Çıtır Patlıcan Kızartması Tarifi
Çıtır Patlıcan Kızartması Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet orta boy patlıcan
- 2 adet yumurta
- 1 kase un
- 1 kase panko (Ekmek kırıntısı )
- Sıvıyağ
- Su, tuz
Çıtır Patlıcan Kızartması Tarifi Yapılışı
- 4 adet patlıcanı genişçe bir tavaya alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Ocağın altını açıp haşlamaya başlayın.
- Kenarlarından renk değişimi başlayınca maşayla çevirin. Arada kontrol ederek soyulacak kıvama gelecek kadar haşlayın. ( çok haşlanmayacak, hafif diri kalacak ) çabuk soğuması için bir kaba alıp üzerine soğuk su ekleyin.
- Sonra sudan çıkarıp kabuklarını soyun.
- İkiye kesip sonra da her parçayı 4 e kesin ve tuzlayın.
- Bir kaseye çırpılmış 2 yumurta, başka bir kaseye un ve bir başka kaseye de ekmek kırıntısı koyun. ( galeta unu veya mısır unu da kullanabilirsiniz ama ekmek kırıntısı en güzel sonucu veriyor. Ben evde kalmış ekmekleri parçalayıp kurutuyorum. Sonra robotta inceltiyorum. Kavanozda saklayıp kullanıyorum. )
- Tavaya sıvı yağ koyup ocağın altını açın.
- Yağ ısınınca her patlıcanı önce una, sonra yumurtaya sonra da pankoya bulayıp yavaşça yağa bırakın.
- Diğer patlıcanları da aynı şekilde hazırlayıp arkalı önlü kızartın. Tercihen sarımsaklı yoğurtla ılık veya soğuk servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder