ağlayan Kek Tarifi

Ağlayan Kek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için;
  • 2 su bardağı süt
Sosu için;
  • 1 paket çikolata sosu
  • 2.5 su bardağı süt
Üzeri için;
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt

Ağlayan Kek Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce krem şanti ve çikolata sosunu hazırlayıp onları soğumaya bırakıyoruz.
  2. Sonra karıştırma kabında şeker ve yumurtayı güzelce çırpıyoruz.
  3. Diğer hamur malzemeleri eklenir ve tekrardan çırpılır. Kare ya da yuvarlak borcama kekimizin hamurunu döküyoruz.
  4. 180 derecelik fırında 30 dakika pişiriyoruz. Fırından çıkınca soğumaya koyuyoruz ve soğuyunca üzerine kürdan yardımıyla delikler açıp sütle birlikte ıslatıyoruz.
  5. Sonra bir 5 dakika bekleyip üstüne krem şantisini koyuyoruz. Krem şantinin üstüne de çikolata sosunu döküyoruz.
Afiyet olsun. 😊.

Buz Gibi Limonata Tarifi

Buz Gibi Limonata Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 limon
  • 3 kaşık şeker
  • 3 bardak su

Buz Gibi Limonata Tarifi Yapılışı

  1. 1 limon kabuğunu beyazını almadan rendeleyelim.
  2. 3 kaşık şekerle ovalım.
  3. Limonu sıkalım ve 3 bardak su ekleyelim.
  4. Biraz bekletelim ve süzelim.
Afiyet olsun😊.