Ağlayan Kek Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1.5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için;
- 2 su bardağı süt
Sosu için;
- 1 paket çikolata sosu
- 2.5 su bardağı süt
Üzeri için;
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
Ağlayan Kek Tarifi Yapılışı
- İlk önce krem şanti ve çikolata sosunu hazırlayıp onları soğumaya bırakıyoruz.
- Sonra karıştırma kabında şeker ve yumurtayı güzelce çırpıyoruz.
- Diğer hamur malzemeleri eklenir ve tekrardan çırpılır. Kare ya da yuvarlak borcama kekimizin hamurunu döküyoruz.
- 180 derecelik fırında 30 dakika pişiriyoruz. Fırından çıkınca soğumaya koyuyoruz ve soğuyunca üzerine kürdan yardımıyla delikler açıp sütle birlikte ıslatıyoruz.
- Sonra bir 5 dakika bekleyip üstüne krem şantisini koyuyoruz. Krem şantinin üstüne de çikolata sosunu döküyoruz.
Afiyet olsun. 😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder