6 Ağustos 2020 Perşembe

Talaş Böreği Tarifi

Talaş Böreği Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler

  • 200 gr tereyağı
  • 4 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1.5 su bardağı ılık su
  • 4 çorba kaşığı mısırözü yağı

İç malzeme

  • 500 gr kuşbaşı et
  • 2 çorba kaşığı mısırözü yağı
  • 4 soğan
  • 1 demet kıyılmış maydanoz
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 çorba kaşığı haşhaş tohumu

Talaş Böreği Nasıl Yapılır?

Bol soğanlı bir börek tarifi daha. Ete en çok soğanın yakıştığının da bir göstergesi. Geleneksel bir tarif olan talaş böreğini sıcağa yakın ılık olarak yemenizi öneriyoruz. Böreğin iç malzemesi için 1 soğanı ince doğrayın. Mısırözü yağını tencerede ısıtın. Soğanı ve eti ilave edip kavurun. Salçayı 1 bardak sıcak suda eritip ete ekleyin. Etler yumuşayana kadar pişirin. Kalan 3 soğanı piyaz doğrayıp ete ilave edin. Tuz, karabiber ve kıyılmış maydanozu ekleyip 10 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Hamur için, unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın. Limon suyu, tuz, mısırözü yağı ve ılık su ekleyerek yoğurun. Yarım cm kalınlığında açın. Tereyağını eritip üçte birini hamurun üzerine sürün. Hamuru sağdan sola ve aşağıdan yukarıya doğru katlayıp üzerini örtün ve 20 dakika dinlendirin. Yağın kalan kısmını kullanarak işlemi 2 kez tekrarlayın. Hamuru dördüncü seferde ince açıp kareler şeklinde kesin. İçlerine hazırladığınız iç malzemeyi paylaştırıp kenarlarını üzerine katlayarak kare şeklinde kapatın. Kapatılan kısmı alta gelecek şekilde tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Şıhıl Mahşi Tarifi

Şıhıl Mahşi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilogramkabak
  • 1 çay bardağısıvı yağ
  • 2 adetsoğan(yemeklik doğranmış)
  • 1 yemek kaşığıdolmalık fıstık
  • 1 yemek kaşığıdomates salçası
  • 500 gramdana kıyma
  • 2 çay kaşığıtuz
  • 2 çay kaşığıkarabiber
  • 1 çay kaşığıpul biber
  • 1 su bardağıhaşlanmış nohut
  • 1 avuçdoğranmış maydanoz

    Salçalı Naneli Su İçin:

  • 1 yemek kaşığıdomates salçası
  • 1 su bardağısu
  • 1 tatlı kaşığıkuru nane

    Üzeri İçin:

  • 1 su bardağıçırpılmış yoğurt

Şıhıl Mahşi Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kabakları yıkayıp çatal yardımıyla dışına şekil verin ve kabakları ikiye bölüp içlerini alın. İçlerini bir kenarda daha sonra üzerine koymak için saklayın.

  2. Kabakları kızgın sıvı yağda hafif yumuşayana kadar kızartın.

  3. Ayrı bir tencerede sıvı yağ ile soğanları yumuşayana kadar kavurun. Ardından dolmalık fıstıkları da ekleyip kavurmaya devam edin.

  4. Domates salçasını da ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun ve kıymayı ekleyin.

  5. Tuz, karabiber ve pul biber ekleyip kıyma, suyunu çekip kavrulunca nohutu da ekleyin.

  6. Son olarak doğranmış maydanozu ekleyip ocaktan alın.

  7. Kabakların içerisine kıymalı harcı doldurun ve kabak içinden üzerine bir parça koyun.

  8. Isıya dayanıklı kaba dizdiğiniz kabakların üzerine salçalı, naneli su ekleyin ve 180 derece fırında 30 dakika pişirin.

  9. Servis ederken çırpılmış yoğurt ve salçalı sudan gezdirerek, sevdiklerinizle afiyetle yiyin.

Bamya Kızartması Tarifi

    Bamya Kızartması İçin:

  • 1/2 kilogrambamya(iri ve uzun boylu)
  • 1 adetyumurta(çırpılmış)
  • 1 çay kaşığıtuz
  • 1/2 çay kaşığıkarabiber
  • 1 su bardağıun
  • 1 su bardağımısır unu
  • 2 su bardağıayçiçek yağı (kızartmak için)

    Yoğurt Sos İçin:

  • 1 su bardağısüzme yoğurt
  • 1 dişsarımsak
  • 1 çay kaşığıtuz
  • 1 avuçdereotu(doğranmış)

Bamya Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bamyaların sap kısımlarını dikkatlice ayıklayın ve güzelce yıkayıp kurulayın.

