10 Ekim 2020 Cumartesi

Mereng (Beze) Tarifi

 

Mereng (Beze) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta (akı)
  • 1 fiske tuz (çay kaşığı ucu)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri

Mereng (Beze) Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta aklarını ve tuzu kuru kaba alalım mikserde yüksek devirde 5 dk çırpalım.
  2. Daha sonra mikseri durdurmadan ve köpürükleri söndürmeden yavaş yavaş şekeri ilave edelim .
  3. 5 dk sonra pudra şekerini ekleyelim bu arada mikser durmasın ve 1 -2 dk daha çırptıktan sonra çırpma telinde köpük akışkan bir haldeyse merengimiz hazır .
  4. Sıkma poşetine spatula yardımıyla ekleyelim. Ve görüntüde olduğu gibi yağlı kağıtta şekil verelim .
  5. Ben 2 modeli görsellerde gösterdim fikir olsun size de 1 saat 80 ° derece fırında pişirelim merengler hazır çay kahve yanına harika fikir🥰

Afiyetle efenim.


Çıtır Kadayıflı Muhallebi Tarifi

 

Çıtır Kadayıflı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram kadar kavrulmuş kadayıf
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Muhallebisi için:

  • 3.5 su bardağı süt
  • 4 kaşığı un ( silme )
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

Üzeri için:

  • Fındık, ceviz vs.

Çıtır Kadayıflı Muhallebi Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağını tavada eritip kadayıfları üzerine ekleyin.
  2. İki çevirdikten sonra şeker serpelim, sürekli karıştırarak rengi dönene kadar güzelce kavuralım. Soğuması için bir kenara alalım.
  3. Muhallebisi için tencereye sütü boşaltıp şeker, un, buğday nişastası karışımını dökün.
  4. Sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
  5. Koyulaşıp göz göz kaynamaya başladığında vanilya ekleyip karıştıralım ocaktan alın.
  6. İster borcama ister kuplara önce muhallebi sonra kadayıf koyun,.
  7. Benim cevizlerim yaş olduğu için sadece kavurdum ama siz cevizi daha küçültebilirsiniz.
  8. Oda sıcaklığına geldiğinde dolaba kaldırıp, 2-3 saat dinlendikten sonra servise hazır.

Afiyet olsun 😋.

Pamuk Poğaça Tarifi

 

Pamuk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı silme tereyağ
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 2 paket instant maya
  • 1 yumurta sarısı üzerine akı içine
  • Aldığı kadar un ( kulak memesi yumuşaklığında )
  • Susam

İçine :

  • 250 gram peynir
  • 1 avuç maydanoz

Pamuk Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Ilık süt, yumurtanın akı, zeytinyağı, tuz konup karıştırılır tereyağ konur un azar azar ilave edilir .
  2. Maya eklenip yoğurulur yumuşacık bir hamur elde edilince mayalanmaya bırakılır. ( yarım saat )
  3. Mayalı hamur elimizde açılarak arasına peynirli maydanoz karışımı konup ve yuvarlak poğaça şekli verilip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir .
  4. 5 dk tepside bekletilip yumurta sarısı sürülür üzerine susam serpilir .
  5. Isıtılmış fırında 190 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

Nefis Kokusuz Portakallı Kereviz Tarifi

 

Nefis Kokusuz Portakallı Kereviz Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet orta boy kereviz
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 adet orta boy havuç
  • 2-3 adet portakal(minik sıkmalık ise 3 adet)
  • Bir tutam dereotu
  • 2 adet küp şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber

Nefis Kokusuz Portakallı Kereviz Tarifi Yapılışı

  1. Sıvı yağı tencereye alalım üzerine ince ince doğradığımız soğanları ekleyelim, tuz ve küp şeker ekleyip kavuralım.
  2. Üzerine havuçları atarak kavurmaya devam edelim.
  3. Biraz kavrulunca küp küp doğradığımız kerevizi alalım kavurmaya devam edelim.
  4. Bir kaç çevirdikten sonra portakal suyumuzu ekleyelim, kara biberimizi ekleyelim( üzerini örtecek, az geçecek şekilde portakal suyu olmalı eğer daha az olduysa portakal suyu ekleyin)
  5. Kaynamaya başlayınca altını kısıp kapağını kapatalım.
  6. Pişmeye yakın dereotunu ince ince doğrayıp ekleyelim.
  7. Dinlenip, soğuduktan sonra servis yapalım. (eğer çatalınız hem havucu hem kerevizi batırıyor ise yumuşaksa pişmiştir ama dikkat edin ki fazla pişip dağılmasın).

Domatesli Biber Dolması Tarifi

 

Domatesli Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 30 adet dolmalık biber
  • 3 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı dolu dolu salça
  • 1 yemek kaşığı terayağın (üzeri için)
  • 1 litreye yakın sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı k toz biber
  • 1 adet tavuk bilyon
  • 1 çay k tuz
  • Birazcık kuru nane dilerseniz koymaya bilirsiniz

Domatesli Biber Dolması Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce harcımızı hazırlayalım pirinçi yıkayıp suyunu süzdükten sonra kabın içine koyalım.
  2. Sonra salçayı, sıvıyağını baharatları en son olarak da tavuk bulyonu ezerek harcımızın içine katalım biberlerimizi şişeceği için 1, 5 yemek kaşığı olarak dolduralım.
  3. Granit kazanımızın içini dolduralım domateslerimizi yuvarlak kesip biberlerimizin ağzını kapatalım sonra terayağını koyup üstünü geçecek kadar sıcak suyumuzu ekleyelim .
  4. Üzerine porselen tabağı koyalım orta ateşte kaynayana kadar bekleyelim
  5. Kaynadıktan sonra altını kısalım ara ara suyuna bakalım ve su ekleyelim .
  6. Yanmaması için 2 saat aranın ardından servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun 🙂.

Doyurucu Bakliyat Salatası Tarifi

 

Doyurucu Bakliyat Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı fasulye
  • 2 su bardağı ıslanmış nohut
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 su bardağı aşurelik buğday (yarma)
  • 4 su bardağı yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • İsteğe bağlı 3 -4 yemek kaşığı mayonez
  • 1 adet kapya biber
  • 3-4 adet ceviz
  • 1 paket misir
  • Tuz

Doyurucu Bakliyat Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Bakliyatlarımız dan fasulye, yeşil mercimek, buğday ve nohut bir tencereye alınır.
  2. 15 dakika kadar kaynatılır. Mısır içinde ufak bir tencereye su koyup kaynatılır.
  3. Nohut bir gün önceden ıslanırsa daha kolay haşlanacaktır.
  4. Sarımsak iyice ezildikten sonra yoğurt ve mayonezle bir güzel harmanlanır.
  5. Başka tencereye kapya biber küp küp doğranır cevizle bir güzel kızartılır.
  6. Haşlanan bakliyat ve mısırlar suyu süzüldükten sonra 1 yemek kaşığı tuz eklenip beraber karıştırılır.
  7. Yoğurtla beraber tabağa servis edilir. Üzerine de kapya biber, ceviz gezdirilir.

Diyet salatası olarak da kullanılabilir. Deneyecek kere şimdiden afiyet olsun 🌺.

Çikolatalı Tartoletler Tarifi

 

Çikolatalı Tartoletler Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 100 gram oda sıcaklığında tereyağ/margarin
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

Çikolatalı ganaj için:

  • 100 gram bitter çikolata
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı süt

Çikolatalı Tartoletler Tarifi Yapılışı

  1. Tüm malzemeler karıştırılıp yoğurulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır.
  2. Ben 12 tane parça oluşturdum. Kalıplar üst üste konarak şekillendirilir (ortasına çay bardağı oturtarak da şekil verebilirsiniz).
  3. Orta kısmına çatal ile delikler açılır. Daha sonra 180 derece ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişirilir.
  4. Tereyağ ocağa alınır. Eriyince üzerine parçalara bölünen çikolata ve 2 yemek kaşığı süt ilave edilir ve karıştırılır.
  5. Hepsi karıştırılıp sıvı, parlak bir ganaj oluşturunca ocağın altı kapatılır.
  6. Fırından çıktıktan sonra kalıplardan çıkarılan tartoletlerin ortasına çikolatalı ganajdan dökülür.

Tartoletlerimiz servise hazır. Afiyet olsun.

Rulo Kek Tarifi

 

Rulo Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 6 yemek kaşığı su
  • 6 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 6 yumurta sarısı
  • 6 yumurta akı
  • 1 fiske tuz
  • 7 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • Arası için;
  • Çikolata sosu

Rulo Kek Tarifi Yapılışı

  1. Sıvı yağ ocağa alınıp 3-4 dk ısıtılır. Çırpma kabına alınır.
  2. Üzerine toz şeker ve su eklenerek mikserle çırpılır.
  3. Ardından un, vanilya, kabartma tozu ilave edilir.
  4. Yumurtanın sarısı ve beyazı ayrılır. Hazırlanan karışıma tek tek olacak şekilde yumurta sarıları eklenir ve çırpmaya devam edilir.
  5. Ayrı bir kapta yumurta beyazlarına bir fiske tuz eklenerek çırpılır.
  6. Hafif köpürmeye başladığında üzerine yavaş yavaş pudra şekeri eklenir.
  7. Krem şanti gibi koyu bir kıvam alana kadar 4-5 dk çırpılır.
  8. Koyulaşan yumurta akı diğer karışıma 3-4 defada eklenir.
  9. Alttan üste söndürmeden karıştırılır. İpeksi bir kıvam alacaktır 😍
  10. Kek harcının yarısı yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen borcama boşaltılır.
  11. Harcın kalan kısmına kakao eklenir ve karıştırılır.
  12. Kakaolu karışım sıkma torbasına alınıp fırın kabında boşaltılan beyaz kek harcının üzerine her yerini kaplayacak şekilde sıkılır.
  13. Kaşık veya bıçağın arka kısmıyla sağdan sola soldan sağa kaşığı hiç kaldırmadan şekil verilir.
  14. 200 dereceli fırında 15-20 dakika arası pişirilir.Piştikten sonra üzerine reçel veya çikolata sosu sürülere rulo yapılır.

Biraz dinlenip dilimle dirilir. Deneyeceklere afiyet şifa olsun ❤️

Fırında Tavuk Tarifi

 

Fırında Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet bütün tavuk
  • 5 adet patates
  • 3 adet soğan
  • 5 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı kekik
  • 3 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı su

Fırında Tavuk Tarifi Yapılışı

  1. Bütün tavuğu parçalara ayırın.
  2. Fırın tepsisine dizin.
  3. Patates, soğan, biber ve domatesi doğrayıp tepsiye ekleyin.
  4. Salça ve baharatları da ekleyip karıştırın.
  5. Biraz su dökün. 190° derece fırında 45 dk kadar pişirin. (fırından fırına pişme süresi değişebilir. ).

Herkese afiyet olsun. 🤗💐.

Etli Nohutlu Bulgur Pilavı Tarifi

 

Etli Nohutlu Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram dana kuşbaşı(küçük doğranmış olacak)
  • 1.5 bardak pilavlık bulgur
  • 2 domates
  • 2 biber
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Margarin veya tereyağı
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • İsteğe göre içine veya üzerine nane

Etli Nohutlu Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Etlerimizi 1 saat kadar pilav tenceresinde tereyağı ile pişiriyoruz.
  2. Pişmiş etlerimizin üzerine küp küp doğradığımız soğanlarımızı ekleyip birazcık çeviriyoruz.
  3. Domateslerimizi de küp küp doğruyoruz ve tenceremizin içine koyuyoruz ve kavuruyoruz.
  4. Kavrulduktan sonra salçalarımızı ekliyoruz ve bulgurumuzu koyuyoruz 5 dk kadar kavurduktan sonra haşladığımız etin suyunu da kullanabiliriz.
  5. İçerisine son olarak nohutumuzu da ekliyoruz.
  6. Su ölçüsü 1 bardağa 1. 5 olarak su kullandım.
  7. 25-30 dakika kapağı kapalı bir şekilde kısık ateşte pişiriyoruz.
  8. 10 dk kadar demlenmeye bırakıyoruz.

