18 Ekim 2020 Pazar

Muhteşem Roka Salatası Tarifi

 

Muhteşem Roka Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 demet roka
  • 5 dal taze soğan
  • 10 adet çeri domates
  • Beyaz peynir
  • Ceviz
  • Taze nane yaprakları

Sosu İçin:

  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet limon suyu
  • 1 diş sarımsak

Muhteşem Roka Salatası Tarifi Yapılışı

Herkese Merhaba, 💐🌈🎈

Nefis bir roka salatası yapmak isterseniz, hazır balık mevsimi de açılmışken bu tarif kaçmaz diyorum ve hemen başlıyorum. 😉

Rokalarınızı sirkeli suda bekleterek güzelce temizleyin, bol suyla yıkayarak suyunu süzün.

Taze soğanların saplarını kısaltın ve saçaklı baş kısımlarını kesin, çeri domateslerle birlikte yıkayın.

Rokaları irice doğrayın, taze soğanları ince dilimleyin, çeri domatesleri ikiye bölün ve malzemeleri uygun bir kapta harmanlayarak, sunum tabağınıza aktarın.

Sosu için; sarımsağı küçük bir çimdik tuzla dövün, limon suyu ve zeytinyağı ile iyice karıştırın.

Son aşamada; sosunu da üzerine gezdirin ve küp beyaz peynirler, ceviz ve taze nane yaprakları ile süslemenizi yapın.

Harika lezzette roka salatanız servise hazırdır. 😋

Afiyet olsun. 🌱🌷🍴💕🎊🌱

Tam Ölçü Ezogelin Çorbası Tarifi

 

Tam Ölçü Ezogelin Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı mercimek
  • Çeyrek çay bardağı pirinç
  • Çeyrek çay bardağı bulgur
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet kuru soğan
  • 1.5 yemek kaşığı domates biber karışık salça
  • Nane
  • Tuz
  • 9 su bardağı soğuk su( bardak ölçüsü 200 ml)
  • Yarım yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Tam Ölçü Ezogelin Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Mercimek bulgur ve pirinçi sudan geçirelim ve tenceremize koyalım.
  2. Üzerine minik doğradığımız soğan ve sarımsaklarımızı ekleyelim.
  3. 9 su bardağı soğuk su ve damak zevkinize göre tuzumuzu ekleyelim.
  4. Kaynayana kadar yüksek ateşte kaynayınca orta ateşte malzemelerimiz iyice yumuşayana kadar ortalama yarım saat pişirelim.
  5. Pişerken üzerinde oluşan köpükleri alalım.
  6. Çorbamız pişince ayrı bir tavaya tereyağ ve sıvı yağımızı alalım.
  7. Üzerine salçamızı ve nanemizi ekleyelim.
  8. 2-3 dk boyunca iyice kavuralım ve bunu çorbamıza ekleyelim.
  9. Çorbamızı blenderdan geçirelim. Ama mercimek çorbasında olduğu gibi pürüsüz kıvama getirmeyeceğiz. Biraz taneli kalacak şekilde bırakalım.
  10. Karıştıralım ve 2 dk daha çorbamızı pişirelim. Ocağı kapatalım. Afiyetle yiyelim.

Fırında Palamut (Soslu) Tarifi

 

Fırında Palamut (Soslu) Tarifi İçin Malzemeler

  • Palamut
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Kekik
  • Karabiber
  • Kişniş
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu ya da 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • Zeytinyağı

Fırında Palamut (Soslu) Tarifi Yapılışı

  1. Balıkları temizleyip iyice suyunu süzdürüp peçete yardımıyla kuruladım.
  2. Derin bir kaseye yarım fincan zeytinyağı ekleyip üzerine sarımsak tozu, biber salçası, kekik, karabiber, kişniş ve tuz ekleyip karıştırdım.
  3. Balıkları sos ile güzelce ovalayıp ağzı kapalı bir şekilde 1 saat marine ettim.
  4. Fırın kabına dizip üzerine 1 tane kuru soğan, defne yaprağı, limon ekleyip 200 dereceli fırında pişirdim. (tane sarımsak kullanırsanız marineden sonra balıkların üzerinden sarımsak tanelerini temizlemenizi öneririm.)

17 Ekim 2020 Cumartesi

1 – 2 Kişilik Kabak Graten Tarifi

 

1 – 2 Kişilik Kabak Graten Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet orta boy kabak
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Rendelenmiş kaşar

1 – 2 Kişilik Kabak Graten Tarifi Yapılışı


  1. Enine bir şekilde yuvarlak yuvarlak kestiğimiz kabakları 5- 10 dk suda haşlayalım.
  2. Haşlanan kabakları fırın kabımıza alalım.
  3. Bir kapta tereyağını eritelim.
  4. Tereyağında unu kokusu çıkıncaya kadar kavuralım.
  5. Kavurduktan sonra sütü ilave edelim. Karıştıralım.
  6. Baharatları da ilave edip puding kıvamına geldiğinde ocaktan alabiliriz.
  7. Beşamel sosumuzu kanalların üzerine gezdirelim.
  8. Onun da üstüne rendelenmiş kaşarı koyalım ve 200 derece fırında kaşarların üstü kızarana kadar pişirelim.

Afiyet olsun.

Napoliten Soslu Makarna Tarifi

 

Napoliten Soslu Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet büyük domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kuru fesleğen yoksa kekik kullanabilirsiniz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Yarım paket kuskus makarna

Napoliten Soslu Makarna Tarifi Yapılışı

  1. Domatesleri soyun ve rendeleyin.
  2. Soğan ve sarımsağı rendeleyin veya küçük küçük doğrayın (ben rendeledim).
  3. Bir sos tenceresine zeytinyağı ekleyin. Soğan ve sarımsağı içine aktarın, kavurun.
  4. Üzerine salça ve daha sonra diğer malzemeleri ekleyerek kısık ateşte domatesler yumuşayana kadar pişirin.
  5. Sosumuz sıcakken servis yapacağımız tabağa sosumuzdan alıp üzerine haşladığımız makarnadan dökerek servis yapın.
  6. Dilerseniz sos ile makarnayı karıştırabilirsiniz veya makarna üzerine sos şeklinde de sunabilirsiniz.

Afiyet olsun 😋.

Tavuklu Mantar Sote Tarifi

 

Tavuklu Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket mantar
  • 1 tavuk göğsü
  • 1 soğan
  • 2 sivri biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet domates
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kekik
  • Sıvı yağ

Tavuklu Mantar Sote Tarifi Yapılışı

  1. Mantarları doğrayıp limonlu suda yıkayalım (kararmasın diye).
  2. Soğanlarımızı sıvı yağda soteleyelim, sonra biber ve küp küp doğranan tavukları ekleyelim .
  3. Hepsini kavuralım en son mantarı, ve domatesi de koyalım.
  4. Tuzu da ekleyip kavurmaya devam edelim.
  5. Kavrulan yemeğinize 1 su bardağı.
  6. Sıcak su ilave edelim suyunu iyice çekene kadar pişirip kapatalım.
  7. Kapattıktan sonra kekik ve baharatları ilave edip karıştıralım.

Afiyet olsun.

Tadı Efsane Kolay Kurabiye Tarifi

 

Tadı Efsane Kolay Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 100gr tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 su bardağı damla çikolata ve fındık
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Tadı Efsane Kolay Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Oda ısısında yumuşamış margarini ve pudra şekerini iyice karıştıralım.
  2. Yumurtayı ekleyip karıştıralım.
  3. Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ilave edip yoğuralım.
  4. En son damla çikolatayı ve fındığı ekleyip yoğuralım.
  5. Yoğrulan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp elde yuvarlayıp yada ben dondurma kaşığıyla yaptım yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
  6. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede yaklaşık 10-15 dk kadar pişirelim.

Patates Mantısı Tarifi

 

Patates Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için:

  • 1 su bardağı su
  • 2 tane yumurta
  • Tuz
  • Aldığı kadar un

İçi için:

  • 5-6 patates
  • 1 adet soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Pul biber

Üzeri için

  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Pul biber

Patates Mantısı Tarifi Yapılışı

  1. İçi için; Patatesleri haşlıyoruz.
  2. Bir çatal yardımıyla eziyoruz.
  3. Soğanı yemeklik doğuruyoruz uygun bir tencereye alıp yağ ve salçayı ilave edip kavuruyoruz.
  4. Patates ve baharatları ilave edip karıştırıyoruz.
  5. Ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
  6. Hamuru için; Uygun bir kaba su yumurta ve tuzu alıyoruz yavaş yavaş un ilave ederek hamurumuzu yoğuruyoruz.
  7. Sert bir hamur elde ediyoruz.
  8. Daha sonra 3 eşit parçaya bölüyoruz tezgahın üzerine unlayıp hamurumuzu oklava yardımıyla açıyoruz.
  9. Çok ince bir hamur olmayacak. Daha sonra bir çay bardağı ile yuvarlak şeklinde hamurumuzu kesiyoruz.
  10. İçine bir tatlı kaşığı harcımızdan koyup güzel bir şekilde kapatıyoruz.
  11. Uygun bir tencerede suyumuzu kaynatıyoruz.
  12. Biraz tuz ekleyip kaynayan su da mantılarımızı haşlayıp servis edeceğimiz bir borcama suyunu süzüp koyuyoruz.
  13. Uygun bir tavaya tereyağ ve sıvı yağ biraz kızdırıp içine toz biber pul biber alıyoruz.
  14. Mantımızın üzerine sarımsakladığımız yoğurdu döküyoruz üzerine kızdırdığımız yağımızı döküp servis ediyoruz.

Afiyet olsun. 😋.

Zeytinyağlı Enginar Tarifi

 

Zeytinyağlı Enginar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) su bardağı zeytinyağ
  • 1/2 (yarım) su bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 adet limon suyu
  • 1 silme tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Bir tutam dereotu yada maydanoz
  • 6 adet konserve enginar
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı su

Zeytinyağlı Enginar Tarifi Yapılışı

  1. Zeytinyağı geniş bir tencereye koyup, soğanları küçük küp küp doğrayıp pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  2. Daha sonra küçük küp küp doğradığımız havuç ve patatesi üzerine ekleyip kavrulunca bezelyeleri ekliyoruz.
  3. Bir iki defa karıştırıp enginarlar için yer açıp aralara yerleştiriyoruz enginarları.
  4. Bir kabın içinde 1 su bardağı su, 1 limon suyu, tuz ve şekeri karıştırıyoruz.
  5. Bu karışımı tencereye döküyoruz ve suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  6. Piştikten sonra enginarları servis tabağına alıp, garnitürleri enginarların üzerine pay ediyoruz.
  7. Soğuduktan sonra üstüne maydanoz yada dereotu koyup servis ediyoruz.

Afiyet olsun.

Fırında Soslu Patates Tarifi

 

Fırında Soslu Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • Dilediğiniz kadar taze patates
  • Kekik
  • Pul biber
  • Tuz
  • Susam
  • Az miktarda sıvıyağ veya zeytinyağı

Fırında Soslu Patates Tarifi Yapılışı


  1. Bu tarif sizi kızartma derdinden kurtaracak, tadına doyum olmaz bir tarif. Mutlaka denemelisiniz.
  2. Fırın tepsimin tek seferde dolacağı ama sıkıştırmayacağım ölçüde, taze patatesler kullandım.
  3. Kabuklarını soymadan tertemizce yıkadım.
  4. Elma dilimi gibi biraz kalın olarak kestim ve genişçe bir kabın içerisine aldım.
  5. Baharatları damak zevkine göre ayarlayarak ekleyelim. Karıştıralım.
  6. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim. 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.

Şimdiden afiyet olsun.

Muhallebili Tart Kek Tarifi

 

Muhallebili Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler

Keki için :

  • 2 yumurta
  • 1 buçuk çay bardağına yakın şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı un
  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı su
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu

Islatmak için;

  • 1 çay bardağı süt

Muhallebisi için :

  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un (tepeleme olmasın)
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı margarin

Desen için;

  • Dekor çikolata sos

Muhallebili Tart Kek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz, sıvı yağ ve sütü ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
  2. Kakao, kabartma tozu ve yavaş yavaş unu ilave ederek çırpıyoruz.
  3. Kek hamurumuzu her tarafını yağladığımız tart kalıbımıza ortadan başlayarak yavaşça döküyoruz.
  4. Her tarafa eşit yayılması için sallayarak ve yere vurarak yayılmasını sağlıyoruz.
  5. Önceden 180 derecede ısıttığımız fırınımızda pişiriyoruz. Yaklaşık 15 dk pişme süresi.
  6. Kekimiz pişerken un, şeker ve süt ile muhallebemizi pişiriyoruz, muhallebi koyulaşıp göz göz olunca ocağın altını kapatıyoruz.
  7. Margarin ve vanilyayı ilave edip, bir süre çırpıyoruz, soğumaya bırakıyoruz.
  8. Kek ılıyınca sütü kaşıkla her yerine gezdirelim.
  9. Kekimiz ve muhallebimiz soğuyunca ortadaki boşluğa muhallebiyi döküyoruz.
  10. Üzerini dekor çikolata sos ile şekillendiriyoruz.
  11. En az 1-2 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis ediyoruz.

Afiyet olsun 🥰.

Tuzlu Çıtır Kurabiye Tarifi

 

Tuzlu Çıtır Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 175 gram margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı yoğurt (özellikle yoğurdun sulu kısmı)
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta(sarısı içine, akı dışına)
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • Kavrulmuş susam

Tuzlu Çıtır Kurabiye Tarifi Yapılışı


  1. Oda ısısındaki yağımızı, sıvı yağ, yumurta sarısı, sirke ve yoğurdu karıştırma kabına alıp bir tur karıştıralım.
  2. Üzerine susam hariç diğer malzemeleri ekleyip, azar azar un takviyesiyle kurabiye hamurumuzu yoğuralım.
  3. Hamurdan küçük parçalar koparıp simit seklini verelim.
  4. Önce yumurta akına sonra susama batıralım.
  5. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alalım.
  6. 180 derecelik fırında pişirelim.

Afiyet olsunnn 💜💜💜.

Kahvaltılık Patatesli Yumurta Tarifi

 

Kahvaltılık Patatesli Yumurta Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet orta boy patates
  • 3 adet yumurta
  • Tuz
  • Pul biber
  • Nane
  • Karabiber
  • Sıvıyağ

Kahvaltılık Patatesli Yumurta Tarifi Yapılışı

  1. Patatesleri küçük küp küp doğrayıp tavada sıvı yağ ile kızartıyoruz.
  2. Kızardıktan sonra tuz, pul biber ve naneyi ekleyip iki üç defa çeviriyoruz.
  3. Sonra yumurtaları üzerine kırıp karıştırarak pişiriyoruz.
  4. Yumurtalar piştikten sonra da üzerine karabiber serpiyoruz.

Afiyet olsun.