18 Ağustos 2020 Salı

Evde Nefis Hamburger Tarifi

 

Evde Nefis Hamburger Tarifi İçin Malzemeler

Ekmeği için;

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta beyazı
  • 2.5 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 7.5 su bardağı un

Köftesi için;

  • 500 gram dana kıyma
  • 1 yemek kaşığı ketçap
  • 1 tatlı kaşığı üzüm pekmezi
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 1 yemek kaşığı galeta unu
  • Bir tutam karabiber, tuz
  • Marul
  • Domates
  • Soğan
  • Cheddar peynir
  • Kornişon turşu

Üzeri için;

  • Su
  • Susam

Evde Nefis Hamburger Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce köftemiz için malzemeleri alarak yoğuralım.
  2. Hamburger köftesini yaparken çok fazla yoğurmamaya dikkat edelim.
  3. Yoğurduğumuz köfteyi üzerini streçleyip buzdolabında 1 saat kadar dinlendirelim.
  4. Hamurumuz için; ılıklaştırdığımız sütü kaba alıp mayamızı eritelim.
  5. Daha sonra un hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım.
  6. Yavaş yavaş unumuzu ekleyip yoğuralım, yumuşak bir hamur elde edeceğiz.
  7. Mayalandırdığımız hamuru eşit bezeler halinde tepsiye dizip 5 dakika da tepsi de bekletelim.
  8. Üzerine su ve susam ekleyip 180 derece fırında pişirelim.
  9. Köftelerimizi kızartmak için çıkaralım, eşit parçalara ayırarak yuvarlak şekil verelim elimizle.
  10. Isıttığımız tavaya koyup pişirelim.
  11. Bir tarafı piştikten sonra çevirdiğimizde peyniri üzerine koyalım.
  12. Ekmeklerimizi ikiye bölüp içlerine ketçap mayonez sürelim, en alttan başlayarak marul, domates, köfte ve soğan ekleyerek üzerini kapatalım. Afiyet olsun.

Kışlık Kurular Tarifi

 

Kışlık Kurular Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 kg dolmalık biber
  • 5 kg sivri biber
  • 5 kg patlıcan
  • 5 kg taze fasulye

Not:Miktar için herkes isteğe göre ayarlama yapabilir.

Kışlık Kurular Tarifi Yapılışı

  1. Dolmalık biberlerin içi temizlenerek ve patlıcanlar ise alacalı soyulup büyük şekilde küp küp doğrananır.
  2. İğne yardımıyla üst kısımlarından yorgan ipliğine geçirilir balkon demirlerine asılır.
  3. Sivri biberlerin içindeki çekirdekler ayıklanır.
  4. Biberler 2-3 parçaya bölünür ve balkonun veya bahçenin güneş alan bir yerinde yere serilir.
  5. Taze fasulyenin uçları ayıklanır ve fasulye 2-3 parçaya bölünür.
  6. Balkonun veya bahçenin gölge olan bir yerinde yere serilir.

Krem Şantili Soğuk Sütlü Kahve Tarifi

 

Krem Şantili Soğuk Sütlü Kahve Tarifi İçin Malzemeler

Üzeri için;

  • 1 poşet krem şanti
  • Yarım su bardağı süt

1 bardak kahvesi için;

  • 1 bardak süt
  • 1 paket soğuk ice latte nescafe

Üzeri için;

  • Damla çikolata

Krem Şantili Soğuk Sütlü Kahve Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce krem şantiyi yapıyoruz ve buzluğa atıyoruz.
  2. Daha sonra süt ile kahveyi çırpıyoruz.
  3. Bardağımıza koyuyoruz.
  4. Krem şantiyi sıkma torbasına koyup üzerine sıkıyoruz ve damla çikolata ile süslüyoruz.

Tavuk Pirzola Ve Yavru Fırın Patates Tarifi

 

Tavuk Pirzola Ve Yavru Fırın Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 parça tavuk pirzola
  • 1/2 (yarım) çay bardağı su
  • 10 adet küçük patates
  • 1 demet taze kekik
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Bir çimdik karabiber pul biber karışımı

Tavuk Pirzola Ve Yavru Fırın Patates Tarifi Yapılışı


  1. Teflon bir tencerenin tabanına 1/2 çay kaşığı tuz serpiyoruz.
  2. Sudan geçirdiğimiz tavukları derileri alta gelecek şekilde diziyoruz.
  3. 1/2 çay bardağı suyu ilave edip, tencere kapağını kapatarak orta ateşte pişmeye bırakıyoruz.
  4. Yaklaşık yarım saat sonra diğer yüzünü çevirip bir 5 dakika da diğer tarafı pişirip servis için bekletiyoruz.
  5. Patatesleri kabuklarıyla birlikte yıkayıp görseldeki görüntüyü elde edebilmek için altında 1 cm yer kalana kadar ince ince şeritler halinde kesiyoruz.
  6. Ezilmiş sarımsakları, taze naneyi, tuzu ve kırmızı biber karışımını zeytinyağı yardımıyla patatese ovalayarak yediriyoruz.
  7. Önceden 180 derecede ısıttığımız fırına üstü açık şekilde yerleştiriyoruz.
  8. Yarım saat sonra istediğiniz kızarıklığa geldiğinde afiyetle yiyebilirsiniz.

Enfes Domatesli Pirinç Çorbası Tarifi

 

Enfes Domatesli Pirinç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 6 su bardağı su
  • 3 ya da 4 yemek kaşığı domates suyu
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Enfes Domatesli Pirinç Çorbası Tarifi Yapılışı


  1. Öncelikle pirinçlerimizi yıkayıp bir kenara koyuyoruz.
  2. Daha sonra tencereye tereyağı ile sıvı yağı alıp biraz kızdırıyoruz.
  3. Daha sonra domates suyu ile salçamızı ekliyoruz.
  4. Domates suyu ile salçamız biraz kavrulduktan sonra tuz nane ve pul biberi ekliyoruz.
  5. Daha sonra 6 su bardağı suyumuzu ekliyoruz.
  6. Eklediğimiz su biraz kaynadıktan sonra pirinç işlerimizi ekliyoruz.
  7. Sevinçlerimiz yumuşatıcıya kadar pişiriyoruz.
  8. Bir işlerimiz yumuşadıktan sonra altını kapatıyoruz.
  9. Çorbamızı kapattıktan sonra muhakkak pirinç lerimiz iyice şişecektir.

Afiyet bal şeker olsun.

Tava Böreği Tarifi

 

Tava Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yufka

İçi:

  • 300 gram kıyma
  • Kaşar peyniri
  • Kekik
  • Pulbiber
  • Tuz

Sosu:

  • 1 yumurta
  • 1 maden suyu
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Pişirmek için:

  • Tereyağ

Tava Böreği Tarifi Yapılışı

  1. Geniş bir tavaya ilk yufkamızı kenarları dışarı taşacak şekilde seriyoruz.
  2. Sostan kaşık yardımı işe döküyoruz.
  3. 2. Yufkanın yarısından çoğunu kopararak bir kaç sıra daha diziyoruz her sıra arası sostan dökelim.
  4. Araya kavurduğumuz kıymayı ve rendelediğimiz kaşarı dökerek kekik pul biber ve tuzu elimizle serpelim
  5. Kalan yufkaları üzerine kapatıp bir yufka bir sos şeklinde devam edelim.
  6. En son kenarlara attığımız ilk yufkanın uçlarını kapak gibi kapatalım ve tavanın kapağını kapatarak önce 4-5 dk harlı sonrasında kısık ateşte bi tarafını pişirelim.
  7. Altı piştiğinde ters çevirip diğer tarafı da pişirelim.

Patates Püreli Fırında Tavuk Sote Tarifi

 

Patates Püreli Fırında Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

Patates püresi için:

  • 5 orta boy patates
  • Yarım su bardağı süt
  • Bir tepeleme yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Tavuk sote için:

  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Sıvı yağ
  • 1 büyük kapya biber
  • 8-10 adet sivri biber ya da 5-6 adet çarliston biber
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça (Domates salçası kullandım biber salçası da olur)
  • 1 kg tavuk göğsü
  • Tuz
  • İstenilen baharatlar (Ben karabiber, pulbiber, tatlı kırmızı biber, kimyon tercih ettim)

Üzeri için:

  • Eriyen peynir

Patates Püreli Fırında Tavuk Sote Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle patateslerimizi soyup haşlamaya bırakıyoruz.
  2. Haşlanmış patatesleri sıcakken ezip içine süt tuz karabiber ve tereyağını ekliyoruz ve ocağa alıyoruz. Malzemeleri iyice birbirine yedirip püre haline getiriyoruz ve ocağı kapatıyoruz.
  3. Tavuk sote için tavaya biraz sıvı yağı alıyoruz, yemeklik doğranmış soğanı, rendelediğimiz sarımsağı ve şekeri ekleyip kavurmaya başlıyoruz.
  4. Soğanlar pembeleşip yumuşayınca biberleri ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  5. Ardından küp küp doğranmış domatesi, salçayı ekleyip kavuruyoruz.
  6. Küp küp doğranmış tavukları, baharatları da ekleyip karıştırıyoruz, tavuklar suyunu salıp çekinceye kadar pişiriyoruz.
  7. Borcama ya da fırına girebilen herhangi bir tepsiye önce püreyi döküp güzelce yayıyoruz, sonra soteyi ekleyip düzeltiyoruz.
  8. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ya da başka bir eriyen peyniri ekliyoruz ve 180 derecelik fırında üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.Not: benim kullandığım peynir malesef erimeyen türden çıktı, o yüzden görsellik açısından güzel gözükmedi. Ama tadından bir şey kaybetmiyor tabi 😊.

Adana Kebabı Tarifi

 

Adana Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram iri çekim kıyma
  • 50 gram kuyruk yağı
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz

Adana Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak ezilmiş sarımsakla beraber tüm diğer malzemeleri iyice yoğurup buzdolabında dinlenmeye bıraktım. Bu, etin çok cıvık olmaması ve dolayısıyla şişe kolay takılması için önemli.
  2. Yarım saat kadar dolapta bekledikten sonra şişlere çok kalın olmayacak şekilde taktım.
  3. 5 dk öncesinden ocağa alıp ısıttığım ızgara döküm tavada yaptım, evinizde varsa döküm tarzı bir tavada yapmanızı öneririm.
  4. İki yüzünü de kızartarak pişirdim.
  5. Ben aynı tavada közlenmiş biber ve domatesle servis ettim, yardımcı ürünler zevkinize kalmış. Afiyet olsun.

Şehriye Pilavı Tarifi

 

Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı arpa şehriyesi
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • Sıcak su
  • Tuz

Şehriye Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağı tencereye alınır.
  2. Eridikten sonra şehriyeler eklenir güzelce kavrulur.
  3. Rengi döndükten sonra üzerini geçecek kadar sıcak su eklenir tuzu ayarlanır.
  4. Şehriyeler piştikten sonra ocağın altı kapatılır.Şimdiden afiyet olsun.

Mısırlı Kısır Tarifi

 

Mısırlı Kısır Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kısırlık bulgur
  • Yarım çay bardaktan biraz fazla yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 tane kornişon turşu (Salatalıkta olur ben evde olanı koydum )
  • 1 küçük kase mısır
  • 1 su bardağı kaynar su (Bulgur için)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 silme çay kaşığı kimyon
  • 1 silme çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kalığı sumak
  • Yarım limon

Mısırlı Kısır Tarifi Yapılışı

  1. Bulgurumuzu kaynar su ile yarım saat demlenmeye bırakıyoruz.
  2. Bulgur demlenirken soğanı küp küp doğrayıp zeytinyağda kavuruyoruz.
  3. Kavrulan soğana domates salçasını ekliyoruz.
  4. Demlenip soğuyan bulgura soğanı ve biber salçasını (biber salçasını ben domates salçası gibi kavurmuyorum) ekleyip bir güzel karıştırıyoruz.
  5. Daha sonra sırasıyla turşu, (taze salatalıkta olur) domates maydanoz mısır ve baharatları da ekledikten sonra servis ediyoruz. Damak zevkinize göre baharat ekleyip ve azalta bilirsiniz. Afiyet olsun.

Ton Balıklı Salata Tarifi

 

Ton Balıklı Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram ton balığı
  • 1 büyük boy domates
  • 3 adet salatalık
  • 1 adet konserve mısır
  • 4 yaprak iceberg (Göbek marul)
  • 50 ml zeytinyağı
  • Yarım limon suyu
  • Tuz

Ton Balıklı Salata Tarifi Yapılışı

  1. Domates, salatalık ve iceberg doğranır.
  2. Mısır ve ton balığı eklenir.
  3. Zeytinyağı, limon ve tuz eklenip karıştırılır. Afiyet olsun.

Güveçte Mantarlı Tavuk Sote Tarifi

 

Güveçte Mantarlı Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tavuk göğsü
  • 1 adet kırmızı biber
  • 4 adet beyaz biber
  • 1 kuru soğan
  • 1 domates
  • 1 diş sarımsak
  • 300 gram kültür mantarı
  • Tuz, kırmızı biber
  • 3 kaşık tereyağı

Güveçte Mantarlı Tavuk Sote Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağı güvece alınır.
  2. Sarımsak, soğan ince doğranır ve güveçte kavrulur.
  3. Daha sonra mantar eklenir kapağı kapatılır. Kısık ateşte kavrulur.
  4. Daha sonra daha sonra tavuk eklenir kavrulur.
  5. Ardından biber ve daha sonra domates eklenir ve kavrulur.
  6. Bu arada tavuk küp küp doğranır.
  7. Diğer malzemeler ince ince doğranır. Hepsi kısık ateşte 30 dakika pişirilir ve servis edilir

Kırmızı Mercimek Çorbası Tarifi

 

Kırmızı Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 150 ml kırmızı mercimek
  • 750 ml sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon

Kırmızı Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Soğan ufak bir şekilde doğranır.
  2. Düdüklü tencereye sıvı yağ eklenir ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur.
  3. Yıkanıp süzülen mercimek eklenir ve 2 dk kavrulur.
  4. Baharatlar eklenip karıştırılır.
  5. Kaynamış olan su eklenip düdüklünün kapağı kapatılır.
  6. Çorba piştikten sonra blenderdan geçirilir. (çok uzun süre geçirmeyin 10 sn yeterli).
  7. Çorbanın kıvamı yoğun gelirse blenderdan geçirdikten sonra kaynar su ekleyip bir taşım kaynatabilirsiniz.Not: baharatlı ve acı sevdiğimiz için oranları bu şekilde yapıyorum, damak zevkinize göre baharat oranlarını azaltabilirsiniz.Mercimek çorbası bekledikçe kalınlaşacaktır. Tüketmeden önce sıcak su ile inceletebilirsiniz