Zeytinyağlı Kabak Tarifi İçin Malzemeler
- 5-6 adet küçük kabak (veya 4 orta boy kabak)
- 1 iri soğan
- 3 orta boy domates
- 3-4 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı toz şeker
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı kadar tuz
Üzeri için;
- Dereotu
Zeytinyağlı Kabak Tarifi Yapılışı
- Öncelikle kabaklarımızı güzelce yıkayalım.
- Tırtıklı bir bıçak veya çatal yardımıyla kabakların kabuklarını çizelim.
- Ortadan boylamasana ikiye kesip yarım cm kalınlıkta ince ince doğrayalım.
- Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağı ilave ettiğimiz tencerede hafif kavrulup kokusu çıkana kadar çevirelim.
- Kabakları ve toz şekeri ekleyerek karıştıralım.
- 10 dk orta ateşte kapağı açık şekilde arada karıştıracak kavuralım.
- Kabukları soyulup küp küp doğranmış domatesleri ve ince doğranmış sarımsakları, tuzu da ilave ederek tencerenin kapağını kapatıp arada karıştıralım.
- Domatesler kavrulunca 1 çay bardağı kadar sıcak su ekleyerek yemeğimizi pişmeye bırakalım.
- Pişen yemeğimizin üzerine ince ince kıydığımız dereotunu serpelim.
- Mevsiminde domatesler olgun olunca salça kullanmıyorum. Siz isterseniz bir tatlı kaşığı kadar salça ekleyebilirsiniz.