5 Ekim 2020 Pazartesi

Atom Kurabiye Tarifi

 

Atom Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Un

İç malzeme;

  • 5 tane kuru incir
  • 5 tane kuru kayısı
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 1 çay bardağı ceviz/fıstık
  • 1 çay bardağı damla çikolata

Atom Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Kabartma tozu ve un hariç tüm malzemeleri yoğuralım.
  2. Daha sonra un ve kabartma tozunu ekleyip iyice yoğuralım.
  3. Limon sıkacağının içerisine buzdolabı poşeti açalım.
  4. Hamurumuza limon sıkacağı şeklini verip iç malzemesini dolduralım
  5. üzerini kapatalım.
  6. İç malzeme için: Malzemelerimizi küçük küçük doğrayalım.
  7. 150 derecede pembeleşene kadar pişecek

Afiyet olsun🥳.

Falafel Tarifi

 

Falafel Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı haşlanmış nohut( tercihen kabukları da soyulmuş )
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz ve dereotu
  • Orta boy kuru soğan
  • 1  çay kaşığı kimyon
  • 1  çay kaşığı karabiber
  • 1  çay kaşığı pulbiber
  • 1  çay kaşığı karbonat
  • 3 yemek kaşığı un

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Falafel Tarifi Yapılışı

  1. Haşlanmış nohut doğradığınız kuru soğan ve yeşillikler ile baharatları da ekleyip robotunuzdan geçirin .
  2. İncelttiğiniz malzemenin içine un koyup elinizle yoğurarak kıvamlı bir hamur elde edin.
  3. Ve ceviz büyüklüğünde toplar alarak yuvarlayarak şekil verin.
  4. Kızgın yağın içerisinde kızarana kadar pişirelim.

Bol yağda kızarttığınız falafellerinizi daha önce paylaştığım ranch sosla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

El Açması Tadında Yufka Böreği Tarifi

 

El Açması Tadında Yufka Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet yufka
  • 1 çay bardağı sıvı yağ̆
  • 1 çay bardağı süt
  • Çörekotu
  • Susam
  • Haşhaş

İç Harcı İçin

  • 2 adet haşlanmış büyük patates
  • Tuz
  • 3 adet yeşil soğan
  • 7-8 dal maydanoz
  • 1 kase lor peynir

El Açması Tadında Yufka Böreği Tarifi Yapılışı

  1. Patatesi haşladım ezdim tuzladım. İsterseniz baharatta ilave edebilirsiniz ben eklemedim.
  2. Soğan ve maydanozu doğradım ayrı bir kaba aldım üzerine peynir, tuz ve karabiber ekledim karıştırdım.
  3. Süt ve sıvı yağı derin bir kaseye aldım karıştırdım, yufkayı ikiye böldüm, her birinin üzerine süt ve sıvı yağ karışımı sürdüm.
  4. Yufkalara peynir ya da patatesli harçtan ilave ederek tepsinin eni kadar yanlardan katladım rulo haline getirdim.
  5. Yağlı kağıt serili tepsime dizdim bütün malzemeler bitene kadar yaptım.
  6. Üzerlerine kalan süt ve yağ karışımını sürdüm (Yetmezse ilave yapabilirsiniz)
  7. En üste susam, çörekotu ve haşhaş serptim.
  8. 220 derecede kızarana kadar pişirdim. Benim fırınımda yaklaşık 25 dakika sürdü.

Lokanta Usulü Acılı Ezme Tarifi

 

Lokanta Usulü Acılı Ezme Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane orta boy domates
  • 1 tane kapya biber
  • 2 tane salatalık
  • 1 tane kuru soğan
  • 2 tane sivribiber
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı pulpiber
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı silme kuru nane
  • 3 çorba kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı isot
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Lokanta Usulü Acılı Ezme Tarifi Yapılışı

  1. Domatesleri çok küçük doğrayın .
  2. Salatalık, biber ,soğan ,maydanoz hepsini minik minik doğrayın.
  3. Baharat ,yağı ,nar ekşini ,tuzu ekleyin karıştırın.
  4. Elde doğrayınca çok sulanmaz orijinal tarifi elde doğranır .

Kebap ve tavuk döner dürümlerin yanında çok lezzetli acılı ezme mutlaka deneyin favoriniz olacak yapanlara afiyet şifa olsun.

Yayla (Yoğurt) Çorbası Tarifi

 

Yayla (Yoğurt) Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kase pirinç
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 4 su bardağı su
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı tepeleme dolu un
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Nane
  • Tuz

Yayla (Yoğurt) Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. 4 su bardağı suda pirinçi haşlayın.
  2. Haşlanan pirinçi blenderdan çekin.
  3. Üzerine tavuk suyunu ekleyin.
  4. Ocağa alıp tekrar kaynamaya bırakın.
  5. Bu arada derin bir kabın içinde yoğurdu çırpın, yumurtayı ekleyin ,çırpmaya devam edin.
  6. En son unuda ekleyip tüm malzemeleri iyice çırpın.
  7. Kaynayan pirinçe terbiyeyi hızlıca ekleyin ve kesilmemesi için sürekli karıştırın.Kıvamı koyu olursa su ilave edebilirsiniz.
  8. Tereyağ ve sıvı yağı tavaya alın.
  9. Yağ hafif kızınca naneyi ekleyip kızdırın.
  10. Kaynayan çorbaya naneli yağı dökün en son tuzu ilave edip 2 dakika kaynatıp ocağı kapatın.

Afiyet olsun 😋.

Efsane Lezzet Söğürme Kebabı Tarifi

 

Efsane Lezzet Söğürme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg orta yağlı kıyma
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı su (kıymanın kıvamına göre ayarlanabilir. Azaltılabilir)

Söğürme için;

  • 4 adet közlenmiş patlıcan
  • 3 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 1 adet közlenmiş soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 3-4 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Tuz
  • Yarım tatlı kaşığı kimyon

Efsane Lezzet Söğürme Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak söğürme kebabımızın köftelerini hazırlayalım. Bunun için derin bir kap içerisine kıymamızı, galeta unumuzu alalım.
  2. Üzerine rendelediğimiz soğan ve sarımsağı, karabiber, pul biber, kimyon ve tuzu alarak yoğurmaya başlayalım.
  3. Daha sonra suyu ekleyelim ve yoğurmaya devam edelim. Su miktarını dilerseniz azaltabilirsiniz kıymanın kıvamına göre ayarlayın. Bu nedenle yavaş yavaş eklemenizi öneririm.
  4. Malzemelerimiz güzelce özleştikten sonra köftelerimize şekil vermeye başlayalım. Hazırladığımız harçtan parçalar kopartalım ve köfte şekli verelim. Harcımız bitene kadar bu işleme devam edelim. Köftelerimiz hazır olduktan sonra üzerini streçleyelim ve dinlenmeye bırakalım.
  5. Bu sırada söğürme için karıştırma kabına doğradığımız közlenmiş patlıcan, kırmızı biber, doğradığımız soğanı, sarımsağı, zeytinyağını, nar ekşisini, tuz ve kimyonu ekleyerek karıştıralım.
  6. Dinlenen köftelerimizi mangal ateşinde çevirerek pişirelim.
  7. Köftelerimiz piştikten sonra servis tabağımızın tabanına hazırladığımız söğürmeyi yayalım ve üzerine pişirdiğimiz köfteleri dizelim. Söğürme Kebabımız servise hazır. Afiyet olsun.

4 Ekim 2020 Pazar

Mısır Gevrekli Tavuk Kanat Tarifi

 

Mısır Gevrekli Tavuk Kanat Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 kg tavuk kanat (butta olur)

Sos için;

  • 1 adet yumurta
  • 1,5 tatlı kaşığı açı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ̆
  • Tavukları bulamak için :
  • 1,5 su bardağı kadar mısır gevreği sade
  • 4-5 yemek kaşığı kadar galeta unu

Mısır Gevrekli Tavuk Kanat Tarifi Yapılışı

  1. Kanatları ikiye kesip üzerlerine 3 çizik atalım.
  2. Mısır gevreğini rondodan çok ince çekelim.
  3. Galeta ununu ekleyip biraz daha çekelim.
  4. Geniş bir kaba alalım ve biraz tuz ekleyelim.
  5. Sosu için yumurtayı, baharatları, tuzu ve sıvı yağı iyice karıştırıp kanatların üzerine döküp iyice karıştıralım.
  6. Zamanınız varsa 1-2 saat buzdolabında bekletip mısır gevreğine bulayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
  7. Önceden ısıtılmış alt üst ayarda 200 derece fırında 30-35 dakika pişirelim. Afiyet olsun 😋.

Limonlu Kek Tarifi

 

Limonlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
  • 1 adet limon

Limonlu Kek Tarifi Yapılışı

  1. Limonlu kek yapmak için;Yumurta ve şeker iyice çırpılır.
  2. Limonun kabuğu rendenin küçük kısmı ile rendelenir. İçinin suyu sıkılır.
  3. Yumurtanın üzerine süt, limon suyu,, sıvı yağ̆ ve vanilya eklenir ve karıştırılır.
  4. Son olarak un, kabartma tozu ve limon kabuğu rendesi eklenerek hamura ilave edilir.
  5. Kek hamuru yağlanmış kalıba dökülerek 160 derece fırında 45 dakika kadar pişirilir.
  6. Kekin üzerine pudra şekeri serperek ve limon kabukları ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Ben benmari usulü eritilmiş çikolata ile de süsledim.

Limonlu kekimiz hazır, deneyeceklere afiyet olsun….

Sokak Köftesi Tarifi

 

Sokak Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram kıyma
  • 1 adet iri soğan (rendelenecek)
  • 1 diş sarımsak
  • 1/5 bardak kuru ekmek içi veya galeta unu
  • Tuz, karabiber, köfte baharatı
  • Kimyon, kırmızı toz veya pul biber
  • Bir miktar sıcak su
  • Yarım demet maydanoz (ince doğranmış)

Sokak Köftesi Tarifi Yapılışı


  1. Kıymaya, diğer malzemeleri ilave dip iyice yoğuruyoruz, çok sert olmuşsa biraz ılık su ekliyoruz.
  2. Yoğurulan harcımızı 1 gün buzdolabında dinlendiriyoruz.
  3. Köfte şekli verip teflon tavada kızartıyoruz, dileyen yağsız olarak ızgarada pişirebilir.

Afiyet olsun.

Vatruşka Tarifi

 

Vatruşka Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kuru maya ( yarım paket yaş maya da olur )
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 3 yemek kaşığı tereyağ ( eritilmiş)
  • 3-3, 5 su bardağı un ( kontrollü koyun)
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Kreması için;

  • 600 gram guark ( labne de olur)
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı şeker

Vatruşka Tarifi Yapılışı

  1. Hamuru için malzemeleri yoğurma kabına alıyoruz, yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  2. Mayalanmaya bırakıyoruz, mayalanan hamuru iki parçaya bölüyoruz.
  3. Elimizle hamuru genişleterek yuvarlak içi havuz şeklinde boşluk olan bir hamur elde ediyoruz.
  4. Kreması için malzemeleri bir kabın içine alıyoruz karıştırıyoruz, hamurun içine döküyoruz.
  5. Bu hamurdan iki adet çıkıyor, kremayı iki hamura eşit şekilde bölüyoruz.
  6. Kenarlarına yumurta sarısı sürüyoruz.
  7. 200 derece fırında kızarana kadar pişiyoruz, aynı şekilde küçük poğaça büyüklüğünde yapıp porsiyonluk da yapabilirsiniz.
  8. Pişince ilk sıcağı çıkınca pudra şekeri serpiştirip servis edebilirsiniz, afiyet olsun ✨.

Kadayıflı Muhallebi Tarifi

 

Kadayıflı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram kadar çiğ kadayıf
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Muhallebisi için:

  • 3. 5 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı pirinç unu
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

Kadayıflı Muhallebi Tarifi Yapılışı

  1. 2 yemek kaşığı tereyağını tavaya alın.
  2. Kadayıfları elimizle küçük parçalar halinde ufalayın.
  3. Erimiş yağın üzerine kadayıfları dökün.
  4. Üzerine 2 yemek kaşığı şeker serperek, rengi dönene kadar kavurun.
  5. Muhallebisi için tencereye sütü boşaltın.
  6. Üzerine; şeker, pirinç unu, mısır nişastasını ekleyin.
  7. Koyulaşana kadar sürekli karıştırın.
  8. Koyulaşıp kaynamaya başladığında 1 paket vanilya ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
  9. Kadayıfların yarısını çok büyük olmayan kare veya yuvarlak bir kabın tabanına dökün.
  10. Üzerine yavaşça muhallebiyi dökün.
  11. Muhallebinin üzerine de kalan kadayıfı koyun.
  12. Oda sıcaklığına geldiğinde dolaba koyup, 2-3 saat dinlendikten sonra afiyet olsun 😋.

Güveçte Sebze Yemeği Tarifi

 

Güveçte Sebze Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet orta boy patates
  • 4adet orta boy çarliston biber
  • 3 adet orta boy domates
  • 3 adet orta boy kuru soğan
  • 3 adet orta boy kapya biber
  • 2 adet orta boy patlıcan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 8 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kekik
  • Toz biber

Salçalı sos için:

  • 3 buçuk su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası

Güveçte Sebze Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak patlıcanları alacalı soyup mirepoix(mirpua) (küpten biraz daha iri) şeklinde kesiyoruz. Patlıcanların, acısı çıkması için tuzlu suda, diğer malzemeli hazırlayana kadar bekletiyoruz.
  2. Daha sonra patates, biberleri ve kuru soğanı da aynı şekilde mirepoix şeklinde kesiyoruz.
  3. İsteğe göre mantar, havuç veya yakışacağını düşündüğünüz sebzeyi de ekleyebilirsiniz.
  4. Domatesleri de yarım ay şeklinde kesiyoruz. Domatesleri yemeğin üzerine dizeceğiz.
  5. Daha sonra bütün sebzeleri bir kapta birleştiriyoruz ve tuzu, baharatları ve zeytinyağını ekliyoruz. Karıştıyoruz ve güveç kapılarına eşit şekilde paylaştırıyoruz.
  6. Sosu için:.
  7. Bir kabın içerisine salçaları ve zeytinyağını ekliyoruz.
  8. Bir yandan karıştırarak suyunu ve tuzunu ekliyoruz.
  9. Sonra bu sosu, güveci dolduracak şekilde paylaştırıyoruz.
  10. Dilimlediğimiz domatesleri istediğin şekilde güveçlerin üzerine dizerek fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
  11. Güveçlerin çatlamaması için tepsinin altına bir miktar su döküyoruz ve fırına veriyoruz.
  12. 180 derecede kontrollü şekilde pişiriyoruz. Minimum 55 dakika. Fırından fırına değişiklik gösterebilir. Afiyet olsun

Pasta Görünümlü Muhallebi Tarifi

 

Pasta Görünümlü Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kedi dili
  • Yarım paket bisküvi
  • 1 bardak süt
  • 1 paket oreo

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 8 yemek kaşığı şeker
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 paket krem santi (krem santiyi çırpmak için bir bardak süt)

Pasta Görünümlü Muhallebi Tarifi Yapılışı

  1. Muhallebiyi hazırlamak için vanilya ve margarin hariç bütün malzemeyi tencereye alıp kaynayana kadar karıştırıyoruz .
  2. Kaynadıktan sonra ocaktan alıp hemen margarini ve vanilini içerisine atıp iyice çırpıyoruz .
  3. Muhallebi hazır olunca hızlı soğuması için buzluğa atıyoruz aceleniz yoksa soğumasını bekleyebilirsiniz.
  4. Daha sonra 1 bardak sütle kremşantiyi çırpıyoruz onu da dolaba kaldırıyoruz.
  5. Daha sonra muhallebi soğuyunca kedi dillerini süte batırıp ıslatıyoruz .Kalıba diziyoruz.
  6. Altına oreoları ortada bölüp kalıbın dibine diziyoruz, muhallebi ve krem şantiyi birbirine karıştırıyoruz ve yarısını kalıba döküyoruz .
  7. Daha sonra ortasına robatta çekilmiş bisküvi koyuyoruz, üstüne çikolata parçası veya meyvelerden birini kesip koyuyoruz (meyve koyunca daha aromalı daha güzel oluyor ).
  8. Daha sonra kalan muhallebiyi döküyoruz ve kedi dillerini üzerine kapatıyoruz.
  9. İster eğerek koyun ister kalp boyunda keserek üzerine kalan parçaları koyun .
  10. 1- 2 saat dolapta beklerin servise hazır.
    Afiyet olsun .