Yanardağ Pastası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket hazır pandispanya keki (kendi yaptığım pandispanya kekimi kullandım)
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
- 1 çay bardağı damla çikolata
- Yarım su bardağı kavrulmuş fındık
- 3 adet küçük boy muz
- 1 su bardağı Hindistan cevizi
Çikolata sosu;
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı toz şeker
Süslemek için;
- Toz fıstık
Yanardağ Pastası Tarifi Yapılışı
- ☘ Çikolata sosu yapılışı; tencereye sütü boşaltın. İçine kakao, toz şeker, un ekleyin ve şekerler çözülene kadar karıştırın
- ☘Ocağı açın ve orta ateşte kaynayana kadar çırpmaya devam edin. Kaynayınca kısık ateşte 1 dakika kaynatın ve altını kapatın.
- ☘ Krem şanti ile 1 su bardağı soğuk sütü iyice çırpın. İçine çikolata damlası, dilimlenmiş muz, fındık ekleyin ve karıştırın. Buzdolabında 30 dk soğumaya bırakın. Bu aşamadan sonra keki dilimleyin.
- ☘Pandispanya kekini enlemesine ikiye bölün. Üst katmanı 6 ya da 8 parçaya bölün.
- ☘Alt katmanı süt ile ıslatın. Üzerine krem şantili karışımı tepe olacak şeklinde yayın.
- ☘Bir kaseye Hindistan cevizi, başka bir kaseye biraz çikolata sosu dökün. 6 ya da 8 parçaya böldüğünüz kek parçalarını önce çikolata sosuna ardından Hindistan cevizine bulayın ve krem şantinin üzerine yerleştirin.
- ☘Dilimlenmiş tüm kek parçalarını bu şekilde yapın.
- ☘Orta kısmına hazırladığınız çikolata sosunu dökün. Süslemek için de toz fıstık kullanın.
Servise hazır. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder