Kıymalı Pide Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo un
- 1 paket kuru yada yas maya
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
İç harcı için
- 500 gram kıyma
- 2 adet domates
- 2 adet kuru soğan
- 4-5 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım demet maydanoz
- 2 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Kıymalı Pide Tarifi Yapılışı
- İlk önce ilik suyumuzla çok sert olmayan bir hamur yoğurup mayalanması için kenara alıyoruz.
- Bu arada iç harç malzemelerimizin.
- Sebzelerini yıkayıp biberlerin çekirdeklerini çıkarıp rondodan geçiriyoruz soğanlar çok sulandığı için sularını sıkalım.
- Bütün malzemeleri iç harcının güzelce karıştırın eğer kıymanızın yağı azsa yarım çay bardağı yağı ekleyebilirsiniz.
- Hamurumuzdan portakal büyüklüğünde paraçalar alıp uzunlamasına açalım.
- İki yemek kaşığı iç harcını üzerine yayıp kenarlarını hafifce katlayın katladığınız yerlere fırca yardımıyla yağ sürüp sıcak fırına verin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder