1 Ağustos 2020 Cumartesi

Kurban Etli Pirinç Pilavı Tarifi

Kurban Etli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram küçük doğranmış kurbanlık dana etinden
  • Yarım çay bardağı arpa şehriye
  • 1 su bardağı yasemin pirinç
  • 1 çay kaşığı tuz, toz şeker
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 2,5 su bardağı su
Arpa şehriyeyi kavurmak için :
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Etler için :
  • 1 yemek kaşığı sirke

Kurban Etli Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı


  1. Tavaya etleri koyalım suyunu salıp çekene kadar pişsin önce ocağın altını kısalım.
  2. Sonra üzerine 2 su bardağı suyu koyalım.
  3. Ocağı açalım fokurdayınca 1 yemek kaşığı sirke koyalım .
  4. 1 çimdik tuz karabiberi koyalım suyu bitene kadar pişirelim .
  5. Diğer tarafta tencereye yağları biraz yağlar kızınca sonra suyu verelim pirinci ılık tuzlu suda 5 dakika bekletip yıkayalım.
  6. Kaynayan suya salalım sonra tuz şeker limon suyu karabiber dökelim karıştıralım .
  7. Diğer tarafta tavada yağda kısık ateşte şehriyeyi kavuralım .
  8. Pilava ekleyelim suyunu çeken eti pilava ekleyelim .
  9. Bir kere karıştıralım kapağını kapatalım kısık ateşte pilavımız suyunu çekti mi ocağı kapatalım üzerine havlu kağıt serelim .
Demlensin afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder