1 Ağustos 2020 Cumartesi

Zebra Kek Tarifi

Zebra Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yaklaşık 2 su bardağı un
  • 1.5 yemek kaşığı kakao

Zebra Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri iyice çırpıp diğer malzemeleri ekleyelim.
  2. Hepsini çırptıktan sonra hamuru ikiye bölüp yarısına kakao ekleyelim ve çırpalım.
  3. Yuvarlak bir tepsi yada borcamın zeminini sıvı yağ ile yağlayalım.
  4. Önce sade harcımızdan 1 kepçe sonra kakaolu harcımızdan 1 kepçe olacak şekilde bitene kadar bu şekilde dökelim.
  5. Çöp şiş ile desen verelim.
  6. Önceden ısıtılmış 180° fırında yaklaşık 25-30 dk pişirelim.Afiyet olsun 🌸.

Şeftali Reçeli Tarifi

Şeftali Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo şeftali
  • 750 gram şeker
  • Çay kaşığın ucuyla limon tuzu

Şeftali Reçeli Tarifi Yapılışı

  1. Şeftalileri soyup dilimliyoruz.
  2. Dilimlerimizi küçük küçük doğruyoruz dileyen dilim şeklinde de bırakabilir.
  3. Şekeri üzerine döküp dört beş saat bekletip ocağa alalım kaynamaya başlayınca altını kısıp yirmibeş otuz dakika pişirelim.
  4. Üzerine gelen köpükleri alın ocakdan indirmeden beş dakika önce limon tuzunu ekleyin reçelinizi kısa saklıyacaksanız sıcak sıcak kavanoza doldurup kapağını iyice sıkıp ters çevirin beş altı saat sonra kilerinize kaldırın. Afiyet olsun.

Çıtır Patlıcan Kızartması Tarifi

Çıtır Patlıcan Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet orta boy patlıcan
  • 2 adet yumurta
  • 1 kase un
  • 1 kase panko (Ekmek kırıntısı )
  • Sıvıyağ
  • Su, tuz

Çıtır Patlıcan Kızartması Tarifi Yapılışı


  1. 4 adet patlıcanı genişçe bir tavaya alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Ocağın altını açıp haşlamaya başlayın.
  2. Kenarlarından renk değişimi başlayınca maşayla çevirin. Arada kontrol ederek soyulacak kıvama gelecek kadar haşlayın. ( çok haşlanmayacak, hafif diri kalacak ) çabuk soğuması için bir kaba alıp üzerine soğuk su ekleyin.
  3. Sonra sudan çıkarıp kabuklarını soyun.
  4. İkiye kesip sonra da her parçayı 4 e kesin ve tuzlayın.
  5. Bir kaseye çırpılmış 2 yumurta, başka bir kaseye un ve bir başka kaseye de ekmek kırıntısı koyun. ( galeta unu veya mısır unu da kullanabilirsiniz ama ekmek kırıntısı en güzel sonucu veriyor. Ben evde kalmış ekmekleri parçalayıp kurutuyorum. Sonra robotta inceltiyorum. Kavanozda saklayıp kullanıyorum. )
  6. Tavaya sıvı yağ koyup ocağın altını açın.
  7. Yağ ısınınca her patlıcanı önce una, sonra yumurtaya sonra da pankoya bulayıp yavaşça yağa bırakın.
  8. Diğer patlıcanları da aynı şekilde hazırlayıp arkalı önlü kızartın. Tercihen sarımsaklı yoğurtla ılık veya soğuk servis yapın.

Dağılmayan Sulu Köfte Tarifi

Dağılmayan Sulu Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram kıyma
  • 4 yemek kaşığı ince bulgur
  • 1 adet rendelenmiş
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • Tuz, karabiber, kırmızı toz biber, kimyon
  • Maydanoz (İsteğe bağlı)
  • 4 adet orta boy patates
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet ince doğranmış soğan

Dağılmayan Sulu Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle köftelerimizi hazırlayıp biraz dinlendiriyoruz.
  2. Köfte harcı için kıymayı, rendelenmiş soğan ve sarımsağı, bulguru ve isteğe bağlı ince kıyılmış maydanozu ekleyip iyice yoğuruyoruz.
  3. Harcımızdan cevizden biraz küçük parçalar alarak yuvarlayıp tabağa diziyoruz.
  4. Daha sonra üzerlerini kapatı0 dolapta en az yarım saat dinlenmeye bırakıyoruz. Eğer vaktiniz yoksa bekletmeden de yapabilirsiniz.
  5. Patatesleri küp küp doğruyoruz.
  6. Bir tencereye ince doğradığımız soğanları ekleyip kavurmaya başlıyoruz.
  7. Soğanlar kavrulunca salçayı da ekleyip kokusu çıkana kadar kavurma işlemine devam ediyoruz.
  8. Ardından patatesleri ekleyip biraz daha kavuruyoruz.
  9. Üzerine patateslerin üzerini biraz geçecek kadar sıcak su ekleyip kaynatıyoruz.
  10. Su kaynamaya başlayınca içerisine köfteleri de ekleyip tuzunu atıp pişmeye bırakıyoruz.
  11. Patatesler yumuşayınca yemeğimiz hazır demektir.Afiyet olsun.

Et Sote Tarifi

Et Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 500 gram kuşbaşı et
  • 2 adet domates
  • 4 adet sivri biber
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Kekik
  • Üzerini geçecek kadar sıcak su
  • Tuz

    Et Sote Tarifi Yapılışı

    1. Tencereye sıvı yağ ve doğranmış soğanı ekleyip kavurun.
    2. Etleri, domates ve sivri biberi ekleyip güzelce karıştıralım.
    3. Etler biraz piştikten sonra üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyerek tekrar karıştıralım ve üzerine pul biber, karabiber ve kekiği ekleyerek pişmesini bekleyelim.
    4. Arada sırada karıştıralım ve en son pişmesine yakın tuzunu ekleyip ocağın altını kapatalım ve servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Muzlu Kek Tarifi

Muzlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağından bir parmak fazla sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet vanilya
  • 1.5 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 adet muz

Muzlu Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurtaları ve şekeri bir kapta beyazlaşana dek çırpalım.
  2. Sıvı yağı ve sütü ekleyelim, çırpmaya devam edelim.
  3. Un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu da ekleyip çırpalım.
  4. Kalıbı margarin ile yağlayıp kek harcını dökelim.
  5. Muzu çatalla iyice ezip üzerine gezdirelim ve bıçak yardımı ile yayalım.
  6. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 45- 50 dakika pişirelim.
Afiyet olsun. ☺️☺️.

Kuzu İncik Güveç Tarifi

Kuzu İncik Güveç Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 parça kuzu incik bol yağlı
  • 1 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 er çay kaşığı (Pul biber – kara biber – kimyon )
  • 2 adet isteğe bağlı kurutulmuş biber
  • 1 adet yeşil biber
  • Bir dilim tereyağ
  • Bir yemek kaşığı zeytin yağı
  • Yağlı kağıt
  • Aliminyum folyo
  • Güveç

Kuzu İncik Güveç Tarifi Yapılışı

  1. Dilimlenmiş incikler güvecin en dibine yumuşak yumuşak dizilir.
  2. Üzerine dilimlenmiş / domates – biber ve soğanı yerleştirip bir dilim tereyağını parmak kalınlığında ( artık en incesi hangisi ise tencereye yayarak tüm baharatlarımızı serpiyoruz.
  3. Sonrasın da üzeri kapanacak kadar yağlı kağıt koyuyoruz.Aliminyum folyo ile hava almayacak şekilde kapatılıp üç saat kısık ateşte pişiriyoruz.Sonrası hali ile sıcak sıcak servis. Afiyet olsun ;)

Cevizli Burma Baklava Tarifi

Cevizli Burma Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket baklava yufkası
  • 250 gram tereyağı (Daha hafif olmasını isterseniz 200 gram tereyağı ve biraz sıvı yağı karıştırıp yapabilirsiniz)
  • Ceviz yada fıstık
Şerbeti
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Çeyrek limon

Cevizli Burma Baklava Tarifi Yapılışı

  1. Cevizleri rondoda ufalayalım.
  2. Bir baklava yufkasına cevizleri serpiştirelim ve ince bir oklava yardımı ile yufkayı saralım.
  3. Oklavanın içinde elimizle yufkayı büzelim. Isıya dayanıklı bir cam kaba sırayla hepsini hazırlayıp yerleştirelim.
  4. Tereyağını iyice kızdıralım üstündeki köpüğünü ayırıp baklavaların üzerine dökelim.
  5. Fırın ayarı alt üst 180 derece önceden ısıtalım fırınımızı. Baklavamızı fırında güzelce kızarana kadar pişirelim.🍃🍃🍃
  6. Şerbet için su, şeker, limonu tencereye alalım.
  7. Şerbet kaynayınca orta ateşe alıp 15 -18 dakika kadar kaynatalım.
  8. Fırından çıkan baklavanın ilk sıcağı çıkınca ılınmış şerbetle buluşturalım.Şerbet ılık tatlı sıcak olabilir. Şimdiden kolay gelsin afiyet olsun. 🤗

Meyveli Pasta Tarifi

Meyveli Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanya için:
  • 1 bardak toz şeker
  • 4 yumurta
  • 1 bardak un
  • Vanilin, kabartma tozu
Krema için:
  • 1 paket krem şanti
  • Yarım bardak süt
  • 33% kaymak
Çikolatalı sos için:
  • 2 çorba kaşığı kakao tozu
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • 3 çorba kaşığı süt
  • 300 gram tereyağı
Süsleme üçün:
  • Meyveler
  • Bisküviler

Meyveli Pasta Tarifi Yapılışı



  1. 4 yumurtanın beyazını sarıdan ayırıp yarım bardak toz şekerle çırpıcıda çırpalım. Çok koyu kıvam alınacak.
  2. Sonra sarıları ve yarım bardak toz şekeri de ekleyelim.
  3. Vanilin de ekleyip çırpmaya devam edelim.
  4. Unu bir kaç defa eledikden sonra kabartma tozu ile ekleyelim spatula ile karıştıralım.
  5. 180 derecede fırına koyalım.
  6. Bu arada çırpıcının ayakarını ( tellerini) ve krema yapacağımız kabı buzdolabında ( dondurucuda) 10-15dak bekletdikden sonra yarım bardak sütle krem şantisini çırpalım. Kaymak isteğe göre eklene bilir.
  7. Pandispanyanı iki hisseye ayırıp kremasını sürelim.
  8. En üstden çikolata sosunu yapım ekleyelim. Meyvelerle bisküvilerle süsleyelim.Çikolata sosu ben hepsini ocaktda tencereye ilave ederek yaptım. Afiyet olsun.

Kurban Etli Pirinç Pilavı Tarifi

Kurban Etli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram küçük doğranmış kurbanlık dana etinden
  • Yarım çay bardağı arpa şehriye
  • 1 su bardağı yasemin pirinç
  • 1 çay kaşığı tuz, toz şeker
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 2,5 su bardağı su
Arpa şehriyeyi kavurmak için :
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Etler için :
  • 1 yemek kaşığı sirke

Kurban Etli Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı


  1. Tavaya etleri koyalım suyunu salıp çekene kadar pişsin önce ocağın altını kısalım.
  2. Sonra üzerine 2 su bardağı suyu koyalım.
  3. Ocağı açalım fokurdayınca 1 yemek kaşığı sirke koyalım .
  4. 1 çimdik tuz karabiberi koyalım suyu bitene kadar pişirelim .
  5. Diğer tarafta tencereye yağları biraz yağlar kızınca sonra suyu verelim pirinci ılık tuzlu suda 5 dakika bekletip yıkayalım.
  6. Kaynayan suya salalım sonra tuz şeker limon suyu karabiber dökelim karıştıralım .
  7. Diğer tarafta tavada yağda kısık ateşte şehriyeyi kavuralım .
  8. Pilava ekleyelim suyunu çeken eti pilava ekleyelim .
  9. Bir kere karıştıralım kapağını kapatalım kısık ateşte pilavımız suyunu çekti mi ocağı kapatalım üzerine havlu kağıt serelim .
Demlensin afiyet olsun.

Pastane Poğaçası Tarifi

Pastane Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağ ( eritilmiş)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket yaş maya
  • 1 kilodan fazla un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 yumurta ( birinin sarısı üzerine ayrılacak)
İç harcı için;
  • Beyaz peynir

Pastane Poğaçası Tarifi Yapılışı

  1. Malzemeleri yoğurma kabına alıyoruz.
  2. Orta yumuşaklıkta bir hamur elde ediyoruz.
  3. Mayalanan hamuru bezelere ayırıyoruz.
  4. Elimizle açarak içine peyniri ilave edip kapatıyoruz.
  5. Yuvarlak bir şekilde tepsiye yerleştiriyoruz.
  6. Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.
  7. Çatal yardımıyla yukarıdan ve ortadan çizikler atıp fırına veriyoruz.
  8. 200-220 derece fırında kızara na kadar pişiriyoruz.


Servise hazır. Afiyet olsun.na kadar pişiyoruz.

Baklava Tarifi

Baklava Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı limon
  • Çay kaşığının ucuyla tuz
  • 4 buçuk 5 şu bardağı un (dikkatli)
Şerbet için;
  • 3 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon
İç harcı için;
  • Ceviz yada sizin isteğinize göre fındık fıstıkta olabilir
  • Ara katlarına
  • Nişasta buğday veya mısır nişastası fark etmiyor

Baklava Tarifi Yapılışı

  1. Bir kaba yumurta sıvı yağ tuz su ve limonu ekleyin sıvı haliyle karıştırın sonrasında üzerine dikkatli bir şekilde unu ekleyebilirsiniz .
  2. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edip onları küçük misketten birazcık büyük toplar yapıp bi kenarı koyun.
  3. Tarifi paylaşmayı sonradan düşündüğüm için kaç küçük beze çıktığını saymadım.
  4. Bezeleri uygun bir tabağa alıp üzerini streç film ile kapatalım ve buzdolabına kaldıralım.
  5. İç malzemeyi ve hamur açacağınız ortamı hazırlayana kadar yaklaşık yarım saat dinlendirelim.
  6. Daha sonra bezemizi bol nişasta ile açmaya başlayalım.
  7. Ben iki top misketi birleştirerek açtım ve o iki topun arasına 1 e 1 karışmış un ve nişastalı karışımdan serptim.
  8. Çay tabağı büyüklüğüne gelene kadar elimle açtım sonrasında üzerine nişasta dökerek açtım
  9. Ancak yufkamız büyüyüp inceldikten sonra mümkün olduğunca nişasta kullanmamaya ya da az kullanmaya özen gösterelim.
  10. Yufkanızı açabildiğiniz kadar ince açın. Başta da dediğim gibi güzel açamam olmaz diye düşünmeyin tam daire olması da zorunlu değil, sarınca zaten görünmeyecek eğrilik falan.
  11. Bülbül yuvası ve burma şeklinde yapmak için açtığınız yufkayı 4 parçaya bölün (pizza dilimi şeklinde).
  12. Geniş kısmına ceviz serpin, çok fazla serpmenizi önermem sardıktan sonra üst üste gelecekleri için yufkanızı yırtabilir.
  13. İnce bir çubukla, kalemle ya da incecik oklavalar ile rulo yapın.
  14. Rulonun her iki yanından büzerek kullandığınız çubuğu çıkartın.
  15. İsterseniz bu şekilde ya da daire şekli vererek tepsiye dize bilirsiniz.
  16. Tepsimize hazırladığımız baklavaları yerleştirelim.
  17. Gazete baklavası içinde yine aça bildiğiniz kadar açın oklavaya sarılıyken büzün sonra onu gazete veya yağlı kağıt üzerinde büzülmüş halini bozmadan geri açın.
  18. İç harcını koyun uzun kenarından hafif hafif içe doğru kaydırın çok sıkı olmamasına dikkat edin uzun şerit haline gelecek iki parlak kalınlığında kesip tepsiye dizin.
  19. Ben orta boy bir tepsi kullandım yuvarlak borcamların büyüğü ile de bir tane yani bi buçuk tepsi çıktı tepsim büyük olsaydı tam gelebilirdi.
  20. 250 gram margarin den iki kaşık eksiltip iki kaşığın yerine tereyağı çay bardağı kadar sıvı yağı ben zeytin yağı da kattım uygun bir tavaya alarak eritelim.
  21. Burada margarin kullansak olur mu diyecekler için tereyağı ile karıştırarak kullanabilirsiniz. Yada tekte kullanabilirsiniz.
  22. Erittiğimiz yağın tamamını baklavalarımızın üzerine gezdirelim.
  23. Ben üzerilerine parlak olabilmesi için ayriyetten sıvı yağ da gezdirdim:).
  24. Önceden ısıttığımız 170 derece fırında, baklavamızı yavaş yavaş pişirelim.
  25. Yaklaşık 40 dakika sürecektir ama yine de kontrollü olmanızda fayda var altı ve üzeri kızarana kadar pişirin.
  26. İçinin güzel piştiğine emin olun. Yazının devamına tüm püf noktalarını ekleyeceğim.
  27. Şerbeti için şeker, su ve limon suyunu uygun bir tencereye alarak karıştırın ve kaynamaya bırakın. Yaklaşık 15 dakika kaynatın.
  28. Çok koyu bir şerbet olmasın, ancak çok da akışkan olmaması gerekiyor.
  29. Kızaran baklavalarımızı fırından aldıktan sonra sıcak şerbetimizi üzerine gezdirelim.
  30. Şerbetiniz soğumuş ise ısıtabilirsiniz ancak kaynar olmasına gerek yok.
  31. Kesinlikle hamur olmayacaktır tedirgin olmayın baklavamız düşük ısıda uzun sürede piştiği için, iç katları da çok güzel pişiyor ve kesinlikle hamur oluyor.
  32. Aşağıya daha detaylı yazacağım.
  33. Tatlımız şerbetini çektikten ve soğuduktan sonra servise hazır. Gerçekten hazır baklava yanında hiç bir şey diyeceksiniz.
Herkese sevdikleriyle birlikte mutlu, huzurlu bir bayram diliyorum.
Deneyeceklere, şimdiden afiyet olsun. ❤.

Kahvaltının Yıldızı Krep Tarifi

Kahvaltının Yıldızı Krep Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz

Kahvaltının Yıldızı Krep Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle 2 adet yumurta kırılıp iyice çırpılır.
  2. Daha sonra 2 su bardağı süt ve 1 çay kaşığı tuz ilave edilip yine karıştırılır.
  3. Ardından 2 su bardağı unu kontrollü olarak eleyip iyice çırpıyoruz.
  4. Ben daha pratik olduğu için krep hamurunu hamur dağıtıcının içine koydum.
  5. Sizler de varsa onu kullanabilirsiniz dağıtması çok kolay oluyor.
  6. Ardından bir krep tavasına 1 yemek kaşığı sıvı yağ döküp güzelce yaydırıyoruz.
  7. Yağımız kızınca krep hamurumuzu dan yaklaşık 1 kepçe tavaya döküyoruz ve hızlıca yuvarlak hale gelene kadar çeviriyoruz.
  8. Altı ve üstü orantılı olacak şekilde pişirip sıcak şekilde servis yapıyoruz.
Deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun🙏🍀