1 Ekim 2020 Perşembe

Runeberg Keki Tarifi

Runeberg Keki Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı tam buğday unu
  • 1 su bardağından 2 parmak az toz şeker (120 gram)
  • 2 adet yumurta
  • 10 yemek kaşığı tereyağı (150 gram)
  • 100 gram zencefilli kurabiye
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 100 ml. elma suyu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (kalıbı yağlamak için)
Üzeri için:
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 100 ml. elma suyu
  • 2 yemek kaşığı vişne ya da böğürtlen reçeli
  • 1 yemek kaşığı sıcak su

Runeberg Keki Nasıl Yapılır?

  • Zencefilli kurabiyeleri mutfak robotundan geçirerek un kıvamına getirin.
  • Bir kabın içerisine tereyağı ve şekeri ekleyip çırparak krema kıvamına getirin.
  • Üzerine yumurtaları ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  • Ardından elma suyunu da ilave edin ve çırpın.
  • Un, toz tarçın, karbonat ve toz haline getirdiğiniz zencefilli kurabiyeleri de karışıma ekleyin.
  • Tahta spatula ve mikser yardımıyla malzemelerin özdeşleşmesini sağlayın.
  • Muffin kalıplarını yağladıktan sonra, hazırladığınız kek harcını kalıplara paylaştırın.
  • Karışımı kalıba koyduktan sonra kaşık yardımıyla üzerini düzleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında muffinleri pişirin.
  • 20. dakikada kürdanı keklere batırın ve pişip pişmediğini kontrol edin.
  • Kekler piştikten sonra oda sıcaklığında bekleterek soğutun.
  • Soğuyan kekleri kalıptan çıkarttıktan sonra her birinin üzerinde 1 yemek kaşığı elma suyu gezdirin.
  • Bir kasenin içinde kaynar su ve pudra şekerini karıştırın.
  • Karışımı sıkma torbasıyla veya kaşıkla keklerin üzerine daire şeklinde gezdirin.
  • Dairelerin orta kısmına reçel koyun. Afiyet olsun.
Runeberg Kekinin Püf Noktaları Nelerdir?
  • Kek yapımında tam buğday yerine beyaz un da kullanabilirsiniz.
  • Dilerseniz çilek veya başka bir reçel de kullanabilirsiniz.
  • Elma suyu yerine şeftali suyu da kullanabilirsiniz.

Rüzgar Gülü Kurabiye Tarifi

Rüzgar Gülü Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram tereyağ
  • 1 yumurta
  • 2 vanilya şekeri
  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 3 kaşık nişasta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Aldığı kadar un

Rüzgar Gülü Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce büyük bir kapta oda sıcaklığında tereyağ, yumurta, pudra şekeri, nişasta, vanilya, şekeri ,kabartma tozunu katıp elimizle güzelce yoğuruyoruz.
  2. Yoğurduktan sonra yarısından az bi kısmını ayırıp içine kakao ve azıcık su ilave edip kakaolu bi hamur yapıyoruz.
  3. Bu kakaolu karışımı küçük ceviz büyüklüğünde yuvarlıyoruz.
  4. Beyaz olan kısımdan alıyoruz elimizle bastırarak açıyoruz.
  5. İçine kakaolu toptan koyup kapatıyoruz.
  6. Başparmağımızla bastırıp ortasına şişe kapağıyla şekil veriyoruz.
  7. Ortasına fındık ceviz badem olur.
  8. Ben bitter damla çikolata koydum. 170 derece fırında altı kızarana kadar pişiriyoruz

Yoğurt Çorbası Tarifi

Yoğurt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kase yoğurt (Suluydu biraz)
  • 1 yemek kaşığı un (Hafif tepeli)
  • 6 su bardağı su
  • Yarım su bardağı pirinç
  • Tuz (Damak zevkinize göre ayarlayın)
Üzerine :
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

Yoğurt Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Çorbamız için ilk olarak yoğurt ve unu tencereye alıp birbirine yedirene kadar karıştıralım.
  2. Daha sonra yavaş yavaş suyu ekleyip karıştıralım.
  3. Tencereyi ocağa alalım ve devamlı karıştırarak çorbamızı kaynatalım.
  4. Kaynayan çorbaya yıkanmış pirinci ekleyip kısık ateşte pirinçler pişene kadar kontrol ederek pişirelim.
  5. Pirinç piştikten sonra tuzunu ekleyelim ve üzeri için ayrı bir tarafta sıvı yağ nane pulbiberi yakmadan kızdıralım.
  6. Çorbanın üzerine yavaşca gezdirelim ocağın altını kapatalım. Çorbamız hazır.Afiyet şifa olsun❤️Not:ben içine pirinç kullandım ama dilerseniz şehriye de kullanabilirsiniz. Çorba 5 kase dolu dolu çıkıyor.

Kaşık Dökmesi Tarifi

Kaşık Dökmesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 200 gram beyaz peynir
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Birer tutam dere otu ve maydanoz
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

Kaşık Dökmesi Tarifi Yapılışı

  1. Karıştırma kabına 2 yumurta ,sıvı yağ ve yoğurdu alıp karıştıralım.
  2. Daha sonra rendelediğimiz peyniri, tuzu, maydanoz ve dere otunu ekleyip karıştıralım.
  3. Son olarak unu ve kabartma tozunu da ekleyip karıştıralım.
  4. Tavada çok az yağ ile birer kaşık dökerek arkalı önlü kızartalım.Şimdiden afiyet olsun.

Arpa Şehriye Çorbası Tarifi

Arpa Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Bir tutam maydanoz
  • Tuz, pulbiber, nane

Arpa Şehriye Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Arpa şehriyemizi tereyağımızla birlikte güzelce kavuruyoruz.
  2. Salça, tuz ve baharatları da attıktan sonra birazda birlikte kavuruyoruz.
  3. Son olarak ince ince doğradığımız maydanozu da ekleyip karıştırıyoruz.
  4. 3. Ben yaklaşık 6-7 su bardağı ılık su döktüm.
  5. Kaynadıktan sonra altını kısıp bir 5 dakikada kısık ateşte pişirdim biraz dinlendikten sonra sıcak sıcak yanında limon ekleyerek afiyetle yiyin şifa olsun inşallah.Çocuklar için faydalı kurtarıcı çorbamiz.

Tırtıl Kurabiye Tarifi

Tırtıl Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • 4 su bardağı un (Her bardağın üzerine 1 kaşık nişasta)

Tırtıl Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce yarım paket margarini boş bir kaba yarım paket margarini boşaltalım.
  2. 2 tane yumurtayı kaba kıralım 1 su bardağı toz şeker katalım.
  3. Onları güzelce yoğuralım.
  4. Yoğurduktan sonra un koyalım unu da yoğurduktan sonra vanilyayı ekleyelim güzelce karıştıralım😎Tırtıl şekli verelim🐛.

Salçalı Sulu Köfte Tarifi

Salçalı Sulu Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 patates
  • 2 havuç
  • 1 kaşık tereyağı
  • 1 kaşık salça
  • Nane, karabiber, tuz
Köfte için;
  • 250 gram kıyma
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 soğan
  • Tuz, karabiber, yumurta

Salçalı Sulu Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Köfte malzemeleri bir kapta güzelce yoğrulur.
  2. Fındık büyüklüğünde köfteler yapılır. Ve bir tepside biriktiriyor.
  3. Bir tencereye 4 bardak su konulur.
  4. Sebzeler küp küp doğranarak tencereye koyulur ve biraz yumuşadıklarında tencereye köfteler ilave edilir.
  5. Tereyağı ve salça ve nane bir tavada kızdırılır. Yemeğin üstüne konur ve karıştırılır. Afiyet olsun. 🍲.

Patates Yatağında Et Kavurma Tarifi

Patates Yatağında Et Kavurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 adet patates
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz, muskat rendesi, karabiber
  • 1 kilo dana kuşbaşı

Patates Yatağında Et Kavurma Tarifi Yapılışı

  1. Et düdüklüye konur kısık ateşte sulanıncaya kadar kavrulur.
  2. Üzerine 1 su bardağı daha su konur.
  3. Tuz konur ve kaynayınca ağzı kapatılıp kısıkta 40 dk pişirilir.
  4. Diğer taraftan patatesler haşlanır.
  5. Patatesler sıcakken kabuğu soyulup çatalla biraz ezilir.
  6. Üzerine tereyağı süt muskat rendesi karabiber konarak blendırdan pürüzsüz oluncaya kadar geçirilir.
  7. Servis tabağına alınır üzerine kuşbaşı etler konarak sunuma hazırlanır. Afiyet olsun 🥳.

Ratatuy Tarifi

Ratatuy Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet kabak
  • 2 adet patates
  • 2 adet domates
Sosu için:
  • 4 adet büyük boy domates rendesi(konserve de olur)
  • 4 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı salça(isteğe bağlı)
  • Tuz, karabiber, kekik

Ratatuy Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle domates sosumuzu hazırlıyoruz. Bunun için derince bir tavaya yağı alıp üzerine sarımsakları rendeliyoruz.
  2. Sarımsakları biraz kavurduktan sonra isteğe bağlı olarak salçayı koyup kavuruyoruz.
  3. Ardından domates rendesini ve baharatları da ekleyerek biraz pişiriyoruz.
  4. Fırın kabına domates sosunun yarısını koyarak her yerine eşit şekilde gelmesini sağlıyoruz.
  5. Sebzeleri eşit boyda ince ve halka şeklinde doğruyoruz.
  6. Kabuklarını isterseniz soyabilirsiniz ama ben soymadan yaptım.
  7. Daha sonra sırasıyla fırın kabına patlıcan, kabak, patates ve domates olarak diziyoruz.
  8. Kalan sosu da sebzelerin üzerine gezdirip bir yağlı kağıt ile fırın kabının üzerini örtüyoruz.
  9. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
  10. Fırından çıktıktan sonra üzerine taze kekik ve ya biberiye serperek servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.

