14 Ekim 2020 Çarşamba

Biberli Domates Sosu Tarifi

 

Biberli Domates Sosu Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 kg domates
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 kg ince acısız kıl biber
  • Yarım çay bardağı sirke
  • 1 yemek kaşığı tuz

Biberli Domates Sosu Tarifi Yapılışı

  1. Domateslerin kabuklarını soyup ikiye bölüp tencereye alalım ve kaynamaya bırakalım.
  2. Kaynayınca blenderden geçirelim.
  3. Biberleri küçük küçük doğrayalım.
  4. Zeytinyağını tencereye alalım ve kavuralım.
  5. Kavrulduktan sonra domateslerin üzerine yağı ile birlikte dökelim.
  6. Kaynayıp suyunu çekince kavanozlara dolduralım.
  7. Kapakları sıcak suda bekletip kavanozların ağzını kapatıp ters çevirip soğumaya bırakalım.

Afiyet olsun :).

Ratatouille Tarifi

 

Ratatouille Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet  kabak
  • 3 adet küçük domates
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1,5 çay bardağı kaynamış su
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Not: kullandığım borcam mini borcamdır normal bir tava boyutundadır.
  • Sebze sosu malzemelerden kalan sebzeler ile yapıyoruz…

Ratatouille Tarifi Yapılışı

  1. Kabak, patlıcan ve domatesi ince ince doğruyoruz.
  2. Not : ben servis esnasında yemeği ters çevireceğim için sebze sosunu üstüne döktüm o yüzden sebzeleri dizme ile başlıyorum 🙂.
  3. Sebzeleri kabak çoğunlukta olmak üzere olabildiğince sık diziyoruz.
  4. Soğanı doğrayıp tavaya alıyoruz sarımsağı da ezip zeytinyağında sotelemeye başlıyoruz.
  5. Kalan tüm sebzeleri sırayla tavaya ekleyip sebzeleri soteliyoruz.
  6. Suyu ve baharatları da ekleyip kısık ateşte tüm sebzeler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  7. Borcamdaki yemeğin üzerine sebzeli sosun bir kısmını gezdiriyoruz.
  8. Borcam boyutlarında yağlı kağıt kesip yemeğin üzerine kapatıyoruz.
  9. Yemeğimizi önceden ısıtılmış 150° derece  fırında 35 dakika pişiriyoruz.
  10. Servis tabağımıza pişen yemeğimizi alıp kalan sosu tabağı süslemede kullanıyoruz.

Şam Tatlısı /Şambala Tatlısı (Pekmezli) Tarifi

 

Şam Tatlısı /Şambala Tatlısı (Pekmezli) Tarifi İçin Malzemeler

Şerbeti için:

  • 2,5 su bardağı su
  • 2,5 su bardağı tozşeker (öncelikle şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakın)

Malzemeler:

  • Yarım kg irmik
  • 1 buçuk çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • Tarçın
  • 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
  • Ceviz(arasına isteğe bağlı serpiştirebilirsiniz)
  • Yarım paket karbonat (veya 1 çay kaşığı)
  • 2 çorba kasığı pekmez (tepsi tabanı için)
  • Tepsi yağlamak için çok az miktarda margarin veya tereyağı

Üzeri için:

  • 2 çorba kaşığı pekmez
  • 1 çay bardağı yer fıstığı

Şam Tatlısı /Şambala Tatlısı (Pekmezli) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tatlıyı yapacağınız tepsiyi margarin ile yağlayın ve ardından yumurta fırçası ile pekmez sürün tepsi tabanına.
  2. Derin kap içinde şeker, irmik ve karbonat spatula ile karıştırılır ve üzerine 1 su bardağı suyu ve 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı karıştırarak eklenir. (katı bir kıvamı olacak).
  3. Ardından iç harcın yarısını önceden yağladığınız tepsiye yayın ve tarçını süzgeç yardımıyla ilk kat hamurun üzerine serpiştirin(arzuya göre dövülmüş ceviz içi de tarçınla beraber serpebilirsiniz).
  4. Ardından ikinci hamuru da tarçınladığınız hamurun üzerine yayın.
  5. Tekrardan yumurta fırçası ile pekmezi hamurun en üstüne sürün ve art arda gelecek şekilde yer fıstıklarını dizin.
  6. Paralelkenar şeklinde dilimlere ayırın ve üzeri koyu bir görüntü alana dek 180 derecede pişirin. (benim fırınım 180 derecede 35 dakikada pişirdi).
  7. Fırından çıkardığınız kekin üzerine yavaş yavaş ılık kıvamdaki şerbeti dökün ve 1 saat kadar dinlendirin.

Afiyet olsun🙃.

Portakallı Kurabiye Tarifi

 

Portakallı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet büyük boy kalın kabuklu portakal
  • 125 gram margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı +2 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 6-6.5 su bardağı kadar un
  • 1/2 (yarım) çay bardağı damla çikolata

Üzeri için (tercihen);

  • Pudra şekeri

Portakallı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Tüm malzemeleri yoğurma kabımıza alıp güzelce yoğuralım.
  2. Kurabiye şekli verip tepsimize dizelim. 160 derece fırında kontrollü olarak pişirelim.

Ve kurabiyelerimiz hazır, afiyet olsun. 🍪.

Puding Tarifi

 

Puding Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilya

Puding Tarifi Yapılışı

  1. Bu tariften sonra hazır puding almanıza gerek kalmayacak 👩🏻‍🍳.
  2. Bütün malzemeleri tencereye alıp güzelce karıştırdıktan sonra ocağa alıp karıştırarak pişirelim.
  3. Fokurdamaya başlayınca altını kısalım. 3 dk kısık ateşte kaynatalım.
  4. Ocaktan alalım. Kaselere bölelim. Afiyet olsun 

Mercimek Çorbası Tarifi

 

Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı  mercimek
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 yemek kaşığı un
  • Sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı  salça
  • Nane

Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Mercimekleri birkaç su yıkayıp kenara aldım sonrasında tencerede sıvı yağ içerisine bir kaşık unu kavurdum.
  2. Sonrasında bir yemek kaşığı salça ekledim kavurduktan sonra üzerine mercimekleri koydum.
  3. Sonrasında doğranmış havuç patates ve soğanları mı ekledim.
  4. Bu şekilde biraz daha kavurduktan sonra üzerine sıcak su ekledim ve pişirmeye bıraktım.
  5. Havuç ve patatesler ezilmeye başladığında blender ile çektim .
  6. Servis ederken üzerine kırmızı toz biber nane ve tereyağı karışımından koydum deneyenlere afiyet olsun 😊.

Kabardıkça Kabaran Zebra Kek Tarifi

 

Kabardıkça Kabaran Zebra Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao

Kabardıkça Kabaran Zebra Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ile şekeri beyazlayana kadar çırpın.
  2. Daha sonra süt, sıvı yağ, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek bildiğimiz kek hamurunu oluşturun.
  3. Hazırladığınız hamuru iki eşit parçaya bölün ve ayırdığınız hamurlardan birine kakaoyu ekleyin.
  4. Yaklaşık 22-23 cm çapındaki yağlanmış yuvarlak tepsinin tam ortasına hamurlardan sırayla 3 er yemek kaşığını dökün (yani 3 yemek kaşığı kakaolu, 3 yemek kaşığı vanilyalı).
  5. Daha önceden ısıtılmış fırında 180derecede keki pişirin.

Afiyet olsun 🧁🍰🥧.

Tavuk Sote (Karamelize Soğan Ve Biber İle) Tarifi

 

Tavuk Sote (Karamelize Soğan Ve Biber İle) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet sarı biber
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • Tuz
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ

Tavuk Sote (Karamelize Soğan Ve Biber İle) Tarifi Yapılışı

  1. Tavuk göğüsleri kuş başı doğranıp bir tencere de hoşlanmaya bırakılır.
  2. Soğan ve biberler jülyen doğranır.
  3. Bir tavaya yağ alınır.
  4. Biber soğan şeker ve tuz eklenerek karıştırılır.
  5. Altı orta ateş de olacak şekil de 20 25 dakika kadar kavrulması gerekiyor.
  6. Kavrulurken soğanlar suyunu salıp çektikçe içine su ekliyoruz.
  7. Totalde çay bardağı kadar eklemek gerekiyor.
  8. Sotelenmiş malzemelerimizin üzerine haşlanmış olan tavuklarımızı ekliyoruz ve 1- 2 dakika daha soteleyip altını kapatıyoruz.

Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Tavuklu Yayla Çorbası Tarifi

 

Tavuklu Yayla Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane sırt etiyle birlikte kemikli göğüs eti
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 4 su bardağı tavuk suyu +1 su bardağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 2 yemek kaşığı tereyağı tuz

Tavuklu Yayla Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Düdüklü tencereye göğüs etimizi alalım 6 su bardağı su dökelim .
  2. Tuzunu atıp ağzını kapatalım ayrı bir tencerede yoğurdu unu iyice çırpalım.
  3. 1 bardak su döküp karıştıra karıştıra kaynatalım .
  4. Düdüklü tencerede ki tavuğun suyun dan 4 su bardağı sıcak olacak şekilde dökelim.
  5. İkisi de kaynar vaziyette olunca yoğurt kesilmiyor bu arada karıştırmaya devam edelim.
  6. Pirinçini atalım pirinçler pişene kadar kaynatalım tuzunu en son damak tadına göre ekleyelim .
  7. Sos tenceresine tereyağını alalım iyice eritelim naneyi de atıp çorbamızın üzerine dökelim afiyet olsun.

Bol Sebzeli Garnitür Tarifi

 

Bol Sebzeli Garnitür Tarifi İçin Malzemeler

  • 1/4 (çeyrek) Karnabahar (7-8 dal)
  • 1/4 (çeyrek) Brokoli (7-8 dal)
  • 1 tane sarı california biberi
  • 1 tane kırmızı california biberi
  • 1 yeşil biber
  • 1 havuç
  • 1 soğan
  • 1 kabak
  • Kimyon, karabiber
  • Yarım  çay kaşığı köri
  • Yarım  çay kaşığı zerdeçal
  • Yeterince tuz
  • 1 çay bardağı su
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ

Bol Sebzeli Garnitür Tarifi Yapılışı

  1. Yağı ısıtıp yırta kalınlıkta yarım ay şeklinde doğradıydınız soğanları soteliyoruz.
  2. Sonra diğer sebzeleri de ekleyip üzerine su ile karıştırdığımız baharatları ekleyip karıştırıyoruz ve kapağını kapatıp pişmesini bekliyoruz.
  3. Brokoli karnabahara çatal batırın kolayca batıyorsa pişmiş demektir.
  4. Biraz dinlendirip servis ediyoruz.

Beşamel Soslu Fırında Ispanaklı Makarna Tarifi

 

Beşamel Soslu Fırında Ispanaklı Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket makarna (şekli fark etmez)
  • 1 deste ıspanak
  • 31 adet büyük boy kuru soğan
  • 2, 5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı un
  • 250 gram kaşar peyniri
  • Tuz, karabiber

Beşamel Soslu Fırında Ispanaklı Makarna Tarifi Yapılışı

  1. Ispanaklarımızı yıkayıp inceden doğrayalım.
  2. Küp küp doğradığımız kuru soğanımızı yağda kavuralım.
  3. Kavrulmuş soğanımıza ıspanaklarımızı ekleyelim ve hafifçe öldürüp altını kapatalım.
  4. makarnamızı haşlayalım 10 dk. haşlanan makarnamızı süzüp derin bir kaba aktaralım.
  5. İçine kavurduğumuz ıspanağımızı da ekleyelim.
  6. Bir tencerede beşamel sosumuzu yapalım. Önce tereyağında unumuzu kavuralım iyice kokusu çıkınca sütümüzü ekleyelim.
  7. Sonra içine tuz ve karabiberi ekleyip kıvamını alınca ocağımızı kapatalım.
  8. Hazırladığımız beşamel sosunun yarısını diğer malzemelerle karıştıralım kalanını üstüne dökelim.
  9. Kaşarlarımızı rendeleyelim. Kaşarın yarısını içine karıştıralım. Kalanını üzerine dökelim.
  10. Tüm malzemeleri derin kapta karıştırıp borcama yayalım ve üzerine beşamel sosu dökelim en üste de kaşarımızı döküp 180 derece fırına atalım. Afiyet olsun.

Kabak Detoksu (3 Günde 3 Kilo) Tarifi

 

Kabak Detoksu (3 Günde 3 Kilo) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet kabak
  • 2 adet salatalık
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Çeyrek çay kaşığı tuz
  • 6-7 yemek kaşığı yoğurt

Kabak Detoksu (3 Günde 3 Kilo) Tarifi Yapılışı

  1. 3 adet kabağı alacalı soyup rendeleyin tavaya aldığınız rendelenmiş kabakların üzerine zeytinyağını gezdirip yumuşayana kadar kavurun ve soğumaya bırakın.
  2. Karıştırma kabına kabağı, küçük doğranmış salatalık, tuz, pul biberi ve yoğurdu ilave edip karıştıralım ve servis tabağına alalım.

Not: gün içersin de bol miktarda su ve en az 2 fincan yeşil çay içilmelidir!.

Bu detoksu eğer 3 gün boyunca bu şekilde uygularsanız net 3. Günün sonunda 3 kilo vermiş oluyorsunuz 🐣.

Yaprak Sarma Tarifi

 

Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg asma yaprağı
  • 3 su bardağı pirinç
  • 2 adet orta boy beyaz soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım demet maydanoz
  • Zeytinyağı
  • Karabiber
  • Kekik
  • Tuz
  • Sumak
  • Su

Yaprak Sarma Tarifi Yapılışı

  1. Yaprakları kaynar suda 3-5 dk haşlayıp, sudan alıp soğumaya bırakalım.
  2. Zeytinyağını tencereye alalım,.
  3. Soğanları ince ince kıyalım,.
  4. Pembeleşince pirinçi ekleyip pirinçin rengi değişene kadar kavuralım.
  5. Salçaları ekleyip kavuralım.
  6. Maydanozları ince ince kıyalım ekleyelim.
  7. Tuz, karabiber, kekik ve 1 su bardağı su koyup suyunu çekince altını kapatalım.
  8. Yaprakları pirinç koyup saralım.
  9. Yaprakları tencereye aldıktan sonra, üzerine tabak koyalım.
  10. Zeytinyağı, su ve sumağı karıştırıp yaprakların üzerine dökelim.
  11. Koyacağınız suyun, koyduğumuz tabağı 1 parmak geçmesi yeterlidir.

Afiyet olsun :).