18 Ekim 2020 Pazar

Nefis Kremalı Mantar Çorbası Tarifi

 

Nefis Kremalı Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg kadar mantar
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 kutu sıvı krema
  • 200 ml sıvı yağ
  • Tuz, karabiber
  • Yeteri kadar su
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • Bir tutam maydanoz

Nefis Kremalı Mantar Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. 👉🏻ilk önce mantarımızı temizledikten sonra küp küp doğruyoruz👉🏻
  2. Sonra tencereye sıvı yağ koyup ince doğranmış soğanlarımızı soteliyoruz 👉🏻
  3. Sonra mantarı ekleyip biraz daha çeviriyoruz 👉🏻
  4. Mantarın üzerine ununu ekleyip güzelce un kokusu kalmaması için soteliyoruz 👉🏻
  5. Sonra sıvı kremamızı ekliyoruz👉🏻enson ılık suyumuzu ve tuz karabiberini ekleyip kıvam alıp on dakika kadar kaynatıyoruz👉🏻
  6. Suyun miktarını çorbanızın kıvamına göre ayaralanmalıdır çünkü kimisi daha koyu kimisi daha az koyu sever👉🏻
  7. En son ince doğranmış maydanoz ekleyip ocak’tan alıyoruz tadı harika hem besleyici hem lezzetli çorbamiz hazırdır. 👉🏻yapacaklara afiyet olsun.

Gelin Pastası Tarifi

 

Gelin Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Keki ıslatmak için

  • 2 su bardağı soğuk süt
  • 2 yemek kaşığı şeker

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti

Üzeri için;

  • Hindistan cevizi, fındık, ceviz, çikolata sosu desen vererek şekil yapabilirsiniz. (siz hangisini tercih ederseniz. sizin damak zevkinize göre uygun olanı kullanabilirsiniz)

Gelin Pastası Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri mikser ile şekeri eriyinceye kadar ve köpük oluncaya kadar çırpalım.
  2. Unu da katalım bi 5 dakika yedirelim iyice un görünmez olana kadar.
  3. Vanilya ve kabartma tozunu da katalım çok karıştırmayalım.
  4. Dikdörtgen borcamın her kenarını köşesini yağlayalım ve kek hamurunu dökelim ve 170 derece ayarladığımız fırına koyalım.
  5. Kürdan yardımı veya çatal’la kekin pişip pişmediğini kontrol edelim.
  6. 2 su bardağı soğuk süt ve 2 yemek kaşığı şekeri karıştırıp kek tamamen soğuyunca kekin üzerine kürdan batıralım her tarafına ki kekin her tarafı ıslansın.
  7. Muhallebimizin yapımına geçelim. Krem şanti hariç tüm malzemeleri tencereye alıp karıştıralım bırakmadan ve ocağın altını açalım.
  8. Koyulaşana kadar ve göz göz kabarmaya başlayana kadar karıştıralım.
  9. Koyulaştıktan sonra soğumaya bırakalım.
  10. Ilık bir hale geldikten sonra toz bir şekilde krem şantiyi ekleyelim mikser yardımı ile çırpalım. Pürüzsüz bir hale gelene kadar.
  11. 3 dk karıştırdıktan sonra kekimizin üzerine dökelim. Hafif ve çok lezzetli bi tatlı.
  12. Buzdolabında 2 3 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz. Dilerseniz 1 gece bekletin daha güzel tası elde edeceksiniz. 

Çikolatalı Kedi Dilli Muhallebi Tarifi

 

Çikolatalı Kedi Dilli Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket krem şanti
  • 50 gr tereyağ
  • Vanilya
  • 1 paket kedi dili

Islatmak için

  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı granül kahve
  • 1 su bardağı sıcak su

Üzeri için

  • 200 gram sıvı krema
  • 80 gram sütlü çikolata
  • 80 gram bitter çikolata

Süslemek için

  • Ceviz içi

Çikolatalı Kedi Dilli Muhallebi Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle bir tencereye tüm kuru malzemeleri katın ve karıştırın.
  2. Daha sonra sütü katip kısık ateşte pişirin.
  3. Kaynamaya başladığında tereyağını ve vanilyayı katın 3 dk da öyle kaynatın.
  4. Sonra soğumaya bırakın.
  5. Soğuduktan sonra krem şantiyi katip 5 dk çırpın ve hazır.
  6. Bu arada bir kaba kahve şeker ve şu katip karıştırın.
  7. Bu işlemde tamamlandı ve kablarınızı hazırlayın içine kedi dillerini.
  8. Kahveli suya batırıp kablarınızı koyun üzerine kremalı harcı üzerine yayın hepsini öyle devam edin.
  9. Ondan sonra kremayı az ısıtıp çikolataları katip karıştın kıvam altıktan sonra muhallebi nin üzerine yayın.
  10. Ceviz içi ile süsleyip yiyebilirsiniz afiyet olsun.

Raffaello Cheesecake Tarifi

 

Raffaello Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı için:

  • 100 gram tereyağ
  • 2 paket burçak bisküvi
  • Yarım çay bardağı fındık
  • 2 yemek kaşığı hindistancevizi

Kreması için:

  • 2 poşet kremşanti
  • 1 paket krema
  • 200 gram labne peyniri
  • 100 gram beyaz çikolata
  • 6 yemek kaşığı süt

Raffaello Cheesecake Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle beyaz çikolatayı benmari usulü eritip soğumaya bırakalım.
  2. Tabanı için malzemeleri hazırlayarak fındığı ve bisküvileri robottan geçirelim.
  3. Eritmiş olduğumuz tereyağını ve hindistan cevizini ayrı bir kapta karıştırarak harç yapalım.
  4. Kelepçeli kalıbımızın kenarlarını yağlayarak yağlı kağıt serip harcımızı döküp tabanı hazır hale getirelim ve dolaba kaldıralım.
  5. Kreması için ilk kremşantiyi, kremayı karıştırma kabına alın ve koyu bir kıvam elde edin. (ben mikser ile çırptım)
  6. Üzerine labne ve sütü dökerek karışımına devam edelim koyu kıvam elde edeceksiniz.
  7. Erittiğiniz çikolatayı da ekleyerek homojen olana dek çırpın.
  8. Kelepçeli kalıbı dolaptan çıkararak kremayı döküyoruz üzerini düzleyin ve bol hindistan cevizi ile süsleyin.
  9. 3-4 saat kadar dolapta bekletmeniz yeterli gelecektir üzerini dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Servis edebilirsiniz afiyet olsun. 💯.

Spaghetti Kabak Tarifi

 

Spaghetti Kabak Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet spaghetti kabak (Kabak cinsinin adi)
  • 250g tavuk (Dilim şeklinde doğranmış)
  • 1 adet sakız kabak (Yeşil)
  • 1 paket yemek krema sosu
  • 1 kaşık köri
  • 1 kaşık zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tutam karabiber
  • Üzerini kapatacak şekilde rendelenmiş peynir

Spaghetti Kabak Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak spaghetti kabağını yıkayıp, ya 6 dk mikrodalgaya yada 15 dk fırına veriniz. Böylece yumuşadığı için daha kolay kesilicek.
  2. Fırından aldıktan sonra ikiye ayırınız, çekirdeklerini çıkarınız ve tekrar 60 dk 180 derece de pişiriniz.
  3. O esnada içini hazırlayabilirsiniz. Aslında içine makarna için yaptığınız her harç olur. Ben körili tavuk yapmak istedim.
  4. Bunun için ilk olarak tavukları pişene kadar kızartınız, piştikten sonra doğradığınız sakız kabak dilimlerini ekleyip onu da bi yaklaşık 10 dk kızartınız. Şimdi köri, zerdeçal, tuz ve karabiber ekleyip karıştırınız.
  5. En son kremayı ekleyip bi 5 dk sonra ocaktan alınız.
  6. Fırındaki kabağı piştikten sonra çıkarınız, hazırladığınız harcı üstüne yerleştirip, üstüne rendelenmiş peynirinizi koyup tekrar bi 10 dk fırına veriniz. Sadece peynirin erimesini sağlamak için. Afiyet olsun.

Evde Pide Tarifi

 

Evde Pide Tarifi İçin Malzemeler

  • Bir kilo un
  • Bir yaş baya
  • Yarım su bardağı süt
  • Ve 3 şu bardağı su
  • Suyu azar azar ekleyelim ele yapismayacak bir kıvam elde edip mayalanmasi için üzerini kapatıp bir saat kadar bekletelim
  • Yarım kilo orta yağlı kıyma
  • 2 yeşil biber
  • 2 kırmızı biber
  • İki soğan
  • 3 tane domates
  • Bir tutam maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı bul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Bir yemek kaşığı damates salçası
  • Bir tatlı kaşığı kadar tuz
  • Üzerine sürmek için 2 yumurta
  • Not ben hepsini göz kararı yaptım bir ölçü vermek gerekiyor sözde istediğiniz gibi kişi sayısına göre hazırlayan bilir siniz

Evde Pide Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle unu sütü ve maya yı ve suyu ekleyip hamur elde edip mayalanması için iyice dinlendirelim.
  2. Hamurumuzu dinlendirmeye bıraktık tan sonra iç harcını hazırlayalım.Yarım kilo az yağlı kıyma mızı bir kapa alalım.
  3. İki yeşil biber iki kırmızı biberi iki soğanı ve bir tutam maydanozu blandırdan geçirelim.
  4. 3 domatesi de en son içine atıp tekrar blandırda vuralım.
  5. Küçük önce kıyılmış malzemeleri kıymanın üzerine ilave edip yarım çay bardağı yağı pul iner ve karabiberi ve tuzu ve salçayı da ekleyip iyice karıştıralım.
  6. İç harcı hazırlandık dan sonra mayalanmış hamuru muzu bezeler haline alıp sonra açalım bir oklava yardımı ile ince bir hamur açtıkdan sonra bir yuvarlak aparatla keselim.
  7. Yuvarlak aparatınız yoksa çaydanlık kapağı ile hamurun üzerine bastırıp keselim.
  8. Kestiğimiz hamurun üzerine bir yemek kaşığı iç harcı ekleyip kenarlardan kapatalım.
  9. Tepsiye alıp şeklini verip üzerine yumurta sürelim.
  10. 180 ile 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim deneyecekler e şimdiden affiye olsun

Köri Soslu Tavuk Tarifi

 

Köri Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 parça tavuk ızgara tava
  • 1 kutu sıvı krema (200 ml)
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet yeşil sivri biber

Köri Soslu Tavuk Tarifi Yapılışı

  1. Tavukları yemeklik doğrayın.
  2. Derin bir kaba alıp, üzerine baharatları ve zeytinyağını ekleyip karıştırın.
  3. Üzerini kapatıp 1-2 saat dinlendirin.
  4. Geniş bir tavayı kızdırın. Tavukları tavaya alıp hafif pembeleşinceye kadar pirin.
  5. Ardından soğanı ve biberleri ekleyip pişirin etlerin her birinin yağa temas etmesini sağlayın, etiniz sulanacaktır.
  6. Tavuklar pişmeye yakın, sıvı kremayı, köri ve tuzu ekleyip, 1-2 dk daha pişirin.
  7. Tavuklar pişince ocaktan alıp servis tabağına koyun üzerine kuru fesleğen ya da kekik dökebilirsiniz.Afiyet olsun.

Havuçlu Damla Çikolatalı Kek Tarifi

 

Havuçlu Damla Çikolatalı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 büyük boy rendelenmiş havuç
  • Yarım su bardağı damla çikolata
  • 1 paket kabartma tozu
  • Un

Havuçlu Damla Çikolatalı Kek Tarifi Yapılışı


  1. Öncelikle yumurta ve şekeri kopuk kopuk olana dek çırpalım.
  2. Ardından sıvı malzemeleri koyup tekrar karıştıralım.
  3. Rendelenmiş havuç ve unu ekleyip karıştıralım.
  4. Kek hamurumuz kıvamını aldıysa kabartma tozu ile son kez çırpalım ve en son damla çikolotayı da ekleyip, karıştıralım.
  5. Yağladığımız ve tabanına susam koyduğumuz kek kalıbımıza harcı dökelim.
  6. 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim 💜 (kurdan testi ile kekin pisip pişmediğini kontrol edebilirsiniz).
  7. Keki çıkartırken acele etmeyelim. İyice soğumasını bekleyelim.
    Afiyet olsun inşallah.

Fırın Sütlacım (Başka Tarif Aramayın) Tarifi

 

Fırın Sütlacım (Başka Tarif Aramayın) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 4 su bardağı su
  • 4 su bardağı süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı dolusu nişasta+ yarım su bardağından bir parmak az su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 paket vanilya (çok sevmeyenler 1 paket koyabilir)

Fırın Sütlacım (Başka Tarif Aramayın) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle pirinçi yıkayıp üzerine 4 su bardağı suyu koyup güzelce yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  2. Diğer taraftan da nişastayı yarım su bardağından biraz az suyla açıyoruz.
  3. Başka bir kaba da yumurta sarısını koyuyoruz.
  4. Pişen pirinçlerin üzerine sütü döküyoruz ve karıştırıyoruz, bu sütten biraz yumurtanın içine koyuyoruz ve yumurtayı karıştırıp süzgeç ile tencereye döküyoruz.Süzgeç yumurtanın kalın zarlarını geçirmemeye yarıyor 🤗.
  5. Karıştırıyoruz ve suyla açtığımız nişastayı da hemen tencereye döküyoruz.
  6. Şekerini de ekledikten sonra kaynatıyoruz.
  7. Kaynayınca ocağın altını kapatıp vanilyaları ekliyoruz ve tekrardan karıştırıyoruz.
  8. Sütlacı kaselere bölüyoruz ve yanına da bir kaba su koyarak fırının en yüksek derecesinde sadece üst kısmını açarak sütlaçların üzerlerini kızartıyoruz.
  9. Fırından çıkartıp soğutunca servise hazır 😍.
  10. Başka tarif aramayın hemen deneyin derim 🤗.
  11. Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun 😍.

Süt Helvası Tarifi

 

Süt Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram margarin
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 lt süt

Süt Helvası Tarifi Yapılışı

  1. Süt ve şeker bir tencereye alınıp şeker eriyene kadar ocakta ısıtılır. Sütü kaynatmayacağız şekerin erimesi yeterli.
  2. Daha sonra başka bir tencerede margarini eritip içerisine unu ilave ediyoruz ve bir çırpıcı yardımıyla ocağın en küçük gözün de sürekli karıştırarak.
  3. 15-20 dakika kadar unu kavuruyoruz.Merhem kıvamına gelmeli.
  4. Daha sonra yavaş yavaş süt ilave edilerek yine kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırmayı bırakmadan pişirilir.
  5. Ocaktan alın ve ısıya dayanıklı fırın kaselerine paylaştırılarak önceden ısıtılmış 200 derece üst ayarı açık fırında sadece üzerleri kızarana kadar pişirilir.Tavsiye edilen sıcak yada ılık tüketilmesi.Ancak soğutarak ta tüketebilirsiniz.Ben buzdolabında beklettim biraz.Bekleyince hafif koyulaşıyor, bilginize.Bu ölçülerle 6 kase helva çıktı.Dilerseniz üzerine ceviz de serpebilirsiniz.Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun. Meşhur bursa’nın süt helvası 😋😍.

Kıymalı Yumurta Tarifi

 

Kıymalı Yumurta Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 küçük kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Avuç içi kadar kıyma
  • Yarım çay kaşığı tatlı kırmızı biber, karabiber
  • Tuz, kekik, kimyon

Kıymalı Yumurta Tarifi Yapılışı

  1. Önce soğanı soyalım, yıkayıp doğrayalım.
  2. Tavada erirken tereyağımız içine soğanları atıp kavurmaya başlayalım.
  3. Kavrulup rengi değişen soğanlarımıza kıymayı ekleyip tekrar kavuralım. Baharatlarını ekleyelim.
  4. Kıymanın rengi ve kokusu istediğiniz pişme kıvamına gelince yumurtaları ekleyip kapak kapatalım. İster göz yumurta olarak pişirin ister çatalla karıştırın. Ben karıştırdım, iyi pişmiş seviyorum. Yumurtalar pisince altını kapatabilirsiniz. Sıcak tüketiniz. Afiyet olsun🎀.

Çikolata Soslu Nefis Kurabiye Tarifi

 

Çikolata Soslu Nefis Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • Yarım paket margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağından bir parmak eksik nişasta
  • 1 adet yumurta
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Bir paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 3 su bardağı un

Çikolata sosu için:

  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • Bir silme yemek kaşığı nişasta
  • Bir silme yemek kaşığı kakao
  • Çikolata

Bulamak için :

  • Toz şeker

Çikolata Soslu Nefis Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yoğurma kabına margarin ,sıvı yağ ,yumurta ve pudra şekeri koyulup iyice karıştırılır, kremsi bir hal alınca içerenisiniz kakao nişasta kabartma tozu ve vanilya da eklenerek pürüzsüz bir karışım elde edilir.
  2. Azar azar un ilave edilerek kurabiye hamuru iyice yoğurulur.
  3. Hazır hale gelen hamurdan ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp üst kısmı toz şekere bulanır ve ortasına parmağımızla delik açılır 180 derece de önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirilir.
  4. Çikolata sosu için tüm malzemeleri uygun bir tencereye koyup kıvam alıncaya kadar pişirilir.
  5. Ocağı kapatınca içerisine bir parça çikolata koyulur ve ılıyana kadar ara sıra çırpılır.
  6. Soğuyan kurabiyelerin üzerine dikkatli bir vaziyette çikolata sosu koyulur. Kurabiyeleriniz servise hazır 👍🏻Bu kurabiyenin ağzınızda dağılmasına bayılacaksınız 🍪🍪.

Garnitürlü Enginar Kalbi Tarifi

 

Garnitürlü Enginar Kalbi Tarifi İçin Malzemeler

  • 7 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 kavanoz garnitür
  • 2 kavanoz enginar kalbi
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • Yarım limon suyu

Garnitürlü Enginar Kalbi Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak zeytinyağını ve yemeklik doğradığımız soğanı, uygun büyüklükte bir tencereye alalım.
  2. Birkaç dakika kavurduğumuz soğanlar hafifçe pembeleştikten sonra, üzerine garnitürü ilave edelim ve bir iki dakika daha pişirelim.
  3. Ardından; konserve enginar kalbini, tuz, şeker ve karabiberi de ekleyelim ve tüm malzemeleri karıştıralım.
  4. Son olarak, sıcak su ve limon suyu ilavesini yaparak, tencerenin kapağını kapatalım ve sebzeler yumuşayana kadar yemeğimizi pişmeye bırakalım. Yaklaşık 10 dakikada pişecektir.

Afiyet olsun.