Borş (Pancarlı Ukrayna Çorbası) Tarifi İçin Malzemeler
- 250-300g yağlı et (ende dana)
- 1 tane pancar
- 1 tane domates
- Çeyrek lahana
- 2 tane soğan
- 2 tane patates
- 1 tane havuç
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 tane defne yaprağı
- Tuz, karabiber
- Sıvı yağ
Borş (Pancarlı Ukrayna Çorbası) Tarifi Yapılışı
- Eti küp küp doğrayıp defne yaprağı ve kabuğunu çıkardığımız bir tane soğan ile beraber 2 litre suda 1 saat haşlıyoruz (soğanı bütün alıyoruz doğramıyoruz)
- Etler haşlanırken yüzeye çıkan köpüğü atıyoruz.
- Bu sırada pancarı, domatesi ve havucu ayrı ayrı kaserlerde rendeliyoruz, diğer soğanı ve patatesi küp küp kesiyoruz, çeyrek lahanayı da çok ince kesiyoruz.
- Etin haşlamasından 1 saat geçince pancarı ve patatesi ekliyoruz, yarım saat daha pişiriyoruz.
- Bu sırada tavada kızgın yağda doğranmış soğanı ve havucu yumuşayıp karamelize olana kadar 6-7 dakika kızartıyoruz.
- Sonra salçayı ekliyoruz ve karıştırıyoruz, 2 dakika daha kızartıp rendelenmiş domatesi ekliyoruz, biraz daha kızartıp kızarmış sebzeleri çorbaya ekliyoruz.
- Çorbaya tuzu biberi ekliyoruz.
- En son çorbaya lahanayı ekleyip 7-8 dakika daha pişirip çorbayı ocaktan ekliyoruz. Lahanalar çok yumuşak olmayacak.
- Ekşi krema ve dereotu ile servis ediyoruz. Afiyet olsun! 😊.