Mürdüm Eriği Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg mürdüm eriği
- 2 su bardağı şeker
Mürdüm Eriği Reçeli Tarifi Yapılışı
- Erikleri yıkayıp ortadan kesip çekirdeğini çıkaralım.
- Kaynatacağımız tencereye alıp üzerine şekeri koyup bir gece bekletelim.
- Sabahına önce kaynayıncaya kadar hızlı ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte yarım saat pişiriyoruz. Daha sonra kavanozlara paylaştırıyoruz.Afiyet olsun 😋
Yalancı Tatlı (Şerbetli Şipşak Tatlı) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket margarin
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
Şerbeti için
- 4 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
- Bir kaç damla limon
Yalancı Tatlı (Şerbetli Şipşak Tatlı) Tarifi Yapılışı
- İlk önce şerbeti hazırlanır.Tüm malzemeler bir tencerede kaynatılır.Limon sıkılır.Şerbeti hazırladıktan sonra soğumaya bırakılır.
- Hamuru için bütün malzemeler karışır ve sonra unu azar azar eklenir. Kıvamı tutana kadar yoğurulur. Yumuşak bir hamur olacak ele yapışmayan.
- Şekil vererek tepsiye dizilir.
- 180 derecelik fırında pişirilir. (önemli!! pişirme süresi fırından fırına değişir sık sık kontrol edin)
- Pişen hamurumuz ve şerbertimiz soğuyunca şerbeti dökülür.
- Üzerini süslemek için çekilmiş fındık ceviz veya hindistan cevizi koyabilirsiniz. Afiyet olsun.
Kaşarlı Kırmızı Biber Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet kopya biber
- Tuz, sıvı yağ
- Yarım kase kaşar peyniri rendesi
Kaşarlı Kırmızı Biber Tarifi Yapılışı
- Kırmızı biberleri yıkayıp ufak ufak doğruyoruz.
- Tavaya sıvı yağ koyup biberleri orta ateşte kızartıyoruz tuzunu da ekliyoruz.
- Kızaran biberlerin üzerine kaşar rendesi serpip bir kaç dk kaşarlar eriyene kadar bekleyip sıcak sıcak afiyetle yiyoruz. 💐🥰😍 kahvaltıda yapabileceğiniz lezzetli ve pratik bir tarif. Afiyet olsun.
Kıymalı Ve Kuşbaşılı Pide Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kıyma
- 2 adet soğan
- 2 adet domates
- 3-4 tane sivri biber
- 3 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
Kuşbaşı için
- 500 gram kuşbaşı et
- 200 gram kaşar
Hamuru için;
- 1 paket insant maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- Küçük çay bardağı ile 1 çay bardağı sıvı yağ ya da fincan ile ölçebilirsiniz
- 2 bardak ılık su
- Tuz
- Un göz kararı
Üzerine sürmek için
Kıymalı Ve Kuşbaşılı Pide Tarifi Yapılışı
- Öncelikle iç malzemesini hazırlayalım. Bütün malzemeleri küçük küp küp doğrayalım.
- Sarımsağı rendeleyelim.
- Bütün malzemeleri kıyma ile buluşturalım.
- İçine 1 yemek kaşığı da tereyağ eritelim kıymaya katalım. Bunu bir köşeye alıp hamuru yoğuralım maya şeker ve ılık suyu karıştıralım.
- Mayanın aktifleşmesi için biraz bekleyelim.
- Sonra diğer malzemeleri de katip yumuşak bir hamur yoğuralım. Bi yarım saat dinlendirin.
- Sonra oklava ile uzun ince bir hamur açalım tepsiye koyup malzemesini koyalım.
- Kenarlarına yumurta sarısı sürdüm kenarları kapatıp 180 derecede pişirelim.
