Runeberg Keki Tarifi İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı tam buğday unu
- 1 su bardağından 2 parmak az toz şeker (120 gram)
- 2 adet yumurta
- 10 yemek kaşığı tereyağı (150 gram)
- 100 gram zencefilli kurabiye
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı karbonat
- 100 ml. elma suyu
- 1 yemek kaşığı tereyağı (kalıbı yağlamak için)
Üzeri için:
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 100 ml. elma suyu
- 2 yemek kaşığı vişne ya da böğürtlen reçeli
- 1 yemek kaşığı sıcak su
Runeberg Keki Nasıl Yapılır?
- Zencefilli kurabiyeleri mutfak robotundan geçirerek un kıvamına getirin.
- Bir kabın içerisine tereyağı ve şekeri ekleyip çırparak krema kıvamına getirin.
- Üzerine yumurtaları ekleyerek karıştırmaya devam edin.
- Ardından elma suyunu da ilave edin ve çırpın.
- Un, toz tarçın, karbonat ve toz haline getirdiğiniz zencefilli kurabiyeleri de karışıma ekleyin.
- Tahta spatula ve mikser yardımıyla malzemelerin özdeşleşmesini sağlayın.
- Muffin kalıplarını yağladıktan sonra, hazırladığınız kek harcını kalıplara paylaştırın.
- Karışımı kalıba koyduktan sonra kaşık yardımıyla üzerini düzleştirin.
- Önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında muffinleri pişirin.
- 20. dakikada kürdanı keklere batırın ve pişip pişmediğini kontrol edin.
- Kekler piştikten sonra oda sıcaklığında bekleterek soğutun.
- Soğuyan kekleri kalıptan çıkarttıktan sonra her birinin üzerinde 1 yemek kaşığı elma suyu gezdirin.
- Bir kasenin içinde kaynar su ve pudra şekerini karıştırın.
- Karışımı sıkma torbasıyla veya kaşıkla keklerin üzerine daire şeklinde gezdirin.
- Dairelerin orta kısmına reçel koyun. Afiyet olsun.
Runeberg Kekinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Kek yapımında tam buğday yerine beyaz un da kullanabilirsiniz.
- Dilerseniz çilek veya başka bir reçel de kullanabilirsiniz.
- Elma suyu yerine şeftali suyu da kullanabilirsiniz.