Afiyet şifa olsun 🤗🌺.

Şuba Salatası (Shuba) Özbekistan Tarifi

 

Şuba Salatası (Shuba) Özbekistan Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet pancar
  • 4 adet patates (büyük boy)
  • 4 adet havuç
  • 1.5 su bardağı mayonez
  • 1.5 çay bardağı ceviz (dövülmüş)
  • Tuz

Şuba Salatası (Shuba) Özbekistan Tarifi Yapılışı

  1. Pancarların kabuklarını soyalım, tencereye pancarları ve suyu koyalım haşlamaya bırakalım.
  2. Havuç ve patatesi de aynı şekilde haşlamaya bırakalım. Farklı tencerelerde, çatalla kontrol edelim, pişen pancar, patates ve havucu rendeleyelim.
  3. Borcama streç film ile saralım.
  4. oÖnce rendelediğimiz pancarı dizelim.
  5. Üzerine havuç, üzerine patates, mayonez ile patatesin üzerini kapatalım.
  6. Dövülmüş cevizi serpiştirelim, ve tekrardan pancar, havuç ve patatesi üst üste dökelim, eğer kaldıysa en üst kata pancarı dökelim.
  7. Borcamı servis tabağına yavaşça çevirelim.
  8. Ardından üzerini mayonez ile süsleyebilirsiniz. ✔️favoriniz olacak eğer benim gibi salataları çok seviyorsanız, cevizli yapmayı tercih ettim, ama yumurta sarısı ile nefis oluyor.

Etsiz Çiğ Köfte Tarifi

 

Etsiz Çiğ Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 çay bardağı esmer ince bulgur
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 tane kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı isot
  • 1 yemek kaşığı çiğ köfte baharatı
  • 1 tatlı kaşıği karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Pul biber(isteğe bağlı)

Etsiz Çiğ Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Malzemelerin hepsini bir kaba koyup yoğurup 10 dk bekletelim.
  2. Daha sonra tekrar yoğurmaya devam edelim.
  3. Bulgurlar istediğimiz yumuşaklığa gelince köftelerimizi şekillendirip limon ve nar ekşisiyle servis yapalım.

Orman Meyveli Manolya Tarifi

 

Orman Meyveli Manolya Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 100 ml krema (Yarım kutu)
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı şeker
  • Vanilya
  • 1 yumurta
  • 1 paket bebe bisküvisi (Yulaflı diğer bisküviler de tercih edilebilir )

Sos için;

  • 250-300 gram donmuş orman meyleri
  • 2 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 kesme şeker

Orman Meyveli Manolya Tarifi Yapılışı

  1. Sütü, yumurtayı, kremayı, unu, şekeri karıştırarak pişirin. Koyu kıvam aldığında içine vanilyayı da ekleyerek altını kapatın.
  2. Bebe bisküvilerinizi rondodan geçirin.
  3. Kuplara bisküvi fındık karışımınızdan, muhallebinizden tekrar bisküvi ve üzerine orman meyveli sos sıralaması, miktarları tamamen sizin zevkinize kalmış.
  4. Magnolianın bu sunumu için ben orman meyveli sos kullandım.
  5. Sos hazırlanışı :250-300 gram donmuş orman meyvelerini ve suyu, şekeri tencereye alalım.
  6. Nişastayı ekleyip karıştıralım. Altını açıp kaynayınca ocaktan alalım.