1 Ağustos 2020 Cumartesi

Şeftali Reçeli Tarifi

Şeftali Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo şeftali
  • 750 gram şeker
  • Çay kaşığın ucuyla limon tuzu

Şeftali Reçeli Tarifi Yapılışı

  1. Şeftalileri soyup dilimliyoruz.
  2. Dilimlerimizi küçük küçük doğruyoruz dileyen dilim şeklinde de bırakabilir.
  3. Şekeri üzerine döküp dört beş saat bekletip ocağa alalım kaynamaya başlayınca altını kısıp yirmibeş otuz dakika pişirelim.
  4. Üzerine gelen köpükleri alın ocakdan indirmeden beş dakika önce limon tuzunu ekleyin reçelinizi kısa saklıyacaksanız sıcak sıcak kavanoza doldurup kapağını iyice sıkıp ters çevirin beş altı saat sonra kilerinize kaldırın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder