Vanilyalı Ay Tarifi İçin Malzemeler
- 225 gram tereyağı
- 115 gram un
- 175 gram badem unu
- 1 çay kaşığı vanilya veya 5 ml vanilya esansı
- ¼ çay kaşığı tuz
- 115 gram toz şeker
Üzerine serpmek için;
- Pudra şekeri
Vanilyalı Ay Tarifi Yapılışı
- Fırını, 160 dereceye ayarlayınız.
- Çırpıcı (mikser) ile tereyağını (oda sıcaklığında), şekeri hafif ve kabarık krema haline getiriniz.
- Karışıma toz badem, vanilya, tuz ve un ilave edilerek 1-2 dakika karıştırınız.
- Çok fazla karıştırmamaya dikkat ediniz. Hamuru 30 dakika buzdolabında soğutunuz.
- Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırınız.
- Parçalara 5 cm uzunluğunda parmak şeklini veriniz ve iki ucu içe doğru kıvırarak ay şeklini veriniz.
- Şekil verilen vanilyalı ay kurabiyelerini tepsiye aralıklı olarak diziniz.
- Kurabiyeleri, 20 dakika kadar pişirdikten sonra fırından alarak, tepsilerde dinlendiriniz.
- Üzerlerine bolca pudra şekeri serpiniz.
- Süsleme için; isteğe göre bitter veya sütlü çikolata benmari usulü eritilir.
- Soğumaya başlayan çikolataya, dinlenen kurabiyelerin yarısı batırılır.
- Çikolataya batırılmış kısmına file badem serpebilirsiniz.