6 Eylül 2020 Pazar

Sebzeli Et Sote Tarifi

Sebzeli Et Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kuşbaşı et
  • 1 tane soğan
  • 3 tane domates
  • 2 tane kırmızı biber
  • 1 tane yeşil biber
  • 8 tane sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım su bardağı sıvı yağ

Sebzeli Et Sote Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle bir tencereye etimizi koyup üstüne suyunu da ekleyip haşlıyoruz.
  2. Sonrada başka bir tencerenin içine yağ koyup soğanı ekleyip kavururken içine doğradığımız biberi, domatesi, sarımsağı döküp karıştıralım .
  3. Sonra salça, pul biber, karabiber, tuzu koyup üstüne haşlanmış etimizi koyup bir güzel pişiriyoruz .
  4. Sonrada servis yapabiliriz afiyet olsun.

Spagetti Mantarlı Kremalı Tarifi

Spagetti Mantarlı Kremalı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket krema
  • 1 paket Makarna’nın yarısı
  • 2 tatlı kaşık tuz(makarnaya)
  •  1 kaşık tuz (mantara)
  • Çay bardağı ile çeyrek sıvı yağ

Spagetti Mantarlı Kremalı Tarifi Yapılışı

  1. Spagettiyi tencere alıp 1 tatlı kaşığı tuz 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyelim .
  2. Kaynar suda 10 dk yada 12 dk kaynatalım ve süzelim.
  3. Bir tavaya sıvı yağ ekleyip küçük doğranmış mantarları ısınan yağda kavuralım .
  4. Rengi dönene kadar mantarların üzerine kremayı ekleyelim.
  5. 3 dk 4 dk ara ara karıştıralım ve makarnanın üzerine ekleyip karıştıralım ve servis ede bilirsiniz afiyet olsun.

Muzlu Rulo Pasta Tarifi

Muzlu Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Kreması için:
  • 2 su bardağı süt (200 ml bardakta)
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
Keki için:
  • 4 yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket hamur kabartma tozu
  • 1 su bardağı un
İçi ve üzerini süslemek için:
  • 2 adet muz
  • 1 poşet krem şanti
  • Yarım su bardağı soğuk süt

Muzlu Rulo Pasta Tarifi Yapılışı

  1. İçin tereyağı ve vanilya hariç tüm malzemeleri ocağa alın ve koyulaşana kadar pişirelim.
  2. Kremalaşınca ocaktan alın, vanilya ve tereyağını ekleyip hiç topak kalmayacak şekilde çırpalım.
  3. Bir kenarda soğumaya bırakalım. Kek için yumurtaların sarısını ve beyazını ayırın.
  4. Beyazına bir fiske tuz atıp mikserde  çırpmaya başlayalım. Yavaş yavaş toz şekeri ilave edin ve köpük kıvamına gelene kadar çırpalım.
  5. Yumurta sarılarını çırpmaya başlayalım. Yavaş yavaş sıcak suyu, sıvı yağı ilave edelim.
  6. Daha sonra elenmiş unu ve hamur kabartma tozunu da ekleyelim. Tüm malzemeler karışınca çırpmayı bırakalım.
  7. Yumurta aklarını bir spatula yardımıyla 3 seferde diğer karışıma ekleyelim. Alttan üste doğru her seferde hafifçe karıştıralım.
  8. Kekin sönmemesi için spatula kullanmamız önemli. Karışınca yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine harcı dökün ve yayalım.
  9. 175 derece alt üst ayarda 10 dakika da pişirdim. Fırınınıza göre değişiklik gösterebilir. 7-8 dakika sonra kontrol edelim.
  10. Fırından çıkardığınız keki 5 dakika soğuması için bekletin.
  11. Ve daha sonra yağlı kağıt ile birlikte uzun tarafından başlayarak rulo yapalım.
  12. Kek soğuyana kadar bu şekilde bırakalım. Soğuyan keki açın, kremayı dökün ve her yerine gelecek şekilde yayalım.
  13. Kıvıracağınız kısma muzları dizelim. İsterseniz muzları doğrayıp o şekilde de koyabilirsiniz.
  14. Kıvırırken yavaşça yağlı kağıdı da çıkaralım.
  15. Üzeri için krem şantiyi soğuk süt ile çırparak köpük kıvamına getirelim ve kekin üzerine yayalım.
  16. Kalan muzları üzerine koyarak servis edebilirsiniz.

Fırında Balık Tarifi

Fırında Balık Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet balık
  • 1 adet soğan
  • Kimyon
  • 1 adet limon
  • Zeytinyağ
  • Tuz

Fırında Balık Tarifi Yapılışı

  1. Önce balıklara kesik kesik atıyoruz daha sonra soğanı ve limonu yuvarlak kesiyoruz .
  2. Balıkların içini ayırıyoruz daha sonra kimyon zeytin yağını karıştırıp fırça yardımı ile balıkların içine sürüyoruz .
  3. Daha sonra soğan ve limonu içine yerleştiriyoruz üzerine de yapıp sürüyoruz.
  4. Balıkların fırına veriyoruz daha sonra kızarana kadar pişiriyoruz afiyet olsun.

Fırında Tavuk But Tarifi

Fırında Tavuk But Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet tavuk but
  • 1-2 orta boy patates (artırıp azaltabilirsiniz)
  • 3 yemek kaşığı  yoğurt
  • 1 yemek kaşığı  salça
  • Kekik
  • Pul biber
  • Tatlı kırmızı toz biber
  • Karabiber
  • 3-4 diş sarımsak (isteğe bağlı)
  • Tuz
  • Sıvı yağ
  • Fırın poşeti

Fırında Tavuk But Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle ben bu ölçülerin iki katını yaptım. Görselde iki poşet var 6 birine 6 birine koydum.
  2. Buraya ortalama bir tarif yazdım herkes çok yapmak istemeyebilir.
  3. Tavukları eğer tüyü var ise ütülüyoruz. Daha sonra yıkayıp bir kenara alıyoruz.
  4. Patateslerimizi yıkayıp küp küp ya da elma dilimi şeklinde doğruyoruz.
  5. Ben küp küp doğramayı tercih ettim. Bir kapta yoğurt, salça, sıvı yağ, tuz ve baharatlarımızı karıştırıyoruz ve tavukları ekleyip güzelce harmanlıyoruz.
  6. Soslanan butları fırın poşetine yerleştiriyoruz. Kalan sosa patateslerimizi atıyoruz ve onları da harmanlayıp poşete koyuyoruz ve yemeğimizi fırına veriyoruz.
  7. Pişme süresi fırına göre değişiklik gösterebilir.
Afiyet olsun :).

Pancake Tarifi

Pancake Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı beyaz ve sütlü çikolata
  • 2 yemek kaşığı toz nesguik
  • Negro bisküvi

Pancake Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta, süt ve unu ekleyip karıştıralım ardından nesguiki ekleyip kakaolu bir harç elde edelim.
  2. Tavaya 3 tane negroyu elimiz ile ufalayarak serpelim.
  3. Pancake harcının hepsini ekleyip pişirelim.
  4. Pişen pancake’i servis tabağına alıp beyaz ve sütlü çikolatayı ekleyip sürelim sonra ikiye katlayalım.
  5. İki tane negroyu ufalayıp üzerine serpelim.
  6. Bisküviden sonra biraz nutella gezdirip bir top vanilyalı dondurma ile servis edelim. Afiyet olsun 🌸

Patates Köfte (Kıbrıs Köfte) Tarifi

Patates Köfte (Kıbrıs Köfte) Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram kıyma
  • 2 adet patates
  • 1 soğan
  • 1 yumurta
  • Galeta unu
  • Sarımsak
  • Tuz
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Nane
  • Kızartmak için; sıvı yağ

Patates Köfte (Kıbrıs Köfte) Tarifi Yapılışı

  1. Patatesleri rendenin ince tarafıyla rendeliyoruz.
  2. Sonra suyunu sıkıp kıymaya ekliyoruz.
  3. Soğanları ve sarımsağı da rendeleyip ekliyoruz sonra diğer malzemeleri karıştırıyoruz.
  4. Tüm köfte harcına şekil veriyoruz ve kızgın yağda kızartıyoruz.
Herkese afiyet olsun 😀.

Teremyağlı Ev Yapımı Kalan Malzeme Değerlendirme Pizza Tarifi

Teremyağlı Ev Yapımı Kalan Malzeme Değerlendirme Pizza Tarifi İçin Malzemeler

4 kişilik(8 parça)
Hamuru için:
  • 1 çay kaşığı maya
  • 1 bardak su
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam şeker
  • Aldığı kadar un
  • 100 gram teremyağ
Üst harç için;
  • 2 domates
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 kırmızı, 1 yeşil biber
  • 1 avuç zeytin(çekirdeği alınmış)
  • 100 gram beyaz peynir
  • 100 gram tulum peynir
  • 100 gram sucuk
  • 100 gram teremyağ

Teremyağlı Ev Yapımı Kalan Malzeme Değerlendirme Pizza Tarifi Yapılışı


  1. 5 saat önceden mayalı hamur yapıyoruz. Yuvarlak olacak şekilde oklavayla açıyoruz.
  2. Üstüne rendelendiğimiz 2 domates ile 1 çorba kaşığı salça ile karıştırıyoruz.
  3. Pizza hamurunun üstüne eşit bir şekilde olacak şekilde yayıyoruz.
  4. Üzerine beyaz peyniri, dilimlediğimiz sucukları, tulum peynirini, biberleri, zeytinleri yerleştiriyoruz.
  5. Karabiber, kekik, pul biber ekliyoruz. Fındık büyüklüğünde teremyağ parçalarını pizzamızın üzerine koyuyoruz.
  6. Önceden ısıtılmış 200° derece  fırına pizzamızı koyuyoruz.
  7. 10 dk pişiriyoruz. 15 dakika hamur toparlandıktan sonra afiyetle tüketiyoruz.

Limonlu Çatlak Kurabiye (Enfes Limon Kokulu) Tarifi

Limonlu Çatlak Kurabiye (Enfes Limon Kokulu) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:
  • 2 yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • Yarım limon suyu
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un (Fazla koymayın)
Üzeri için:
  • Pudra şekeri

Limonlu Çatlak Kurabiye (Enfes Limon Kokulu) Tarifi Yapılışı

  1. Un hariç bütün malzemeler yoğurma kabına alın güzelce karıştırılır.Ben bu esnada kaşık kullandım.
  2. Sonra un eklenir ve güzelce karıştırılır.
  3. Hafif ele yapışan bir hamur elde edilir.
  4. Üzeri streç ile kapatılarak 30 dk dolapta dinlendirilir. (vaktim varsi 40 dk dinlendirdim 😊).
  5. Dinlenen hamurdan tatlı kaşığı ile cevizden biraz daha büyük parçalar alınarak yuvarlanır.
  6. Hazırlanan kurabiyeler pudra şekerine bulanarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
  7. Kalan pudra şekeri kurabiyelerin üzerine serpilir.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derecede 15 dk pişirilir.Mutfağınızın mis gibi limon kokusu sardı 🍋 kurabiyeler servise hazır,.Afiyet olsun🙋🏻.

Patatesli Rulo Börek Tarifi

Patatesli Rulo Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yufka
  • 5-6 adet patates
  • 2 adet soğan
  • Yumuşak beyaz peynir (Miktarı size bağlı)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
Sosu için
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su
  • 1 yumurta
  • Tuz

Patatesli Rulo Börek Tarifi Yapılışı

  1. Patatesleri haşlayıp rendeliyoruz.
  2. Soğanları da rendeliyoruz.
  3. Bir tencerede baharatlarını da ekleyip kavuruyoruz.
  4. Harcımızı soğuttuktan sonra peyniri ekliyoruz.
  5. Sosu için bütün malzemeleri çırpıyoruz.
  6. Birinci yufkayı seriyoruz ve üzerine sosumuzdan gezdiriyoruz.
  7. İkinci kat yufkayı da serip aynı işlemi uyguluyoruz.
  8. Bu sırada fırınımızı 180 derecede ısıtmaya başlıyoruz.
  9. Üçüncü yufkayı da serdikten sonra yine sos sürüp, son olarak harcımızı yayıyoruz.
  10. Büyük bir rulo şeklinde sarıyoruz ve ortadan ikiye kesip 1 saat kadar buzlukta donduruyoruz ki kolay kesilsin.
  11. Donduktan sonra ince ince dilimler halinde kesip üzerine tekrar bolca sos sürüyoruz ve önceden ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar pişiriyoruz.

Kalabalık Sofralar İçin Aşure Tarifi

Kalabalık Sofralar İçin Aşure Tarifim İçin Malzemeler

  • 8 bardak aşurelik buğday
  • 2 bardak nohut
  • 2 bardak kuru fasulye
  • İki paket çam fıstığı
  • 400 gram kuru üzüm
  • 300 gram kuru incir
  • 400 gram kuru kayısı
  • 300 gram tuzsuz fıstık
  • 7 adet karanfil
  • Sıcak su
Süslemek için:
  • Ceviz, fındık, kuş üzümü, tarçın

Kalabalık Sofralar İçin Aşure Tarifim Yapılışı



  1. Öncelikle buğdayları, nohut ve fasulyeyi geceden soğuk suyla ıslatalım. Sabah hepsinin suyunu değiştirelim, sıcak su ekleyelim ve ayrı ayrı pişmeye bırakalım. (bu aşamada buğdayın suyunu süzmeden önce biraz ovalayarak yıkadım fazla nişastasını almak için. )
  2. Bu arada kayısı ve incirleri çok küçük olacak şekilde doğrayalım. Kayısı, incir, kuru üzüm, çam fıstığı ve kuş üzümünü ayrı ayrı kaplarda sıcak su ile ıslatalım.
  3. Nohut ve fasulye yumuşamaya yakın ocaktan alalım. Nohutu ovarak kabuklarının çıkmasını sağlayalım.
  4. Daha sonra nohut ve fasulyemizi buğdaya ekleyelim. 5 dk kadar üçünü birlikte pişirelim. Bu arada buğdayın suyu azaldıkça kontrollü bir şekilde sıcak su ekleyelim. Daha sonra azar azar şeker ilave edelim. (ben 9 bardak kadar ekledim damak tadınıza göre artırabilirsiniz ben çok şekerli sevmiyorum). Karıştırarak şekerin erimesini sağlayalım.
  5. Kuru üzüm, kayısı, incir, fıstık, çam fıstığını da tencereye ekleyelim.
  6. Karanfilleri cezveye alalım suda bir taşım kaynatalım, süzgeçten süzerek suyunu aşuremize ekleyelim.Aşure kıvam alana kadar yaklaşık 15 dk kaynatalım.Afiyet şifa olsun😋.

Puf Poğaça Tarifi

Puf Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:
  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 yemek kaşığı toz maya (Silme)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2,5 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yumurta (1 inin sarısı üzeri için)
  • Çeyrek su bardağı zeytinyağı
  • Çeyrek su bardağı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un
İçi için:
  • Çökelek ve maydanoz
Üzeri için:
  • Susam veya çörek otu yumurta sarısı

Puf Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Süt, su, şeker ve mayayı yoğurma kabına alıp karıştırıyoruz.
  2. 5 dakika bekleyip üzerine un hariç diğer malzemeleri de ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
  3. En son unu da ekleyip yoğuruyoruz.
  4. Yarım saat dinlenmeye bırakıyoruz.
  5. Kabaran hamurdan cevizden biraz büyük alıp içine çökelek ve maydanoz harcından koyarak istediğimiz şekli veriyoruz.
  6. Üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüyoruz, susam serpip 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişiriyoruz. Fırından çıkan poğaçaların üzerine temiz bir örtü örtüyoruz.Not: iç harcına çökelek değil de dilediğiniz başka bişey de koyabilirsiniz.

Yalancı Cheesecake (Bahar Pastası) Tarifi

Yalancı Cheesecake (Bahar Pastası) Tarifi İçin Malzemeler

Alt tabanı :
  • 2 paket burçak bisküvi (300 gr)
  • 100 gr tereyağı
  • Yarım çay bardağı süt
Arası :
  • 1 lt süt
  • 5 yemek kaşığı irmik
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
Üstü
  • 2 su bardağı vişne suyu
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Yalancı Cheesecake (Bahar Pastası) Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce bisküvileri rondodan geçirin.
  2. Süt ve erimiş tereyağı ile karıştırıp kalıbınızın tabanına yayın.
  3. Kalıbınızı dolaba koyun ve muhallebi yapmaya başlayın.
  4. Süt, irmik, nişasta, şeker ve vanilyayı ocakta kaynayana kadar pişirin.
  5. Kalıbınızı dolaptan çıkarın ve pişen muhallebiyi üzerine dökün. O bir kenarda soğurken vişne suyu, nişasta ve şekeri karıştırıp kaynatarak sosunu hazırlayın.
  6. Sosunu kabuk tutan muhallebinin üzerine dökün ve tatlıyı 2-3 saat dinlenmeye bırakın yapıcaklara şimdiden afiyet olsun