1 Ağustos 2020 Cumartesi

Cevizli Burma Baklava Tarifi

Cevizli Burma Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket baklava yufkası
  • 250 gram tereyağı (Daha hafif olmasını isterseniz 200 gram tereyağı ve biraz sıvı yağı karıştırıp yapabilirsiniz)
  • Ceviz yada fıstık
Şerbeti
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Çeyrek limon

Cevizli Burma Baklava Tarifi Yapılışı

  1. Cevizleri rondoda ufalayalım.
  2. Bir baklava yufkasına cevizleri serpiştirelim ve ince bir oklava yardımı ile yufkayı saralım.
  3. Oklavanın içinde elimizle yufkayı büzelim. Isıya dayanıklı bir cam kaba sırayla hepsini hazırlayıp yerleştirelim.
  4. Tereyağını iyice kızdıralım üstündeki köpüğünü ayırıp baklavaların üzerine dökelim.
  5. Fırın ayarı alt üst 180 derece önceden ısıtalım fırınımızı. Baklavamızı fırında güzelce kızarana kadar pişirelim.🍃🍃🍃
  6. Şerbet için su, şeker, limonu tencereye alalım.
  7. Şerbet kaynayınca orta ateşe alıp 15 -18 dakika kadar kaynatalım.
  8. Fırından çıkan baklavanın ilk sıcağı çıkınca ılınmış şerbetle buluşturalım.Şerbet ılık tatlı sıcak olabilir. Şimdiden kolay gelsin afiyet olsun. 🤗

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder