10 Ekim 2020 Cumartesi

Ağızda Eriyen Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi

 

Ağızda Eriyen Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta (Akı üstüne)
  • 4 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 4 yemek kaşığı toz şeker (Tepeleme)
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Üzerini bulamak için

  • Hindistan cevizi
  • Yumurta akı

Ağızda Eriyen Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Oda sıcaklığındaki margarini yoğurma kabına alalım ve sıvı yağda ekleyerek karıştıralım.
  2. Daha sonra diğer malzemeler eklenerek karıştırmaya devam edelim.
  3. En son un azar azar eklenerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.
  4. Hamurdan cevizden biraz küçük yuvarlaklar yapıp önce yumurta akına sonra hindistan cevizine bulayıp yağlı kağıt serini tepsiye dizelim.
  5. Tüm hamuru bu şekilde yapalım.
  6. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirelim.
  7. Üzeri hafif pembeleşince fırından alalım.
  8. Soğuyunca hafif pudra şekeri serpip afiyetle yiyelim😋. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🥰.

Kahvatılık Kösbiber Sosu Tarifi

 

Kahvatılık Kösbiber Sosu Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kilo közlenmiş kapya biber
  • 3 yemek kaşığı acı biber salçası
  • 4 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı galete unu
  • 1 çay bardağından bir parmak eksik zeytin yağı
  • 1 tattı kaşığı nane
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • 1 yemek kaşığı kimyon
  • 2 yemek kaşığı pulbiber
  • Tuz

Kahvatılık Kösbiber Sosu Tarifi Yapılışı

  1. Önce biberler tercihe göre közlenir ben ekmek fırınında közledim.
  2. Ondan sonra biberler soyulur ve temizlenir.
  3. Rondodan geçirilir.
  4. Son çekimde salça ile çekilir ve bütün malzemeleri bir kapta karıştırılır ve kavanozda muhafıza edilir kahvaltılık sosumuz hasırdır. Afiyet olsun.

Patatesli Milföy Böreği Tarifi

 

Patatesli Milföy Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 tane orta boy patates
  • Kişi sayısına göre milföy ( 1 taneden 2 tane çıkıyor)
  • 1 soğan
  • Pul biber, karabiber, tuz
  • Zeytinyağı
  • Maydanoz
  • 1 yumurta sarısı
  • Susam / çörekotu

Patatesli Milföy Böreği Tarifi Yapılışı

  1. Patatesler haşlanır ve rendelenir.
  2. Soğan sotelik doğranır ve zeytinyağın da kavrulur.
  3. Patates eklenir ve kavrulmaya devam edilir.Dilenirse maydanozda eklenir.
  4. Baharatları da eklenerek ocak kapatılır.
  5. Yumuşamış olan milföylere patatesli harç yerleştirilir ve rulo sarılır.
  6. Ortadan 2 ye kesilerek kat yeri aşağıya gelecek şekilde tepsiye yerleştirilir.
  7. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve susam, çörek otu serpilir.
  8. 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir. (ben bir süre 150 de pişirdim içi iyi pişsin diye).

Islak Kek Tarifi

 

Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

Sosu için:

  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao

Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şeker çırpılır. Diğer malzemeler eklenip karıştırılır.
  2. Yağlanmış borcama dökülür.
  3. 180 derece 40 dk pişirilir.
  4. Fırından çıkınca sosu hazırlanır ve üzerine dökülür. Sos malzemeleri karıştırıp 1 tencerede kaynayana kadar pişirip ılık kekin üzerine dilimleyip dökelim. Soğuyunca servise hazır afiyet olsun.

Kabartma Tozu Girmeyen Pandispanya Tarifi

 

Kabartma Tozu Girmeyen Pandispanya Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 yumurta
  • 5 fincan toz şeker
  • 5 fincan un
  • 1 fincan su
  • 1 fiske tuz
  • 1 paket vanilya

Kabartma Tozu Girmeyen Pandispanya Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta sarıları ile aklarını ayırıyoruz. Şekerin yarısı sarıya yarısı ak için kullanılacak.
  2. Yumurta sarılarını şekeriyle birlikte krema kıvamı alacak ve şeker iyice eriyene dek karıştırıyoruz içine bir fincan suyunu da ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
  3. Sırayla fincan fincan unu eleyerek hamura ekliyoruz bu sırada vanilyayı da unla beraber eleyip ekliyoruz.
  4. Ayırdığımız yumurta aklarını kalan şeker ve bir fiske tuz ile yaklaşık 10 dakika mikserle çırpıyoruz. Öyle bir kıvam alacakki kabı ters çevirdiğinde düşmeyecek ( bu kıvamı almazsa bile yaklaşık 10 dk karıştırın çünkü bazı yumurta çeşitlerinde bu kıvamı alamayabilir ).
  5. Yumurta aklarını 3 veya 4 aşamada sarisiyla yaptığımız harca ekleyip alttan üste doğru söndürmeden karıştırıyoruz.
  6. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye iyice eşit dağıtıp önceden ısıtılmış 180-200° ( fırından fırına farklılık gösterebilir ) atıyoruz 25 dk boyunca hiç açmayın sonra kürdan veya çatal kontrolü yaptığınızda yapışmıyorsa bile bi 5-10 dk daha pişirin.

