1 Eylül 2020 Salı

Kakaolu Elmalı Kek Tarifi

Kakaolu Elmalı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet elma
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2 tepeleme yemek kaşığı kakao

Kakaolu Elmalı Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta, toz şeker ve vanilya iyice çırpılır.
  2. Sıvı yağ ve yoğurt eklenerek tekrar çırpılır.
  3. Kabartma tozu, kakao, tarçın ve un ilave edilir karışana kadar tekrar çırpılır.
  4. İnce ve küçük dilimlenmiş elmalar eklenip karıştırılır.
  5. Yağlanmış kalıba dökülüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Rengarenk Waffle Tarifi

Rengarenk Waffle Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Yarım paket vanilin
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 büyük çay bardağı un
Üzeri için;
  • 6-7 tane çilek
  • 1 adet muz

Rengarenk Waffle Tarifi Yapılışı


  1. Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım.
  2. Daha sonra içerisine süt, sıvı yağ, un, vanilin, kabartma tozu ekleyerek kekten biraz daha cıvık krep hamuru gibi bir hamur olmalı.
  3. Pişirme işlemini ben krep tavasında yaptım 1 kepçe harçtan dökülerek 1-2 dk arkalı önlü pişirelim.
  4. Pişen waffle hamurları dilediğiniz meyve, şekerleme ve kuruyemiş ile süsleme yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Milföy Pizza Tarifi

Milföy Pizza Tarifi İçin Malzemeler

  • 9-10 parça kare milföy
  • Çeyrek çay bardağı siyah zeytin
  • Çeyrek çay bardağı mısır
  • 5-6 dilim sucuk
  • 4-5 adet sosis
  • Yarım yeşil biber
  • 1 su bardağı kaşar rendesi
  • 3-4 adet mantar
  • (Dilediğiniz malzemeyi ekleyip çıkarabilirsiniz, miktarları yetmezse ekleyebilirsiniz.)
Salça sos için;
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
  • 1 küçük diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı su
  • Yarım çay kaşığından az tuz
Hamurun kenarlarına sürmek için;
  • 1 yemek kaşığı erimiş tereyağı

Milföy Pizza Tarifi Yapılışı

  1. Mısır hariç tüm malzemeler küçük bir şekilde doğranır.
  2. Salça sos için malzemeler karıştırılır.
  3. Milföyler yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyulur.
  4. Kare milföy hamuruna, büyüklüğü uygun yuvarlak bir kase basılır, delmemeye özen gösterilir. Bu işlem milföyün kabarmaması içindir.
  5. Yuvarlak olan yere fırçayla salça sos sürülür. En alt kata çok az kaşar rendesi, üstüne diğer malzemeler ve en üste kaşar rendesi koyulur, malzemelerin dağılmaması için üstüne hafifçe elle bastırılır.
  6. Yuvarlağın dışında kalan kenarlara eritilmiş tereyağı sürülür. Kalan tereyağı fırça ile malzemelerin üzerine damlatılır.
  7. 190 derece alt üst ayar fırında, orta rafta yaklaşık 15-20 dakikada pişirilir.
    Afiyet olsun 🌸.

Milföyden Şöbiyet Tarifi

Milföyden Şöbiyet Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet milföy yaprağı
İç kaymağı için;
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik süt
  • 1,5 yemek kaşığı irmik
Şerbeti için;
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • Yarım dilim limon suyu
İç malzemesi;
  • İri çekilmiş ceviz
Üzerine sürmek için;
  • 100 gram eritilmiş margarin

Milföyden Şöbiyet Tarifi Yapılışı

  1. 1 milföyü 4e bölelim. Yani toplamda 24 tane küçük karemiz olacak.
  2. İlk olarak kaymağı yapıp soğumaya bırakın.
  3. Sütün içine irmiği koyup kıvam alana kadar pişirin.
  4. Diğer tarafta şerbeti ocağa alalım.
  5. Şeker ve suyu kaynamaya başlayınca altını kısıp 15 dk pişirin son olarak limon suyunu ekleyip soğumaya bırakın.
  6. Kesmiş olduğunuz milfoylere önce 1 çay kaşığı kaymak üzerine ceviz koyup üçgen olarak şekilde kapatıp borcama uçları üst üste gelecek şekilde dizelim.
  7. Bitince eritilmiş margarini de sürüp 180 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
  8. Tatlımız sıcakken ılık şerbeti üzerine dökün ve 2 saat dinlendirin.
  9. Dondurmayla servis edebilirsiniz. Afiyetle kalın ❤.

Zebra Kek Tarifi

Zebra Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 buçuk su bardağı sıvı yağ
  • 1 buçuk su bardağı süt
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • Aldığı kadar un
  • Kakao

Zebra Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri çırpın.
  2. Süt ekleyin çırpmaya devam edin.
  3. Yağı ekleyin çırpın.
  4. Kabartma tozu, vanilin, un, ekleyip çırpmaya devam edin.
  5. Çarptığınız harcın yarısını ayırın ve kakao koyun.
  6. 1 kepçe kakao 1 kepçe sade harç dan ilave edin direkt üzerine onlar zaten yayılacaktır.
  7. Önceden ısıtılmış fırına 180 dereye harcı atın.
Afiyet olsun.

Tepsi Kebabı Tarifi

Tepsi Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 diş orta boy sarımsak
  • 1 deste maydanoz
  • 4 adet orta boy patates
  • 1 adet patlıcan
  • 1 çay kaşığı yedi türlü baharat
  • Yarım çay kaşığı köri köri baharatı
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • Pul biber
  • Dilimlenmiş domates
  • Yeşil biber
Sosu için;
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1.5 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Tepsi Kebabı Tarifi Yapılışı



  1. Bir kap içerisine maydanozu doğruyoruz.
  2. Ardından soğanı ve sarmısağı rendeliyoruz.
  3. Soğanın suyunu sıkıp kabın içlerisine koyuyoruz.
  4. Ardından biberleri küçük küçük doğrayıp içerisine atıyoruz daha sonra eti, baharatları, tuzu ve biberi ekliyoruz ve yoğuruyoruz.
  5. Daha sonra patatesleri ne ince ne de kalın orta olacak şekilde dilimliyoruz.
  6. Patlıcanları da aynı şekilde dildikten sonra yoğurduğumuz eti tepsiye seriyoruz.
  7. Ardından üzerine dilimlediğimiz patates ve patlıcanı diziyoruz ve dilimlediğimiz domatesi ortasına koyuyoruz .
  8. Yanlarına bir kaç tane yeşil biber koyuyoruz.
  9. Üzerine salçalı sosumuzu döküp 180 derecelik ısıttığımız fırında 1. 30 saat pişiriyoruz her fırın farklılık göstere bilir kontrollü pişirin.

Yulaf Kepeği Unlu Peynir Topları Tarifi

Yulaf Kepeği Unlu Peynir Topları Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı yulaf kepeği
  • Yarım su bardağı un
  • 2 yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı yaş maya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 100 gram beyaz peynir
  • 1 çay bardağı susam

Yulaf Kepeği Unlu Peynir Topları Tarifi Yapılışı

Merhabalar :).
  1. Öncelikle bir kabın içine oda sıcaklığındaki tereyağı, yaş maya, tuz, yulaf kepeği, un, zeytinyağı, ılık suyu katalım.
  2. Daha sonra 1 yumurtayı katalım.
  3. Diğer yumurtanın ise sadece sarısını katalım. Beyazını ayıralım(daha sonra kullanmak için).
  4. Yani hamurumuzun içinde 1 tam yumurta ve 1 yumurta sarısı olmuş olacak.
  5. Bütün malzemeleri yoğuralım ve 10 dakika dinlendirelim.
  6. Daha sonra yaptığımız hamuru minik toplar haline getirip içine küp şeklinde beyaz peynir koyup kapatalım ve yuvarlayalım.
  7. Yaptığımız topları ilk önce ayırdığımız yumurta akına bulayıp, daha sonra susamla kaplayalım.
  8. Yağlı kağıtlı tepside 15 dakika 170 derecede pişirelim.
  9. Ben fırının tam ortasının bir alt katında pişirdim üstü yanmasın diye, sizler de öyle yapabilirsiniz.
Afiyet olsun :).

Patlıcan Sarma Tarifi

Patlıcan Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet patlıcan
  • Yarım demetten az dereotu
  • Yarım demetten az maydanoz
  • Mayonez

Patlıcan Sarma Tarifi Yapılışı

  1. İnce ince doğradığımız patlıcanları yağda kızartıyoruz.
  2. Bir kapta dilediğimiz kadar maydanoz, dereotu ve mayonezi karıştırıyoruz.
  3. Kızaran patlıcanlarımıza yaptığımız harçtan koyup sarıyoruz.

Pizza Tarifi

Pizza Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kase Mozzeralla
  • 1 küçük kase Sucuk
  • 1 küçük kase Zeytin
  • 1 adet Biber
  • 350 gram Mantar
  • 1 adet Domates
  • 3 dal Taze soğan
  • Yada ne isterseniz
Hamur için :
  • 4 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 su bardağı ılık su
Sos için:
  • 1 adet rendelenmiş domates
  • 1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kuru fesleğen
  • Yarım çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı şeker ve tuz

Pizza Tarifi Yapılışı

  1. Ilık suyun içine mayayı ve şekeri alıp karıştıralım, bi 5 dk bekleyelim.
  2. Diğer malzemeleri de ekleyip yoğuralım üzerini strec filmle kapatıp, dinlendirelim.
  3. Hamurun 2 katına çıkması yeterli.
  4. O sırada üzeri için hangi malzemeleri istiyorsanız onları ayarlayın.
  5. Sos için malzemeleri bir kapta karıştırın, pişirmeye gerek yok.
  6. Hamuru dört eşit parçaya bölüp, beze yapalım üzerini kapatıp dinlendirelim 5 dk. Hamuru açıp yağlı kağıt serili pizza tepsisine koyalım.
  7. Sosu sürelim, mozzeralla peynir serpelim, malzemeleri koyalım.
  8. 220 derecelik fırında pişirelim.
    Afiyet olsun 🍕.

30 Ağustos 2020 Pazar

Kinoa Kısır Tarifi

Kinoa Kısır Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı beyaz kinoa
  • 2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
  • 1 diş sarımsak
  • Bir tutam maydanoz
  • Bir tutam roka
  • Domates salatalık
  • Nar ekşisi ya da limon
  • Sıvı yağ (Tercihen fındık yada zeytinyağı)
  • Kimyon karabiber tuz

Kinoa Kısır Tarifi Yapılışı


  1. Kinoayi ılık suda 10 dakika bekletip bir kaç sefer yıkayın su duru çıkana kadar daha sonra 2 bardak suda suyunu çekene kadar pişirin.
  2. 3-4 yemek kaşığı sıvı yağda domates ve biber salçasını biraz su kullanarak açın sarımsağı ince ince kıyın ve salçanın içine atın.
  3. Kokusu çıkınca biraz daha bekletip ocaktan alın ve salçayı pişen kinoaya yedirin.
  4. Kalan malzemeleri küçük küçük doğrayın ve salçalı kinoayla karıştırın istediğiniz kadar zeytinyağı nar ekşisi ya da limon ve baharat ekleyerek tamamlayabilirsiniz.

Karpuz Kabuğu Reçeli Tarifi

Karpuz Kabuğu Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım karpuz kabuğu
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • 3-4 adet karanfil
  • 4-5 damla limon
  • Yarım çay kaşığı kırmızı gıda boyası (İsteğe göre)

Karpuz Kabuğu Reçeli Tarifi Yapılışı

  1. Karpuz kabuklarının yeşil kısmı alınır.
  2. Küp küp şeklinde doğranır. Ben karışık doğradım ama küp küp daha iyi oluyor.
  3. Üzerini örtecek kadar su konur ve karbonat eklenir.
  4. Bu şekilde akşamdan sabaha kadar bekletilir.
  5. Suyu dökülüp iyice yıkanır.
  6. Bir kez suyla kaynatılıp suyu dökülür.
  7. Tencerede şeker ve su kaynatılıp kabuklar içine eklenir.
  8. Yarım saat kadar kaynayınca karanfil, boya ve limon suyu eklenir.
  9. Yarım saat daha kaynatılıp kavanozda muhafaza edilir.

Vişne Soslu Revani Tarifi

Vişne Soslu Revani Tarifi İçin Malzemeler

Vişneli sos için
  • 1 büyük kase vişne
  • 3 su bardağı su
  • 4 su bardağı şeker
Revani için
  • 3 yumurta
  • 2 su bardağı irmik
  • 1 çay bardağı un
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

Vişne Soslu Revani Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle bi tencereye vişneleri şekeri ve suyu koyup kaynamaya bırakalım.
  2. Kaynayınca da altını kısıp hafif kıvam alana dek pişirelim.
  3. Revani için şekerle yumurtayı çırparak başlayalım.
  4. Köpürünce yağı, yoğurdu ve sırasıyla diğer malzemeleri ekleyelim güzelce karıştırıp kıvamlı bi hamur hazırlıyalım.
  5. Borcama alıp 180 derecede ısıtılmış fırında pişirelim.
  6. Pişen revanmızı soğuyunca ister bardakla ister kare şekli verip dilimleyelim vişneli sosumuzu kontrollü bi şekilde ekleyip demlendirelim.
  7. Demlenen tatlımızın üzerini istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz ben krem şanti ile süsledim.
    Afiyet olsun.

Somon Tarifi

Somon Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram somon
  • Yarım çay bardağından az sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tutam tuz

Somon Tarifi Yapılışı

  1. Balık tavası, elektrikli ızgara yada mangal da pişirebiliriz.
  2. Sosumuzu tavada hazırlayıp, ince kıyım sarımsakla birlikte karıştırıp, somonları iki tarafını da sosa bulayıp, buzdolabında 1 saat 30 dakika marine ediyoruz.
  3. Ben balık tavasında kısık ateşte önlü arkalı kızarana kadar pişirdim. Afiyet olsun.