- Kuşbaşılı için de ben etlerimi küçük küçük doğradım düdüklüde şu koymadan pişirdim çünkü etim sert olduğu için direk çiğden koymak istemedim. Direk çiğden konan etler sırt ve kaburga etidir. Benim etin hangi bölümden olduğunu bilmediğim için böyle yaptım aynı şekilde açtığım hamura kuşbaşılarımı koydum birazcık etime tereyağda gezdirdim.
- Fırına verip pişmeye yakın kaşarını attım. Fırından çıkınca kenarlarına tereyağ sürdüm. Afiyet olsun.
Islak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 yumurta
- 3 yemek kaşığı kakao
- Un
- Kabartma tozu
- Vanilin
Şerbeti için
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- 2 damla limon
Islak Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Önce şerbeti hazırlayalım kaynatalım ve soğumaya bırakalım.
- Hamurumuz için.Tereyağ ,şeker, kakao, un, sıvı yağ ekleyip karıştıralım.
- Daha sonra vanilin ve kabartma tozu ekleyelim karıştıralım.
- Tepsimize yuvarlayıp hangi boyutlarda isterseniz yapabilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış fırında önce 180 daha sonra 200 derece de pişirelim biraz yumuşak olabilir ama daha sonra düzeliyor.
- Fırından çıkan kurabiyeleri 10 dakika durduktan sonra soğuk şerbete batıralım 30 yada 40 saniye bekletin daha sonra servis tabağına alın biraz soğutun. Afiyet olsun.
Baton Kek İle Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet hazır baton kek
- 2 buçuk bardak süt
- 1 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı şeker
- 3 parça çikolata
- 1 tatlı kaşığı nescafe
- 1 adet muz
Üzeri için
- Hindistan cevizi, kavrulmuş fındık
- Çikolata sosu
Baton Kek İle Pasta Tarifi Yapılışı
- Öncelikle muhallebisini yapıyoruz. İki bardak süt ,şeker, un, kakao kıvam alana kadar pişiriyoruz.
- En son çikolataları koyup eriyince ocaktan alıyoruz.
- Biraz soğurken, baton keki üç parçaya kesiyoruz.
- Islatmak için yarım su bardağı süte bir tatlı kaşığı nescafeyi koyup eritiyoruz ve en alt katı ıslatarak başlıyoruz
- Sonra muhallebiden bir parça alıp kekin her tarafına sürüp muzlardan küçük küçük dilip koyalım.
- Kalan katlara da aynı işlemi yapalım.
- Kalan muhallebiyle dışını kapatalım pastanın ve dilediğiniz gibi süsleyerek yiyebilirsiniz afiyet olsun.
Ağlayan Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
Çikolatası için
- 2,5 su bardağı süt
- 1 paket kakaolu puding
Süslemek için
Ağlayan Pasta Tarifi Yapılışı
- İlk olarak yumurta mızı bir kaba alıp mikserle çırpıyoruz sonra sütümüzü üzerine ilave ediyoruz.
- Sonra toz şeker ve sıvı yağımızı da ekleyip mikserle çırpıyoruz.
- Daha sonrasında unumuzu da ekleyip mikserden iyicene çırpıyoruz.
- Sonra kabartma tozu ve vanilyamızı da içine ekleyip birazdan mikserden çırpıyoruz.
- Daha sonrasında yuvarlak bir kek kalıbımı yağlayıp hazırladığımız kek hamurumuzu içine boşaltıp önceden ısıtılmış 200 derecelik fırınımıza koyuyoruz.
- Kekimiz olduktan sonra fırından çıkarıp biraz soğumasını bekliyoruz.
- Sonra hazırladığımız pudingimizi üzerine yavaşça dökelim ve güzelcene düzeltelim ve üzerine de antep fistığı serpelim siz istediğiniz gibi de süsleyebilirsiniz.
- Kakaolu puding hazırlanışı.2, 5 su bardağı sütümüzü bir tencereye alalım ve 1 paket pudingimizi üzerine boşatalım ve kısık ateşte pişirelim.
- Pudingimiz olduktan sonra sıcak haliyle kekimizin üzerine dökelim.Afiyet olsun😋şimdiden.
Fırında Domates Kurusu Mezesi Tarifi İçin Malzemeler
- 3 kilo domates
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kekik
Sosu için
- 1 çay bardağı sıvı zeytin yağı
- 1 çay bardağı sirke
- 1 çay kaşığı kekik
- 4.5 tane limon tuzu
- 1 çay kaşığı kaya tuzu
- 5-6 diş sarımsak
Fırında Domates Kurusu Mezesi Tarifi Yapılışı
- Domatesleri güzelce yıkayıp elma şeklinde keselim (isteğe bağlı da kesebilirsiniz. )
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serip domatesleri dizelim.
- Üzerine şeker tuz kekik serpip fırının en yüksek derecesine getirip suyunu çekip üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Sonra fırından çıkartıp kavanoza yarısını koyup hazırladığımız sostan dökelim.
- Geri kalan domatesleri de koyup sosun hepsini dökelim. Ve ağzını sıkıca kapatalım buzdolabında yada serin bir yerde saklayalIm istediğiniz zaman çıkarıp servis yapalım afiyet olsun.
Damla Çikolatalı Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanya
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı ılık su
- 1 buçuk su bardağı un
- 2 çorba kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 fiske tuz
Pasta kreması için
- 2,5 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı buğday veya mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı vanilya
Dışını kaplamak için
- Hazır kakaolu pasta kreması (Dışında yazan tarife göre hazırlanıyor)
- Not arası ve üzeri için bolca damla çikolata
Damla Çikolatalı Yaş Pasta Tarifi Yapılışı
- Yumurta sarıları ve beyazları ayrılır.
- Sarılar üzerine şekerini ekleyip çırpılır.
- Beyazlar bir fiske tuz ile çırpılır.
- Sarı yumurtaların üzerine ılık su kakao un kabartma tozu ve vanilya eklenir tekrar çırpılır.
- Sonra kar kıvamını alan beyazı hamurumuza köpüğü söndürmeden dıştan içe doğru yedirerek ve yavaşça karıştırıp kabımıza dökelim masaya tepsiyi vuralım.
- Önceden ısıtılmış fırında alt üst 180 derecede 35 dk pişirelim.
- Kreması için tereyağ ve vanilya hariç bütün malzemeleri ekleyip sürekli karıştıralım göz göz olunca vanilya ve tereyağ ekleyip karıştıralım ve altını kapatalım.
- Pandispanya soğuyunca ikiye veya üçe bölüp şekerli süt ile ıslatalım ve her katına krema ve damla çikolata serpelim kapatalım.
- Dışına da pastacı hazır kremayı hazırlayıp yayalım dileğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun. 🥰.
Pofuduk Açma Tarifi İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı süt
- 1 paket instant maya
- 1.5 yemek kaşığı şeker
- 1. yemek kaşığı tuz
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1. adet yumurta
- Aldığı kadar un
Pofuduk Açma Tarifi Yapılışı
- Sütümüzü bir kabın içine alıp ılıyıncaya kadar ısıtıyoruz. El yakmayacak şekilde olacak.
- Başka bir kapta maya ve şekeri karıştırıyoruz.
- Üzerine ılık sütü ekleyip bir kaşık yardımı ile karıştırıyoruz.
- Bu şekilde maya aktif hale gelsin diye 5dk ekliyoruz.
- Daha sonra içine sıvı yağ yumurta ve tuzu katıyoruz yine karıştırıyoruz. Unu da yavaşça ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
- Hamuru yarım saat kadar dinlendiriyoruz.
- Hamur kabarınca hamuru tabak gibi açıp( içerisine isteğe bağlı sıvı yağ veya tereyağ sürebilirsiniz) yuvarlıyoruz ister simit gibi ister katlayarak şekil veriyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı ve susam dan sonra ısıtılmış fırında 160°de üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun 😊.
Sarımsaklı Patates Cipsi Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet büyük boy patates
- 1 diş sarımsak
- Yarım limon
- Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
Sarımsaklı Patates Cipsi Tarifi Yapılışı
- Patatesin kabuklarını soyarak ince ince dilimleyip temiz bir bezle nemini alalım.
- Tuzladığımız patatesleri kızgın yağda kızartalım.
- Bir karıştırma kabında sarımsak limon ve sıvı yağ karıştıralım.
- Patatesler kızardıktan sonra ilk sıcağı çıkınca sos ile buluşturalım.
- 15-20 dk buzdolabında bekletelim. (öneri: sayfamda bulunan balık tarifinin yanına meze olarak yapabilirsiniz ) afiyet olsun 😋.
Kapya Biber Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
- 1.5 kg kırmızı biber
- 1 su bardağı üzüm sirkesi
- 1 su bardağı zeytinyağ (Sıvı yağda olabilir)
- 1 baş sarımsak
- Yarım demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı tuz
- 8-10 adet tane karabiber
Kapya Biber Turşusu Tarifi Yapılışı
- ❤️Kırmızı biberlerinizi güzelce temizleyin. İri parçalar halinde doğrayın.
- ❤️Daha sonra tencereye koyun.
- Üzerine maydanoz hariç tüm malzemeleri koyun. Kapağını kapatın.
- ❤️Arada alt üst ederek karıştırarak pişirin.
- ❤️Bu arada çok biberlere çok dikkat edin pişirirken. Erimesin. Biraz diri olmalı.
- Bu aşamadaysa biberler son olarak maydanozu ekleyip kavanozlara koyalım. ❤️kapağı sıkıca kapatalım. Bir örtü ile saralım. Hemen de yiyebilirsiniz ı̇sterseniz 🤗❤️Her türlü yemeğin yanına çok yakışıyor. Mutlaka deneyin bu tarifimi😍😍😍 deneyeceklere afiyet olsun.
Arnavut Böreği Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Alabildiğine un
İç harcı için
- Yarım kg ıspanak
- 1 tane soğan
- 125 gram süzme peynir
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- Biraz sıvı yağ
Her katına sos için
- 1 su bardağı süt
- 1 şişe soda
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- Susam çörekotu
Arnavut Böreği Tarifi Yapılışı
- Hamuru için süt, su, tuz, sirkeyi ekleyip karıştıralım.
- Sonra unu ekleyip yoğurmaya başlıyorum biraz sert olacak sonra dinlenmeye bıraktım.
- Sonra iç harcı hazırladım. Tavama ince doğradığım soğanı kavurdum.
- Sonra ıspanak ekledim suyunu çekene kadar pişirdim.
- Tuzunu ,pul biber ilave edip ocağın altını kapattım biraz soğuduktan sonra süzme peynir ekledim karıştırdım.
- Hamurun 5 katın bir sosunu dökecez sos için su soda sıvı yağ yumurta ekledim karıştırdım.
- Dinlenmiş hamurundan 20 tane beze çıktı merdaneylen tek açtım unladım sonra tekrar dan açtım unladım
- 5 tane tabak büyüklüğünde olduktan sonra oklavayla devam ettim tepsi bugünde açtım.
- 5 kat açtığım hamuru yağlanmış tepsiye yerleştirdim.
- Sonra sıvı sosunu her yerine gelecek şekilde döktüm.
- Sonra 5 katlı hamuru açtım tepsiye yerleştirdim.
- Sonra ıspanaklı harç üzerine yaydım.
- Sonra tekrar dan açtım 5 tane tepsiye yerleştirdim ve sosunu döktüm bolcana.
- Son katını açtım ve sosunu döktüm ve kestim üzerine susam ve çörekotu serptim ısınmış fırında ilk olarak 170 derece de 30 dk sonra 200 yarım saat pişirdim afiyet olsun 👌💓.