Barbunya Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo barbunya
- 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
- 1 orta boy soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- Yarım su bardağı zeytinyağ
- 1 çeyrek kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tatlı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tutam maydanoz
- Sıcak su
Barbunya Yemeği Tarifi Yapılışı
- Tenceremize zeytinyağını alıp soğanı kavuruyoruz, daha sonra havucu ekleyip kavuruyoruz 5 dakika kadar, salçayı ekleyip yine kavuruyoruz.
- Ayıklamış ve yıkamış olduğunuz barbunya ve küp küp doğradığınız patatesi ve son olarak baharatları ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Üzerini geçene kadar sıcak su koyup tencerenin kapağını kapatıyoruz, ve kısık ateşte yaklaşık 45 dakika pişiriyoruz.
- Yemeğimizi çatal yardımı ile kontrol edip ocaktan aldıktan sonra 1 saat kadar dinlendiriyoruz.
- Servis öncesi üzerine maydanozu serpiştiriyoruz.
♦️Bu arada barbunya yemeğini en lezzetli hale getirmek için zeytinyağını bol tutmanız gerekir. Tarifimi uygularsınız ne demek istediğimi anlarsınız 😊.
Afiyet olsun 🌈.