1 Ağustos 2020 Cumartesi

Yanardağ Pastası Tarifi

Yanardağ Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket hazır pandispanya keki (kendi yaptığım pandispanya kekimi kullandım)
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • Yarım su bardağı kavrulmuş fındık
  • 3 adet küçük boy muz
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi
Çikolata sosu;
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
Süslemek için;
  • Toz fıstık

Yanardağ Pastası Tarifi Yapılışı

  1. ☘ Çikolata sosu yapılışı; tencereye sütü boşaltın. İçine kakao, toz şeker, un ekleyin ve şekerler çözülene kadar karıştırın
  2. ☘Ocağı açın ve orta ateşte kaynayana kadar çırpmaya devam edin. Kaynayınca kısık ateşte 1 dakika kaynatın ve altını kapatın.
  3. ☘ Krem şanti ile 1 su bardağı soğuk sütü iyice çırpın. İçine çikolata damlası, dilimlenmiş muz, fındık ekleyin ve karıştırın. Buzdolabında 30 dk soğumaya bırakın. Bu aşamadan sonra keki dilimleyin.
  4. ☘Pandispanya kekini enlemesine ikiye bölün. Üst katmanı 6 ya da 8 parçaya bölün.
  5. ☘Alt katmanı süt ile ıslatın. Üzerine krem şantili karışımı tepe olacak şeklinde yayın.
  6. ☘Bir kaseye Hindistan cevizi, başka bir kaseye biraz çikolata sosu dökün. 6 ya da 8 parçaya böldüğünüz kek parçalarını önce çikolata sosuna ardından Hindistan cevizine bulayın ve krem şantinin üzerine yerleştirin.
  7. ☘Dilimlenmiş tüm kek parçalarını bu şekilde yapın.
  8. ☘Orta kısmına hazırladığınız çikolata sosunu dökün. Süslemek için de toz fıstık kullanın.
Servise hazır. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder