1 Eylül 2020 Salı

Barbunya Yemeği Tarifi

Barbunya Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo barbunya
  • 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
  • 1 orta boy soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • Yarım su bardağı zeytinyağ
  • 1 çeyrek kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tatlı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tutam maydanoz
  • Sıcak su

Barbunya Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Tenceremize zeytinyağını alıp soğanı kavuruyoruz, daha sonra havucu ekleyip kavuruyoruz 5 dakika kadar, salçayı ekleyip yine kavuruyoruz.
  2. Ayıklamış ve yıkamış olduğunuz barbunya ve küp küp doğradığınız patatesi ve son olarak baharatları ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  3. Üzerini geçene kadar sıcak su koyup tencerenin kapağını kapatıyoruz, ve kısık ateşte yaklaşık 45 dakika pişiriyoruz.
  4. Yemeğimizi çatal yardımı ile kontrol edip ocaktan aldıktan sonra 1 saat kadar dinlendiriyoruz.
  5. Servis öncesi üzerine maydanozu serpiştiriyoruz.
♦️Bu arada barbunya yemeğini en lezzetli hale getirmek için zeytinyağını bol tutmanız gerekir. Tarifimi uygularsınız ne demek istediğimi anlarsınız 😊.
Afiyet olsun 🌈.

Sakızlı Cunda Keki Tarifi

Sakızlı Cunda Keki Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1/2 (yarım) su bardağı süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı zeytinyağı veya sıvıyağ
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 veya 2 paket sakızlı vanilya
Üzerine ;
  • Bol susam

Sakızlı Cunda Keki Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak yumurta ve şeker kaba alınır ve köpük köpük olana kadar iyice çırpılır.
  2. Ardından yoğurt, süt ve yağ eklenerek tekrar çırpılır.
  3. Sonrasında vanilya, kabartma tozu ve elenmiş un eklenerek homojenik bir karışım elde edilene kadar kısa bir süre çırpılır.
  4. (vanilya, dr. Oetker marka damla sakızlı şekerli vanilin olarak satılıyor. Fotoğrafını ekledim. Yoğun sakız tadı severler arzuya göre 2 paket kullanabilir. Ben öyle seviyorum. ).
  5. Bol kabaran bir kek olduğu için geniş bir borcam kullanıyorum. Benim kullandığım 32 cm çaplı borcam, ölçü tam geliyor. Altına yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış borcama karışım dökülür.
  6. En son üzerine isteğiniz ölçüsünde susam serpilir.
  7. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 40 dakikada pişiyor.
Afiyetle.

Kaşar Sosis Eşliğinde Omlet Tarifi

Kaşar Sosis Eşliğinde Omlet Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 4 adet dilimlenmiş sosis
  • 4 dilim kaşar
  • 3 kaşık zeytinyağı veya sıvı yağ
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çimdik kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı un

Kaşar Sosis Eşliğinde Omlet Tarifi Yapılışı

  1. Kahvaltıya hemen hazırlanacak bir omlet.
  2. Yumurta iyice çırpılır.
  3. Un, kabartma, tuz, kekik ilave edilir.
  4. Ardından pişirilmiş sosisin üzerine harcın yarısı boşaltılır .
  5. Kaşar üzerine konulur .
  6. Kalan harç tekrar boşaltıp pişmesini bekleyelim.
  7. Pişen omlet diğer yüzünü ters çevirip pişirip sıcak servis edilir.
Afiyet olsun.

Pamuk Poğaça Tarifi

Pamuk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 5-6 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
Üzeri için;
  • Susam
  • Çörek otu
İç harcı ;
  • 3 tepeleme çorba kaşığı sade çökelek
  • 1 tepeleme çorba kaşığı sürk
  • (sürk; baharatlı kurutulmuş çökelek)
  • Bir kaç dal maydanoz

Pamuk Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle 5-6 bardak un yazdım çünkü hamurunuz yumuşak kıvamda oluyor şekil verirken de biraz un kullanmanız gerekebilir.
  2. Ilık sütümüze sekeri ekleyelim ve mayayı da karıştırıp bir kaç dk üstü kapalı bekletelim böylece mayayı daha hızlı aktif hale getirmiş oluruz sonrada yaptığınız poğaçalarınız nasıl çabucak kabarıyor oturup izleyin .
  3. Hamuru yoğuracağımız kaba ün ve tuzu alıp karıştıralım suyunu, süt-maya karışımını yumurta akını (sarışını üzeri için ayıralım) bir güzel yoğuralım.
  4. Kulak memesi kıvamında çok güzel bir hamur elde edeceğiz.
  5. Hamurumuzu örtüp bir miktar dinlenmeye bırakalım (10-15 dk) .Bu esnada iç harcımızı hazırlıyoruz.
  6. Aslında içine ne arzu ederseniz koyabilirsiniz ama ben en çok yakışan çökeleği kullandım.
  7. Bir kaba çökelek ve rendeleyerek yada ezerek hazırladığımız sürk’ümüzü bir kaç dal ince kesilmiş maydanozumuzu koyup karıştıralım.
  8. İç harcımız hazırrrrr ayyy ne kadar basit oldu yaaa. .
  9. Şimdi geldik göz doyuran şekil verme işlemine ne arzu ederseniz yapabilirsiniz burda konuşturun hünerlerinizi ben hamurumuzdan yumurta büyüklüğünde parçaları ellerimle biraz açıp yarıdan sonrasına bıçak ile kesikler attım.
  10. Kesmediğim yarıya iç harcı koyarak kestiğim kısmın sonuna kadar dolma gibi kıvırdım sonrada bir ucu içe alarak salyangoz kabuğu gibi sardım.
  11. Yaratıcılığımızı konuşturup tepsiye dizdiğimiz poğaçalarımızın üstüne yumurta sarımızı (bir kaç damla su ile biraz açıyoruz) sürüyoruz ve susam ile çörek otu serpip biraz kabarsınlar diye 15-20 dk üstlerini örtüyoruz.
  12. Üstlerini açınca sizde gözlerinize inanamayacaksınız .
  13. Önceden işittiğimiz fırınımızda üstleri ve altları kızarana kadar pişirelim.
    Afiyetler olsunnnnn.

Teremyağlı Ekler Tarifi

Teremyağlı Ekler Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • 125 gram teremyağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 3 yumurta
Kreması için;
  • 3 su bardağı süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı teremyağ
  • 6 yemek kaşığı şeker
Üzeri için;
  • 100 gram benmari eritilmiş sütlü ya da bitter çikolata isteğe bağlı
  • Hindistan cevizi

Teremyağlı Ekler Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tencereye yumurta, teremyağ, vanilya hariç tüm malzemeleri alın hamuru için.
  2. Yumuşak bir hamur kıvamı almaya başlayınca margarini ve vanilyayı ekleyip ocaktan alın.
  3. Soğuyunca teker teker yumurtaları ekleyip mikserle çırparak pürüzsüz bi hamur oluşturun.
  4. Sıcakken yaparsanız yumurtalarınız pişecektir.
  5. Daha sonra sokma torbasına aldığınız hamuru yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yatay ve baş parmak uzunluğunda şekiller vererek 180 derece ısıtılmış fırında 20 dk içinde piştiler.
  6. Onlar pişerken bizde kremayı hazırlayalım.
  7. Vanilya ve margarin hariç tüm krema malzemelerini ocağa alalım kıvam alınca içine margarini ve vanilyayı ekleyip soğumaya bırakalım.
  8. Pişen ekleri ikiye kesip krema sıkıp üzerine benmari eritilmiş çikolatamıza batırıp dizelim.
  9. 2 saat buzdolabında bekletip soğuk servis yapabilirsiniz.
  10. Süslemek ve sunum sizin hayal gücünüze kalmış. 🤗 afiyetle kalın ❤.

Yağlı Biber Turşusu Tarifi

Yağlı Biber Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı sirke
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı turşuluk tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 6- 7 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet nane

Yağlı Biber Turşusu Tarifi Yapılışı

  1. Biberler temizlenir yıkanır.
  2. 2 veya 3 parçaya bölünür.
  3. Tencereye zeytinyağı su sirke koyulup kaynayınca içine biberler atılır, tuz eklenir.
  4. Biraz karıştırıp içine 2 adet kabuğu soyulmuş küp küp doğranmış domatesi koyun.
  5. Sarımsakları doğrayın.
  6. Şekeri ilave edip rengi dönene kadar karıştırın.
  7. En son doğranmış maydanoz ve naneyi atıp ocağın altını kapatın.
  8. Hemen yenecekse soğuduktan sonra yenilebilir.
  9. Sonra yenilecekse kavanoza koyup kapağını kaynatıp kapatın ters çevirin soğuyunca ya kadar dursun. Afiyet olsun.

Kupta Tiramisu Tarifi

Kupta Tiramisu Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 ml süt
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 paket krem şanti
  • 1 paket vanilya
  • 1 fincan un
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket kedi dili
Islatmak için;
  • 1 tatlı kaşığı granül kahve
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 su bardağı su veya süt
Üzeri için;
  • Kakao

Kupta Tiramisu Tarifi Yapılışı

  1. Sütü tencerede kısık ateşe alalım, daha sonra yumurta ve şekeri çırpıcı ile bir kaç dakika çırpalım.
  2. Tamamen karıştırdıktan sonra unu ekleyip karıştıralım.
  3. Ilıyan sütten bir kepçe alarak karışımı iyice karıştıralım ve ocaktaki kalan süte ekleyerek kaynatalım.
  4. Kaynadıktan sonra altını kapatıp ,vanilyayı ekleyerek mikserle soğuyana kadar ara ara karıştıralım.
  5. Soğuduktan sonra krem şanti ekleyip bir kaç dakika çırpıp labneyi de ekleyip bir kaç dakika daha çırpalım.
  6. Kedi dilini ıslatmak için başka bir kapta 2 su bardağı su ile kahveyi karıştıralım kedi dillerini bekletmeden batırıp çıkaralım yoksa eziliyor.
  7. Kulplara isteğe göre paylaştırabilirsiniz.
  8. Daha sonra buz dolabında bir gece bekleyerek servis edilebilir. Afiyet olsun 😘.

Teremyağlı Naneli Tavuklu Domates Çorbası Tarifi

Teremyağlı Naneli Tavuklu Domates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet domates
  • 2 yemek kaşığı sıvı teremyağ
  • 2 silme yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 bardak tavuk suyu (içine azıcık tavuk da didikleyebilirsiniz – ben öyle yaptım)
  • 1 litre su
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Tuz

Teremyağlı Naneli Tavuklu Domates Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Domatesleri rondodan geçiriyoruz ardından süzgeçten de geçirip posasız güzel bi domates suyu elde ediyoruz.
  2. Sıvı teremyağı tencereye alıp unu ekliyoruz. 2 dakika kavuruyoruz.
  3. Salçayı ekleyip 3 dakika daha kavuruyoruz.
  4. Ardından elde ettiğimiz domates suyunu ekleyip karıştırarak 5 dakika kaynatıyoruz.
  5. Tavuk suyu ve suyu ekleyip karıştırarak kaynatıyoruz ardından ocağın altını kısıp naneyi ve tuzu ekleyip 15 dakika daha kaynatıyoruz.
  6. Ve sonrasında çorbamız servise hazır.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 😊.

Topalak Çorbası (Yöresel Tatlar Sevenler İçin,Efsane Bir Tarif) Tarifi

Topalak Çorbası (Yöresel Tatlar Sevenler İçin,Efsane Bir Tarif) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • 2 su bardağı ince bulgur
  • Yarım su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Bir çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
Çorbaya eklemek için:
  • 1 bardak nohut
  • Bir iki parça incik ya da bir kase kadar kuşbaşı et
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Yeteri kadar tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Nane

Topalak Çorbası (Yöresel Tatlar Sevenler İçin,Efsane Bir Tarif) Tarifi Yapılışı


  1. Öncelikle hamurumuzu hazırlıyoruz.
  2. İnce bulgur ve irmiği 2 su bardağı sıcak su ile ıslatıyoruz (su kaynar halde olmayacak ılık ile sıcak arası bir sıcaklıkta olması gerekiyor, yoksa bulgur çok şişer ve toparlayamazsınız).
  3. Islattığımız bulguru 10 dakika dinlendirdikten sonra sırasıyla tuz, biber salçası, kimyon, karabiber ekliyoruz ve biraz yoğuruyoruz.
  4. Unu ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz (yoğururken ara ara elimizi suya batırıp yoğurmaya devam edersek daha çabuk toparlarız hamurumuzu). Ben yaklaşık yarım saat yoğurdum.
  5. Hamurumuzdan küçük küçük parçalar alıp elinizle yuvarlayıp unladığımız tepsiye diziyoruz.
  6. Ayrı bir tencerede etimizi ve nohutu haşlıyoruz.
  7. Her şeyimizi hazırladıktan sonra çorbamızı sosunu hazırlıyoruz.
  8. Sıvıyağda salçaları kavuruyoruz ve nohutu ve etlerimiz ekliyoruz.
  9. Üzerine yeteri kadar su ve tuz ekleyip, kaynamaya bırakıyoruz.
  10. Çorbamız kaynadıktan sonra yavaş yavaş elimizde yuvarladığımız topalakları ve nanesini ekliyoruz.
  11. 5 dakika daha kaynatıp altını kapatıyoruz. Limonla servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Tahinli Fit Kurabiye Tarifi

Tahinli Fit Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı tahin
  • 1/2 (yarım) su bardağı tam buğday unu
  • 3 yemek kaşığı su
  • 1 çay kaşığı karbonat (silme)
  • 1 çay kaşığı tuz (silme)
  • 50-60 gram beyaz peynir
  • 3-4 yemek kaşığı kavrulmuş susam

Tahinli Fit Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak susamı küçük bir tavada kavurun.
  2. Diğer malzemeleri bir kaba alıp yoğurun.
  3. Küçük toplar yapıp elinizle yuvarlayın.
  4. Bardak ağzıyla şekil verin.
  5. Susama batırın.
  6. 180 derecede 20 dakika pişirin.
  7. Peyniriniz tuzluysa tuz miktarına dikkat ediniz.

Kozalak Mantı Tarifi

Kozalak Mantı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 150 gram kıyma et
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet domates rendesi
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Kırmızı toz biber
Kızartmak için;
  • Sıvı yağ

Kozalak Mantı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yufkalarımızı sigara böreği saracak gibi üçgen olarak keselim.
  2. Bir pipet yardımıyla boş olacak şekilde saralım. Daha sonra kızartalım.
  3. Ayrı bir tavada önce kıyma etimizi kavuralım üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip yemeklik doğradığınız soğan ve biberi ekleyelim.
  4. Onlarda kavrulunca üzerine domates rendesini, tuz, karabiber ve 1 tatlı kaşığı domates salçası ekleyip 5 dk kadar pişmeye bırakalım.
  5. Diğer yandan sarımsaklı yoğurdumuzu hazırlayalım.
  6. Servis etmek istediğiniz tabağa önce börekleri yerleştirin ortası boş kalsın oraya önce yoğurt sonra yapmış olduğumuz kıymalı harçtan dökelim.
  7. Maydanozla süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyetle kalın ❤.

Teremyağlı Ali Nazik Kebabı Tarifi

Teremyağlı Ali Nazik Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

Beğendisi için;
  • 3-4 adet orta boy patlıcan
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
Kıyması için;
  • 250 gram orta yağlı kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 1 adet yeşil biber
  • 3-4 kaşık sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası(silme)
Üzerine gezdirmek için;
  • 2 yemek kaşığı teremyağ
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber

Teremyağlı Ali Nazik Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Kıymayı kavuracağımız tavanıza alıyoruz.
  2. Yemeklik doğranmış soğanla biraz kavuruyoruz.
  3. Sonrasında doğranmış yeşil biber ve biber salçasını ekleyip kavuruyoruz.
  4. Küp küp doğranmış domatesleri ekliyoruz.
  5. Domatesler su yunu salıp çekince tuz ve karabiberini ekliyoruz.
  6. Patlıcanları közleyip, kabuklarını soyuyoruz ve küçük küpler şeklinde doğruyoruz.
  7. Diğer yandan süzme yoğurdu sarımsaklı hazırlıyoruz.
  8. Bir tavaya aldığımız patlıcanları ılıtıyoruz.
  9. Ateşten aldığınız patlıcanlara sarımsaklı yoğurdu karıştırıyoruz.
  10. Tuz, karabiber ekliyoruz.
  11. Servis için beğendiyi servis tabağına alıyoruz.
  12. Üzerine sıcak kıymadan ekliyoruz.
  13. En son üzerine teremyağ ve pul biber kızdırıp, üzerine gezdiriyoruz.
  14. Domates ve yeşilbiberlerle süslüyoruz, (tercihe göre közlenmiş olabilir).

Ev Yapımı Sahlep Tarifi

Ev Yapımı Sahlep Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 fincan ( büyük olanlardan)
  • 2 tatlı kaşığı nişasta
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 2 fincan süt
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • Tarçın

Ev Yapımı Sahlep Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle kullanacağınız fincan ölçüsüyle 2 bardak süt koyun cezvenize.
  2. Üzerine nişasta ve şekeri ekleyin karıştırmaya başlayın.
  3. Kıvam almaya başlayınca vanilyayı ekleyip ocaktan alın.
  4. Üzerine tarçın ekleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyetle kalın ❤.