Meyveli Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanya için:
- 1 bardak toz şeker
- 4 yumurta
- 1 bardak un
- Vanilin, kabartma tozu
Krema için:
- 1 paket krem şanti
- Yarım bardak süt
- 33% kaymak
Çikolatalı sos için:
- 2 çorba kaşığı kakao tozu
- 3 çorba kaşığı toz şeker
- 3 çorba kaşığı süt
- 300 gram tereyağı
Süsleme üçün:
- Meyveler
- Bisküviler
Meyveli Pasta Tarifi Yapılışı
- 4 yumurtanın beyazını sarıdan ayırıp yarım bardak toz şekerle çırpıcıda çırpalım. Çok koyu kıvam alınacak.
- Sonra sarıları ve yarım bardak toz şekeri de ekleyelim.
- Vanilin de ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Unu bir kaç defa eledikden sonra kabartma tozu ile ekleyelim spatula ile karıştıralım.
- 180 derecede fırına koyalım.
- Bu arada çırpıcının ayakarını ( tellerini) ve krema yapacağımız kabı buzdolabında ( dondurucuda) 10-15dak bekletdikden sonra yarım bardak sütle krem şantisini çırpalım. Kaymak isteğe göre eklene bilir.
- Pandispanyanı iki hisseye ayırıp kremasını sürelim.
- En üstden çikolata sosunu yapım ekleyelim. Meyvelerle bisküvilerle süsleyelim.Çikolata sosu ben hepsini ocaktda tencereye ilave ederek yaptım. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder