5 Eylül 2020 Cumartesi

Magnolia Tarifi

Magnolia Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • Yarım paket margarin
  • 1 su bardağını doldurmadan şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket toz krem şanti
  • 1 paket burçak bisküvi
  • Dilimlenmiş muz
Üzerini süslemek için ;
  • Damla çikolata
  • Ceviz

Magnolia Tarifi Yapılışı

  1. Margarini tencereye alıyoruz ve eritiyoruz,.
  2. Üzerine unumuzu ekliyoruz ve kavuruyoruz. Kokusu çıkınca sütü ekliyoruz.
  3. Ardından nişastayı ve şekeri ekleyip karıştırıyoruz. Kıvam alınca ocaktan alıyoruz ve ılımaya bırakıyoruz.
  4. Ilınınca toz krem şantiyi ve vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz.
  5. Dilimlediğimiz muzları kasemize dik şekilde diziyoruz.
  6. Burçak bisküvileri de rondodan geçirip kaşık yardımıyla kaselere koyuyoruz.
  7. Üzerine muhallebimizi koyuyoruz.
  8. En üste tekrar bisküvileri serpiştiriyoruz.
  9. Cevizimizi ve damla çikolatamızla süslüyoruz. Dolapta 1 gece dinlendirseniz daha iyi olacaktır. Afiyet olsun:).

Etli Biber Dolma Tarifi

Etli Biber Dolma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1, 5 kg dolma biber
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 adet soğan
  • 350 gram kıyma
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1, 5 tatlı kaşığı tuz
  • 2 diş sarımsak
  • 1, 5 su bardağı su domates

Etli Biber Dolma Tarifi Yapılışı

  1. Dolma biberleri yıkayıp içini çıkaralım. Derin kasede pirinci yıkayıp soğanı ince ince doğrayıp ilave edelim
  2. Diğer malzemeleri ilave edelim.
  3. Sonra içine 1, 5 su bardağı su ilave edip iyice karıştıralım.
  4. Sonra biberleri dolduralım.
  5. Domatesleri ince ince dolmaların üzerine kapak yapacak şekilde doğrayıp üzerine kapatalım.
  6. Sonra dolma tenceresine 3-4 kaşık yağ koyalım.
  7. Sonra bir kaşık salça ilave edip kavurun.
  8. Biberleri dizelim.
  9. Bir çay kaşığı tuz ve 2 su bardağı su ilave edip pirinç ve biberler pişene kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Tart Kalıbında Kıbrıs Tatlısı (Görüntüsü Ve Lezzetiyle Kendine Hayran Bırakacak) Tarifi

Tart Kalıbında Kıbrıs Tatlısı (Görüntüsü Ve Lezzetiyle Kendine Hayran Bırakacak) Tarifi İçin Malzemeler

Keki için
  • 3 yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
Kreması için
  • 1 litre süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 paket krem şanti
Şerbeti için
  • 2 su bardağı su
  • 1.5 su bardağı un
  • Vanilya

Tart Kalıbında Kıbrıs Tatlısı (Görüntüsü Ve Lezzetiyle Kendine Hayran Bırakacak) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tart kalıbımızı margarinle yağlayıp biraz un serpiyoruz.
  2. Daha sonra şerbetimizi hazırlıyoruz suyu ve şekeri bir tencereye alıp ocağa alın.
  3. Kaynadıktan sonra altını kısın ve 10 dakika kaynatın ocaktan alın ocaktan aldığınız şerbete bir paket vanilya ekleyip karıştırın bi kenarda soğumaya bırakın.
  4. Daha sonra kekimize gelelim keki için yumurtamızı ve şekerimizi iyice köpürene kadar çırpıyoruz.
  5. Daha sonra üstüne diğer malzemelerimizi ekleyip iyice karıştırıyoruz ve yağladığımız kalıbımıza alıp önceden ısıtılmış 160 derece fırında kontrollü olarak 20 dakika pişiriyoruz.
  6. Fırından fırına fark gösterebilir benim fırınım 20 dakikada pişirdi kekimiz pişerken kremamızı hazırlayalım
  7. Kremamız için sütü nişasta ve şekerimizi bir tencereye alalım ve karıştıralım.
  8. Ocağa alalım koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişiriyoruz.
  9. Ocaktan alıyoruz pişen kremamıza 1 paket krem şanti ekleyip iyce çırpıyoruz.
  10. Fırından çıkardığımız kekimizi ılıması için bir kenara alın ilk sıcağı çıkan kekimizi kalıptan servis tabağına yada borcama ters çevirip kalıptan çıkarın.
  11. Kekimizin üstüne ve kenarlarına yaptığımız şerbeti gezdiriyoruz.
  12. Daha sonra üstüne kremamızı güzelce yayıyoruz.
  13. Daha sonra üstüne bolca hindistan cevizi serpiyoruz ve tatlımız hazır deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 😊.

Teremyağlı Yoğurtlu Erişte Çorbası Tarifi

Teremyağlı Yoğurtlu Erişte Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı erişte
  • 6 su bardağı su
Terbiyesi için;
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı su
Üzeri için;
  • 1 yemek kaşığı teremyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı nane

Teremyağlı Yoğurtlu Erişte Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye 6 su bardağı su konulur kaynamaya bırakılır.
  2. Kaynamaya başlayınca erişteler ilave edilir ve yumuşayana kadar pişirilir.
  3. Bir kapta terbiye için tüm malzemeler iyice pürüzsüz olana kadar çırpılır.
  4. Erişteler yumuşadıktan sonra terbiyesine erişteli sudan alınır ve karıştırılır. Ilımış terbiye yavaşça tencereye ilave edilir ve kısık ateşte koyulaşıncaya kadar yaklaşık 2 dk pişirilir.
  5. Pişerken bir kapta teremyağ eritilir ve nane ilave edilir, kızınca çorbanın içine boşaltılır.
  6. 2 dakika da bu şekilde kaynadıktan sonra altı kapatılır.Afiyet olsun :).

Nefis Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi

Nefis Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram irmik
  • 1/2 (yarım) paket dolmalık fıstık
  • 3+1/2 (yarım) su bardağı şeker
  • 2+1/2 (yarım) su bardağı süt + 2+1/2 (yarım) su bardağı su ya da 5 su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ ya da tereyağ
  • 1 paket vanilya
  • Kaymaklı dondurma

Nefis Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi Yapılışı

  1. İrmik ve fıstık yağ olmadan kısık ateşte renk değiştirene kadar kavrulur.
  2. Ayrı bir kapta ılık süt ve su ile birlikte şeker ve vanilya eritilir.
  3. Elde edilen şerbet tencereye eklenir ve karıştırılır.
  4. Yağ eklenir ve son kez karıştırılarak demlenmeye bırakılır. Helva yenilebilir sıcaklığa geldiğinde servis işlemine başlanır.
  5. İrmik helvası yarısını dolduracak şekilde kaseye doldurulur. Üzerine bir top dondurma konur ve dondurmanın üzeri helva ile kapatılır.
  6. Kase sunum tabağına ters çevrilir ve helva çıkartılır. Dondurmalı irmik helvanız servise hazır. Afiyet olsun 😋

Yumurtalı Ekmek Tarifi

Yumurtalı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 5 dilim hazır kesilmiş ekmek
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı acı sos
  • Tercihe bağlı ben koydum sıvı yağ kızartmak için

Yumurtalı Ekmek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurtaları iyice çırpıp yoğurdu sosu da ilave edip ekmeklere bulayıp kızgın yağda kızartalım. Afiyet olsun.

Nefis Patates Yuvarlama Tarifi

Nefis Patates Yuvarlama Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet patates
  • 3 dal taze soğan
  • 1/2 (yarım) demet maydanoz
  • 1-2 yaprak göbek salata (Marul veya kıvırcık da olur)
  • 8-10 adet kornişon turşu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 5-6 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 2 çay kaşığı kuru nane
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Nefis Patates Yuvarlama Tarifi Yapılışı

  1. Patateslerimizi soyup doğruyoruz. Üzerini geçecek kadar suda haşlıyoruz.
  2. Soğan, maydanoz ve salatayı ince ince kıyıyoruz; turşuyu da küçük küpler halinde doğruyoruz.
  3. Patateslerimizi ezip püre haline getiriyoruz. 10 dk kadar soğumaya bırakıyoruz.
  4. O sırada yoğurdumuzu bir kaseye alıp üzerine sarımsağımızı rendeleyip iyice çırpıyoruz.
  5. Doğradığımız tüm malzemeleri ve tuzu patatesimize ekleyip güzelce yoğuruyoruz.
  6. Dilediğimiz büyüklükte (ben porsiyonluk yaptım) avucumuzda yuvarlıyoruz.
  7. Çırptığımız yoğurdumuzu patateslerimizin üzerine dağıtıyoruz.
  8. Zeytinyağını kızdırıp pul biber ve naneyi ekliyoruz.
  9. Sosumuzu da yoğurdun üzerinde gezdiriyoruz.Afiyetler olsun.

Tek Lokmalık Lezzet Tuzlu Kurabiye Tarifi

Tek Lokmalık Lezzet Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta (Sarısı üzerine)
  • 100 gr margarin (Oda sıcaklığında)
  • 1 yemek kaşığı sirke (Elma sirkesi kullandım)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • (isteğe göre içerisine çörek otu da koyabilirsiniz)

Tek Lokmalık Lezzet Tuzlu Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Hamur yoğurma kabımıza oda sıcaklığındaki margarini ve un hariç bütün malzemeleri ekliyoruz, elimizle tüm malzemelerin birbirine girmesini sağlıyoruz, unu kontrollüce ekliyoruz, yumuşak bir hamur oluşacaktır.
  2. Fındıktan biraz daha büyük parçalar alıp elimizle yuvarlıyoruz.
  3. Kurabiyelerin üzerine yumurta sarışını sürüyoruz.
  4. Borcam kullandığım için içini yağladım.
  5. Hazırladığım hamurları tepsiye dizip fırında 180 derecede 20 dakika kadar pişiriyoruz. Ağızda dağılan çayın yanına tüketebileceğiniz çok lezzetli bir tarif. Deneyenlere afiyet olsun.

Cupta Tramisu Tarifi

Cupta Tramisu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı granül kahve
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kremşanti
  • 200 gram labne peyniri
Bı̇sküvi için:
  • 1 paket kedi dili bisküvi
Islatmak için:
  • 1.5 su bardağı süt (Ilık)
  • 1 tatlı kaşığı granül kahve
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
Üzeri için:
  • Kakao
  • Ben nektari ile süsledim siz istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz

Cupta Tramisu Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce orta boy bir tencereye labne ve kremşanti hariç malzemeleri koyup iyice el çarpıcısı ile çırpalım.
  2. Orta gözün orta ateşine alıp devamlı karıştırarak pişirelim göz göz olmaya başlayınca 1 tatlı kaşığı granül kahveyi ekleyip 2 dk daha karıştıralım.
  3. Ocaktan alalım ocaktan aldığımız krema ılınınca içerisine labne ve kremşanti’yi ekleyip 3-4 dk mikser yardımı ile çırpalım.
  4. Cuplarımıza 2 çorba kaşığı kremadan koyup ılık süt, granül kahve ve şekeri karıştırıp cupların boyutuna göre kestiğimiz kedi dillerini önce sütlü sosa bandırıp sonra cupun 3 köşesine koyalım.
  5. Sonra içine kalan kremayı eşit bir şekilde pay edelim.
  6. 2-3 saat buzdolabında dinlendirip kakao serpelim istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kuru Biber Ve Kuru Patlıcan Dolması Tarifi

Kuru Biber Ve Kuru Patlıcan Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 15 tane kuru biber
  • 15 tane kuru patlıcan
İç malzemesi
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 çay bardağından biraz az sıvı yağ
  • 1.5 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 tane domates
  • 1 tane sivribiber
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1 orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası

Kuru Biber Ve Kuru Patlıcan Dolması Tarifi Yapılışı

  1. Bir tencereye kaynar su koyup ocağın üstüne alalım.
  2. Patlıcanlarımızı atalım patlıcan yumuşayıncaya çıkartalım. 7 yada 8 dk yeterli oluyor sonra biberleri de aynı şekilde yapalım yumuşayınca içinde çıkartıp hepsini soğuk suyun altına alalım.
  3. Soğanımızı minik minik doğrayalım.
  4. Biber ve domatesi de 200 gram kıyma pirinç ve baharatları yağı salçayı karıştıralım.
  5. Doldurma işlemine başlayabiliriz. Ağzına kadar doldurmayın kurularınızı şişme payını bırakın.
  6. Alta patlıcanları üste biberleri koyalım. 2 buçuk su bardağına yakın suyun içine biraz salça biraz nane biraz tuz biraz pulbiber koyalım karıştıralım suyunuz sıcak olsun.
  7. Tencereye kurularınızı dizdikten sonra hazırladığınız suyu üzerine dökün.
  8. Üstüne bir tabak koyun ki dağılmasın.
  9. Tenceremizi ocağın üstüne alalım ilk başta su fokurdayana kadar yüksek ateş fokurdadıktan sonra 40 yada 45 dakikaya yakın kısık ateşte pişirin kontrollü pişirin ama su gerekirse azar azar ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun şimdiden😊

Kedidili Bisküvili Muzlu Kup Tarifi

Kedidili Bisküvili Muzlu Kup Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kedi dili bisküvi
  • 3, 5 su bardağı süt
  • 1 dolu yemek kaşığı tepeleme nişasta
  • 2 yemek kaşığı silme un
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet muz
Kedi dili bisküvilerini ıslatmak için
  • 1, 5 su bardağı süt

Kedidili Bisküvili Muzlu Kup Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle sütümüzü, nişastamızı ve vanilya hariç diğer malzemelerimizi tencereye koyup çırpıcıyla iyice karıştıralım ve ocağın altını açalım.
  2. Kaynayıncaya kadar karıştıralım ve kaynayınca ocağımızı kapatalım. Ve en son vanilyayı da ekleyip tekrar çırpalım.
  3. Kedi dili bisküvilerini sütle ıslatıp kuplara yerleştirelim.
  4. Aralarına dilimlediğimiz muzları yerleştirelim.
  5. Pişirdiğimiz pudingi kuplar dolacak şekilde hepsine pay edelim.
  6. Son olarak üstüne muz veya çikolata ile süsleyelim. Afiyet olsun.

Kıyır Kıyır Mahlepli Papatya Kurabiye Tarifi

Kıyır Kıyır Mahlepli Papatya Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı tereyağı (Oda sıcaklığında)
  • 1 adet yumurta (Akı içine, sarısı üstüne)
  • 1 türk kahvesi fincanı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım türk kahvesi fincanı sirke
  • 1 yemek kaşığı mahlep
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için
  • Susam
  • Aldığı kadar un

Kıyır Kıyır Mahlepli Papatya Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Terayağı, sıvı yağ, sirke ve yumurta akını derin bir kapta karıştıralım.
  2. Sonrasında kalan tüm kuru malzemeleri aynı kabın içerisine eleyerek koyalım.
  3. Yeniden karıştırıp biraz da yoğurarak kulak memesi kıvamında yağlı bir hamur elde edelim.
  4. Daha sonra küçük parçalar kopararak elimizde yuvarlayalım.
  5. Küçük topları birleştirip görseldeki gibi papatya haline getirelim.
  6. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim ve üzerlerine önce yumurta sarısı sürüp sonra susam serpelim.
  7. 180 derecelik fırında yaklaşık 15 dk pişirmek yeterli geliyor. Yine de fırınınızın çeşidine göre kontrollü pişirmeyi unutmayın.
  8. Fırından çıkarıp ilk sıcaklığı gittikten sonra muhakkak bir tane deneyin derim, ağızda dağılan nefis bir tadı var :) afiyet olsun 🌹.

4 Eylül 2020 Cuma

Sütlaç Tarifi

Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 2.5 kg süt
  • 1.5 çay bardağı pirinç
  • 1.5 su bardağı şeker( isteğe göre azaltılıp çoğaltılabilir)
  • 1 paket vanilya
Üzeri için;
  • Tarçın

Sütlaç Tarifi Yapılışı

  1. Sütü tencereye alıyoruz.
  2. İçine pirinçi koyup helmeleşinceye kadar pişiriyoruz .
  3. Daha sonra şeker ve vanilya da koyup bir taşım kaynatıp kaselere bölüyoruz.
  4. Biraz soğuduktan sonra üzerine tarçın serpiyoruz afiyet olsun.