20 Ekim 2020 Salı

Kırma Börek Tarifi

 

Kırma Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo yufka
  • 300 gram lor peyniri
  • 1 tutam maydanoz

Sos için:

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 çay kașığı tuz
  • Yarım çay bardağı  sıvı yağ

Kırma Börek Tarifi Yapılışı

  1. Yufkayı masanın yada mutfak tezgahın üzerine açın.
  2. Maydanozlu lor peynirinden üzerine serpin.
  3. Yufkayı büzerek toparlayalım. 4 parmak genişliğinde yufkayı parçalara bölelim.
  4. Yufkalar bitene kadar yağlı tepsiye dizelim.
  5. Sos malzemesini kasede karıştıralım. Tepsinin her yerine fırça yardımıyla yayalım.
  6. 200° ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Islak Kek Tarifi

 

Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1, 5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 2.5 su bardağı un
  • 2 çorba kaşığı tepeleme kakao
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay bardağı damla çikolata

Sos için:

  • 3 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 çorba kaşığı tepeleme kakao
  • Yarım paket çikolata sosu

Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce yumurta ve şekeri çırpalım. Süt ve yağ ekleyerek tekrar çırpalım.
  2. Un, kabartma tozu, kakao, vanilya ekleyerek bir kez daha çırpalım.
  3. Yağlanmış borcama dökelim.
  4. Üzerine damla çikolata serpelim.
  5. 170° ısıtılmış fırında kekimizi pişiriyoruz.
  6. Kek pişerken sosumuzu hazırlıyoruz.
  7. Sosu ocağın üzerinde karıştıralım.
  8. Kaynama noktasına geldiğinde altını kapatalım.
  9. Kek pişince fırından çıkartıp keselim.
  10. Sosun yarısıyla ıslayalım.
  11. Kalan sosa yarım paket çikolata sosu koyarak tencereyi tekrar ocağa alalım.
  12. Kaynama noktasına gelinceye kadar karıştıralım.
  13. Kaynayınca ocaktan alıp kekin üzerine dökelim.
  14. Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Balon Pişi Tarifi

 

Balon Pişi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • Aldığı kadar un (Ben 6.5 su bardağı yaptım)

Balon Pişi Tarifi Yapılışı

  1. Un hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alın ve iyice karıştırın.
  2. Daha sonra unu ekleyerek (elemeyebilirsiniz de) ele yapışmayana kadar yoğurun.
  3. Sonra bir tezgaha alın ve oklava veya merdane ile hamuru çok kalın olmayacak şekilde açın.
  4. Açtığınız hamurdan bardak yada kurabiye kalıbıyla yuvarlak şekiller elde edin.
  5. Bir tava ya bol sıvı yağ dökün v yağ kızıncaya kadar bekleyin.
  6. Yağ kızdıktan sonra hamurları dilediğiniz ölçüde kızartın vee afiyet olsun.

Havuçlu Kek Tarifi

 

Havuçlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 adet havuç (büyük)
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 buçuk 3 su bardağı un

Havuçlu Kek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle 2 adet havucu rendeleyin.
  2. Bir kapta yumurta ve şekeri çırpın.
  3. Sonra sütü, yağı ekleyerek çırpmaya devam edin.
  4. Daha sonra kabartma tozu ve vanilyayı yavaş yavaş ise unu ekleyin.
  5. Ardından çekilmiş olan cevizi, rendelemiş olduğunuz havucu ve tarçını ekleyin.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25- 30 dk pişirin.Şimdiden herkese afiyet olsun. ☺️.

Patatesli Pamuk Ekmek Tarifi

 

Patatesli Pamuk Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kase haşlanmış patates
  • 4 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığısıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • Aldığı kadar un
  • Tuz

Patatesli Pamuk Ekmek Tarifi Yapılışı

  1. Önce yoğurma kabımıza yarım su bardağı ılık ve 1 yemek kaşığı kuru mayayı koyalım ve üstüne bez örtüp 10 dakika bekleyelim.
  2. Daha sonra haşlanmış rendelenmiş 1 kase patatesimizi ve suyumuzu ve unumuzu yavaş yavaş koyalım.
  3. Tuz ve sıvı yağını da koyduktan sonra iyice yoğuralım hamur ne çok katı olcak nede cıvık patates kabarma işleminde suyunu salıp cıvık olabilir onun için dikkat edelim.
  4. Yoğurdundan sonra bez örtüp üstüne 1 veya 1/5 saat mayalanmaya bırakalım.
  5. Mayalanan hamurumuzu un veya galeta unu da olur, serptiğimiz tepsiye tezgahta şekil verip tepside 10 dakika bekletip önceden ısıtılmış önce 200 derecede kızarmaya başlayınca 150 ye düşürelim 1 saate yakın pişirelim.
  6. Ekmeği fırından çıkardıktan sonra temiz bir beze sarıp soğumasını bekleyelim sonra dilimleyelim. Şimdiden afiyet olsun.🌸🌸🌸🌸🌸.

Rafine Şekersiz Yağsız Fit Kurabişler Tarifi

 

Rafine Şekersiz Yağsız Fit Kurabişler Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 çay bardağı tam buğday unu
  • Yarım çay bardağı üzüm pekmezi (Diğer pekmezlerle de olur)
  • 1 adet köy yumurtası
  • Yarım kase çiğ ceviz fındık badem üzüm kurusu karışımı
  • 1 tatlı kaşığı kakao
  • 1 çay kaşığı karbonat

Rafine Şekersiz Yağsız Fit Kurabişler Tarifi Yapılışı

  1. Bütün malzemeyi bir kapta birleştirip yoğuralım.
  2. Unu kontrollü ekleyelim yumurtanın büyüklüğüne göre değişir miktar ele yapışmayan bir kıvam alana kadar yoğuralım.
  3. Ben merdane ile açıp kalıp ile kestim dilerseniz elinizle ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayabilirsiniz.
  4. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-12 dakika pişirelim.

Deneyeceklere afiyet olsun 😊

Galeta Unuyla Muhteşem Bir Pasta Tarifi

 

Galeta Unuyla Muhteşem Bir Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki İçin

  • 3 yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2-2, 5 su bardağı galeta unu

Şerbet İçin

  • 1,5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı toz şeker

Muhallebi İçin

  • 4 su bardağı süt
  • 1,5 çay bardağı toz şeker
  • 3 Türk kahvesi fincanı galeta unu
  • 1 paket şekerli vanilin

Frambuaz Sos İçin

  • 200 gram frambuaz
  • 1 çay bardağı su

Galeta Unuyla Muhteşem Bir Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Kekin hazırlanışı yumurta ve şeker çırpılır. Sıvı yağ ve süt eklenilip tekrar çırpılır. Kabartma tozu, vanilin ve galeta unu eklenir (Unu elemedim) yağlanılan borcama kek harcı dökülür.
  2. 175 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30dk kontrollü bir şekilde pişirilir.
  3. Şerbetin hazırlanışı soğuk süt ve şeker bir tencereye alınıp karıştırılır şeker sütün içinde eriyince, şerbet soğuk kalması için buzdolabına koyulur. (şerbet pişmeden yapılıyor).
  4. Muhallebinin hazırlanışı uygun boyda bir tencereye süt, şeker ve un alınarak ocağın en büyük yerinde yüksek ateşte pişirilir.
  5. Kaynayıp kıvam alınca altı kapatılır ve vanilin eklenir. Muhallebi soğuması için bir kenara ayrılır.
  6. Sosun yapılışı frambuaz toz haline getirilir. Küçük boy bir tencereye koyulur. İçine su ilave edilir ve ocağın en küçük yerine alınır. Yaklaşık 5 dakika kaynayana kadar pişirilir. Soğumaya bırakılır.
  7. Pastayı hazırlama şerbet pişen kekin üzerine kek sıcak, şerbet soğuk olacak şekilde dökülür.
  8. Kek biraz soğuyunca muhallebi kekin üzerine dökülür.
  9. Muhallebi kabuklaşınca (yerine oturunca) sos dökülür.
  10. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Şimdiden deneyecek herkese afiyet olsun!🌺.

Beşamel Soslu Bostan Patlıcan Tarifi

 

Beşamel Soslu Bostan Patlıcan Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet orta boy bostan patlıcan

Kızartmak İçin

  • Sıvı yağ

Harcı İçin

  • 400 gram kıyma
  • 1 adet çarliston biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet domates
  • Yarım çorba kaşığı domates salçası
  • Yarım çorba kaşığı biber salçası
  • 4-5 diş sarımsak
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, pulbiber

Beşamel Sos

  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 su bardağı süt

Üzeri İçin

  • Kaşar peyniri ( Rendelenmiş)
  • Maydanoz

Beşamel Soslu Bostan Patlıcan Tarifi Yapılışı


  1. Patlıcanları alacalı soyun. Parmak kalınlığında doğrayın. Kızgın yağda arkalı önlü kızartın.
  2. Kıymayı tavaya alıp zeytinyağı ile pişirin. Soğanı, biberleri, domatesi küp küp doğrayıp kıymaya ekleyin. Salçayı ve baharatlarını koyun.
  3. Patlıcanları fırın tepsisine dizin. Kıymalı harcı patlıcanlara paylaştırın.
  4. Beşamel sosu bu arada hazırlayın. Daha erken yaparsanız, katılaşır ve akışkanlığı kaybolur. Bir tavaya tereyağını ve unu koyup hafif kızartın. Sütü ilave edip hızlıca karıştırın. Koyu kıvama gelince ocağı kapatın.
  5. Tepsiye dizilmiş kıymalı patlıcanların üzerine beşamel sosu dökün ve önceden ısıtılmış fırında 180 derece sıcaklıkta 10-12 dakika kadar pişirin.
  6. Kaşar peynirini rendeleyin. İçine maydanoz doğrayıp karıştırın. Beşamel sos üzerine yerleştirin. Kaşar peyniri eriyince (1-2 dakika) fırından çıkarın.

Sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun ❤

Leziz Elmalı Kurabiye Tarifi

 

Leziz Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 fincan pudura şekeri
  • 250 gr margarin yada tereyağı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

İçi için

  • 3 adet orta boy elma
  • 1 küçük çay bardağı toz şeker

Leziz Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak elmaları rendeleyelim ve toz şekeri ilave edip ocakta pişirelim.
  2. Pişen harcı az soğuması için kenara alalım.
  3. Bu sıra çok sert olmayan ele yapışmayan hamurumuzu elde edelim.
  4. Hamurumuz dan bezeler alalım ve onları ince bir şekilde açalım.
  5. Daha sonra bıçak yardımı ile uç kısmına kesikler atalım ve elmalı harcı koyup saralım.
  6. Önceden ısıtılmış 170• fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirelim.
  7. Soğuyunca pudra şekeri ile süsleyip servis edelim afiyet olsun 🌹.

Aluç Marmelatı Tarifi

 

Aluç Marmelatı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 kg aluç
  • Üzerini geçecek kadar su
  • Yarım limon

Aluç Marmelatı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle aluçların uçlarını kesip tencereye alıyoruz.
  2. Üzerini 1 parmak geçecek kadar su ekliyoruz yaklaşık 40 dk kaynatıyoruz.
  3. Aluç yumuşayınca süzgece alıyoruz.
  4. Elimizin dayanacağı sıcaklığa gelince ezip başka tencereye aktarıyoruz.
  5. Tencerenin altını açıp kaynattıktan sonra yarım limonu sıkıp koyulaşmasın bekliyoruz.
  6. Ardından kaynatılmış kavanozlara aktarıyoruz. 👩‍🍳 afiyet olsun 😋.

Cevizli Çıtır Kek Tarifi

 

Cevizli Çıtır Kek Tarifi İçin Malzemeler

Kek hamuru için;

  • 1 su bardağı şeker
  • 7 yemek kaşağı tereyağ
  • 2 su bardağı un
  • 2 yumurta
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 8 kaşık süt

Üzeri için;

  • 5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı irili ufaklı dövülmüş ceviz içi
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı süt

Cevizli Çıtır Kek Tarifi Yapılışı

  1. Şeker tereyağ ve yumurtalar iyice çırpılır.
  2. Süt kabartma tozu ve un eklenip çırpmaya devam edilir.
  3. Klasik kek hamurundan biraz daha yoğun bir hamur oluyor.
  4. Kalıp iyice yağlanıp hamur karışım iyice yayılır.
  5. Üzeri için tüm malzemeler sos tenceresine konup yağ ve şeker eriyene kadar ocakta tutulur.
  6. Kek hamurunun üzerine bu karışım güzelce yayılır.
  7. 170 derece de önceden ısıtılmış fırına konur. 30 dakika kadar pişirilir.
  8. Pişerken üzerindeki sosu iyice köpürüyor.
  9. Soğuyunca kalıptan çıkarılır. Üzeri çitir citir nefis bir kek oluyor. Afiyet olsun.

Ev Ekmeği Tarifi

 

Ev Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram un ( Ben yarısını çavdar unu, yarısını da tam buğday unu kullandım)
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kuru maya
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı bal

Ev Ekmeği Tarifi Yapılışı

  1. Önce sıvı malzemeleri ve mayayı karıştırıp sonra da unu ilave ediyoruz.
  2. İyice yoğurup üzerine streç film çekip 1 buçuk saat mayalanmaya bırakıyoruz.
  3. Mayalanınca tekrar yoğurup ekmek şekli veriyoruz.
  4. Tereyağı ile yağlanmış ve un serpilmiş baton borcam kalıba ekmeğimizi yerleştirip üzerini (Fazla derin olmayan) üç çizik atıyoruz.
  5. Soğuk fırının içine en alt rafa koyuyoruz üzerini mutlaka varsa borcamın kapağını yoksa yağlı kağıt ile kapatıyoruz.
  6. Fırını 200 dereceye ayarlayıp 50 dakika bu şekilde pişiriyoruz 50 dakika sonra üzerini açıp 10 dakikada bu şekilde pişiriyoruz.
  7. Pişince hemen tel ızgaranın üzerine alıp soğumaya bırakıyoruz.
  8. Yapacak olanlara afiyet olsun. 

Kazandibi Tarifi

 

Kazandibi Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler

  • 4 su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı tozşeker
  • 2 çorba  kaşığı mısır nişastası
  • 2 çorba kaşığı buğday nişastası
  • 2 çorba kaşığı pirinç unu
  • 1 paket vanilya
  • 15 gr margarin
  • 1 çay bardağı file badem

Tepsi için

  • 15 gr margarin
  • 3 çorba kaşığı tozşeker

Kazandibi Nasıl Yapılır?

  • Mısır ve buğday nişastaları, pirinç unu ve vanilyayı bir kapta harmanlayın. 1.5 su bardağı süt ekleyip çırpma teli ile karıştırın.
  • Kalan süt ve tozşekeri tencereye alın. Kısık ateşte karıştırarak ısıtın. Pirinç unlu karışımı azar azar ekleyin.
  • Muhallebi kıvamını alınca  1 kaşık margarin ve file bademi ilave edin. İyice karıştırıp ocaktan alın.
  • Yuvarlak bir tepsiyi 1 kaşık margarinle yağlayıp 3 kaşık şekeri tepsinin dibini kaplayacak şekilde serpiştirin.
  • Hazırladığınız muhallebiyi tepsiye dökün. Tepsiyi sık sık çevirerek  orta ateşte  15 dakika pişirin. Soğuyunca servis tabağına ters çevirip kare  şeklinde dilimleyin. Servis yapın. Afiyet olsun.

Gerçek Kazandibinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Muhallebi kıvamını tutturabilmek için, katı malzemeleri elekten geçirin.
  • Kıvamı koyu olursa tekrar ocağa alın ve azar azar süt ekleyin. Kıvamı sıvı olduğunda ise nişasta ve un ilave edin.
  • Karıştırma işlemini yarım bırakmayın ve mutlaka tahta kaşık kullanın.
  • Muhallebiyi hazırladıktan sonra kenarda ılıması için bekletin
  • Karamelize işlemi için esmer şeker kullanabilirsiniz. Şekerler yapışkan bir kıvama geldiğinde, üst kısmına muhallebi dökebilirsiniz.

1 Porsiyon Kazandibi Kaç Kaloridir?

Kazandibinin bir porsiyonu, yaklaşık 130 kaloridir.