18 Ağustos 2020 Salı

Biber Dolması Tarifi

 

Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg dolmalık biber
  • Her biber için 1 yemek kaşığı pirinç
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Maydanoz
  • 2-3 adet domates
  • Karabiber
  • Tuz
  • Nane
  • Sıvı yağ-Zeytinyağı

Biber Dolması Tarifi Yapılışı

  1. Dolmalık biberlerimizi temizleyelim.
  2. Soğanları, domatesi küçük küçük doğrayalım.
  3. Domatesin kenarlarını biberlerin üstünü kapatmak için kullanacağız o yüzden önce kapatmak için kullanacaklarımızı kesersek daha iyi olur.
  4. İçini yemek harcında kullanabiliriz.
  5. Bir kaba hazırladığımız soğan, pirinç, salça, maydanoz, domates, karabiber, tuz, nane ve çok az sıvı yağı ekleyip iyice karıştıralım.
  6. Daha sonra bu harcı biberlere dolduralım.
  7. Harcı doldurduğumuz biberleri, tencereye dizelim.
  8. Harcı yaptığımız kabın içine sıcak su koyalım.
  9. O artık göz kararı olacak biberlerin yarısına kadar gelecek şekilde kabın içine koyduğumuz suya 1 yemek kaşığı salça ekleyelim ve eritelim.
  10. Bu karışımı biberlerin üstüne gelmeyecek şekilde tencereye, biberlerin yarısına gelene kadar dökelim.
  11. Kestiğimiz domateslerle biberlerin üstünü kapatalım.
  12. Daha sonra biberlerin üstüne çok az sıvı yağ veya zeytinyağı gezdirelim.
  13. Kısık ateşte yemeğimizi pişirelim.

Afiyet olsun.

Kumpir Tarifi

 

Kumpir Tarifi İçin Malzemeler

  • Orta boy 4-5 tane patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı kaşar
  • Yeşil veya siyah zeytin
  • 1 adet sucuk
  • Küçük konserve mısır
  • Tuz

Kumpir Tarifi Yapılışı

  1. Patateslerimizi bir kapta haşlayalım.
  2. Sucuklarımızı, zeytini doğrayıp hazırlayalım.
  3. Patatesimiz haşlandıktan sonra ezelim patatesimizin içine tereyağımızı, tuzumuzu ve kaşarımızı ekleyelim.
  4. Karıştırıp tepsimize yayalım hafifçe bastıralım.
  5. Zeytin konserve mısırımızı ve sucukları yerleştirelim isteğe bağlı koymak istediklerinizide koyabilirsiniz.
  6. 180° ısıtılmış fırınımıza sürelim son 5 dk önce çıkarıp kaşarımızı dökelim.

Kestane Mantarlı Kremalı Tavuk Tarifi

 

Kestane Mantarlı Kremalı Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet tavuk kalça
  • Yarım kilo kestane mantarı
  • 2 yemek kaşığı yulaf unu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • ½ çay kaşığı toz zencefil
  • ½ çay kaşığı hardal tozu
  • 1 + ½ bardak laktozsuz süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Kestane Mantarlı Kremalı Tavuk Tarifi Yapılışı


  1. Orta ateşte erittiğimiz yağımızda unu kavurmaya başlıyoruz.
  2. Un kahveye dönmek üzereyken yavaşça sütü ilave ediyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.
  3. Süt emildiğinde karıştırarak sütün tamamını ekliyoruz.
  4. Tuz, karabiber, zencefil ve hardalı ekleyip karışımın altını kapatıyoruz.
  5. Ayrı bir tencereye tuz ekleyip üzerine tavukları diziyoruz. (derileri alta gelecek şekilde) (tavanın teflon olması işinizi kolaylaştıracaktır. )
  6. Yarım çay bardağı su ilave edip kapağını kapatıyoruz ve tavukları kendi yağında pişmeye bırakıyoruz.
  7. Suyunu çekip kızardığında diğer tarafını çevirip bir 5 dakika da diğer tarafı kızartıyoruz.
  8. Hazır olan tavukları tencereden alıp mantarları tavukları pişirdiğimiz tencereye koyup 10-15 dakika kavuruyoruz.
  9. Hazırladığımız krema sosu ilave edip 2-3 dakika da beraber karıştırıyoruz.
  10. En son tavukları ilave edip görseldeki gibi servis edebilirsiniz.

Kedidilli Çikolata Soslu Pasta Tarifi

 

Kedidilli Çikolata Soslu Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Alt kat:

  • 1 paket kedidili

Kedilini ıslatmak için;

  • 1 bardağa yakın süt

Muhallebisi için:

  • 1 lt süt
  • 3 yemek kaşığı un (tepeleme)
  • 2 yemek kaşığı nişasta (tepeleme) buğday-mısır fark etmez
  • 1 yemek kaşığı tereyağ (dolu dolu)
  • 1 su bardağı toz şeker ( bardak ölçüsü 200ml)
  • 1 paket vanilin veya 1 limon kabuğu rendesi ( her ikisi birlikte de kullanılabilir)

Çikolata sos:

  • 1 paket hazır çikolata sos
  • 2 su bardağı süt (bardak ölçüsü 200ml)

Borcam ölçüsü: büyük boy dikdörtgen borcam

Kedidilli Çikolata Soslu Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle kedidillerini 1 su bardağına yakın süt ile ıslatıp borcamın alt tabanına yerleştirelim.
  2. Kedidillerimiz dinlenedursun biz muhallebiyi hazırlamakla pastamızı hazırlamaya devam edelim.
  3. Süt, şeker, nişasta ve unu bir tencereye alıp ocağın altını açmadan hepsini birlikte bir güzel karıştıralım.
  4. Orta ateşte sürekli karıştırarak hazırladığımız muhallebiye ocaktan indirdikten sonra tereyağ ve vanilini – evde yoksa limon kabuğu rendesini- ya da her ikisini de kullanabiliriz- ekleyelim ve blender ile pürüzsüz kıvam alana kadar karıştıralım.
  5. Ilıyan muhallebiyi borcama ekleyelim.
  6. Hazır çikolata sosun tamamini tencereye alalım.
  7. Üzerine pakette yazılan süt miktarından yarım bardak eksik süt ekleyelim. (benim kullandığım sos için 2. 5 bardak yazıyordu ben 2 su bardağı süt kullandım. ).
  8. Hazırladığımız sos da ılıyınca sosu muhallebinin üzerine ekleyelim.
  9. Ilıyan pastamızı üzerini strec filmle kaplayıp buzdolabına kaldıralım.
  10. En az 4 saat, en güzel sonuc için bir gece buzdolabında beklettiğimiz pastamız servise hazır. 😋 afiyet şifa olsun. 🌸🌿.

Fırında Belibağlı (Kazan Kebabı) Tarifi

 

Fırında Belibağlı (Kazan Kebabı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 250-300 gram orta yağlı dana kıyma
  • 2 ya da 3 adet uzun boy patlıcan
  • 5 adet domates
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • Maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
  • 1 çay kaşığı siyah pulbiber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • Zeytinyağı

Fırında Belibağlı (Kazan Kebabı) Tarifi Yapılışı

Merhabalar.

  1. Patlıcanlar alacalı soyulur yatay şekilde tam kesilmeden kesikler atılır.
  2. Kıyma harcı için; kıyma, 1 tane soyulmuş ve küp küp doğranmış domates, ardından soğan ve sarımsak rendelenir.
  3. Maydanoz da doğranır son olarak salça ve baharatlar bir kabın içinde iyice karıştırılır.
  4. Patlıcanlar ve 4 adet domatesin araları kıyma ile doldurulup tepsiye dizilir.
  5. Üzerine tekrar biraz tuz ve zeytinyağı gezdirin.
  6. 180• lik fırında yaklaşık 1 saat pişirilir. Servise hazır afiyet olsun :).

Kıymalı Noodle Tarifi

 

Kıymalı Noodle Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket noodle
  • 300gr az yağlı çekilmiş kıyma
  • 1 adet domates
  • 1/2çay bardağı soya sosu
  • 4 yumurta
  • 2 sap taze soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1/2 (yarım) chili biber
  • 1 çay kaşığı susam
  • 2y yemek kaşığı susam yağı

Kıymalı Noodle Tarifi Yapılışı


  1. Tencerede suyu kaynatıyoruz.
  2. Kaynayan suya noodlelari atıp 2-3 dakika kaynaması için bırakıyoruz. (bu süreyi geçmemelisiniz yoksa çok yumuşak olacaktır)
  3. Ayrı bir tencerede ince ince doğradığımız sarımsakları ve chili biberi 2 dakika orta ateşte 2 yemek kaşığı susam yağı ile kavuruyoruz ve kıymayı ilave edip 5 dakika da beraber karıştırıyoruz.
  4. Rendelediğimiz domatesi de bu karışıma ilave edip 1 dakika daha suyunu hafif çektirene kadar kavurup ateşten alıyoruz.
  5. Yumurtaları tercihe göre kaynatıp kabuklarını soyup görselde olduğu gibi servis sırasında noodlea ilave edebilirsiniz.
  6. Servis için önce pişmiş noodleı suyu ile birlikte derin bir kaseye koyuyoruz.
  7. Kıymalı karışımı noodlea ilave edip soya sosu, ince kıyılmış soğan ve susamı da karışıma ekleyip kasede hazır hale getiriyoruz.
  8. En son yumurtaları ikiye bölüp görseldeki gibi noodlea ekleyip afiyetle kendi hazırladığınız lezzetli.

Evde Nefis Hamburger Tarifi

 

Evde Nefis Hamburger Tarifi İçin Malzemeler

Ekmeği için;

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta beyazı
  • 2.5 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 7.5 su bardağı un

Köftesi için;

  • 500 gram dana kıyma
  • 1 yemek kaşığı ketçap
  • 1 tatlı kaşığı üzüm pekmezi
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 1 yemek kaşığı galeta unu
  • Bir tutam karabiber, tuz
  • Marul
  • Domates
  • Soğan
  • Cheddar peynir
  • Kornişon turşu

Üzeri için;

  • Su
  • Susam

Evde Nefis Hamburger Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce köftemiz için malzemeleri alarak yoğuralım.
  2. Hamburger köftesini yaparken çok fazla yoğurmamaya dikkat edelim.
  3. Yoğurduğumuz köfteyi üzerini streçleyip buzdolabında 1 saat kadar dinlendirelim.
  4. Hamurumuz için; ılıklaştırdığımız sütü kaba alıp mayamızı eritelim.
  5. Daha sonra un hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım.
  6. Yavaş yavaş unumuzu ekleyip yoğuralım, yumuşak bir hamur elde edeceğiz.
  7. Mayalandırdığımız hamuru eşit bezeler halinde tepsiye dizip 5 dakika da tepsi de bekletelim.
  8. Üzerine su ve susam ekleyip 180 derece fırında pişirelim.
  9. Köftelerimizi kızartmak için çıkaralım, eşit parçalara ayırarak yuvarlak şekil verelim elimizle.
  10. Isıttığımız tavaya koyup pişirelim.
  11. Bir tarafı piştikten sonra çevirdiğimizde peyniri üzerine koyalım.
  12. Ekmeklerimizi ikiye bölüp içlerine ketçap mayonez sürelim, en alttan başlayarak marul, domates, köfte ve soğan ekleyerek üzerini kapatalım. Afiyet olsun.

Kışlık Kurular Tarifi

 

Kışlık Kurular Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 kg dolmalık biber
  • 5 kg sivri biber
  • 5 kg patlıcan
  • 5 kg taze fasulye

Not:Miktar için herkes isteğe göre ayarlama yapabilir.

Kışlık Kurular Tarifi Yapılışı

  1. Dolmalık biberlerin içi temizlenerek ve patlıcanlar ise alacalı soyulup büyük şekilde küp küp doğrananır.
  2. İğne yardımıyla üst kısımlarından yorgan ipliğine geçirilir balkon demirlerine asılır.
  3. Sivri biberlerin içindeki çekirdekler ayıklanır.
  4. Biberler 2-3 parçaya bölünür ve balkonun veya bahçenin güneş alan bir yerinde yere serilir.
  5. Taze fasulyenin uçları ayıklanır ve fasulye 2-3 parçaya bölünür.
  6. Balkonun veya bahçenin gölge olan bir yerinde yere serilir.

Krem Şantili Soğuk Sütlü Kahve Tarifi

 

Krem Şantili Soğuk Sütlü Kahve Tarifi İçin Malzemeler

Üzeri için;

  • 1 poşet krem şanti
  • Yarım su bardağı süt

1 bardak kahvesi için;

  • 1 bardak süt
  • 1 paket soğuk ice latte nescafe

Üzeri için;

  • Damla çikolata

Krem Şantili Soğuk Sütlü Kahve Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce krem şantiyi yapıyoruz ve buzluğa atıyoruz.
  2. Daha sonra süt ile kahveyi çırpıyoruz.
  3. Bardağımıza koyuyoruz.
  4. Krem şantiyi sıkma torbasına koyup üzerine sıkıyoruz ve damla çikolata ile süslüyoruz.

Tavuk Pirzola Ve Yavru Fırın Patates Tarifi

 

Tavuk Pirzola Ve Yavru Fırın Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 parça tavuk pirzola
  • 1/2 (yarım) çay bardağı su
  • 10 adet küçük patates
  • 1 demet taze kekik
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Bir çimdik karabiber pul biber karışımı

Tavuk Pirzola Ve Yavru Fırın Patates Tarifi Yapılışı


  1. Teflon bir tencerenin tabanına 1/2 çay kaşığı tuz serpiyoruz.
  2. Sudan geçirdiğimiz tavukları derileri alta gelecek şekilde diziyoruz.
  3. 1/2 çay bardağı suyu ilave edip, tencere kapağını kapatarak orta ateşte pişmeye bırakıyoruz.
  4. Yaklaşık yarım saat sonra diğer yüzünü çevirip bir 5 dakika da diğer tarafı pişirip servis için bekletiyoruz.
  5. Patatesleri kabuklarıyla birlikte yıkayıp görseldeki görüntüyü elde edebilmek için altında 1 cm yer kalana kadar ince ince şeritler halinde kesiyoruz.
  6. Ezilmiş sarımsakları, taze naneyi, tuzu ve kırmızı biber karışımını zeytinyağı yardımıyla patatese ovalayarak yediriyoruz.
  7. Önceden 180 derecede ısıttığımız fırına üstü açık şekilde yerleştiriyoruz.
  8. Yarım saat sonra istediğiniz kızarıklığa geldiğinde afiyetle yiyebilirsiniz.

Enfes Domatesli Pirinç Çorbası Tarifi

 

Enfes Domatesli Pirinç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 6 su bardağı su
  • 3 ya da 4 yemek kaşığı domates suyu
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Enfes Domatesli Pirinç Çorbası Tarifi Yapılışı


  1. Öncelikle pirinçlerimizi yıkayıp bir kenara koyuyoruz.
  2. Daha sonra tencereye tereyağı ile sıvı yağı alıp biraz kızdırıyoruz.
  3. Daha sonra domates suyu ile salçamızı ekliyoruz.
  4. Domates suyu ile salçamız biraz kavrulduktan sonra tuz nane ve pul biberi ekliyoruz.
  5. Daha sonra 6 su bardağı suyumuzu ekliyoruz.
  6. Eklediğimiz su biraz kaynadıktan sonra pirinç işlerimizi ekliyoruz.
  7. Sevinçlerimiz yumuşatıcıya kadar pişiriyoruz.
  8. Bir işlerimiz yumuşadıktan sonra altını kapatıyoruz.
  9. Çorbamızı kapattıktan sonra muhakkak pirinç lerimiz iyice şişecektir.

Afiyet bal şeker olsun.

Tava Böreği Tarifi

 

Tava Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yufka

İçi:

  • 300 gram kıyma
  • Kaşar peyniri
  • Kekik
  • Pulbiber
  • Tuz

Sosu:

  • 1 yumurta
  • 1 maden suyu
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Pişirmek için:

  • Tereyağ

Tava Böreği Tarifi Yapılışı

  1. Geniş bir tavaya ilk yufkamızı kenarları dışarı taşacak şekilde seriyoruz.
  2. Sostan kaşık yardımı işe döküyoruz.
  3. 2. Yufkanın yarısından çoğunu kopararak bir kaç sıra daha diziyoruz her sıra arası sostan dökelim.
  4. Araya kavurduğumuz kıymayı ve rendelediğimiz kaşarı dökerek kekik pul biber ve tuzu elimizle serpelim
  5. Kalan yufkaları üzerine kapatıp bir yufka bir sos şeklinde devam edelim.
  6. En son kenarlara attığımız ilk yufkanın uçlarını kapak gibi kapatalım ve tavanın kapağını kapatarak önce 4-5 dk harlı sonrasında kısık ateşte bi tarafını pişirelim.
  7. Altı piştiğinde ters çevirip diğer tarafı da pişirelim.

Patates Püreli Fırında Tavuk Sote Tarifi

 

Patates Püreli Fırında Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

Patates püresi için:

  • 5 orta boy patates
  • Yarım su bardağı süt
  • Bir tepeleme yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Tavuk sote için:

  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Sıvı yağ
  • 1 büyük kapya biber
  • 8-10 adet sivri biber ya da 5-6 adet çarliston biber
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça (Domates salçası kullandım biber salçası da olur)
  • 1 kg tavuk göğsü
  • Tuz
  • İstenilen baharatlar (Ben karabiber, pulbiber, tatlı kırmızı biber, kimyon tercih ettim)

Üzeri için:

  • Eriyen peynir

Patates Püreli Fırında Tavuk Sote Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle patateslerimizi soyup haşlamaya bırakıyoruz.
  2. Haşlanmış patatesleri sıcakken ezip içine süt tuz karabiber ve tereyağını ekliyoruz ve ocağa alıyoruz. Malzemeleri iyice birbirine yedirip püre haline getiriyoruz ve ocağı kapatıyoruz.
  3. Tavuk sote için tavaya biraz sıvı yağı alıyoruz, yemeklik doğranmış soğanı, rendelediğimiz sarımsağı ve şekeri ekleyip kavurmaya başlıyoruz.
  4. Soğanlar pembeleşip yumuşayınca biberleri ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  5. Ardından küp küp doğranmış domatesi, salçayı ekleyip kavuruyoruz.
  6. Küp küp doğranmış tavukları, baharatları da ekleyip karıştırıyoruz, tavuklar suyunu salıp çekinceye kadar pişiriyoruz.
  7. Borcama ya da fırına girebilen herhangi bir tepsiye önce püreyi döküp güzelce yayıyoruz, sonra soteyi ekleyip düzeltiyoruz.
  8. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ya da başka bir eriyen peyniri ekliyoruz ve 180 derecelik fırında üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.Not: benim kullandığım peynir malesef erimeyen türden çıktı, o yüzden görsellik açısından güzel gözükmedi. Ama tadından bir şey kaybetmiyor tabi 😊.