Beşamel Soslu Dilim Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler
Karnıyarık için
- 2 adet bostan patlıcan
- 1 adet kuru soğan
- Yeşil biber, kırmızı biber
- 250 gr kıyma
- 1 kaşık salça
- Tuz, kırmızı biber, kekik
Beşamal Sos İçin
- 1 kaşık tereyağ
- 1 kaşık un
- 1, 5 su bardağı süt
- Tuz
Üzeri için
- Kaşar peyniri
Beşamel Soslu Dilim Karnıyarık Tarifi Yapılışı
- Öncelikle patlıcanları kalın dilimler halinde kesip tuzlu suda yarım saat beklettim.
- Kızgın yağda kızartıp kağıt havlu üzerinde yağını çekmesini sağladım.
- Bu arada soğanı, biberleri ve kıymayı tavada pişirip üzerine bir kaşık salça ve suyu ilave ettim. En son baharatları ekledim.
- Tepsiye aldığım patlıcan dilimleri üzerine kıymalı harcı dağıttım.
- Beşamal sos için bir kaşık tereyağ ile bir kaşık unu kavurdum, üzerine 1, 5 su bardağı süt ve 1 çay kaşığı tuz ekleyerek pişirdim.
- Patlıcanların üzerine kıymalı harç, onun üzerine beşamal sos ve en son üzerine kaşar rendesi ekledim.
- Bir kaşık salçayı 1 bardak sıcak suyla açarak tepsiye döktüm veeee doğru fırınaaaaa👌🏻👌🏻.
- Tüm malzemeler ön pişirme yapıldığı için 15 dk da kaşarlar eriyince tamamdır👌🏻.
Afiyet olsuuunnn🍓