1 Ağustos 2020 Cumartesi

Pastane Poğaçası Tarifi

Pastane Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağ ( eritilmiş)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket yaş maya
  • 1 kilodan fazla un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 yumurta ( birinin sarısı üzerine ayrılacak)
İç harcı için;
  • Beyaz peynir

Pastane Poğaçası Tarifi Yapılışı

  1. Malzemeleri yoğurma kabına alıyoruz.
  2. Orta yumuşaklıkta bir hamur elde ediyoruz.
  3. Mayalanan hamuru bezelere ayırıyoruz.
  4. Elimizle açarak içine peyniri ilave edip kapatıyoruz.
  5. Yuvarlak bir şekilde tepsiye yerleştiriyoruz.
  6. Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.
  7. Çatal yardımıyla yukarıdan ve ortadan çizikler atıp fırına veriyoruz.
  8. 200-220 derece fırında kızara na kadar pişiriyoruz.


Servise hazır. Afiyet olsun.na kadar pişiyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder