20 Ekim 2020 Salı

Zeytinyağlı Bamya Tarifi

 

Zeytinyağlı Bamya Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg taze bamya
  • 2 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 3 adet yeşil biber
  • Varsa 1 adet kırmızı kapya biber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Yarım limon
  • Baharat (Karabiber, pulbiber)
  • Tuz
  • 1 çay bardağı su

Zeytinyağlı Bamya Tarifi Yapılışı

  1. Soğanı yemeklik doğrayarak kavurun.
  2. Pembeleşince doğranmış biberi ilave ederek biberleri de kavurun.
  3. Küp küp doğranmış domatesi(yada rendelenmiş domatesi) ilave edin.
  4. Karıştırın ve yıkanmış temizlenmiş bamyaları ekleyin. 2-3 dk da bamyalar kavrulunca yarım limon suyunu sıkın ve sıcak su ilave edin.
  5. Tuz ve baharatları ekleyerek çok karıştırmadan pişmeye bırakın.

Çikolata Soslu Muhallebi Tarifi

 

Çikolata Soslu Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 lt süt+ 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağından biraz az şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti (İsteğe bağlı)
  • Bebek bisküvisi
  • Hazır toz çikolata sosu

Çikolata Soslu Muhallebi Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye 1 lt süt, şeker, un, nişasta, yumurta sarısı koyulur ve çırpıcı ile karıştırılarak pişirilir.
  2. Göz göz kaynamaya başlayınca ocak kapatılır.
  3. İçerisine tereyağ ve vanilya eklenerek tekrar karıştırılır.
  4. En son krem şanti eklenir ve blender ile pürüzsüz hale getirilir.
  5. Başka tencerede hazır çikolata sos ve 2 su bardağı süt eklenerek karıştırılır.
  6. Kaynayınca ocaktan alınır.
  7. Bebek bisküvisi rondodan geçirilerek kaselerin en altına 1-2 kaşık koyulur.
  8. Üstüne muhallebi ve en üstüne de çikolata sosu koyularak servis edilir.

Sırrı Renginde Limon Soslu Muhallebi Tarifi

 

Sırrı Renginde Limon Soslu Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebi;

  • 1 litre süt
  • 3 çorba kaşığı un
  • 3 çorba kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1/2 (yarım) limon suyu
  • 1 çay kaşığı zerdeçal

Sos;

  • 1 çay bardağı su + limon suyu karışımı
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı nişasta (tepeleme)
  • 1/2 (yarım) limon kabuğu rendesi

Sırrı Renginde Limon Soslu Muhallebi Tarifi Yapılışı

  1. Süt, nişasta, un, şeker, pudra şekeri tencerede karıştırılır.
  2. Karışım ikiye bölünür ve iki ayrı tencereye alınır.
  3. Bir tenceredekine limon suyu ve zerdeçal eklenir. Her iki karışım da muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir.
  4. Pişen muhallebi kere tereyağı, vanilya ve yarım paket krem şanti paylaştırılır. Mikser ile çırpılır.
  5. Sos için küçük bir tavada limon suyu ve su karışımı, nişasta, şeker, limon kabuğu rendesi karıştırılır. Kıvam alana kadar karıştırılarak pişirilir. Soğumaya bırakılır.
  6. Servis kabına, küp, kase yada bir çemberin içine önce zerdeçal koyulmuş olan muhallebi aktarılır.
  7. Üzerine sade muhallebi koyulur. Sos ve muhallebi soğuduğu zaman muhallebilerin üzerine sos aktarılır.
  8. Zerdeçal muhallebi ve sosa renk verir. Kesinlikle koku ve tatda olumsuz bir etkide bulunmaz.

Bamya Çorbası Konya Mutfağının Nefis Çorbası Tarifi

 

Bamya Çorbası Konya Mutfağının Nefis Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram çiçek bamya
  • 200 gram kuzu veya dana eti
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 baş soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Dilerseniz 2 su bardağı et suyu
  • Tuz, karabiber, pulbiber
  • 1 adet limon

Bamya Çorbası Konya Mutfağının Nefis Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Çiçek bamyaları ilk önce elinizde ufalayın ki tozu gitsin.
  2. Daha sonra kaynamış suya atın yarım limon sıkın yumuşayıncaya kadar pişirin.
  3. Pişen bamyayı sıcak sudan alıp soğuk suya koyup şoklayın.
  4. Etleri minik minik kesin tencereye alın kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  5. Pişen etin üzerine tereyağ ve sıvı yağ ekleyin soğanı da minik minik kesin ve etin üzerine koyup kavurun
  6. Daha sonra domates ve biber salçasını koyup tekrar kavurun.
  7. Üzerine haşlanmış bamyayı, et suyu (tercihen) ve suyunu ilave edin tuz ve baharatları, yarım limon suyunu ilave edip kaynatın.
  8. Suyunu göz kararı ayarlayın ne çok sulu nede yemeği gibi az sulu olacak ikisinin arası.Afiyet olsun.Not:bamyayı ipi ile haşladım şoklama işleminden sonra ipinden çıkarttım.

Patates Cipsi Tarifi

 

Patates Cipsi Tarifi İçin Malzemeler

  • Patates

Patates Cipsi Tarifi Yapılışı

  1. İstediğiniz kadar patatesi soyup soyma aparatı ile çok ince dilimliyoruz.
  2. Bol suda yıkayıp iyice süzdürüyoruz.
  3. Kızgın yağda kızartıp kağıt havlu serdiğimiz tabağa alıyoruz.
  4. Üzerine tuz, karabiber, toz biber ve köri ekliyoruz.
  5. Arzu ederseniz sadece tuzda dökebilirsiniz.🔊 patateslerin çıtır olması için azar azar ve iyice kızmış yağda kızartılır.

Şeftalili Kek Tarifi

 

Şeftalili Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ 200 ml su bardağı ile
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

Üzeri için

  • 2, yada 3 adet şeftali
  • 3 yemek kaşığı kırık fındık parçaları

Şeftalili Kek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yoğurt, şeker, sıvı yağ, vanilya uygun bir kaba alınır ve 2-3 dakika çırpılır.
  2. Elde ettiğimiz sosdan bir su bardağı ayrılır buzdolabında saklanır.
  3. Kapta kalan sosa üç yumurta eklenir tekrar iki üç dakika çırpılır.
  4. Son olarak kabartma tozu ve un eklenir güzelce karışana kadar tekrar çırpılır.
  5. 24 cm kek kalıbına yağlı kağıt serilir.
  6. Kek hamuru kalıba dökülür. Şeftaliler yıkanıp kabuğu soyulur elma dilimi şeklinde doğranır.
  7. Kek hamurunun üzerine dizilir.
  8. Kırık fındık parçaları serpiştirilerek 180 derece önceden ısıtılmış fırında 40 yada 45 dakika kontrollü pişirilir.
  9. Kekimizi fırından çıkarmadan önce kürdan testi yapılır.
  10. Kekimiz fırından çıkınca 2 dakika sonra ayırmış olduğumuz sosumuzu kekimizin üzerine dökülür bir fırça yardımıyla her yerine güzelce dağıtılır.
  11. Kekimiz bir iki saat dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.Afiyet olsun 👌👌👌.

Dışı Çıtır İçi Sulu Tavuk Kalamar Tarifi

 

Dışı Çıtır İçi Sulu Tavuk Kalamar Tarifi İçin Malzemeler

  • 500-600 gram tavuk göğsü veya but parçaları
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

Sosu için:

  • 1 yumurta
  • 1 şişe sade soda
  • 5 yemek kaşığı un
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Yarım tatlı kaşığı karbonat

Dışı Çıtır İçi Sulu Tavuk Kalamar Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tavuk göğsünü veya kemiksiz parçalarını parmak kalınlığında doğrayalım.
  2. Daha sonra baharatları tuzu ilave edip harmanlayalım. Başka bir kapta sosu için yumurtayı iyice çırpalım soda un ve diğer malzemeleri de ekleyip çırpalım.
  3. Baharatlanan tavukların üzerine dökelim.
  4. Ağzını kapatalım ve en az bir saat buzdolabında dinlendirelim.
  5. Daha sonra çok derin yağ olmayacak şekilde tavamıza sıvı yağ ekleyip iyice kızmasını bekleyelim tavuklarımızı bir masa yardımıyla alıp yağa atalım ve altın rengini alana kadar kızartalım.
  6. Dilerseniz soslarla atıştırmalık olarak dilerseniz yanına pilav ve bi salatayla ana yemek olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ❤️.

Pizza Börek Tarifi

 

Pizza Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 1 kase kaşar
  • 1 kase sucuk
  • 1 kase salam
  • 1 kase biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Tuz

Üzerine

  • 2 yumurta

Kızartmak için

  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ

Pizza Börek Tarifi Yapılışı

  1. Yufka 4e bölünür.
  2. Kaşar rendeden geçirilir.
  3. salam biber yuvarlak bir şekilde doğranır.
  4. Yufkanın bir yerine iç harç konulur ve börek sarılır.
  5. Böreğin ucu su ile ıslatılıp bireye yapıştırılır.
  6. Yumurtaya bulanır ve yağda kızartılır.Afiyet olsun.

Sulu Köfte Tarifi

 

Sulu Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram kıyma
  • 2-3adet orta boy patates
  • 2 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 adet rendelenmiş domates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kadar un
  • 2-3 diş ezilmiş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kırmızı biber

Sulu Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Önce yemeğimizin köftelerini hazırlayalım. Kıymanın üzerine robottan çekilmiş sarımsak ve soğanları ekleyelim, baharatlar ve biraz da tuz ekleyerek iyice yoğuralım.
  2. Vaktiniz varsa üzerini streçleyerek 15 dakika kadar buzdolabında bekletebilirsiniz.
  3. Ufak ufak yuvarladığımız köfteleri içerisine un serptiğimiz kaba alarak una bulanmalarını sağlayalım.
  4. Soğanları doğrayalım ve sıvı yağda soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım.
  5. Domatesi ilave edelim daha sonra domates salçasını ilave ederek kavuralım.
  6. Küp küp doğramış olduğunuz patatesi ilave ederek 1-2 dakika kadar daha kavuralım.
  7. Patateslerin üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su ilave edelim.
  8. Yemek kaynadıktan sonra köfteleri ilave ederek, tuz ve baharatını ilave ekleyelim. Pişince suyu az gelirse damak tadınıza göre biraz daha su ekleyebilirsiniz(kimisi daha sulu kimisi daha kıvamlı sever).

Peynirli Dereotlu Pişi Tarifi

 

Peynirli Dereotlu Pişi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kup bardak yarısı süt yarısı yoğurt
  • 2 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı silme tuz
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 6 dal dereotu
  • 6 dal maydanoz
  • 2 yemek kaşığı rende kaşar
  • 2 yemek kaşığı peynir
  • Aldığı kadar un
  • Kızartmak için sıvı yağ

Peynirli Dereotlu Pişi Tarifi Yapılışı

  1. Bir kabımızın içine sütü, yoğurdu, sirkeyi, yumurtayı, tuzu ve karbonatlı koyup tel çırpıcı ile karıştırıyoruz
  2. Unu kontrollü ekleyip poğaça hamurundan biraz daha sert bir hamur yapıyoruz.
  3. Ardından peynirleri ve ince doğranmış dereotu ve maydanozu ekleyip iyice karıştırıp yoğuruyoruz ve üzerini kapatıp yarım saat dinlendiriyoruz.
  4. Sonra merdane ile açıp ister bardakla ister bıçakla kesip kızdırılmış yağa atıp arkalı önlü kızartıyoruz.
  5. Kağıt havlunun üzerine alıyoruz.
  6. Yağ çekmeyen lezzetli ve yedikçe yediren pişi bunu denemelisiniz şiddetle tavsiye ediyorum gelelim hazırlanışına. 😋Servise hazırdır afiyet olsun.

Domatesli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi

 

Domatesli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 2 adet rendelenmiş domates
  • 3 su bardağı et suyu
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • Tuz
  • Karabiber

Domatesli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tencerede tereyağını eritin.
  2. Eriyen tereyağına arpa şehriyeyi ilave edip kavurun.
  3. Rendelenmiş domatesi de ekleyip kavurmaya devam edin.
  4. Et suyu kuru nane tuz ve karabiberi de ekleyin.
  5. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  6. Pişen pilavı dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun💜🤗.

Yeşil Elmalı Kereviz Salatası (Portakal Çanağında) Tarifi

 

Yeşil Elmalı Kereviz Salatası (Portakal Çanağında) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kereviz
  • 1 adet yeşil elma
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım demet dereotu

Yeşil Elmalı Kereviz Salatası (Portakal Çanağında) Tarifi Yapılışı

  1. Bir kabın içine limonlu su hazırlayın ve kerevizleri içine rendeleyin ( kerevizlerin kararmaması için şart 😊) yoğurt ve mayonezi karıştırma kabınıza alın.
  2. İçine sarımsak rendeleyin ve karıştırın.
  3. Yeşil elmayı da rendeleyin. Suyunu iyice sıkıp yoğurda ilave edin.
  4. Kerevizinde aynı şekilde iyice suyunu sıkıp yoğurda ekleyin.
  5. İnce kıyılmış dere otunu ve cevizi de ekleyip iyice karıştırın.
  6. Portakal çanakları için portakalları ortadan kesin ve içini boşaltın.
  7. Hazırladığınız kereviz salatasını portakal çanaklarına doldurun.Afiyet olsun 😋.

Brokolili Mercimek Çorbası Tarifi

 

Brokolili Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 150 gram brokoli
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 6, 5 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber

Brokolili Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Soğan ve sarımsağı zeytinyağında kavuralım kavrulan soğanın üzerine brokolileri ekleyelim ve bir iki rengi dönene kadar kavuralım.
  2. Salçayı ekleyip onu da kavuralım bu arada kırmızı mercimeği çok iyi bir şekilde yıkayalım.
  3. Yıkayıp süzdüğümüz mercimeğide ekleyelim ve tereyağını koyalım 3, 4 dakika bu karışımı kavuralım.
  4. Suyunu ilave edip, baharat ve tuzunu koyalım, ben düdüklü tencerede yaptım 10 dakikada pişti. Normal tencerede de yapabilirsiniz.
  5. Mercimekler iyice ezilince altını kapatıp blendırla ezelim su miktarı değişebilir.
  6. Bu ölçü normal bir çorba kıvamı daha az ya da daha fazla su ekleyebilirsiniz.

Afiyet şifa olsun.