11 Ekim 2020 Pazar

Patatesli Poğaça Tarifi

 

Patatesli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 2 adet yumurta akı (Sarısı üstü için)
  • 1 paket yaş maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

İç Harcı İçin

  • Patates
  • Tuz, karabiber

Patatesli Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Hamuru için yoğurma kabına süt, sıvı yağ, su, yumurta akı, yaş maya, tuz, ve şekeri alıp karıştıralım.
  2. Sonra unumuzu yavaş yavaş ekleyelim.
  3. Güzelce yoğuralım yumuşak bir hamur elde etmeliyiz.
  4. Hazırladığımız hamuru sıcak tutması için poşete sarıp bir bez ile örtüyoruz.
  5. Mayalanması için 1 saat dinlendirelim.
  6. Mayalanan hamurumuzu isteğe göre şekil verip içine iç harcımızı yerleştirelim.
  7. Şekil verdiğimiz hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsimize dizelim.
  8. Daha sonra tepside 30 dakika dinlendirelim.
  9. Hamurumuz dinlendikten sonra üstüne yumurta sarısı sürüp önceden ısıttığımız 180° derece fırında 20-25 dakika kadar pişirelim.

Afiyet olsun.

İçli Bazlama Tarifi

 

İçli Bazlama Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt (250)ml
  • 1 su bardağı ılık su ( 250 ) ml
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ veya zeytin yağı
  • Un

İçli Bazlama Tarifi Yapılışı

  1. Tuz ve un hariç bütün malzemeler derin kaba alınır, karıştırılır, tuz ve un eklenip hafif eli tutan hamur yapılır, 30 dakika dinlendirilir.
  2. Hamurun havası alınıp 8 eşit beze yapılır, üzeri örtülüp 15 dakika dinlendirilir.
  3. Bir kapta iç malzeme iyice karıştırılır.
  4. Beze hafif unlanmış tezgahta el ile bastırılır, 1 yemek kaşığı harç bırakılıp uçları birleştirilir, tekrar beze yapılır, 10 dakika bekletilir, büzgü tarafı üstte kalacak şekilde açılır tatlı tabağı büyüklüğünde 10 dakika daha bekletilir.
  5. Teflon tava iyice kızdırılır bir beze açılır 20 saniye sonra çevrilir, tekrar 20 saniye sonra çevrilir bu şekilde pişirilir sıcak iken tereyağı sürülür.

Tavuk Suyuna Nohutlu Şehriye Pilavı Muhteşem Lezzet Tarifi

 

Tavuk Suyuna Nohutlu Şehriye Pilavı Muhteşem Lezzet Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 Tepeleme Dolu Su Bardağı Arpa Şehriye
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • Yarım Çay Bardağından Az Zeytinyağı
  • 1 Orta Boy Kuru Soğan
  • 2 Adet Kırmızı Kapya Biber
  • 1 Kase Haşlanmış Nohut
  • 2 Buçuk Su Bardağı Tavuk Haşlama Suyu
  • 1 Tatlı Kaşığı Pulbiber
  • Yeterli Miktarda Tuz Suyunu Tadarak Tuzunu Ayarlayın

Tavuk Suyuna Nohutlu Şehriye Pilavı Muhteşem Lezzet Tarifi Yapılışı

Merhaba Arkadaşlar.
Sizlerle Harika Ötesi Mükemmel Lezzette bir Şehriye Pilavı tarifi paylaşacağım iftara mutlaka yapın emin olun çok beğeneceksiniz Pilavmız 4 Kişiliktir.
Daha fazla yapmak isterseniz malzemeleri katlayarak yapabilirsiniz. Tarifimiz çok kolay ve çok lezzetli yapmaya iftardan bir saat önce girişirseniz sıcak sıcak ve dinlenmiş demlenmiş olarak kolayca yapabilirsiniz çok da besleyici ve hafif oluyor. 😊😊👌👌👍👍 Buyurun yapımına başlayalım 👇👇👇👇👇👇👇👇👇.

  1. Öncelikle tavuk etlerimizi haşlayalım bu işlemi öğlenden yapalım kısık ateşte haşlanan tavuklar lokum kıvamında çok lezzetli oluyor .
  2. Ben 3 adet but 2 litre su ilavesiyle haşlamıştım kalan suyu daha sonra kullanmak için dondurucuya kaldırdım.
  3. Tavuk suyumuz hazır.
  4. Şimdi soğanı soyup biberleri yıkayalım fotoğraftaki gibi ince küp küp doğrayalım. Hazır beklesin.
  5. Şimdi uygun bir derin tava veya tencere teflon veya döküm olabilir çelikte olabilir tabii ama teflon veya döküm de yapıldığı zaman çok daha güzel oluyor.
  6. Derin tava veya tencereye yağları alalım ocağımızı yakalım yağlar eriyince üzerine 2 su bardağı arpa şehriyeyi alıp sürekli karıştırarak kavuralım yakmamaya ve eşit şekilde kavurmaya dikkat ederek iyice fotoğraftaki gibi renk alana kadar kavuralım.
  7. Şehriyeler renk alınca üzerine doğradığımız biberleri pulbiberi ve soğanı ilave edip karıştıralım 2 dakika kadar kavuralım.
  8. Ardından hazırladığımız haşlanmış nohutları da ilave edip biraz daha kavurup üzerine tavuk suyunu ilave edelim iyice karıştırıp tuzunu kontrollü bir şekilde suyunu tadarak ilave edip kapağını kapatalım.
  9. Arkadaşlar eğer pilavmızı oruçlu iken pişirecekseniz tadamaz durumda iseniz 1 dolu Tatlı kaşığı tuz yeterli gelecektir. Pilavmız kaynayınca 2 dakika kadar kaynasın ardından ocağımızı  kısalım kısık ateşte pişmeye bırakalım.
    Zaten kısık ateşte kapağı kapalı yaklaşık 15 dakikada pişiyor.
  10. Nefis pilavmız suyunu iyice çekince ocağımızı kapatalım pilavmızı dinlenmeye bırakalım. Nefis pilavmız servise hazır sıcak sıcak servis edip afiyetle tüketelim deneyecek arkadaşlara afiyet sağlık olsun sevgiyle kalın.
    Herkese Hayırlı huzurlu Ramazanlar dilerim sevgiyle kalın.

Kemikli Et Haşlama (Tadına Bayılacaksınız) Tarifi

 

Kemikli Et Haşlama (Tadına Bayılacaksınız) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kemikli et (dana eti)
  • 3 adet defne yaprağı
  • Su
  • 4-5 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 4 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kimyon
  • Kekik

Kemikli Et Haşlama (Tadına Bayılacaksınız) Tarifi Yapılışı

  1. Kemikli etleri yarım saat suda bekletin kanı çıksın.
  2. Sonra iyice yıkayıp süzün.
  3. Düdüklü tencereye alın üzerini 3-4 parmak geçecek kadar soğuk su ilave edip defne yaprağı ekleyin .
  4. Kapağını kapatıp düdüğü çaldıktan sonra altını kısıp kısık ateşte 1 saat pişirin.
  5. Pişen kemikli etleri kevgirle sudan çıkarıp soğumaya bırakın.
  6. El yakmayacak soğukluğa geldiğinde kemikleri yağları ayıklayın büyük olan etleri küçültüp ayırın.
  7. Bizim evde kemikleri ayırmayı ve yağını seven yok ondan ayırıyorum dilerseniz siz direk kemikli bir şekilde yapabilirsiniz.
  8. Sonra patatesleri soyup küp küp doğrayın yemeği yapacağınız tencereye alın üzerine etleri başladığınız suyu süzüp bir tane soğanı soyup bütün bir şekilde koyup ocağa alın.
  9. Patatesler yumuşayana kadar pişirin.
  10. Patatesler pişince soğanı içinden alin.
  11. Ayıklanmış etleri ve sarımsağı ezip tencereye ilave edin.
  12. Tuzu ve baharatları da ekleyip karıştırın 10 dakika daha pişirip ocaktan alın.
  13. Sıcak servis yapın. Yanında mısır ekmeği ile harika olur.

Enfes Mantar Sote Tarifi

 

Enfes Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo mantar
  • 1 büyük boy kuru soğan
  • 5 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı tozbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağından biraz eksik sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su

Enfes Mantar Sote Tarifi Yapılışı

  1. Mantarlar temizlenir ve dörde bölünür,, sıvı yağ ile beraber ocağa alınır orta ateşte 10 dakika kadar sotelenir.
  2. Kuru soğan ve yeşil biberler istenilen şekilde doğranır, mantara ilave edilir beş dakika daha kavrulur.
  3. Domatesin kabuğunu soyup küçük küçük doğranmış olarak mantara ekleyerek domatesle biraz daha kavrulur.
  4. Damak tadınıza göre tuz, karabiber pulbiber, tozbiber ilave ederek beş dakika kadar daha sotelenir.
  5. Üzerine bir çay bardağı su döküp suyunu çekinceye kadar pişirilir.
  6. Piştikten sonra sıcak sıcak servis yapılır.

