Cevizli Burma Baklava Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket baklava yufkası
- 250 gram tereyağı (Daha hafif olmasını isterseniz 200 gram tereyağı ve biraz sıvı yağı karıştırıp yapabilirsiniz)
- Ceviz yada fıstık
Şerbeti
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Çeyrek limon
Cevizli Burma Baklava Tarifi Yapılışı
- Cevizleri rondoda ufalayalım.
- Bir baklava yufkasına cevizleri serpiştirelim ve ince bir oklava yardımı ile yufkayı saralım.
- Oklavanın içinde elimizle yufkayı büzelim. Isıya dayanıklı bir cam kaba sırayla hepsini hazırlayıp yerleştirelim.
- Tereyağını iyice kızdıralım üstündeki köpüğünü ayırıp baklavaların üzerine dökelim.
- Fırın ayarı alt üst 180 derece önceden ısıtalım fırınımızı. Baklavamızı fırında güzelce kızarana kadar pişirelim.🍃🍃🍃
- Şerbet için su, şeker, limonu tencereye alalım.
- Şerbet kaynayınca orta ateşe alıp 15 -18 dakika kadar kaynatalım.
- Fırından çıkan baklavanın ilk sıcağı çıkınca ılınmış şerbetle buluşturalım.Şerbet ılık tatlı sıcak olabilir. Şimdiden kolay gelsin afiyet olsun. 🤗
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder