12 Ekim 2020 Pazartesi

İçli Kesme İrmik Tatlısı Tarifi

 

İçli Kesme İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 125 gr.tereyağı veya margarin (oldukça yumuşak olmalı)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket k.tozu
  • 1 su bardağı irmik
  • Yaklaşık 3, 5 -4 su bardağı un

İç harcı için;

  • Dışı için yoğurdunuz hamurun 4/1 i
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı kakao
  • 100 gr.ceviz içi (orta büyüklükte doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Şerbeti için;

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Bir küçük dilim limon

İçli Kesme İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle şerbetinizi ocağı koyun.
  2. Kaynamaya başladıktan sonra orta ateşte 10 dk. Kadar kaynatıp ılımaya bırakın.
  3. Hamur için tüm sıvı malzemeleri çırpıcı yardımı ile çırpın.
  4. Sırasıyla irmik, un, vanilya ve k. Tozunu ekleyip yoğurun. (unu kontrollü ekleyin).
  5. Yoğurduğunuz hamurun dörtte birini başka bir yoğurma kabına alıp kakao, tarçın, ceviz ve yağı ilave edip yoğurun.
  6. Her iki hamuruna 4 eşit parçaya bölün.
  7. Beyaz hamuru elinizle uzunlamasına açıp diğer hamuru rulo yapıp ortasına yerleştirin ve hamuru kapatıp rulo şekli verin (yapım aşamasını resimleri kaydırarak görebilirsiniz)üzerine çatalla iz verip dilimleyin ve tepsiye dizin.
  8. Önceden ısıtılmış 180° fırında alt üst ayarda kızartma kadar pişirin.
  9. Tatlının ilk sıcağı çıkınca ılık şerbeti tatlıların üzerine gezdirin.

Patlıcanlı Börek (Bol Harcı İle Doyurucu) Tarifi

 

Patlıcanlı Börek (Bol Harcı İle Doyurucu) Tarifi İçin Malzemeler

İç harcı için;

  • 3 adet orta boy patlıcan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 orta boy soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Karabiber (isteğe bağlı)
  • Pul biber (isteğe bağlı)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Diğer malzemeler;

  • 6 adet hazır yufka

Patlıcanlı Börek (Bol Harcı İle Doyurucu) Tarifi Yapılışı

  1. İnce doğranmış soğan ve biberler sıvı yağ ile birlikte tencereye alınarak kavrulur.
  2. Kızan yağa patlıcan ilave edilip bir miktar piştikten sonra salça ve domates eklenir.
  3. Yağ bol tutulur ki yufkaları iç harcımızın sosu ile ıslatalım.
  4. Soğuyan iç harcımız 12 adet yarım yufka içerisine alt iki kat ve üst iki kat hariçinde eşit olarak dağıtılır.
  5. Katlar arası sıvı yağ ile yağlanır.
  6. Standart bir fırın kalıbı kullanıyorsak her kat için bir yarım yufkayı ortadan bölerek tepsiyi kapatacak şekilde yerleştirebilirsiniz.
  7. Üzerine yine hazırladığımız iç harcın yağından sürerek nar gibi kızarmış olmasını sağlayabilirsiniz.
  8. Eşit şekilde kestiğimiz böreğimizi önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dk pişirelim.
  9. Fırından aldıktan sonra dilerseniz çıtır çıtır bir börek dilerseniz de üzerini hafifçe ıslatıp, örterek yumuşacık bir börek elde edebilirsiniz. Afiyet olsun 😋.

Şambali Tarifi

 

Şambali Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı un
  • 2,5 su bardağı irmik
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı tepeleme karbonat
  • 1 çay bardağı kavrulmuş tuzsuz fıstık

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Şambali Tarifi Yapılışı

  1. Bir kapta şeker, yoğurt ve sıvı yağ pürüzsüz kıvam alıncaya kadar iyice çırpın.
  2. İrmik, karbonat, vanilya ekleyip tekrar tel çırpıcı ile çırpın.
  3. Unuda kontrollü şekilde ekleyip çırpın.
  4. Yağlanmış kare borcama hazırlanan harcınızı dökün.
  5. Fıstıklarınızıda üzerine düzenli bir şekilde dizin ben antep fıstığı koydum yer fıstığı yoktu.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 40 dk pişirin.
  7. Şerbeti için; şeker ve su küçük bir tencerede kaynatın.
  8. Kaynadıktan sonra içine limon ekleyip1-2 dk daha kaynatıp ocağın altını kapatın.
  9. Tatlınızı fırından aldıktan sonra, ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyin 5 dk sonra, keskin bir bıçakla dilimlere ayırın.
  10. Ilık şerbetinizi tatlının üzerine gezdirin şerbeti çekmesi için üzerine büyük bir tepsi kapatılıp, 1-2 saat bekletin.

Tatlınız hazır afiyet olsun.

Turşu İçi (Yöresel Lezzet) Tarifi

 

Turşu İçi (Yöresel Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patlıcan
  • 4 adet köy domatesi
  • 2 adet kırmızı yumuşak domates
  • 4-5 adet acı sivri biber
  • 3 diş sarımsak
  • Bi tutam maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 bardak soğuk su

Turşu İçi (Yöresel Lezzet) Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanların baş kısmını kesip yıkayalım.
  2. Kaynar suyun içine atıp hafif yumuşayana kadar haşlayalım.
  3. Haşlanan patlıcanları soğuk suya koyup soğumasını bekleyelim.
  4. Domatesleri küp küp doğrayalım.
  5. Biberleri ince ince doğrayalım.
  6. Maydanozu ince ince doğrayalım.
  7. Olgun domatesleri rendeleyelim.
  8. Hepsini büyükçe bi kaseye alalım.
  9. Sarımsakları sarımsak dövücüde tuzla iyice ezelim.
  10. Üzerine su koyup domateslerin üzerine dökelim. Soğuyan patlıcanları küp küp doğrayalım.
  11. Onu da kaseye alalım.
  12. Üzerine suyumuzu ekleyip güzelce karıştıralım.
  13. Yemekten bi kaç saat önce yaparsanız dinlenmiş ve daha lezzetli olur.
  14. Dilerseniz sirke ekleyebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun 😊.

Coco Popslu Kurabiye Tarifi

 

Coco Popslu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • Yarım paket margarin
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 3-4 su bardağı nişasta
  • 2 su bardağı un
  • Kabartma tozu, vanilya

Üzerini bulamak için;

  • 3-4 kaşık kahvaltılık çikolata
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 bardak coco pops

Coco Popslu Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Hamur için bütün malzemeleri yoğurup yumuşak bir hamur elde ederiz.
  2. Cevizden biraz küçük toplar yapıp önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında 20-25 dk kadar pişiririz.
  3. Kurabiyeler beyaz kalacak pembeleşme olmayacak.
  4. Bir taraftan çikolata ve sıvı yağı benmari usulü eritip iyice karıştırdıktan sonra sıcaklığı çıkan kurabiyemizi önce çikolataya sonra blendırda çektiğimiz coco popsa bulayın.
  5. Buzdolabında 1 saat kadar dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun😊👍🏻.

Supangle Tarifi

 

Supangle Tarifi İçin Malzemeler

  • 800 gram süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  •  1 su bardağı un
  • 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • 1 adet yumurta
  • 100 gram tereyağı
  • 1 su bardağı soğuk su
  • 160 gram bitter çikolata veya 200 gram krem çikolata

‼️‼️‼️‼️bardak ölçüsü 200 grlık klasik su bardağı‼️‼️‼️‼️

Supangle Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle toz malzemeleri tencereye koyup iyice karıştırıyoruz.
  2. Üzerine sütü azar azar dökerek topaklanma olmaması için karıştırıyoruz.
  3. Yumurtayı ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.
  4. İyice birbirine karışınca ocağa alarak sürekli karıştırıyoruz ki hem dibini tutmasın hem topak topak olmasın.
  5. Kaynayınca altını yatım ediyoruz ve 5 dakika daha karıştırıyoruz.
  6. Ocaktan aldığımız supanglenin içine tereyağı ve çikolatayı ekleyip eriyip iyice karışana kadar karıştırıyoruz.
  7. Çikolata ve tereyağı eridikten sonra suyu da ilave ederek ister blendırla işte çırpıcı ile yavaş yavaş karıştırarak suyu iyice yediriyoruz.
  8. İstediğimiz kadar kuplara veya kaselere paylaştırıyoruz ve üzerini istediğimiz gibi süslüyoruz.
  9. Dolapta en az 4 saat dinlendiriyoruz.
  10. Soğuyan supangle servise hazırdır afiyet şifa olsun 👍🤗.

Tart Kalıbında Tiremisu Tarifi

 

Tart Kalıbında Tiremisu Tarifi İçin Malzemeler

Kek için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 çay bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao

Muhallebi için;

  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı labne peynir
  • 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin

Islatmak için ;

  • 1 tatlı kaşığı granül nescafe veya 1 tatlı kaşığı kuru kahve
  • Yarım su bardağı ılık su

Üzeri için ;

  • Kakao

Tart Kalıbında Tiremisu Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle kekimizi hazırlarken soğuması için muhallebimiz hazırlanır.
  2. Labne peynir, vanilya, margarin, hariç tüm malzemeler bir tencereye alınır.
  3. Karıştırdıktan sonra ocağın altını açıp fokurdayana kadar 1 dakika kaynatılarak muhallebi ocaktan alınır .
  4. Vanilya, margarin ve labne peynir eklenerek karıştırılır. Soğumaya bırakılır.
  5. Kek için yumurta ve şekeri beyaz köpük kıvama gelene kadar çırpalım.
  6. Süt ve sıvı yağı da ekleyip karıştıralım.
  7. Un ,kakao, vanilya ve kabartma tozunu bir elek yardımı ile eleyerek karıştıralım.
  8. Yağlanmış ve unlanmış tart kalıbında 180 derece önceden ısıtılmış fırında 15-20 dk pişirelim.
  9. Soğuyan kekimizi yarım bardak ılık su içerisinde erittiğimiz kahvemiz ile ıslatıp (kenarları da dahil olacak şekilde) muhallebimizi dökelim.
  10. Üzerini dilediğiniz şekilde ve miktarda kakao ile süsleyip dinlenmek üzere buzdolabında bekletelim. Afiyet olsun 😋.

Püre Yatağında Köfte Tarifi

 

Püre Yatağında Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köfte için;

  • 300 gram yağlı kıyma
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı kuru ekmek
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı acı pul biber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Başka istenilen baharatlar eklenebilir

Püre için;

  • 2 büyük patates
  • 1 çay bardağı kaşar peynirli rendesi
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz

Püre Yatağında Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Püre için; Patates püresi için patateslerin kabukları soyulup dörde bölünerek üzerine geçecek kadar su koyulur ve haşlanmaya bırakılır.
  2. İyice yumuşayıp haşlanan patateslerin suyu süzülür ve içerisine tereyağı, kaşar,tuz eklenerek iyice ezilip püre haline getirilir.
  3. Köfte için; 1 adet soğan rendelenir ve suyu sıkılarak kıymaya eklenir.
  4. Baharatlar, kuru ekmek, yumurta ve sıvı yağ ilave edilerek köfte harcı iyice yoğrulur ve dolaba kaldırılarak 45 dk dinlendirilir.
  5. Dolaptan çıkarılan köfte harcından istenilen büyüklükte parçalar koparılarak misket gibi yuvarlanır ve kızgın yağda kızartılır.
  6. Bir tabağa peçete serilerek pişen köfteler üzerine alınarak fazla yağı çektirilir.
  7. Püre tabağa alınır üzerine isterseniz ketçap isterseniz salça sos dökülür.
  8. Üzerine arzu edildiği miktarda köfte koyulur.
  9. Yanında isterseniz pilav ile servis edebilirsiniz. Yemeğimiz hazırdır afiyet olsun 😋.

Vişneli Cheesecake Tarifi

 

Vişneli Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı için;

  • 2 paket burçak bisküvi
  • 100 gram tereyağı

Kreması için;

  • 400 gram labne peynir
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yumurta
  • 4 dolu yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket krema
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • Evde kendi yaptığım vişne reçelini kullandım

Vişneli Cheesecake Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle burçak bisküvileri robottan geçiriyoruz ve un haline getiriyoruz.
  2. Artından erittiğimiz tereyağıyla harmanlıyoruz.
  3. Kalıbın altına yağlı kağıt koyuyoruz. Ben 18 cm kalıp kullandım.
  4. Bisküvileri kalıba döktükten sonra bardağın arka kısmıyla eşit şekilde yayıyoruz ve tabanı elde ediyoruz.
  5. İç kremayı hazırlayana kadar buzluğa atıyoruz.
  6. Krema için 400 gram labneyi 1 su bardağı toz şekerle çırpıyoruz. Ben mikserle çırptım.
  7. Karışıma kremayı ekliyoruz.
  8. Ve yumurtaları birer birer ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.
  9. Bir yumurtayı karıştırmadan diğerini atmayın.
  10. Ardından nişasta ve vanilyayı ekliyoruz.
  11. Ve hazırladığımız tabanın üzerine döküyoruz.
  12. Önceden ısıtılmış 150 derece fırının altına bir borcamla su koyuyoruz ve pişirmeye başlıyoruz.
  13. 1 saatin ardından kontrol etmelisiniz kenarları katı ama salladığınızda ortası hafif sallanıyorsa oldu demektir.
  14. Fırından çıkarmayın ve 1 saat içerisinde kapağı açık şekilde bekletin.
  15. 1 gece buzdolabında beklettikten sonra üzerine dilediğiniz sosu yapabilir ya da reçellerinizden dökebilirsiniz. Afiyet olsun.

Sebzeli Mücver Tarifi

 

Sebzeli Mücver Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kabak
  • 2 adet havuç
  • 1 adet küçük boy patates
  • 3 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı un
  • Küçük bir kase beyaz peynir
  • 8-9 adet yeşil soğan
  • Çeyrek demet dereotu
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Tuz, karabiber

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Sebzeli Mücver Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle kabak, havuç ve patatesi bir kaba rendeliyoruz.
  2. Üzerlerine biraz tuz serperek beş dakika kadar bu şekilde bekletiyoruz.
  3. Daha sonra elimizle sebzelerin suyunu sıkarak başka bir kaba alıyoruz.
  4. Üzerine verilen bütün malzemeleri ekleyerek karıştırıyoruz. (eğer çok cıvık gelirse biraz daha un ilavesi yapabilirsiniz. )
  5. Bir tavaya sıvı yağ koyup, harcımızdan birer yemek kaşığı alarak hafif yassı şekil veriyoruz.
  6. Arkalı önlü kızartıyoruz.
  7. Servis ederken sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Pamuktan Sert Lokumdan Yumuşak Tavuk Şiş Tarifi

 

Pamuktan Sert Lokumdan Yumuşak Tavuk Şiş Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kemiksiz tavuk but kuşbaşı doğranmış
  • Çeyrek çay bardağı su
  • Çeyrek çay bardağından az süt
  • Tuz, karabiber, kırmızı toz biber, kekik
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1’er çay kaşığı domates salçası ve biber salçası
  • 1 diş sarımsak
  • 2 adet biber
  • 1 adet kuru soğan

Pamuktan Sert Lokumdan Yumuşak Tavuk Şiş Tarifi Yapılışı


  1. Salçaları kaba alın, üzerine süt ve suyu ekleyip çırparak eritin.
  2. Ardından kendinize göre baharatları ayarlayarak ekleyin.
  3. Sarımsağı ince ince doğrayıp ekleyip karıştırın.
  4. Zeytinyağını ekleyip karıştırın böylelikle marine sosunuz hazır.
  5. Tavukları ekleyip homojen şekilde dağılana kadar karıştırın.
  6. Üzerini streçle kaplayıp buzdolabında en az 5-6 saat dinlendirin.
  7. Şişlere takmadan önce soğan ve biberi tavuğun boyutu kadar küp küp doğrayıp hazırlayın. Tavukları şişlere takarken biber, tavuk ve soğan olarak takabilirsiniz.
  8. Şişleri hazırladıktan sonra tercihen kızgın bir döküm tavada 4 tarafı toplam 12-15 dakika pişecek şekilde çevire çevire ızgara yapın

Kremalı Brokoli Çorbası Tarifi

 

Kremalı Brokoli Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet küçük brokoli
  • 1 adet soğan
  • 1/2 (yarım) havuç
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1/2 (yarım) paket sıvı krema

Kremalı Brokoli Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Brokoli haşlarken içine soğan ve küçük doğranmış havuç koyun.
  2. Üzerine 3 su bardağı su ilave edin.
  3. Yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu süzmeden blenderdan geçirin.
  4. Tencereye 1 yemek kaşığı tereyağ koyun eritin.
  5. 1 yemek kaşığı un koyun iyice kavurun.
  6. 1 bardak soğuk sütü ekleyin. Pürüzsüz püre olana kadar karıştırın.
  7. Haşlanan brokoliyi yavaş yavaş ekleyin. Tuz ve karabiber ekleyin.
  8. Kremayı da ekleyip bir taşım kaynatın.Afiyet olsun 😋.

Kolay Ve Hızlı Börek (Hazır Yufkadan) Tarifi

 

Kolay Ve Hızlı Börek (Hazır Yufkadan) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket hazır yufka (5-6 adet)
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Beyaz peynir ya da lor peyniri
  • İsteğe göre maydanoz

Üzeri için:

  • 1 su bardağı yoğurt
  • Susam ve çörek otu

Kolay Ve Hızlı Börek (Hazır Yufkadan) Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce peynirimizi eziyoruz, maydanozumuzu doğrayıp karıştırıyoruz.
  2. Sonra yufkalarımızı ıslatacağımız karışımımızı hazırlıyoruz; yumurtayı, yoğurdu, sıvı yağı ve sütü beraber çırpıyoruz.
  3. Eğer lor peyniri kullanacaksanız tuz ilave edin.
  4. Tepsimize yağlı kağıt serip ilk yufkamızı yerleştiriyoruz ve tepsiden dışarıda kalan parçaları ister koparıp üstüne dizin .
  5. İster içeri doğru kapatın. Her yufkanın üzerine karışımımızdan döküp firça yardımıyla iyice yayıyoruz.
  6. Yufkayı iyice ıslatın sonra tekrar bir kat koyup işlemi tekrarlayın.
  7. 2 kat sonra peynirimizi yayıp bir yufka daha koyup ıslatıyoruz.
  8. Ben üçüncü yufkanın üzerine kalan 2 yufkanın kenarlarını koparıp örttüm ki 1 kat daha olsun.
  9. Onu da ıslatıp kalan peyniri ekledim ve kalan yufkayı da aynı işlemle tekrarladım.
  10. Böreğimizi pişirmeden keselim.
  11. Üzerine 1 bardak yoğurdumuzu döküp yayalım yada yufkaları ıslattığımız sostan kaldıysa onu da üzerine sürebilirsiniz. Susam ya da çörek otuyla süsleyip 180 derecede yarım saat, kızarana kadar pişirelim.
    Afiyet olsun. ;)