6 Ekim 2020 Salı

Borş (Pancarlı Ukrayna Çorbası) Tarifi

 

Borş (Pancarlı Ukrayna Çorbası) Tarifi İçin Malzemeler

  • 250-300g yağlı et (ende dana)
  • 1 tane pancar
  • 1 tane domates
  • Çeyrek lahana
  • 2 tane soğan
  • 2 tane patates
  • 1 tane havuç
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tane defne yaprağı
  • Tuz, karabiber
  • Sıvı yağ

Borş (Pancarlı Ukrayna Çorbası) Tarifi Yapılışı

  1. Eti küp küp doğrayıp defne yaprağı ve kabuğunu çıkardığımız bir tane soğan ile beraber 2 litre suda 1 saat haşlıyoruz (soğanı bütün alıyoruz doğramıyoruz)
  2. Etler haşlanırken yüzeye çıkan köpüğü atıyoruz.
  3. Bu sırada pancarı, domatesi ve havucu ayrı ayrı kaserlerde rendeliyoruz, diğer soğanı ve patatesi küp küp kesiyoruz, çeyrek lahanayı da çok ince kesiyoruz.
  4. Etin haşlamasından 1 saat geçince pancarı ve patatesi ekliyoruz, yarım saat daha pişiriyoruz.
  5. Bu sırada tavada kızgın yağda doğranmış soğanı ve havucu yumuşayıp karamelize olana kadar 6-7 dakika kızartıyoruz.
  6. Sonra salçayı ekliyoruz ve karıştırıyoruz, 2 dakika daha kızartıp rendelenmiş domatesi ekliyoruz, biraz daha kızartıp kızarmış sebzeleri çorbaya ekliyoruz.
  7. Çorbaya tuzu biberi ekliyoruz.
  8. En son çorbaya lahanayı ekleyip 7-8 dakika daha pişirip çorbayı ocaktan ekliyoruz. Lahanalar çok yumuşak olmayacak.
  9. Ekşi krema ve dereotu ile servis ediyoruz. Afiyet olsun! 😊.

Yalancı Patlıcan Kebabı Tarifi

 

Yalancı Patlıcan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet kemer patlıcan
  • 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi

Kıymalı sos için;

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 adet domates
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber

Patates püresi için;

  • 3 adet patates
  • 1 çay bardağı kadar süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Yalancı Patlıcan Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanları alacalı soyup halka halka doğruyoruz. Yarım saat kadar tuzlu suda bekletikten sonra suyunu süzüp kurulayıp kızartıyoruz.
  2. Patatesleri soyup doğrayıp haşlanmaya bırakıyoruz.
  3. Kıymayı kavuruyoruz. Suyunu salıp çekmeye yakın yemeklik doğradığımız soğan ve biberleri ekliyoruz.
  4. Soğanların rengi dönünce salçaları ekliyoruz.
  5. Salça kokusu çıkınca küp küp doğradığımız domatesleri de ekleyip suyunu çekene dek kavuruyoruz.
  6. 1 çay bardağı kadar sıcak su ekleyip kıvam alana dek kavurup dinlenmeye bırakıyoruz.
  7. Haşlanan patateslerin suyunu süzüp süt, tereyağı, tuz ve karabiberi ekleyip ezerek püre haline getiriyoruz.
  8. Tepsinin / borcamın en altına patlıcanları diziyoruz.
  9. Üzerine sırasıyla kıymalı sosu ve patates püresini yayıyoruz.
  10. En üste kaşar peynirini serpiyoruz.
  11. 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişiriyoruz.Afiyetler olsun.

Mozaik Pasta Tarifi

 

Mozaik Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket petibör bisküvi
  • 1 su bardağı tane fındık
  • 200 gram çikolata
  • 200 ml sıvı krema
  • 1 çay bardağı süt (oda ısısında)
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 çorba kaşığı tereyağ ( tuzsuz olursa daha iyi olur )

Mozaik Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Yapılışı:.
  2. Pedibör bisküvileri geniş bir kaba iri bir şekilde kıralım.
  3. Üzerine 1 su bardağı fındığı koyup diğer yandan bir tavaya sıvı kremayı koyup kaynama noktasına gelince içerisine çikolataları koyup iyice karıştıralım.
  4. Süt, kakao, tereyağımıza ekleyip iyice karıştıralım.
  5. Petibör ve fındıkların üzerine döküp karıştıralım.
  6. Tezgaha 2 kattan streç film serip karışımı yavaşça üzerine döküp benim yaptığım gibi silindir şekli verelim
  7. Güzelce saralım buzluğa koyup 2-3 saat bekletelim. Çıkartıp kesip servis yapabilirsiniz.

Patatesli Havuç Salatası Tarifi

 

Patatesli Havuç Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 adet patates
  • 1-2 adet havuç
  • Kaşarpeyniri
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Tuz
  • 1 su bardağı süt
  • Tereyağ

Sos için

  • Yoğurt mayonez
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Patatesli Havuç Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle patatesleri soyup küp şeklinde doğrayın.
  2. Daha sonra bir tencereye alın ve patatesleri biraz geçecek kadar su ekleyin ve sirkeyi ilave edin.
  3. Patatesler iyice yumuşayınca ezin ve sütü rendelenmiş kaşar peynirini ve tereyağı da ekleyip iyice karıştırıp biraz daha ezin.
  4. Püre haline geldikten sonra bir tabağa alın.
  5. Sonra üzerine rendelenmiş ve kavrulmuş havuçları yerleştirin. ( havucu da kabuğunu soyup ve rendeleyip bir tavada 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile kavurun )
  6. Havuçların da üzerine yoğurt mayonez karışımını dökün ve en üstüne de toz kırmızı biber ile yaptığınız sosu dökün. ( bir tavada 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber ile 1 yemek kaşığı sıvı yağını kavurun )
  7. Yani en alt katta patates püresi üstünde rendelenmiş kavrulmuş havuçlar onun üstünde yoğurtlu mayonezli sos ve onun da üstünde toz kırmızı biber sosu olacak. Daha sonra soğuması için buzdolabında bekletin.Afiyet olsun.

Kırmızı Mercimek Çorbası Tarifi

 

Kırmızı Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1, 5 bardak kırmızı mercimek
  • 1 tane küçük boy patates
  • 1 tane küçük boy havuç
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı karabıber
  • 2 çay kaşığı pulbıber
  • 1 küçük boy soğan
  • 4 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Kırmızı Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Ocağa orta boy tencere alınır.
  2. Zeytinyağı dökülür kırmızı mercimek ile 2 dk orta ateşte kavrulur.
  3. Ardından havuç, patates, salça, soğan ( 4 parçaya kesilip)eklenir.
  4. Tuz, karabiber, pulbiber ilave edilir.
  5. Su eklenerek 30 dk kısık ateşte pişirilir.
  6. Pişirilen çorba robottan geçirilip, servis edilir.Afiyet olsun.

Fındıklı Bardak Tatlısı Tarifi

 

Fındıklı Bardak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Kullanılan su bardağı 200 ml

  • 1 lt. süt ( 5 su bardağı )
  • 120 gram un ( 1 su bardağı )
  • 170 gram şeker ( 1 su bardağından bir parmak eksik )
  • 30 gram mısır nişastası ( 1/4 (çeyrek) su bardağı )
  • 15 gram ( 1 yemek kaşığı ) soğuk tereyağı
  • Yarım paket vanilya
  • 3-4 yemek kaşığı hindistan cevizi ( isteğe bağlı )

Kenarlarını için :

  • 1 çay bardağı doğranmış fındık

Üstü için :

  • 40 gram bitter çikolata
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Fındıklı Bardak Tatlısı Tarifi Yapılışı


  1. Muhallebiyi hazırlamak için ilk önce hindistan cevizi ve tereyağı dışındaki tüm malzemeyi orta boy tencereye alın ve ocağın altını açın.
  2. Kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın.
  3. Göz göz olmaya başladıktan sonra 3-4 dakika pişirip ocağın altını kapatın.
  4. Hindistan cevizi ve tereyağını ilave edip mikserle karıştırın.
  5. Kullanacağınız bardak veya fincanları sudan geçirin. ( uzun bardak kullanmamaya çalışın. Aksi taktirde tatlıları çıkarmak zor olabilir. )
  6. Muhallebiyi sıcakken ıslattığınız bardaklara dökün.
  7. Tezgaha 1 kaç kez vurarak iyice yerleşmesini sağlayın.
  8. Tatlılar oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırıp 2-3 saat bekletin. İyice soğuduğundan emin olduktan sonra dolaptan çıkarın.
  9. Bardakların iç kısmından bambu şiş veya kürdanla geçip ters çevirerek bardaktan çıkarın ve silindirin 2 veya 3 parçaya kesin.
  10. Kestiğiniz parçaların kenarlarını fındık kırıklarının bulayın ve servis tabağına yerleştirin.
  11. Bitter çikolatayı benmari olarak eritin. ( sütlü çikolata kullanacaksanız, bal kullanmanıza gerek yok. )
  12. İçine tereyağı ve bal ekleyip karıştırın.
  13. Son olarak hazırladığınız sosu tatlıların üzerine gezdirin. Soğuk olarak servis yapın.

