İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Dışı için;
- 1.5 su bardağı ince köftelik bulgur
- 1 çay bardağı irmik
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 su bardağından biraz az un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı soğuk su
İçi için;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 300 gram kıyma
- 3 orta boy soğan
- Yarım tatlı kaşığı salça
- Yarım demek maydanoz
- 1 küçük çay bardağı küçük parçalı ceviz (isteğe bağlı)
- Tuz
- Pul biber
- Karabiber
- Kimyon
İçli Köfte Tarifi Yapılışı
- Soğanlar ince ince doğranır. Tavaya alınıp pembeleşinceye kadar kavrulur.
- Kavrulan soğanlara kıyma eklenir suyunu çekinceye kadar kısık ateşte kavrulur.
- Daha sonra salça eklenir 3 dk daha kavrulur. Biraz su eklenir tekrar (yumuşak kalması gerekiyor kuru olmamalı)
- Baharatlar, tuz, ceviz ve ince kıyılmış maydanoz eklenip ocağın altı kapatılır. Soğumaya bırakılır.
- İnce bulgur 1 bardak soğuk su ile kısır yapar gibi ıslatılır.
- Suyu çekilince irmik salça baharatlar tuz eklenip 15 dk boyunca azar azar suyu eklenip iyice yoğurulur.
- Daha sonra un eklenir 5 dk daha yoğurulur. Ele yapışmayacak kıvama geldiğinde hamurunuz olmuş demektir.
- Cevizden biraz daha büyük parçalar alınıp açılır. İç koyulur ve yukarı doğru limon şeklinde uzatılır.
- Biten içli köfteler kızgın yağda kızartılır.