  2. Bir kasede yumurtayı çırpın. Tuz ve karabiberle tatlandırıp bamyaları yumurtaya bulayın.                                                                                                                   3 .Ayrı bir kasede un ve mısır ununu karıştırın. Yumurtaya bulamış olduğunuz bamyaları mısır unu ve un karışıma bulayın.
    1. Sıvı yağı tavada kızdırın. Bamyaları altın sarısı rengini alana dek kızartın ve havlu peçete serdiğiniz bir tabakta fazla yağını alın.

      bamya-kizartmasi-5
    2. Süzme yoğurt, ezilmiş sarımsak, tuz ve dereotunu bir kasede karıştırıp, kızartmış olduğunuz bamyalarla birlikte servis edin.

      bamya-kizartmasi-6

Puf Puf Soslu Tavuk Tarifi

Puf Puf Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz

Sosu için:

  • 1 adet yumurta
  • 1 şişe maden suyu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 5 yemek kaşığı un

Kızartmak için:

  • Sıvı yağ

    Puf Puf Soslu Tavuk Tarifi Yapılışı

    1. Tavukları ince uzun dilimleyelim. (hazır dilimlenmiş olarak da alabilirsiniz)
    2. Uygun bir kaseye alıp baharatlar ile güzelce karıştıralım.
    3. Bir kaseye sos malzemelerini alalım ve çırpalım.
    4. Tavuk parçalarına sosu ilave edelim. Güzelce karıştıralım.
    5. Üzerini streç film ile kaplayalım ve buzdolabında dinlendirelim.
    6. Bir tencereye veya tavaya sıvı yağ dökelim. Yağı ısıtalım.
    7. Tavuk parçalarını tek tek ve temas etmeyecek şekilde kızartalım.
    8. Havlu kağıt serili tabağa kızaran tavukları alalım.
    9. Yanlarına sevdiğiniz sosları dökelim.

    Afiyet olsun

Etli Ekmek (Kastamonu Yöresi) Tarifi

Etli Ekmek (Kastamonu Yöresi) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 3 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 500 ml kadar su

İç harcı için;

  • 300 gr çift çekilmiş kıyma
  • 3 tane orta boy kuru soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su

Yağlamak için;

  • Sıvıyağ yada tereyağ

Etli Ekmek (Kastamonu Yöresi) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle hamurumuzu hazırlayalım.
  2. Bir kap içerisinde unumuzu eleyelim. Ve ortasını havuz gibi yapalım. Tuz ekleyelim.
  3. Yavaş yavaş suyu ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.
  4. Bu ölçülerde benim 10 tane çıktı. Siz büyüklüğünü kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
  5. Bezelere ayıralım ve biraz dinlenmeye bırakalım ⏳ (dinlenen hamur daha kolay açılacaktır).
  6. Hamur dinlenirken iç harcı için soğanları ister rondoda ister rendede çekelim.
  7. Kıymayı, soğanları, baharatları ve suyu ekleyip bir kaşık yardımıyla karıştıralım. (iç harcımız biraz sulu olacak hamura kolay sürülmesi için).
  8. Tavamızı ocağa alalım ve kısık ateşte ısınmasını bekleyelim. Tavamız ısınırken bizde ilk bezemizi alalım ve büyük servis tabağı büyüklüğünde açalım.
  9. İç harcımızdan 1 yemek kaşığından az fazla alıp açtığımız hamurun yarısına yayalım. Ve yarım ay şeklinde kapatalım.
  10. Isınan tavaya koyalım ve önlü arkalı kızarana kadar pişirelim. Biraz sıvı yağ da sürebilirsiniz güzel kızarması için ☑️.
  11. Bütün hamurlara aynı işlemi uygulayalım 😉 yanına da buz gibi ayran yaparak afiyetle yiyebilirsiniz 😋.

Deniz Börülcesi Tarifi

Deniz Börülcesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 demet deniz börülcesi
  • 2 diş sarımsak
  • Zeytinyağı
  • 1 limonun suyu
  • Kaynatmak için su
  • Tuz

Deniz Börülcesi Tarifi Yapılışı

  1. Kaynayan suyun içine iyice yıkanmış deniz börülcelerini atıyoruz, yarım saate yakın haşlıyoruz.
  2. Yumuşayan börülceleri uç kısmından tutup çekerek kılçığını ayıklıyoruz ve servis tabağına alıyoruz.
  3. Limon suyu, zeytinyağı, tuz ve ezilmiş sarımsağı bir kapta karıştırıp börülcenin üzerine döküyoruz.Afiyet olsun.

Patates Salatası Tarifi

Patates Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilogram patates
  • 2 adet yumurta
  • Yarım demet maydanoz
  • 2-3 dal yeşil soğan
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım limonun suyu
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 5 orta boy patates
  • 2 tane yumurta
  • 8 dal maydanoz
  • 2 dal yeşil soğan
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım limonun suyu
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Patates Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Patatesleri haşlayıp soyun ve kuşbaşı doğrayın.
  2. Yumurtaları da katı kıvamda haşlayıp doğrayın ve patateslere ekleyin.
  3. Maydanoz ve taze soğanı ince ince doğrayın ve salataya ekleyin.
  4. Tuz, limon suyu, zeytinyağı ve baharatları karıştırıp sos haline getirdikten sonra salatanın üzerine gezdirin. Afiyet olsun….

Piyaz Tarifi

Piyaz Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
  • 1 büyük boy soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı
  • Sumak
  • Pul biber (İsteğe bağlı)
  • Tuz
  • Yarım limon suyu

Piyaz Tarifi Yapılışı

  1. 2 su bardağı haşlanmış kuru fasulyenin üzerine 1 büyük boy kuru soğanı yarım ay şeklinde ince ince kıyın
  2. Yarım demet maydanozu da ince ince doğrayıp fasulyelerin üzerine ekleyin.
  3. Son olarak tuzu sumağı zeytin yağı ve limonu da ekleyip karıştırın piyazınız hazır. Afiyet olsun 🤗.Not (yumurta sevenler haşlanmış yumurtada ekleyebilir).

Kakaolu Tart Kek Tarifi

Kakaolu Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler

Kek için;

  • 2 yumurta 🥚
  • 1 buçuk çay bardağı şeker 🍭
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt 🥛 (eğer sütünüz yoksa aynı ölçüde yoğurt ile de olur)
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Islatmak için;

  • 1.5 su bardağı süt

Çikolata sos için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1,5 yemek kaşığı kakao
  • 4,5 yemek kaşığı şeker
  • 1,5 yemek kaşığı un

Süslemek için;

  • Çilek

Kakaolu Tart Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri köpürünceye denk çırpıyoruz.
  2. Ardından sıvı yağ, kakao ve diğer malzemelerin tümünü ekliyoruz. İyice çırpıp kek hamuru elde ediyoruz.
  3. Önceden yağlanmış(katı yağ veya tereyağ) tart kalıbına döküyoruz.
  4. Önceden ıstılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 35 40 dk kadar pişiriyoruz. (fırından fırına fark gösterebilir).
  5. ❗️pişme esnasında kek kıvam almaya başlayınca çıkarıp, tart kalıbından taşmaması için kürdan yardımı ile kekin ortasına sağına soluna batırıyoruz. Tekrar pişirmeye fırına veriyoruz. ❗️
  6. Piştikten sonra fırından alıyoruz. İlk sıcağı geçince tabağa ters çevirip, süt ile ıslatıyoruz.
  7. Ben hazır sos kullanmadım kendim yapmayı tercih ettim dilerseniz siz hazır çikolata sosu ile de yapabilirsiniz. 😋
  8. Süt, su, kakao, şeker ve unu bir tencerede karıştırıp daha sonra kıvam alıncaya denk pişiriyoruz.
  9. Piştikten sonra kekimizin üzerine döküyoruz.
  10. Mevsim meyvesi de olur ama ben çilek tercih ettim.
  11. Çileklerimiz ile tart kekimizi süslüyoruz. 🍓Afiyet olsun 

Nefis Kabak Mücver Tarifi

Nefis Kabak Mücver Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 orta boy kabak
  • 5-6 dal yeşil soğan
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • 3-4 kaşık un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım demet dereotu
  • Tuz karabiber pul biber

Nefis Kabak Mücver Tarifi Yapılışı

  1. Kabaklar rendelenir.
  2. İçine iki yumurta rendelenmiş kaşar ve un koyarak karıştırılır.
  3. Tuz karabiber ve pul biberde ilave edilir.
  4. Soğan ve dereotu ince ince kıyılır bir çay kaşığı kabartma tozu da konup karıştırılır.
  5. Kızgın yağlı tavada kaşık yardımıyla koyulup kızartılır.

Su İle İrmik Helvası Tarifi

Su İle İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı irmik
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 paket vanilya

Su İle İrmik Helvası Tarifi Yapılışı

  1. Derince bir kabın içinde suyu ve şekeri, şeker eriyene dek karıştırın. İçine vanilyayı da ekleyin, karıştırın ve bir kenara alın.
  2. Yapışmaz tabanlı derin bir tencere ya da tavaya sıvı yağı alın ve üstüne 2 su bardağı irmiği ekleyin.
  3. Ocağın altını açın ve irmikler esmerleşene dek sürekli bir şekilde, yaklaşık 15 dakika boyunca kavurun.
  4. İrmikler esmerleştiğinde, hazırladığınız şerbeti üstüne dökün ve karıştıramaya ara vermeden, irmik tüm şerbeti çekene dek 10 dakika daha karıştırarak pişirin.
  5. Hazır olan sütsüz irmik helvanızı sıcakken, dilediğiniz gibi şekillendirip ben kek kalıbına döktüm ters çevirip servis tabağına alın.
  6. Üstünü damak zevkinize göre tarçın ve hindistan cevizi ile süsleyerek servis edin.

Kolay Kazandibi Tarifi

Kolay Kazandibi Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebi için:

  • 1 litre süt
  • 3 tepeleme çorba kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1, 5 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilin

Tabanı için:

  • 1 parça tereyağı
  • 2-3 çorba kaşığı şeker

Kolay Kazandibi Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle bütün muhallebi malzemelerini orta boy tencereye alalım.
  2. Pişirmeden önce bütün malzemeleri güzelce karıştıralım ve daha sonra orta ateşte kaynayana kadar pişirelim.
  3. Muhallebi kaynadıktan sonra birkaç dakika kadar kısık ateşte pişirelim.
  4. Ocağın altını kapatıp, kenara alalım.
  5. Tavanın her yerine tereyağını güzelce sürelim ve şeker serpelim.
  6. Muhallebimizi tavaya dökelim. Ben 30 cm çapında tava kullandım.
  7. Yüksek ateşte muhallebinin altı karamelize olana kadar çevire çevire pişirelim. Yaklaşık 5-10 dk arası sürüyor.
  8. Dibini sıyırınız göz göz duruyorsa olmuş demektir.
  9. Tavayı ocaktan alalım ve dışarda iyice soğumaya bırakalım.
  10. Buzdolabında 3-4 saat beklettikten sonra dilimlere ayırıp servis edelim.
  11. Rulo yapmak isterseniz daha büyük kapta pişirebilirsiniz. Ben kalın yaptım, ikiye katladım. Afiyet olsun 🌻.

Tost Makinesinde Kuşbaşı Et Mangal Tarifi

Tost Makinesinde Kuşbaşı Et Mangal Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kuşbaşı et
  • İsteğe göre sıvı yağ
  • Bir tutam karabiber
  • Bir tutam kekik
  • Bir tutam tuz
  • 3- 4 diş sarımsak

    Tost Makinesinde Kuşbaşı Et Mangal Tarifi Yapılışı

    1. Öncelikle bi kaba kuşbaşı hariç tüm malzemeyi karıştıralım kuşbaşı etlerimizi de ekleyim.
    2. En az 3 r saat bekleyelim. Vaktiniz varsa 12 saat dinlenmesi daha iyi olacaktır.
    3. Tost makinesini ısıtalım etlerimiz çöp şişlerimize takalım arkalı önlü pişirelim. Herkese afiyet olsun 😋.