Dana Straganof Tarifi

Dana Straganof Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram dana antrikot
  • 200 gram mantar
  • 4-5 adet salatalık turşusu
  • 1 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı krema
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı pulbiber

Dana Straganof Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle 250 gram dana antrikotu ve 1 adet soğanı jülyen usulü kesiyoruz.
  2. Daha sonra 3 yemek kaşığı zeytinyağı koyduğumuz bir tavaya alıyoruz ve orta ateşte sotelemeye başlıyoruz. Yaklaşık 20 dakika bu şekilde soteledikten sonra ince uzun doğradığımız mantarları ilave ediyoruz.
  3. Mantarlarla yaklaşık 10 dakika daha soteledikten sonra 3 yemek kaşığı krema, 1 çay kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı karabiber ve pulbiberi ekleyip kısık ateşte karıştırıyoruz.
  4. Ocaktan almaya yakın yine jülyen usulü doğradığımız salatalık turşusunu da ilave ediyoruz.
  5. Dana straganofu dilerseniz yanında patates kızartması veya pilav ile sıcak olarak servis yapabilirsiniz, afiyet olsun😇.

Sütsüz Krep Tarifi

Sütsüz Krep Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı un
  • Göz kararı tuz
  • Yağ

Sütsüz Krep Tarifi Yapılışı


  1. Tüm malzemeleri bir kaba alıp topaklanmayacak şekilde karıştırıyoruz.
  2. Tavayı biraz kızdırıp yağladıktan sonra çok kalın olmayacak şekilde ince katman olarak bir kepçe kadar krep hamurumuzu döküyoruz.
  3. İnce olduğu için yakmamaya dikkat edin arkalı önlü bir şekilde pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Bamya Çorbası Tarifi

Bamya Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram kuru bamya
  • 150 gram minik doğranmış et
  • 100 gram kıyma
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Limon tuzu
  • Tuz
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ

Bamya Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Bamyaları çelik bir süzgecin arka kısmıyla iyice sürtüyoruz ve tüyleri çıkartıyoruz.
  2. Geniş bir tencerede kaynamış suyun içerisine 1 çay kaşığı limon tuzunu atarak bamyaları yumuşayasıya kadar haşlayalım.
  3. Haşlanan bamyaları süzgece dökelim ve soğuyasıya kadar ellemeyelim.
  4. Soğuyan bamyaların iplerini çıkartarak güzelce yıkayalım.
  5. Bir tencereye sıvı yağımızı koyalım.
  6. Üzerine eti ve kıymayı atarak kavuralım.
  7. Üzerine rendelenmiş soğanı atarak biraz daha kavurup içine salçayı da atarak 7 su bardağı kaynamış suyunu koyalım ve tuzunu ve bir çay kaşığı limon tuzu atarak orta ateşte yarım saat kaynatalım.
  8. Sonra bamyaları atıp yarım saat daha pişirip limon ile servis yapalım herkese afiyet olsun.

Küp Küp Elmalı Kek Tarifi

Küp Küp Elmalı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet küçük boy elma
  • 1 su bardağı ufalanmış ceviz
  • 2-3 su bardağı un (Artırabilirsiniz)
  • 4 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı esmer şeker

Küp Küp Elmalı Kek Tarifi Yapılışı


  1. Elmaları minicik küp küp kesiyoruz ve cevizleri ufalıyoruz.
  2. Yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz ve tüm sıvı malzemeleri tek tek çırparak ekliyoruz.
  3. Un, kabartma tozu, vanilya ve tarçını eleyerek ekleyip tekrar çırpıyoruz.
  4. Elmaları ve cevizleri ekleyip spatula ile karıştırıyoruz.
  5. Yuvarlak fırın kabının altına pişirme kağıdı koyup kenarlarını da biraz yağladıktan sonra harcı döküyoruz. Üzerine esmer şeker serpiştiriyoruz.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında tam 40 dakika pişiriyoruz. Fırına göre farklılık gösterebilir, üstü iyice pişince kürdan kontrolü yapın. Biraz soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun! dilerseniz yanında vanilyalı dondurmayla servis edebilirsiniz.