Muzlu Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Kreması için:
- 2 su bardağı süt (200 ml bardakta)
- Yarım çay bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Keki için:
- 4 yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı sıcak su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım paket hamur kabartma tozu
- 1 su bardağı un
İçi ve üzerini süslemek için:
- 2 adet muz
- 1 poşet krem şanti
- Yarım su bardağı soğuk süt
Muzlu Rulo Pasta Tarifi Yapılışı
- İçin tereyağı ve vanilya hariç tüm malzemeleri ocağa alın ve koyulaşana kadar pişirelim.
- Kremalaşınca ocaktan alın, vanilya ve tereyağını ekleyip hiç topak kalmayacak şekilde çırpalım.
- Bir kenarda soğumaya bırakalım. Kek için yumurtaların sarısını ve beyazını ayırın.
- Beyazına bir fiske tuz atıp mikserde çırpmaya başlayalım. Yavaş yavaş toz şekeri ilave edin ve köpük kıvamına gelene kadar çırpalım.
- Yumurta sarılarını çırpmaya başlayalım. Yavaş yavaş sıcak suyu, sıvı yağı ilave edelim.
- Daha sonra elenmiş unu ve hamur kabartma tozunu da ekleyelim. Tüm malzemeler karışınca çırpmayı bırakalım.
- Yumurta aklarını bir spatula yardımıyla 3 seferde diğer karışıma ekleyelim. Alttan üste doğru her seferde hafifçe karıştıralım.
- Kekin sönmemesi için spatula kullanmamız önemli. Karışınca yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine harcı dökün ve yayalım.
- 175 derece alt üst ayarda 10 dakika da pişirdim. Fırınınıza göre değişiklik gösterebilir. 7-8 dakika sonra kontrol edelim.
- Fırından çıkardığınız keki 5 dakika soğuması için bekletin.
- Ve daha sonra yağlı kağıt ile birlikte uzun tarafından başlayarak rulo yapalım.
- Kek soğuyana kadar bu şekilde bırakalım. Soğuyan keki açın, kremayı dökün ve her yerine gelecek şekilde yayalım.
- Kıvıracağınız kısma muzları dizelim. İsterseniz muzları doğrayıp o şekilde de koyabilirsiniz.
- Kıvırırken yavaşça yağlı kağıdı da çıkaralım.
- Üzeri için krem şantiyi soğuk süt ile çırparak köpük kıvamına getirelim ve kekin üzerine yayalım.
- Kalan muzları üzerine koyarak servis edebilirsiniz.