1 Ağustos 2020 Cumartesi

Kıymalı Pide Tarifi

Kıymalı Pide Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo un
  • 1 paket kuru yada yas maya
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
İç harcı için
  • 500 gram kıyma
  • 2 adet domates
  • 2 adet kuru soğan
  • 4-5 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Kıymalı Pide Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce ilik suyumuzla çok sert olmayan bir hamur yoğurup mayalanması için kenara alıyoruz.
  2. Bu arada iç harç malzemelerimizin.
  3. Sebzelerini yıkayıp biberlerin çekirdeklerini çıkarıp rondodan geçiriyoruz soğanlar çok sulandığı için sularını sıkalım.
  4. Bütün malzemeleri iç harcının güzelce karıştırın eğer kıymanızın yağı azsa yarım çay bardağı yağı ekleyebilirsiniz.
  5. Hamurumuzdan portakal büyüklüğünde paraçalar alıp uzunlamasına açalım.
  6. İki yemek kaşığı iç harcını üzerine yayıp kenarlarını hafifce katlayın katladığınız yerlere fırca yardımıyla yağ sürüp sıcak fırına verin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder