İçli Kesme İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 125 gr.tereyağı veya margarin (oldukça yumuşak olmalı)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- 1 paket vanilya
- Yarım paket k.tozu
- 1 su bardağı irmik
- Yaklaşık 3, 5 -4 su bardağı un
İç harcı için;
- Dışı için yoğurdunuz hamurun 4/1 i
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı kakao
- 100 gr.ceviz içi (orta büyüklükte doğranmış)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Şerbeti için;
- 2,5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Bir küçük dilim limon
İçli Kesme İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle şerbetinizi ocağı koyun.
- Kaynamaya başladıktan sonra orta ateşte 10 dk. Kadar kaynatıp ılımaya bırakın.
- Hamur için tüm sıvı malzemeleri çırpıcı yardımı ile çırpın.
- Sırasıyla irmik, un, vanilya ve k. Tozunu ekleyip yoğurun. (unu kontrollü ekleyin).
- Yoğurduğunuz hamurun dörtte birini başka bir yoğurma kabına alıp kakao, tarçın, ceviz ve yağı ilave edip yoğurun.
- Her iki hamuruna 4 eşit parçaya bölün.
- Beyaz hamuru elinizle uzunlamasına açıp diğer hamuru rulo yapıp ortasına yerleştirin ve hamuru kapatıp rulo şekli verin (yapım aşamasını resimleri kaydırarak görebilirsiniz)üzerine çatalla iz verip dilimleyin ve tepsiye dizin.
- Önceden ısıtılmış 180° fırında alt üst ayarda kızartma kadar pişirin.
- Tatlının ilk sıcağı çıkınca ılık şerbeti tatlıların üzerine gezdirin.