10 Ağustos 2020 Pazartesi

Kendi Sosunda Pişen Kremalı Domatesli Makarna Tarifi

 

Kendi Sosunda Pişen Kremalı Domatesli Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram makarna
  • 2 domates
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 100 ml sıvı krema
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber ve pulbiber
  • 1 diş sarımsak
  • 2, 5 su bardağı su (200 ml bardak ölçüsü ile)
  • İsteğe göre kurumuş maydanoz

Kendi Sosunda Pişen Kremalı Domatesli Makarna Tarifi Yapılışı

  1. Zeytinyağı, rondodan geçirdiğimiz domatesleri ve salçaları tavamıza alıp 2-3 dakika kavuralım.
  2. Kremayı ekleyip karıştıralım.
  3. Makarnayı ve tereyağını da ekleyip karıştıralım ve suyumuzu ekleyelim.
  4. Suyumuz kaynadıktan sonra sarımsak ve baharatları ekleyelim, karıştıralım.
  5. Ocağımızı orta ateşe alıp kapağı kapalı bir şekilde suyu çekene kadar pişirelim.
  6. İsterseniz piştikten sonra taze veya kuru maydanoz ekleyip karıştırabilirsiniz. Benim en bi sevdiğim ve yemeye doyamadığım makarna tarifimi denerseniz şimdiden afiyet olsun 🤤👏🏻❤️.

Serinletici Yaz Salatası Tarifi

 

Serinletici Yaz Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı mısır
  • 2 diş sarımsak
  • 1 demet semizotu
  • 2 adet salatalık
  • 5 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım demet dereotu
  • Tuz

Serinletici Yaz Salatası Tarifi Yapılışı

Sıcak yaz günlerinde sizi serinletecek sağlıklı, nefis bir salata…

  1. Yoğurdu, sarımsağı, tuzu ve zeytinyağını  bir kase içinde iyice karıştırın.
  2. Semiz otunu, dereotunu ve salatalığı yıkayalım. Dereotu ve salatalığı doğrayalım.
  3. Kaseye mısırı, yıkayıp doğradığınız salatalık, semiz otu ve dereotunu ilave edip iyice karıştıralım.
  4. Sonra servis tabağına alıp dilediğiniz gibi sunuma hazırlayarak afiyetle tüketin.

Ben semiz otunu vitamini kaybolmasın diye elimle kopartarak hazırladım. Sunum için ayrıca salatalık ve mısır kullandım.

Deneyecek olanlara şimdiden Afiyet Olsun:)

Yayla Çorbası Tarifi

 

Yayla Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 7 su bardağı su
  • 5 yemek kaşığı pirinç
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için:

  • 1 çay kaşığı tozbiber
  • Zeytinyağı

Yayla Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Suyu tencereye alın kaynatın.
  2. Pirinçleri kaynayan suya ekleyin.
  3. Ayrı bir kapta yumurta sarısı, yoğurt ve unu iyice çırpın.
  4. Pirinçler pişince karışımı da yavaş yavaş ekleyin ve çırpma işlemine hızlıca devam edin ki kesilmesin.
  5. Bi 5 dk çırpmaya devam edin ardından nane ve tuzu ekleyin.
  6. Altını kısın 10 dk daha pişirin.
  7. Servis yaparken üzerine zeytinyağını kızdırın ve altını kapayıp toz biberinizi ilave edin. Afiyet olsun 🤗.

Beşamel Soslu Dilim Karnıyarık Tarifi

 

Beşamel Soslu Dilim Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler

Karnıyarık için

  • 2 adet bostan patlıcan
  • 1 adet kuru soğan
  • Yeşil biber, kırmızı biber
  • 250 gr kıyma
  • 1 kaşık salça
  • Tuz, kırmızı biber, kekik

Beşamal Sos İçin

  • 1 kaşık tereyağ
  • 1 kaşık un
  •  1, 5 su bardağı süt
  • Tuz

Üzeri için

  • Kaşar peyniri

    Beşamel Soslu Dilim Karnıyarık Tarifi Yapılışı

    1. Öncelikle patlıcanları kalın dilimler halinde kesip tuzlu suda yarım saat beklettim.
    2. Kızgın yağda kızartıp kağıt havlu üzerinde yağını çekmesini sağladım.
    3. Bu arada soğanı, biberleri ve kıymayı tavada pişirip üzerine bir kaşık salça ve suyu ilave ettim. En son baharatları ekledim.
    4. Tepsiye aldığım patlıcan dilimleri üzerine kıymalı harcı dağıttım.
    5. Beşamal sos için bir kaşık tereyağ ile bir kaşık unu kavurdum, üzerine 1, 5 su bardağı süt ve 1 çay kaşığı tuz ekleyerek pişirdim.
    6. Patlıcanların üzerine kıymalı harç, onun üzerine beşamal sos ve en son üzerine kaşar rendesi ekledim.
    7. Bir kaşık salçayı 1 bardak sıcak suyla açarak tepsiye döktüm veeee doğru fırınaaaaa👌🏻👌🏻.
    8. Tüm malzemeler ön pişirme yapıldığı için 15 dk da kaşarlar eriyince tamamdır👌🏻.

    Afiyet olsuuunnn🍓

Yumuşacık Poğaça Tarifi

 

Yumuşacık Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 7,8 su bardağı un

İç harcı için;

  • Peynir

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu

Yumuşacık Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle ılık süt, şeker ve maya kaba konularak karıştırılır ve üzeri streçlenerek 10 dakika kadar mayayı bekletelim.
  2. Daha sonra tuz, sıvı yağ ve yumurta ilave edilerek tekrar karıştıralım.
  3. Son olarak unu da yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında, ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.
  4. Üzerini kapatarak 1 saat mayalanması için bekletelim.
  5. Süre sonunda mayalanan hamuru 1-2 kez yoğuralım ve havasını alalım.
  6. Hamurumuzdan orta büyüklükte parçalar alalım ve  bezeler oluşturalım.
  7. Bezelerimizin her birine elimizle bastıralım ve açalım.
  8. İç harcından ortasına koyarak kapatalım, yuvarlayalım ve pişirme kağıdı serdiğimiz tepsimize dizelim.
  9. Son olarak üzerine yumurta sarısı sürelim, susam ve çörek otu serperek önceden ısıttığımız 180 derece fırında 30 dakika pişirelim.

Afiyet olsun.

Et Fajita Tarifi

 

Et Fajita Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram et
  • Kırmızı kapya biber
  • Yeşil kapya biber
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı limon
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber

    Et Fajita Tarifi Yapılışı

    Selamlaar🥳.

    1. Öncelikle etlerimizi julyen şeklinde doğrayıp sonrasında marinesi için yoğurt, sirke, limon, zeytinyağı, tuz ve baharatlarla karıştırıyoruz. Ve en az 1 saat dolapta bekletiyoruz.
    2. Etlerimizi ayrı bir ocağa alıyoruz, biberlerimizi ve soğanlarımızı julyen şeklinde doğrayıp tereyağında çok karıştırmadan üzerine karabiber ve tuz ekleyerek sebzeler ölene kadar karıştırıyoruz.
    3. Sebzelerimiz ve etleri ayrı ayrı kavururken etimiz suyunu salıp geri çektiğinde sebzelerimizi etimizin olduğu tencereye alıp beraber karıştırıyoruz.

    Afiyet olsuuun🥳.

Kakaolu Sade Kek (Yumuşacık) Tarifi

 

Kakaolu Sade Kek (Yumuşacık) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 kabartma tozu1 vanilya
  • 2 silme yemek kaşığı kakao

Kakaolu Sade Kek (Yumuşacık) Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şeker 3 -4 dk çırpılır.
  2. Daha sonra süt ve sıvı yağ eklenir bir kere karıştırılır.
  3. Sonra un, kabartma tozu, vanilya eklenir iyice karıştırılır.
  4. Kek kalıbımızı margarinle güzelce yağlayalım.
  5. Karışımdan yarısından fazlasını kalıba dökelim.
  6. Geri kalana kakao döküp karıştıralım ve kalıbın üst tarafına yavaşça gezdirelim, o zaten aşağı doğru çekecektir.
  7. 180 derecelik fırında pişirelim, ilk 20 dakika fırını açmayalım kekimiz sönmesin diye.
  8. Kızarmaya başlayınca kurdan yardımıyla pişmesini kontrol edebilirsiniz afiyet olsun.

Etsiz Çiğ Köfte Tarifi

 

Etsiz Çiğ Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • Yaklaşık 200 gram ince bulgur(esmer, bir kase)
  • 1 adet kuru soğan(ince doğranacak)
  • 2-3 diş sarımsak( ince doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1/2 (yarım) domates(rendelenecek)
  • 1 çorba kaşığı pul biber (acı veya isot)
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı kimyon
  • Tuz
  • Yeşil soğan
  • 1 kase su
  • Limon
  • Nar eşkisi
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Etsiz Çiğ Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Bulguru kaynamış suyla ıslatıp üzerini kapatıyoruz ve 15 dk dinlendiriyoruz.
  2. O sırada yeşillikleri ince kıyıyoruz.
  3. Dinlenen bulgura salçaları ekleyip rendelenmiş soğan, sarımsak ve domates baharatla iyice yoğuruyoruz.
  4. Ellerimizi soğuk suyla ıslatıp yumuşayıncaya kadar yoğurmaya devam ediyoruz.
  5. Sıvı yağı ve yeşil soğanı da ekleyip harmanlıyoruz.
  6. Nar ekşisi ve limonu da ekliyoruz.
  7. Elimizle sıkıp marulla servis yapıyoruz. Afiyet olsun:).

Zeytinli Ve Sade Açma Tarifi

 

Zeytinli Ve Sade Açma Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta akı (sarısı üzerine sürülecek)
  • 1 yemek kaşığı ınstant maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 5-, 5, 5 su bardağı un

İçine sürmek için:

  • Küçük bir kase zeytin ezmesi
  • Tereyağ

Üzerine sürmek için:

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu, susam

Zeytinli Ve Sade Açma Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak süt, su, maya ve şekeri yoğurma kabının içine alın ve maya eriyene kadar karıştırın.
  2. Maya eridikten sonra diğer malzemeleri de ekleyip yavaş yavaş unu ilave edin. (kontrollü bi şekilde ilave edin ki un kalitesi herkese göre değişebilir).
  3. Hamur yumuşak ve ele yapışan bi hale geldiğinde hamuru sıvı yağ ile toparlayın.
  4. Yarım saat dinlenmeye bırakın, mayalansın.
  5. Hamur mayalandıktan sonra avuç içini dolduracak şekilde bezeler haline getirin.
  6. Daha sonra tezgahınızı ve elinizi yağlayarak bezelerinizi el yardığımıyla çok ince olmayacak şekilde açın ve içerisine zeytin ezmesi veya tereyağ sürün.
  7. Daha sonrasında iç harcı sürülmüş hamuru rulo haline getirin ve ortasından kesik atıp kıvrım kıvrım yaptıktan sonra iki ucunu birleştirip tepsinize sıralayın.
  8. Bütün hamurları bu şekilde yaptıktan sonra üzerlerine yumurta sarısını sürün ( isterseniz çörek otu ve susam da atabilirsiniz) ve önceden ısıtılmış olan 180-200 derece arası fırına hamurlarınızı verin.
  9. Üzerleri kızardıktan sonra fırından çıkartın.
  10. İlk sıcaklığı çıkan açmalarınızı afiyetle yiyebilirsiniz.

Şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun❤️☺️

Muzlu Kek Tarifi

 

Muzlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet muz
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Muzlu Kek Tarifi Yapılışı

Not: tüm malzemeler oda ısısında olsun.

  1. Keki yapmadan 1 saat önce malzemeleri çıkaralım.Kek harcını hazırlamadan önce fırını 180° açalım.
  2. Vee keki hazırlamaya başlayalım.Yumurta ve toz şeker 1 paket vanilin çırpılır. (yumurta kokusu almamak için vanilya bu aşamada eklenir. )
  3. Süt ve sıvı yağ eklenir.
  4. Un azar azar eklenir. ( elenmiş olsun).
  5. Ardından 1 paket kabartma tozu eklenir.
  6. 1 ezilmiş muz karışıma eklenir.
  7. 1 kaseye hazırlanan kek harcından bir miktar dökülür ve 2 yemek kaşığı kakao ile karıştırılır.
  8. Kek harcına önce muzlu harç daha sonra kakaolu karışımdan döküp işlemi tekrarlayalım.
  9. Keki fırına verelim.
  10. Kek soğuduktan sonra üzeri için pudra şekeri ile süsleme yapalım.

Afiyet olsun🍰.

Humus Tarifi

 

Humus Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 4 yemek kaşığı tahin
  • 1/4 (çeyrek) bardak limonun suyu
  • 1/2 (yarım) bardak zeytinyağı
  • Silme 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz acı biber

Humus Tarifi Yapılışı

  1. Kıvamı, lezzeti ve tadıyla harika bir humus tarifi.
  2. Haşlanmış nohutları süzüp sudan getirelim.
  3. Nohutları rondoda pürüzsüz olana kadar çekelim.
  4. Tüm malzemeleri ekleyip çekmeye devam edelim.
  5. Kıvamı pürüzsüz olduğunda hazır demektir.
  6. Üzeri için toz kırmızı biber, ufak ufak doğranmış salatalık ve ceviz kullanabilirsiniz.

Ekmek Salması Tarifi

 

Ekmek Salması Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kuşbaşı et
  • 1 adet tandır ekmeği
  • Tereyağ

    Ekmek Salması Tarifi Yapılışı

    1. Kuşbaşı etler küçük küçük kuşbaşı şeklinde doğranır ,düdüklü tencereye alınır.
    2. İsterseniz normalde tenceredede pişirebilirsiniz normalde etinizi nasıl pişiriyorsanız öyle pişirin, ben düdüklü tencere 1 -2 bardak suyla pişiriyorum.
    3. Güzelce piştikten sonra tencereye(sacda olur) alıyorum tencereye suyunu süzüp alıyorum.
    4. Tereyağ ekliyorum.
    5. Yağ eriyince suyundan biraz döküp doğradığımız ekmekleri içini salıp kaşıkla karıştırıyorum.
    6. Ekmekler burda ıslanacak ama çok değil .
    7. Islanan ekmekleri tabağımıza alalım üzerine etleri alıp servis edebilirsiniz

Sade Ve Kakaolu Kek Tarifi

 

Sade Ve Kakaolu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı un

Sade Ve Kakaolu Kek Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpalım. Böyle yaparsanız yumurta kokusu olmaz birde daha iyi kabarır kek .
  2. Daha sonra vanilya ,süt ve yağı ekleyip bi tur çırpalım .
  3. Unu ve kabartma tozlarını eleyerek ekleyelim karıştıralım.
  4. Fazla söndürmeden kek kalıbını margarinle yağlayıp harcın yarısını dökelim.
  5. Daha sonra kalan öbür harca 2 yemek kaşığı kakao ekleyip öbür harcın üstüne dökelim .
  6. Çatalla alt üst edelim “ ben içine bayramdan kalan çikolataları kırıp attım “ tabi zorunlu değil elimin altında vardı sizlerde elinizin altında varsa atın içine.
  7. Daha sonra önceden ısıtılmış olan 190 derecelik fırına atalım ve 30 – 35 dakikada pişer kürdan testi yaparsınız her fırın farklıdır birde fırını ilk 25 dakika hiç açmayın kek çökme yapar kabarmaz şimdiden yapacaklara afiyet olsun allah’a emanet olun 🌹birde fırın sıcak olsun.