Beyaz Kurabiye Tarifi

 

Beyaz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1.su bardağı mısır nişastası
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 tatlı kaşığı limonun suyu
  • Kabartma tozu
  • Vanilya

Üzeri için:

  • Çikolata

Beyaz Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Margarin oda sıcaklığında yumuşak hale getirilir.
  2. Yumurta, şeker ile birlikte güzelce karıştırılır.
  3. Nişasta, süt, sıvı yağ, tarçın, limon suyu ve un ilave edilerek hamur haline getirilir. (un miktarı kıvama bağlı değişebilir).
  4. 170 derecede fanlı olarak önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Beyaz kalacak kızarmasını beklemeyin hemen pişiyor. Fırını önceden ısıtmamız önemli.
  5. Üzerine çikolatayı benmari usulü eritip süsledim. Afiyet olsun 💕

Nefis Biber Dolması Tarifi

 

Nefis Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram kıyma
  • 3.4 adet soğan
  • 2.3 diş sarımsak
  • Yarım bağ maydanoz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 8-10 adet dolmalık biber
  • 2-3 adet domates
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağından az sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar

Nefis Biber Dolması Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle pirincimizi yıkıyoruz.
  2. Derin bir kaba alıyoruz.
  3. Ardından soğan ve sarımsaklarımızı rondodan geçiriyoruz suyunu sıkıp pirinçleri içine ekliyoruz.
  4. İçerisine salça, yağ, maydanoz, tuz ve baharatlar ekliyoruz, tüm karıştırdığımız malzemeleri iyice harmanlıyoruz.
  5. Daha sonra dolma biberleri yıkayarak içlerini çıkarıyoruz. Tam ağzı dolmayacak bir şekilde içlerimizden biberleri dolduruyoruz.
  6. Ağızlarını kapatmak için kabuğu soyulmuş domates ekliyoruz.
  7. Biberlerimizi tencereye ağızları yukarı bakacak şekilde yerleştiriyoruz.
  8. Üzerine bir kapta salça ve sıcak suyla eritiyoruz.
  9. Tenceremizde bu karışıma ekliyoruz biberlerin üstünü geçmeyecek şekilde üzerine sıcak su biraz yağ gezdirip kısık ateşte tencerenin ağzı kapalı bir şekilde pişiriyoruz.😋 Afiyet olsun.

Tavuk Çöp Şiş Tarifi

 

Tavuk Çöp Şiş Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı ucu ile karabiber ve köri
  • 1 çay kaşığı kekik ,tuz ,kapya biber, yeşil biber ,domates,çöp şiş

Tavuk Çöp Şiş Tarifi Yapılışı

  1. Sarımsağı dövüp bir kaba alıyoruz.
  2. Üzerine de diğer malzemeleri ekleyip sosu hazırlıyoruz.
  3. Göğüsleri küp küp doğrayıp yıkadıktan sonra hazırladığımız sos ile karıştırıyoruz.
  4. Hazırladığımız bu tavuğu kapalı bir kabın içinde 3 saat dolapta bekletiyoruz.
  5. 3 saatin sonunda dolaptan çıkardıktan sonra çöp şişe sıra halinde göğüs biber domates şeklinde diziyoruz.
  6. Yağlı kağıt serili tepsiye koyup 25 -30dk kontrollü pişiriyoruz.Not:pişirme süresi fırınıniza gire değişiklik gösterebilir. Afiyet olsun😊.

Sucuklu Kaşarlı Yufka Börek Tarifi

 

Sucuklu Kaşarlı Yufka Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet yufka
  • 1 su bardağı kaşar (Rendelenmiş)
  • 1 su bardağı sucuk (Rendelenmiş)
  • 1 su bardağı biber (İnce kıyılacak)
  • 1 su bardağı domates (İnce kıyılacak)
  • Sıvıyağ

Sucuklu Kaşarlı Yufka Börek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tepsimizi yağlayalım.
  2. 3 yufkayı tek tek düzelim.
  3. Üzerine fırça yardımıyla azıcık yağ sürelim.
  4. Ardından sırasıyla biber domatesi sonra sucuğu sonrada kaşarı ekleyip üzerini geriye kalan 3 yufka ile tek tek kaplayalım.
  5. Üzerine azıcık yağ sürüp ardından yumurta sarısı sürelim.
  6. Sonra bölelim ve fırına verelim.
  7. 180 derecede pişirelim.

Un Kurabiyesi Tarifi

 

Un Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin (Oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Yarım su bardağı nişasta (Mısır-buğday olabilir)
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 4 su bardağı)

Un Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

  1. Margarin ve sıvı yağ krema haline gelene kadar karıştırılır.
  2. Üzerine pudra şekeri eklenerek yoğrulmaya devam edilir.
  3. Nişasta ve vanilya da eklenir.
  4. Unu da azar azar ekleyerek ele yapışmayan kendini toplamış bir hamur elde edilir.
  5. Altına yağlı kağıt serilerek istenilen şekil verilerek önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında beyaz kalacak şekilde pişirilir.

Haşhaşlı Kek (Tam Ölçülü) Tarifi

 

Haşhaşlı Kek (Tam Ölçülü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı mavi haşhaş
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için

  • 1 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su

Kreması

  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı şeker

Üzeri için

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt

En son

  • Orman meyveli karışım

Haşhaşlı Kek (Tam Ölçülü) Tarifi Yapılışı

  1. Şerbet için su ve şekeri tencereye alalım ve 15 dk kadar kaynatalım. Kaynadıktan sonra soğumaya bırakalım.
  2. Kek malzemelerinden kuru olanları yani un, haşhaş, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı bi kaba alıp elinizle karıştıralım.
  3. Ayrı bi kabın içerisinde yumurta ve şekeri 5-6 dk mikser ile çırpalım.
  4. Sonra yağı ilave edip biraz daha çırpalım.
  5. Diğer kaptaki kuru malzemeleri kek harcımızın içene boşaltıp homojen bi kıvam alana kadar çırpmaya devam edelim.
  6. Yağlanmış kelepçeli kek kalıbına dökelim.
  7. Önceden ısıttığımız 170° fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 40 dk kadar pişirelim. Fırının marka ve modeline göre değişkenlik gösterebilir. Üzerinin kızarması yeterli olacaktır.
  8. Kek sıcakken soğuk şerbeti her yerine gelecek şekilde ıslatalım.
  9. 10-15 dk bekleyelim ki şerbetini iyice içine çeksin.
  10. Kreması için kek fırındayken malzemeleri tencereye alalım ve koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirelim.
  11. Krem şanti ve sütü de çırpıp dolapta bekleyelim.
  12. Soğuyan kremanın içerisine krem şanti yi ekleyelim ve mikser ile çırpalım.
  13. Şerbetini çekmiş olan kekin üzerine dökelim.
  14. 2-3 saat dolapta bekledikten sonra üzerine orman meyveli karışımı pişirelim ve soğuyunca üzerine dökelim.Veee hazırrrrr.Afiyet şifa olsun 🌺.

Vişne Soslu Etimek Tatlısı Tarifi

 

Vişne Soslu Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Alt taban için ;

  • 1 paket tuzsuz etimek

Alt taban şerbeti için ;

  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı su

Muhallebisi için ;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı tepeleme un
  • 2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı silme margarin

Vişneli sos için ;

  • 2 su bardağı vişne suyu
  • 3,5 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı dolusu nişasta

Vişne Soslu Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak etimeklerimizi, tatlımızı yapacağımız borcama dizelim. Ben dikdörtgen büyük boy borcam kullandım.
  2. Sonra karamelize şerbeti için şekeri tencereye alalım. Şeker eriyip renk alınca suyunu ilave edelim katılaşan şekeri kaynatmaya devam ederek karıştıralım. Bu aşamada dikkatli olmanızı tavsiye ederim çünkü sıcak şekere soğuk su değince ani katılaşma oluyor bir yerinize sıçramasın :).
  3. Katılaşan şeker eriyince etimeklerimizi ıslatalım.
  4. Daha sonra margarin ve vanilya hariç tüm muhallebi malzemelerini tencereye alıp karıştırarak pişirelim. Koyulaşıp kaynamaya başlayınca vanilya ve margarini ilave edip 5 dakika daha kaynatalım.
  5. Hazır olan muhallebimizi etimeklerin üzerine döküp yüzeyini düzeltelim soğumaya bırakalım.
  6. Vişneli sos için tüm malzemeleri tencereye alıp koyulaşıp kaynayınca 5 dakika daha kaynatalım.
  7. Soğumuş ve kabuk tutmuş olan muhallebimizin üzerine dökelim.
  8. En az 4 saat buzdolabında bekletip servis edelim.Hem meyveli hem sütlü hem de şerbetli enfes ve çok hafif bir tatlı tarifi.