Havuç Çorbası Tarifi

 

Havuç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 tane havuç(rendelenecek)
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz(istediğiniz kadar ekleyin)

Terbiyesi için:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta

Havuç Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağı ve zeytinyağı tencereye alalım, erirken rendelenmiş havucu ekleyip ocağı kısalım, birkaç tur çevirerek yumuşayıncaya kadar birkaç dakika kavuralım.
  2. 2 yemek kaşığı un ekleyip bir iki dakika kavuralım .
  3. Üzerine 7 su bardağı sıcak su ekleyelim(eğer et suyumuz varsa bir kısmını et suyu ekleyelim çok lezzetli oluyor)
  4. Kaynamaya başlayınca el blendırı ile çekelim tekrar ocağa alalım 👉
  5. Diğer tarafta🌸 1 su bardağı süt ,1 yumurta , 1 yemek kaşığı nişastayı tel çırpıcıyla çırpalım ,çorbamıza karıştırarak ekleyelim( bu arada çorbamız çok koyu olursa biraz kaynar su ekleyelim )
  6. 5 dakika daha karıştırarak pişirip karabiberini ve tuzunu ekleyip ocağı kapatalım.

Enfesssss çorbamız hazır afiyetle💐.

Hamur Kızartması Tarifi

 

Hamur Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 kase peynir yada kaşar
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Maydanoz
  • 3 buçuk su bardağı un

Hamur Kızartması Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta, süt, peynir, şeker, tuz bir kaba alınır, karıştırılır.
  2. Daha sonra kabartma tozu ve un eklenir.
  3. Unu kontrollü olarak azar azar ekleyin.
  4. Yumuşak bir hamur yoğurun.
  5. Hamur merdaneyle çok ince olmayacak şekilde açılır.
  6. Yuvarlak bir bardakla kesilir.
  7. Hamurları kızgın yağla arkalı önlü olarak orta ateşte pişirin.

Güveçte Somon Buğulama Tarifi

 

Güveçte Somon Buğulama Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 dilim somon balığı
  • 1 adet soğan
  • 1 adet patates
  • 1 adet domates
  • 7-8 diş sarımsak
  • 2 adet biber
  • Tereyağ
  • Limon
  • Su

Sosu için;

  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Toz tatlı biber
  • Kekik
  • Yarım limon
  • 1 diş sarımsak

Güveçte Somon Buğulama Tarifi Yapılışı

  1. Balıklarımızı güzelce yıkayalım ve süzelim.
  2. Güvecimizi tereyağ ile yağlayalım.
  3. Soğanlarımızı yuvarlak şekilde dilimleyip en alta dizelim.
  4. Üzerine patatesleri soyup yuvarlak dizelim.
  5. Domateslerin kabuğunu soyup dilimleyip diğer sebzelerin üzerine dizelim.
  6. Balık sosumuzun hepsini karıştıralım. Limonumuzu sıkıp, 1 diş sarımsağıda rendeleyip güzelce sos harcımızı karıştıralım.
  7. Balıklarımızı arkalı önlü sosumuzla yağlayalım ve sebzelerimizin üzerine dizelim.
  8. Sarımsaklarımızı sebzelerimizin üzerine atalım.
  9. Yeşil biberlerimizide dilimleyip ekleyelim.
  10. Birazcık su dökelim güveçte yapışmasın diye. Tereyağ parçalarını üzerine bırakalım.
  11. Limon dilimleride üzerine ekleyerek 180 derece fırında ilk üzerini folyo ile kapatarak 25 dk pişirelim.
  12. Daha sonra folyoyu alarak balığımız kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun🥰.

Tarçınlı Cevizli Kurabiye Tarifi

 

Tarçınlı Cevizli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta sarısı
  • 150 gram margarin veya tereyağı
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çorba kaşığı su
  • Yarım paket şekerli vanilin
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
  • 1.5 su bardağı un

Tarçınlı Cevizli Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. İki yumurta sarısını tereyağ yada margarin ile güzelce yoğuruyoruz.
  2. Üzerine pudra şekeri, kabartma tozu, şekerli vanilin ve suyu ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz.
  3. Tarçın ve ceviz ekleyip karıştırıyoruz. Yavaş yavaş un ilave ederek ele yapışmayan bir kıvam elde ediyoruz.
  4. Hamura ellerimizle yuvarlak şekil veriyoruz ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz.
  5. 180 derecede üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
  6.  Soğuyunca servis ediyoruz.

Afiyet olsun 💯.

