18 Ekim 2020 Pazar

Meyveli Yulaflı Kek Tarifi

 

Meyveli Yulaflı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 6-10 adet kuru kayısı
  • 1 avuç kuru üzüm
  • Yarım su bardağı yulaf
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un
  • Susam

Meyveli Yulaflı Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta, şeker, süt, ve sıvı yağı sırası ile kaba alıp çırpalım.
  2. Kayısıları doğrayıp üzümler ve yulaf ile karışımın içine karıştıralım.
  3. En son un, kabartma tozu ve vanilya katarak güzelce çırpalım ve kalıba döküp hamurun üzerine susam serpelim.
  4. Daha sonra 180 derecelik fırına verelim. Üzerine isteğe bağlı karamel sosu dökülebilir.

Sebzeli Tavuklu Spagetti Tarifi

 

Sebzeli Tavuklu Spagetti Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket spagetti
  • 400 gram mantar
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 soğan
  • 1 domates bir yemek kaşığı salça
  • 1 adet tavuk göğsü
  • Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı bul biber
  • Sebzeler için bir tatlı kaşığı tuz

Sebzeli Tavuklu Spagetti Tarifi Yapılışı

  1. Bir paket spagetti makarnayı 5 ve ya 6 şu bardağı kadar kaynamış suyun içine bir yemek kaşığı tuz atıyoruz ve makarnayı salalım.
  2. Sebzelerimizi ve tavuk göğsünü jülyen şekilde ince doğuyoruz bir tencereye sıvı yağı rendelenmiş soğanı ve tavuk göğsünü atıp 3 4 dakika piştikten sonra diğer sebzeleri atıyoruz.
  3. Onlarla beraber 10 dakika kadar pişiriyoruz pişen sebzelerin içerisine bir yemek kaşığı salçayı ve rendelediğimiz domatesi ilave edip 2 dakika da öyle özleştiriyoruz.
  4. Sonra haşlanmış makarnayı süzdükten sonra sebzeler karıştırıp iki dakika da kısık ateşte özleştiriyoruz.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ☺️.

Midye Böreği Tarifi

 

Midye Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet hazır yufka

İç harcı için :

  • 1 kase peynir
  • 1 tutam maydanoz

İçine sürmek için;

  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Üzerine sürmek için;

  • 4 adet yumurta sarısı
  • Çörek otu

Midye Böreği Tarifi Yapılışı

  1. Yufkamızı serip içine her yerine gelecek şekilde yağ ve yoğurtlu harçtan sürelim .
  2. 4e bölelim üçgen olacak şekilde üçgen olan parçaları ortadan yavaşça büzelim.
  3. Uçlarını aynı tarafa getirelim ortasına peynirli harçtan koyup üst üste katlayalım.
  4. Ters çevirip tepsiye dizelim hepsini aynı şekilde yap üzerine yumurta sarısı sür çörek otu atalım.
  5. Önceden ısıtılmış 200 derece fırına sür 15dk pişirelim.

Kandil Simitti (Garanti Tarif) Tarifi

 

Kandil Simitti (Garanti Tarif) Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta(akı üzeri için kullanılacak)
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • Aldığı kadar un

Üzerine:

  • Kavrulmuş susam

Kandil Simitti (Garanti Tarif) Tarifi Yapılışı

  1. Un ve yumurta akı hariç bütün malzemeler karıştırılır.
  2. Un azar azar ve kontrollü bir şekilde dökülür.
  3. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
  4. Simit şekli verilir önce yumurta akı sonra susama bulanır ve önceden ısıtılmış 180-200 derecede pişirilir.

Afiyet olsun🌹🌹🌹.

Yumuşacık Pofuduk Poğaça Tarifi

 

Yumuşacık Pofuduk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2.5 su bardağı ılık süt (200 ml)
  • 1 paket yaş maya
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta beyazı sarısı üzerine
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 kg un

İç harcı için

  • Ben çökelek (Minci) kullandım siz isterseniz patatesli, kıymalı, peynirli yapabilirsiniz.

Üzeri için

  • 2 adet yumurta sarısı
  • Susam, çörek otu

Yumuşacık Pofuduk Poğaça Tarifi Yapılışı


  1. Kabın içerisine un hariç bütün malzemeler koyulur.
  2. Kontrollü bir şekil le un ekleyip yumuşak bir hamur elde edilir.
  3. Üzerini kapatıp tam 1 saat mayalandırılır.
  4. Hamur bezelere ayrılır.
  5. Ardından iç harcı koyulur.
  6. Sonra tepside 15 dk bekletilir yumurta sarısı sürülür.
  7. 200 derece fırında alt üst yapıp kızarana kadar pişirilir.
  8. Pişen poğaçaları kuru bez ile örtelim yumuşak kalmaları için.Bu tariften 2 tepsi poğaça yaptım. Sizler aynı tarife açmada yapabilirsiniz.

Limonlu Cheesecake Tarifi

 

Limonlu Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Kreması için:

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker

Alt taban için :

  • 2 paket bisküvi
  • 100 gram tereyağı

Limonlu sos için:

  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 limon suyu ve kabuğu

Limonlu Cheesecake Tarifi Yapılışı


  1. Muhallebi için tüm malzemeleri karıştırıp göz göz olana dek pişiriyoruz. Bu kekimizin 2. Katı olacaktır.
  2. Alt taban için bisküvileri rondodan geçirip eritilen tereyağı ile bir güzel karıştırıyoruz.
  3. Ve cheesecake i yapacağınız kalıbın altına döküp bardak yardımıyla düzleştirip sıkıştırıyoruz.
  4. Üstüne muhallebiyi ekliyoruz.
  5. Limonlu sos için tüm malzemeleri karıştırıp yoğunluk alana dek pişiriyoruz.
  6. Cheesecake in son katına sürüyoruz.
  7. Buzdolabında 3- 5 saat kendini toparlayana kadar dinlendiriyoruz.
  8. İsteğe göre servis edilir afiyetle yiyiniz🍋🍋😍.

Fırında Sütlaç Tarifi

 

Fırında Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 lt süt
  • 1 orta boy kase pirinç (Su da haşlıyoruz)
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 kase şeker

Fırında Sütlaç Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle 1 kase pirinci iyice haşlıyoruz.
  2. Daha sonra üzerine sütü ilave edelim, kaynamaya başlayınca şekerimizi ilave edelim ve karıştıralım.
  3. Şekerle pirinç özleşince bir kasede 2 yemek kaşığı nişasta ve biraz suyla nişastayı açalım ve tencereye dökelim.
  4. Topaklanmaması için güzelce karıştıralım, 10 dk bu şekilde pişsin.
  5. Fırın kaplarına sütlacımızı aktaralım.
  6. Fırın tepsimize sütlaçları koyalım tepsiyi yarısına kadar su ile dolduralım.
  7. 200 dereceli fırında fanlı kısmında üzerleri kızarana kadar bekletelim. Şimdiden afiyet oldu.

Beyti Kebabı Tarifi

 

Beyti Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • Yoğurt
  • 1 paket üçgen yufka

Sosu için

  • 340 gram domates rendesi (3 orta boy domates)
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Tozbiber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Köftesi için

  • 400 gram dana köfte
  • 1 orta boy soğan
  • 1 (orta boy) diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı galeta unu
  • 1 küçük boy yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber

Beyti Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Köfte için bütün malzemeleri bir kaba alalım ve iyice yoğuralım.
  2. Köfteleri yassı uzun olacak şekilde şekil verelim. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirelim ve önceden 180 derece de ısıtılmış fırına atalım. 10-12 dk sonra çıkaralım.
  3. Yufkaları 2’şer yaprak olacak şekilde ayarlayalım.
  4. Üzerlerine eritilmiş tereyağını sürelim.
  5. Pişirdiğimiz köfteleri (ince değilse) ortadan ikiye ince uzun olacak şekilde keselim ve yerleştirelim.
  6. Yufkaları rulo yapalım. Verev şeklinde her bir köfteli yufkayı 4 parçaya keselim.
  7. Üzerlerine erittiğimiz tereyağını sürelim.
  8. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırına atalım ve üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirelim.
  9. Sos için domateslerin kabuklarını soyup rondodan geçirelim. Sonra bütün malzemeleri ekleyip 3-4 dk kaynatalım.
  10. Tabağa köfteleri yerleştirelim. Ortasına yoğurt dökelim. Son olarak üzerine sosu gezdirelim. Afiyet olsun. 😊.

Ayvalık Tostu (Unsuz) Tarifi

 

Ayvalık Tostu (Unsuz) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 6-8 dilim sucuk
  • 4-6 dilim kaşar peyniri
  • Biber salçası
  • Domates dilimleri
  • 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ

Ayvalık Tostu (Unsuz) Tarifi Yapılışı


  1. Yumurtanın sarısı ve beyazı ayrı kaplara alınır.
  2. Yumurtanın beyazı köpük olana kadar mikser ile iyice çırpılır.
  3. Yumurtanın sarısı, köpük olan yumurtanın beyazına yavaş yavaş karıştırılır.
  4. Köpüğü söndürmemek için karıştırma işi yavaş yapılır.
  5. Tava az sıvı yağ ile yağlanır.
  6. Köpüğü ister iki parçaya ister dört parçaya ayırarak pankek mantığıyla alt üst pişirilir. (ben köpüğü dört parçaya böldüm. ).
  7. İç malzeme olarak istediğiniz malzemeler eklenir.
  8. Biber salçası, sucuk, kaşar ve domates eklenebilir.
  9. İki pankek arasına malzemeler eklendikten sonra tost makinesinde basılır. Toplamda iki adet tost elde edilir.Sıcak servis edilir.

Bardakta Tatlı Tarifi

 

Bardakta Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket cookies ( istediğiniz bisküviyi kullanabilirsiniz)
  • 2 paket krema
  • 1 paket sahnesteif (krema sertleştirici )
  • 100 gram mascapone ( labne )
  • İsteğe göre seker
  • Halbe frucht pfirsich dose ( şeftali püresi veya istediğiniz meyvenin püresi)

Bardakta Tatlı Tarifi Yapılışı

  1. Şeftalilerin suyunu bıraktıktan sonra blendirdan geçirip püre haline getiriyoruz.
  2. Cookieleri bardak yardımıyla kum haline getiriyoruz ve kremamızı hazırlamaya başlıyoruz.
  3. Krema, krema sertleştiriciyi iyice kıvam alana yakın mixerle çırpıyoruz.
  4. Kıvam alana yakın mascaponeyi ekmeyip biraz daha çırpıyoruz ve isteğe göre şeker de ilave ediyoruz.
  5. Hepsi hazır olunca isteğe göre kat kat bardakta hazırlıyoruz.

Afiyet olsun :).

Lezzetli Ev Mantısı Tarifi

 

Lezzetli Ev Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 5 su bardağı un
  • 2 yumurta
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar su

İçi harcı için:

  • 300 gram az yağlı kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon

Haşlamak için:

  • Yaklaşık 2 litre su
  • Birkaç damla sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı tuz

Lezzetli Ev Mantısı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle hamuru yapmakla başlayın. Unu geniş bir kaba alın tuzu ilave edin.
  2. Ortasını açın ve yumurtaları kırın suyu yavaş yavaş ekleyin ve karıştırın.
  3. Hamurun sert olması gerekiyor. Ve yarım saat dinlenmesi gerekiyor.
  4. Daha sonra iç harcı için soğanı rendeleyin kıymayla karıştırıp baharatları ekleyin ve buzdolabında bekletin çünkü kıyma sıcakta bozulabilir.
  5. Hamuru 4 bezeye ayıralım ve yufkadan biraz daha kalın olacak şekilde biraz un serperek açalım.
  6. İç harcını ekleyip kapatalım.
  7. Suyu tencereye alın kaynayınca içine mantıların birazını ekleyin ve yaklaşık 25-30 dk haşlayın.
  8. Mantılar soğuduğunda üstüne yoğurt ekleyin ve salça yada baharatlı yağ kızartıp dökebilirsiniz.

*Afiyet olsun*.

Tepsi Kebabı (Urfa Usulü) Tarifi

 

Tepsi Kebabı (Urfa Usulü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo patlıcan
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 kilo domates
  • 4, 5 adet kuru soğan

Kıyması için;

  • 500 gram kıyma orta yağlı (dana kuzu karışık)
  • 1 adet orta boy soğan( rende)
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  •  Tuz, pul biber, karabiber

Tepsi Kebabı (Urfa Usulü) Tarifi Yapılışı

  1. Kıymayı geniş bir kaba alıyoruz rendelenmiş soğan, salça, pul biber, karabiber ve tuz ilave edip yoğuruyoruz. (5 dakika kadar).
  2. Patlıcanları iki parmak eninde kesiyoruz.
  3. Bir patlıcan bir köfte olacak şekilde dizip tepsiye koyuyoruz. ( kıymayı elimizle köfte şekli verip öyle koyalım) daha sonra.
  4. Domateslerin orta kısmından yarıp aynı şekilde kıymadan koyalım. Ve tepsiye dizelim.
  5.  Soğanları da kabuklarını soyup ortadan yarıyoruz ve kıymadan orta kısmına koyuyoruz.
  6. Fırına sürmeden önce fırça yardımıyla patlıcan domates ve soğanların üzerine sıvı yağ sürelim.
  7. 200 derecelik fırında patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişirelim.

Not; köfteler çok ince olmasın. İnce olursa kuru ve yanık olacaktır.

Afiyet olsun.

Fellah Köfte Tarifi

 

Fellah Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım çay bardağı ince bulgur
  • Yarım çay bardağından az sıcak su
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 küçük top kıyma (Çift çekilmiş yağsız dana / kuzu kıyma da olur)
  • 1 yemek kaşığı tam buğday unu
  • Çay kaşığının ucu ile kimyon
  • 1 çay kaşığı zeytin yağı

Haşlamak için

  • 2 çay bardağı sıcak su

Fellah Köfte Tarifi Yapılışı

  1. İnce bulgurun üzerine sıcak suyu koyun şişsin.
  2. Kıyma, yumurta, kimyon, zeytinyağı ve unu kontrollü olarak koyun.
  3. Minik toplar halinde yuvarlayın ve kaynayan suya atın.
  4. Piştiklerinde su yüzeyine çıkarlar ve siz de kontrol edin. Afiyet olsun.