1 Ağustos 2020 Cumartesi

İrmik Tatlısı Tarifi

İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • 125 gram margarin
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 3 buçuk su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için;
  • İrmik
Şerbeti için;
  • 2 buçuk su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 kaç damla limon suyu

İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle oda sıcaklığındaki margarin ve sıvı yağımızı bir kaba alalım elimizle karıştıralım.
  2. Sonra yoğurt ,yumurta ,sirke ve irmiği de döküp güzelce elimizle karıştıralım.
  3. Ardından un ve kabartma tozu vanilyayı da kaba ekleyip güzelce yoğuralım yumuşak bir hamur elde edelim.
  4. Hamurun yarısından azını ayıralım ve az olan hamura ceviz tarçın ekleyip güzelce yoğuralım.
  5. Beyaz hamurdan bir parça alıp uzun şekilde açalım ve içinde aynı uzunlukta diğer hamuru koyup yuvarlayalım.
  6. Cevizli hamur iç kısımda kalacak. Komple sardıktan sonra dışını irmiğe bulayıp bıçakla şekil verip keselim.
  7. Tepsimize dizelim ve 180 derece de hafif kızarana kadar pişirelim.
  8. Bu sırada şerbetimizi hazırlayalım ve ılımaya bırakalım ikisi de ılık olacak şerbetimizi de döküp 10- 15 dk dinlendirelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder