Kurban Etli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram küçük doğranmış kurbanlık dana etinden
- Yarım çay bardağı arpa şehriye
- 1 su bardağı yasemin pirinç
- 1 çay kaşığı tuz, toz şeker
- 1 çay kaşığı limon suyu
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 2,5 su bardağı su
Arpa şehriyeyi kavurmak için :
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Etler için :
- 1 yemek kaşığı sirke
Kurban Etli Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı
- Tavaya etleri koyalım suyunu salıp çekene kadar pişsin önce ocağın altını kısalım.
- Sonra üzerine 2 su bardağı suyu koyalım.
- Ocağı açalım fokurdayınca 1 yemek kaşığı sirke koyalım .
- 1 çimdik tuz karabiberi koyalım suyu bitene kadar pişirelim .
- Diğer tarafta tencereye yağları biraz yağlar kızınca sonra suyu verelim pirinci ılık tuzlu suda 5 dakika bekletip yıkayalım.
- Kaynayan suya salalım sonra tuz şeker limon suyu karabiber dökelim karıştıralım .
- Diğer tarafta tavada yağda kısık ateşte şehriyeyi kavuralım .
- Pilava ekleyelim suyunu çeken eti pilava ekleyelim .
- Bir kere karıştıralım kapağını kapatalım kısık ateşte pilavımız suyunu çekti mi ocağı kapatalım üzerine havlu kağıt serelim .
Demlensin afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder