17 Ekim 2020 Cumartesi

Kahveli Sıkma Kurabiye (Kıyır Kıyır) Tarifi

 

Kahveli Sıkma Kurabiye (Kıyır Kıyır) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 160 gram tereyağ
  • 50 gram sıvıyağ
  • 3 tatlı kaşığı granül kahve
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 100 gram pudra şekeri
  • 100 gram nişasta
  • 200 gram un
  • 1 paket vanilya şekeri
  • Yarım paket kabartma tozu

Kahveli Sıkma Kurabiye (Kıyır Kıyır) Tarifi Yapılışı

  1. Kabınıza oda sıcaklığında erimiş tereyağını, yumurta, sıvı yağını ekleyip çırpın, granül kahveyi suda eritip ekleyin karıştırın.
  2. Kalan kuru malzemeleri eleyerek ekleyin.
  3. Kekten çok daha katı bir hamur.
  4. Kurabiyeden de cıvık bir hamur olmalı.
  5. Sıkma poşetine doldurun ve tepsinize biraz biraz bastırarak şekil verin.
  6. Üzerlerine ister fındık ekleyin.
  7. Yada ortasına parmağınızı bastırarak çukur oluşturun piştikten sonra eritilmiş çikolata ekleyin.
  8. Tamamen zevkinize kalmış.

Sebzeli Patates Püresi Dolgulu Külah Köfteler Tarifi

 

Sebzeli Patates Püresi Dolgulu Külah Köfteler Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi;

  • 300 gram kıyma
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • Bir tutam maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon

Sebzeli patates püresi;

  • 2 adet patates
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1/2 (yarım) su bardağı bezelye
  • 1 adet havuç
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri

Sebzeli Patates Püresi Dolgulu Külah Köfteler Tarifi Yapılışı

  1. Köfte malzemeleri ile köfte hamuru yoğurulur.
  2. Patateslerin bir tanesi ve diğer sebzeler küçük doğranır.
  3. Bir tencerede önce bezelyeler ile diğer patates haşlanmaya koyulur.
  4. Bir süre sonra diğer sebzeler ve tuz ilave edilir. Sebzeler yumuşayana kadar pişirilir.
  5. Bütün haşlanan patates başka bir kaba alınır. İçine tereyağı ve kaşar peyniri koyulur.
  6. İyice ezilerek püre haline getirilir. Sebzelerin bir bölümü (suları bir miktar süzülerek) patates püresine katılır ve karıştırılır. Sebze suyu ile kıvamı ayarlanır.
  7. Köfte hamuru külah kalıbına döşenir. 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
  8. Fırından alınan köfteler kalıplarından çıkarılır. İçleri patates püresi ile doldurulur.
  9. Bir kaşık salça, az miktarda sıcak su ile açılır ve köftelerin üzerine gezdirilir.
  10. Köfteler tekrar fırına verilir. (içleri ile birlikte ısınmaları için) 5 dk fırında tutulur.
  11. Servis tabağına kullanmadığımız haşlanmış sebzeler alınır. Üzerine külah köfteler koyulur. Salçalı su hafifçe gezdirilir. İsteğe bağlı olarak maydanoz serpilir.

Afiyetle ❤️.

Negrolu Magnolia Tarifi

 

Negrolu Magnolia Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • Yarım su bardağı şeker
  • 2 paket negro
  • 1 paket krema

Negrolu Magnolia Tarifi Yapılışı

  1. Bir tencereye sütü unu ve şekeri koyup koyulaşıncaya kadar karıştırıyoruz.
  2. O sırada negrolarımızı robottan çekiyoruz.
  3. Hazırladığımız muhallebiye kremayı ekip karıştırıyoruz.
  4. Daha sonra bardaklara bir muhallebi bir negro katıp hazırlıyoruz.
  5. 1  saat dolapta durduktan sonra.

Afiyet olsun.


Kemikli Et Haşlama Tarifi

 

Kemikli Et Haşlama Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kemikli et
  • 2  adet patates
  • 1  adet havuç
  • 2 adet küçük soğan

Kemikli Et Haşlama Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce etlerimizi yıkıyoruz. Daha sonra düdüklü tencereye alıp üstünü çok az geçecek şekilde su ilave ediyoruz.
  2. Orta ateşte pişmeye bırakıyoruz. Etlerimiz güzelce piştikten sonra patateslerimizi dörde bölüp içine atıyoruz.
  3. Havuçları tekerlek şeklinde kesip onu da ekliyoruz. En son olarak soğanları da bir kaç parçaya ayırıp tuzunu ilave edip bir 10 dk daha düdüklüde ağzı kapalı pişiriyoruz.
  4. İsterseniz etiniz çok yağlı değilse bir yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağda ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Menemenlik Tarifi

 

Menemenlik Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo soğan
  • 1 kilo sivri biber
  • 2 kilo kırmızı biber
  • 5 kilo domates

Menemenlik Tarifi Yapılışı

  1. Soğanı ve biberi küp küp doğrayalım ve kavuralım.
  2. Kırmızı biber ve domatesi rondodan geçirip tencereye atalım.
  3. İkisini bir arada 1 saat kaynatalım.
  4. Tuzunu ekleyelim ve sıcakken kavanozlara dolduralım.

Zeytinyağlı Sarma Tarifi

 

Zeytinyağlı Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı pirinç
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 1 tutam maydanoz
  • Limon nar ekşisi
  • Karabiber
  • Tuz
  • Tarçın
  • 30 40 tane kara lahana yaprağı

Zeytinyağlı Sarma Tarifi Yapılışı

  1. Soğanımızı ince ince doğrayıp kavurun.
  2. Üzerine domates 🍅 maydanoz koyup kavurun.
  3. Pirinçleri yıkayıp ekleyin baharatları ekleyin ve bir bardak su koyup iyice karıştırıp kavurun.
  4. Bir tencereye su kaynatıp yıkayıp hazırladığımız lahanalarımızı haşlayalım çok dağılmasınlar. Yarı haşlansa yeter.
  5. Yaprakları süzüp soğutun iç harcımızı da soğutup sarmaya başlayın.
  6. En son bir bardak suya azıcık salça koyup açın ve sarıp üzerine tabak koyduğumuz tenceremize ekleyin.

Kurabiye Tarifi

 

Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı pudraşekeri
  • 1 su bardağı nişasta
  • 3 su bardağı un

Üzerine;

  • Pudraşekeri

Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Oda sıcaklığın olan margarin, yumurta, sıvı yağ, nişasta ve pudra şekeri yoğrulur.
  2. Un kontrollü şekilde eklenir ve yoğrulur ,yumuşak bir hamur elde edilir .
  3. Ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlanarak tepsiye alınır.
  4. 180 derece fırında pişirilir.
  5. Üzerine pudra şekeri serpilip servise hazır afiyet olsun 🍪.

Patatesli Börek Tarifi

 

Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 7 adet yufka
  • 2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 3 yemek kaşığı un

İç harcı için:

  • 6 adet orta boy patates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Üzeri için:

  • 2 adet yumurta sarısı
  • Çörekotu
  • Susam

Patatesli Börek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle iç harcını hazırlayalım.
  2. Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun. Çatal yardımıyla iyice ezin.
  3. Sıvıyağında doğradığınız soğanları pembeleşene kadar kavurun. Ezdiğiniz patatesleri içine ekleyin. Baharatları da ekleyip karıştırın. Ocağı kapatabilirsiniz.
  4. Sosu için;Sıvıyağ, sirke ve unu karıştırın.
  5. Yufkayı masaya serin.
  6. Yarısına sosu fırça yardımıyla sürün.
  7. Diğer yarısını sos sürdüğünüz kısma kapatın.
  8. Yarım ay şeklinde olacak.
  9. Bunu bıçak yardımıyla 6 eşit üçgene bölün.
  10. Kalın kısımlarına iç harcını koyun.
  11. İnce kısma doğru sarın.
  12. Fırın tepsisine dizin. ( not : isterseniz buzluğa bu şekilde poşetleyip koyabilirsiniz. )
  13. Son olarak üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpin.
  14. 180 ° fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Yaş Mayalı Ekmek Tarifi

 

Yaş Mayalı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ yada zeytinyağı
  • Yarım paket yaş maya
  • Aldığı kadar un

Yaş Mayalı Ekmek Tarifi Yapılışı

  1. Yaş mayayı çatalla güzelce ezin .
  2. Süt ,su ,tozşeker, tuzu ekleyip güzelce karıştırın.
  3. Sıvı yağ yada zeytinyağı ekleyin ve biraz daha karıştırın.
  4. Unu ekleyip güzelce yoğurun yumuşak şekil verecek kıvamda olmalı hamuru ılık bir köşeye 1 saat mayanlamaya bırakın.
  5. Dinlen hamurumuzu tezgaha alıp unlayın hamura oval ekmek şekli verin ve 1 saat daha mayalanmaya bırakın.
  6. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üstü altı pembeleşene kadar pişirin.

Sonra afiyetle tüketiyoruz şimdiden afiyet olsun

Humus Tarifi

 

Humus Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı nohutu haşlanır (bir gece önceden ıslatılmış olmalı)
  • Yarım ajda çay bardağı zeytinyağı ve sıvı yağ karışımı
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yarım ajda çay bardağı tahin
  • 1.5 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 Türk kahve fincanı su (gerekli olursa humusu rondoda çekerken ilave edilir)

Üzeri için :

  • Bir kaç damla zeytinyağı
  • Kırmızı toz biber
  • Kimyon

Humus Tarifi Yapılışı

  1. Bir gece önceden ıslatılmış 1 su bardağı nohutu küçük bir tencereye boşaltılır ve 2 su bardağı su konur ve kaynatılır (kaynar suda kullanılabilir zamandan kazanmak için) su kaynar kaynamaz ateş kısılır ve haşlanmaya bırakılır yaklaşık 1 saat kadar yada düdüklü tencerede yarım saat kadar pişirilir.
  2. Su hariç yağ ile tahin ve tuz ile toz biber ardından kimyon ile sarımsak ve limon suyu rondoya eklenir ve iyice ezilir sonra kenarda bırakılır.
  3. Nohut piştikten sonra sıcakken düz bir tabağa alınır ve kabuğunu rahat soymak için hafifçe çatalla ezilir ve kabukları elle ayırıp nohutu direk rondonun içine atılır bütün nohutlar bitene kadar aynı işlem uygulanır.
  4. Nohutların hepsi konulduktan sonra rondoda iyice ezilir eğer kıvamı katı olursa bir Türk kahve fincanı su eklenir ve rondu yanmasın diye ara ara durarak rondoda çekilir.
  5. Kıvamı tam resimdeki gibi olunca tamamdır demek, humusu bir servis tabağına alarak üzerine kırmızı toz biber ve kimyon serpiştirilir ardından bir kaç damla zeytinyağı damlatılır yada az ısıtılır ve üzerine gezdirilir. “şimdiden kolay gelsin afiyet olsun”.

Yoğurtlu Domates Salçalı Karışık Kızartma Tarifi

 

Yoğurtlu Domates Salçalı Karışık Kızartma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg bostan patlıcan
  • 250 gram ince uzun yeşil sivri biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Kekik
  • Zeytinyağı
  • Süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak

Yoğurtlu Domates Salçalı Karışık Kızartma Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle patlıcanları çizgili bir şekilde kabuklarını soyalım ve istediğiniz büyüklükte ve şekilde ince doğrayıp tuzlu suda 10 dakika acısı çıkması suda bekletelim .
  2. Ardından biberleri yıkadıktan ve kurulduktan sonra saplarını koparıp orta büyüklükte ortadan keselim.
  3. Ardından karıştırma kadının içine biberleri bırakalım .
  4. Üzerine göz kararı az bir şekelde zeytinyağı ve tuz ilave edin .
  5. Elinizle yağın tüm biberlere geçecek şekilde karıştıralım .
  6. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
  7. Ardından patlıcanları beklediğimiz tuzlu sudan çıkarıp yıkayalım ve iyice kurulayalım.
  8. Karıştırma kabın içinde patlıcanları göz kararı zeytinyağı çay kaşığı ucuyla karabiber ekleyip ve tuzunuda ilave edin karıştırın.
  9. Ayrı bir yağlı kağıt serilmiş fırın tesisine patlıcanları dizelim, biber tepsisi ve patlıcan tepsisini 200 derecede üzerleri kızarana kadar kontrollü 35 dakika pişirelim.
  10. Ardından pişen patlıcan ve yeşil biberleri servis tabağına dizin
  11. Ayrı bir kasede süzme yoğurdu ,sarımsağı, tuzu ilave edin ve karıştırın .
  12. Ardından tavaya göz kararı zeytinyağı ilave edin.
  13. Domates salçası ekleyin ve orta ateşte karıştırarak 1 dakika pişirin.
  14. Servis tabağına aldığımız patlıcan biber karışımın üzerine sarımsaklı yoğurt karışımını gezdirin .
  15. Ardından son olarak üzerine domates salçalı yağlı sosumuzu gezdirin.
  16. En son üzerine 1 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı pul biberi ilave edip servise sununun afiyet olsun.

Pastacı Kreması (Crème Pâtissière) Tarifi

 

Pastacı Kreması (Crème Pâtissière) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı saf vanilya yoksa 1 paket vanilin
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası (buğday nişastası da olur)
  • 20 gram margarin
  • Yarım su bardağı pudra şekeri

Pastacı Kreması (Crème Pâtissière) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle orta ateşteki tenceremize 1. 5 su bardağı süt ve bir tatlı kaşığı saf vanilyayı koyup karıştırarak ısınmasını bekliyoruz.
  2. Başka bir karıştırma kabında 1 yumurta sarısını ve toz şekeri mikserle çekiyoruz.
  3. Ardından karıştırma teliyle karıştırıyoruz.
  4. Ocaktaki sütümüzün kaynamaması lazım. Aksi taktirde yumurta sarımız yüksek sıcaktan dolayı bozulabilir.
  5. Vanilya süt karışımımızdan bir kepçe kadar alıp yumurta sarısı ve şekerin içine ilave ediyoruz.
  6. Şekerli yumurtalı karışıma sütü iyice yediriyoruz.
  7. Ardından nişastayı ve unuda ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
  8. Bir kepçe daha sütten alıp karışıma ekliyoruz ve yediriyoruz.
  9. Karışımımız sıvı hale gelince tencereye döküyoruz.
  10. Tencereye koyduğumuz karışımıda iyice karıştırıp orta ateşteki ocağımıza alıyoruz.
  11. Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz.
  12. Karıştırma işlemi muhakkak yapılmalıdır. Yoksa topaklanacaktır.
  13. Muhallebi kıvamına gelen kremamıza 20 gram margarin ve pudra şekerinide ekliyoruz.
  14. Margarin eriyene kadar karıştırıyoruz.
  15. Son olarakta kremamızı soğumaya bırakıyoruz.

Dilediğiniz pastalarda tatlılarda kullanabileceğiniz tam kıvamında pastacı kremamız hazır afiyet olsun.

Bebişlere Bol Vitaminli Şehriye Çorbası Tarifi

 

Bebişlere Bol Vitaminli Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 küçük soğan
  • 1 kapya biber
  • 2 domates
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Yeteri kadar su et suyu veya tavuk suyu da olabilir

Bebişlere Bol Vitaminli Şehriye Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Soğan ,kapya biber ve domatesi püre haline gelene kadar rondodan geçirelim.
  2. Tencereye çok az zeytinyağı koyup sebzelerimizi kavuralım.
  3. Kavrulan sebzenin üzerine su ilave edelim.
  4. Suyu kaynayınca şehriyesini atıp pişmesini bekleyelim.
  5. Pişince üzerine nane atıp 10 dk dinlenmeye bırakalım.

Çorbamız hazır miniklere afiyet olsun :).