Șipșak Sandviç Tarifi

 

Șipșak Sandviç Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane yağlı ekmek
  • 2 tane yumurta
  • Peynir

Șipșak Sandviç Tarifi Yapılışı

  1. Krep tavasını ocağa koyalım tabi başka tavada olur yapışmaz bir tava çok daha başarılı bir sonuç elde etmenizde yardımcı olur .
  2. Çay kaşığının ucuyla yağ koyalım, yumurtaları iyice çırpalım .
  3. Yarısını tavaya aktaralım.
  4. Bir kaç saniye sonra üzerine ekmeğimizi bastırıyoruz ve yumurta piştikten sonra yumurtalı kısmın yarısına peynir koyuyoruz .
  5. İstediğimiz her hangi bir peynir olabilir ve ikiye katlayıp kapatıyoruz gözleme gibi.
  6. Sonra diğer ekmeğede aynı işlemi yapıyoruz.
  7. Tavada önlü arkalı pişiriyoruz.
  8. Harika bir çıtır sandviç oluyor tadına bayılacaksınız .Malatya yöresine ait bir ekmek lavaş ekmeği yada bu tarz emeklerlede yapabilirsiniz afiyet olsun 🦋.

Kuru Meyveli Damla Çikolatalı Kek Tarifi

 

Kuru Meyveli Damla Çikolatalı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • Yarım su bardağı damla çikolata
  • 1 su bardağı pakmaya kuru meyve şekerlemesi

Kuru Meyveli Damla Çikolatalı Kek Tarifi Yapılışı

  1. 4 yumurta ve 1. 5 su bardağı şeker beş dakika kadar çırpın.
  2. 1 su bardağı süt ve 1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağı katalım.
  3. Elemiş olduğumuz vanilya ,kabartma tozu ve 3 su bardağı unu ekleyelim.
  4. Yarım su bardağı damla çikolata ve meyve şekerlemelerine biraz un ilave edelim dibe çökmesin ve kek harcına ekleyin.
  5. 180 derecede 40 dakika da pişti benim fırınımda. Kürdan batırıp pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.

Düğ İle Patates Köftesi Tarifi

 

Düğ İle Patates Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 -9 adet haşlanmış patates
  • 1 kase düğ
  • 4 yemek kaşığı salça
  • 2 adet soğan
  • 1 adet yumurta
  • Maydanoz
  • Pul biber, reyhan, tuz
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Düğ İle Patates Köftesi Tarifi Yapılışı

  1. Soğanı ,maydanozu, doğrayıp bütün malzemelerimizi yoğurma kabına alıyoruz .
  2. Düğ yumuşayana kadar yoğuruyoruz.
  3. Kıvamı olunca konserve kapağına naylon koyup içine köfte harcımızı koyalım.
  4. Kalıp olarak çıkaralım.
  5. Yaptığımız köftelere tavamıza yağ koyup güzelce kızartalım.

Püf nokta; köftenin şeklini yaparken elimize yapışmasın diye elimize hafif suya dokundurup yapabiliriz.

Patatesli El Açması Börek Tarifi

 

Patatesli El Açması Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 su bardağı un
  • Yarım kahve fincanı sirke
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Suyu kontrollü ekliyoruz

İç harcı için ;

  • 1 kilo patates
  • 3 adet büyük boy soğan ( soğanları kavuruyoruz)
  • Tuz, karabiber, isteğe göre nane ve pulbiber

Aralarını yağlamak için ;

  • 250 gram tereyağ veye margarin

Üzerine sürmek için ;

  • Yoğurt ve sıvı yağ (dilerseniz yumurta sarısı da olabilir)

Patatesli El Açması Börek Tarifi Yapılışı

  1. Unu derin bir kap da tuz ile karıştırın.
  2. Ortasını çukur yapıp sirke ve azar azar suyu ilave edip ele yapışmayan orta sert kıvamda hamur elde edin.
  3. Hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın (10-12 adet beze çıkıyor).
  4. 30 dakika kadar dinlendirin.
  5. Patatesleri haşlayın, soğanları kavurun.
  6. İç malzemelerini karıştırıp hazırlayın.
  7. Bezeleri tek tek merdane yardımı ile tatlı tabağı büyüklüğünde açın.
  8. Sıvı yağ ve yumuşak margarin karışımından sürün.
  9. Bezeleri üst üste dizin.
  10. 1 saat kadar dinlendirin ki açması kolay olsun.
  11. Dinlenen bezeleri tek tek eliniz ile çekiştirerek inceltip açın.
  12. İç harçtan koyun ve rulo yapın.
  13. Yağlanmış fırın tepsisine veya fırın kağıdı serili tepsiye dizin.
  14. 1 kase sıvıyağ ve yoğurdu karıştırıp üzerine sürün.
  15. 180 derecede pişirin.