Lahana Turşusu Tarifi

 

Lahana Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet beyaz lahana
  • Yarım su bardağı limon
  • 1 su bardağı tuz
  • 1 adet sarımsak
  • 1 lt su

Lahana Turşusu Tarifi Yapılışı

  1. Lahana yıkanır ve doğranır.
  2. Kavonozun içine konulur.
  3. Limon dilimlenir konulur.
  4. Sarımsak tuz kaynatılmış su eklenip kapak kapatılır ve ters çevrilir afiyet olsun 👏

Kupta Yalancı Tiramisu Tarifi

 

Kupta Yalancı Tiramisu Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebisi için:

  • 4 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 2 paket vanilin
  • 1 yumurta sarısı

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı türk kahvesi
  • Böğürtlen (dilediğiniz orman meyvesini kullanabilirsiniz)

Arası için:

  • Yarım paket kedi dili

Bisküvileri ıslatmak için:

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı kakao

Kupta Yalancı Tiramisu Tarifi Yapılışı

  1. Muhallebi için margarin ve vanilin hariç diğer malzemeleri ocağa alıp sürekli karıştıralım.
  2. Kaynamaya yakın yağını ekleyelim.
  3. Kaynadıktan sonra vanilini ekleyip karıştırmaya devam edelim.
  4. Kedi dili bisküvilerini bir kasede karıştırdığımız süt ve kakao ile ıslatalım.
  5. Kuplara bir kepçe muhallebi koyalım.
  6. Islattığımız kedi dili bisküvileri araya koyalım. Daha üzerine bir kepçe daha muhallebi koyalım.
  7. Üzeri için kakao ve türk kahvesini karıştırıp kupların üzerine eleyelim.
  8. Dilediğiniz meyveyle servis yapabilirsiniz.Hem pratik hemde kolay tiramisu tatlımız deneyen herkese afiyet olsun

Cin Biber Turşusu Tarifi

 

Cin Biber Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kg cin biber
  • 2 baş soyulmuş sarımsak (2 kavonoza kullandım)

1 litrelik kavanoz için

  • 1, 5 yemek kaşığı turşuluk tuz
  • 1 tatlı kaşığından az şeker
  • 1 tatlı kaşığından az limon tuzu
  • 1 bardak üzüm sirkesi öbür kavonoza 2 litrelikti bu kavonoza da 2, 5yemek kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Kaynar su
  • Birazcık nohut

Cin Biber Turşusu Tarifi Yapılışı

  1. Önce cin biberlerini yıkıyoruz uzun saplarını kısaltıp bıçak üçü ile delip bir kenara koyuyoruz.
  2. Sonra kavonozların altına nohut koyuyor.
  3. Üzerine bir kaç tane sarımsak atıyoruz (sarımsak ları doğuyoruz o zaman aroması daha güzel olur)ve biberleri dolduruyoruz.
  4. Aralarına yine sarımsak atarak üzerine yukarıdaki anlattığım ölçülerde tuzunu şekerini sirkesini ekleyip üzerine aldığı kadar kaynar su doldurup kapağını sıkıca kapatıp, serin bir yere koyuyoruz. Deneyecek olanlara kolay gelsin afiyet olsun. 👌 👌.

Pankek (Tam Ölçüsünde) Tarifi

 

Pankek (Tam Ölçüsünde) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane yumurta
  • Yarım çay bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağı
  • 2 su bardağı süt
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Bardak ölçüleri su bardağı 200ml çay bardağı 100ml

Pankek (Tam Ölçüsünde) Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şeker mikserle iyice çırpılır.
  2. Sonra süt ve sıvı yağı ilave edilip çırpılır.
  3. Vanilya, hamur kabartma tozu ve un ekleyip iyice çırpılır.
  4. Sonra tavamızı ocağa alıp ateşi açalım. 5 dakika ısınsın. Orta ateş olsun.
  5. Sonra küçük kepçeyle pankek harcından alıp tavamıza koyup pişirelim.
  6. Pankekler küçük küçük patlaklıklar çıkarınca ters çevirip diğer tarafını 10 saniye pişirip ateşten alın.
  7. Harç bitene kadar böyle yapın.
  8. Pankekler hepsi pişince servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
  9. Not:tavamızı yağlamadan pankeklerimizi pişiriyoruz. Mutlaka yanmaz tava kullanalım.

Lezzet İle Hayran Bıraktıracak Rus Mantısı Pelmeni Tarifi

 

Lezzet İle Hayran Bıraktıracak Rus Mantısı Pelmeni Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için

  • 2 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı ılık su
  • Alabildiği kadar un, yaklaşık 4 su bardağı.

İç harcı için

  • 500gr kıyma
  • 4-5 adet kuru soğan
  • Karabiber
  • Tuz
  • Yarım çay bardağı su

Lezzet İle Hayran Bıraktıracak Rus Mantısı Pelmeni Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle hamurumuzu hazırlıyoruz.
  2. Bütün malzemeleri bir kaba alıp hamur yoğuruyoruz.
  3. Hamur dinlenirken iç harcını hazırlayalım.
  4. Kuru soğanı robottan çekebilirsiniz, az su ilave edelim, karabiber tuz ve güzelce karıştıralım.
  5. Hamurumuzu küçük parçacıklara ayıralım ve tek tek açalım.
  6. Çay bardağı yardım ile yuvarlak keselim.
  7. Yuvarlağın içine kıymadan koyalım ve ikiye katlayarak kapatalım. Sonradan resimde gösterdiğim gibi şekil verelim. Tuzlu kaynar suda haşlayalım. Zaten piştiğinden suyun üstüne çıkacaklar, bir dakika daha bekletip kevgir yardım ile toplayalım. İstediğiniz gibi yiyebilirsiniz, ruslar yanında doğranmış beyaz sirkeli kuru soğan yiyorlar, kimisi yoğurt döküyor, tercih meselesi. Dememek isteyenlere şimdiden afiyet olsun. 🥰.

Patlıcan Kebabı (Antep Usulü) Tarifi

 

Patlıcan Kebabı (Antep Usulü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 6 adet patlıcan kebaplık
  • 4 adet domates
  • 4 yeşil biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Patlıcan Kebabı (Antep Usulü) Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce 500 gram kıymamızın içerisine karabiber ve tuzla yoğuralım.
  2. Daha sonra dilimlenmiş patlıcanlarımızı alıp sırayla eşit miktarda kıymayla dizelim.
  3. Sonra bi tepsiye domates ve biberimizi alalım.
  4. 200 derece fırınımızda pişirelim deneyenlere simdiden afiyet olsun.

Tam Kıvamında Aranan Tarif Un Kurabiyesi Tarifi

 

Tam Kıvamında Aranan Tarif Un Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağı
  • 2 su bardağı un
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz

Tam Kıvamında Aranan Tarif Un Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak şeker ve suyu bir tencereye alıp altını kısıp ocağa koyun.
  2. Diğer tencerede margarini ve sıvı yağı koyun ikisi de eriyip aynı kıvama gelince 2 bardak unu atın yaklaşık bir yarım saat boyunca altı açık bir şekilde kavurun.
  3. Unu hafif pembeleşince kenarda kaynayan şerbeti kavrulmuş unun üzerine dökün.
  4. Dökerken çok dikkatli olun sıçrarsa çok yakıyor. O yüzden ben tencerenin kapağını yarım kapatıp bir kenarda şerbeti döktüm.
  5. Katılaşana kadar karıştırarak pişirin katılaştıktan sonra cevizi de atın iyice karıştırıp altını kapatın hemen kapatır kapatmaz kaşıkla yada neyle istiyorsanız şekil verin afiyet olsun.

Bereket Salatası Tarifi

 

Bereket Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 göbek marul
  • 1/4 kırmızı marul
  • 1 küçük kereviz
  • 1 yeşil elma
  • 1 narın taneleri
  • 1 çay bardağı bulgur
  • 1 tutam zencefil
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 2 çorba kaşığı iri çekilmiş ceviz içi

Sos için:

  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 kahve fincanı limon suyu
  • Tuz

Bereket Salatası Nasıl Yapılır?

  • Bulguru yıkayıp küçük bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayın. Süzün. Tuz ve zencefil ekleyip harmanlayın.
  • Elmayı yıkayıp kabuğunu soymadan jülyen doğrayın. Kararmaması için limon suyunun yarısını dilimlerin üzerine gezdirerek dökün.
  • Marulun göbek bölümünden faydalanmak için parçalamadan ceviz büyüklüğünde ayırın. Kerevizin kabuğunu soyup irice rendeleyin ve kalan limon suyunu ekleyip karıştırın.
  • Sos için zeytinyağı, limon suyu ve tuzu bir kasede karıştırın.
  • Geniş bir salata kasesine salata malzemesini harmanlayın. Sosu servise sunmadan hemen önce ekleyip karıştırın. Servis yapın.