Talaş Böreği Tarifi İçin Malzemeler
Malzemeler
- 200 gr tereyağı
- 4 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1.5 su bardağı ılık su
- 4 çorba kaşığı mısırözü yağı
İç malzeme
- 500 gr kuşbaşı et
- 2 çorba kaşığı mısırözü yağı
- 4 soğan
- 1 demet kıyılmış maydanoz
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı su
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için
- 1 yumurtanın sarısı
- 1 çorba kaşığı haşhaş tohumu
Talaş Böreği Nasıl Yapılır?
Bol soğanlı bir börek tarifi daha. Ete en çok soğanın yakıştığının da bir göstergesi. Geleneksel bir tarif olan talaş böreğini sıcağa yakın ılık olarak yemenizi öneriyoruz. Böreğin iç malzemesi için 1 soğanı ince doğrayın. Mısırözü yağını tencerede ısıtın. Soğanı ve eti ilave edip kavurun. Salçayı 1 bardak sıcak suda eritip ete ekleyin. Etler yumuşayana kadar pişirin. Kalan 3 soğanı piyaz doğrayıp ete ilave edin. Tuz, karabiber ve kıyılmış maydanozu ekleyip 10 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Hamur için, unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın. Limon suyu, tuz, mısırözü yağı ve ılık su ekleyerek yoğurun. Yarım cm kalınlığında açın. Tereyağını eritip üçte birini hamurun üzerine sürün. Hamuru sağdan sola ve aşağıdan yukarıya doğru katlayıp üzerini örtün ve 20 dakika dinlendirin. Yağın kalan kısmını kullanarak işlemi 2 kez tekrarlayın. Hamuru dördüncü seferde ince açıp kareler şeklinde kesin. İçlerine hazırladığınız iç malzemeyi paylaştırıp kenarlarını üzerine katlayarak kare şeklinde kapatın. Kapatılan kısmı alta gelecek şekilde tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.