1 Ağustos 2020 Cumartesi

Et Sote Tarifi

Et Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 500 gram kuşbaşı et
  • 2 adet domates
  • 4 adet sivri biber
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Kekik
  • Üzerini geçecek kadar sıcak su
  • Tuz

    Et Sote Tarifi Yapılışı

    1. Tencereye sıvı yağ ve doğranmış soğanı ekleyip kavurun.
    2. Etleri, domates ve sivri biberi ekleyip güzelce karıştıralım.
    3. Etler biraz piştikten sonra üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyerek tekrar karıştıralım ve üzerine pul biber, karabiber ve kekiği ekleyerek pişmesini bekleyelim.
    4. Arada sırada karıştıralım ve en son pişmesine yakın tuzunu ekleyip ocağın altını kapatalım ve servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder