22 Ekim 2020 Perşembe

Un Helvası Tarifi

 

Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 2 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı sıcak su

Un Helvası Tarifi Yapılışı

  1. Geniş bir tencere yada tava içerisine sıvı yağımızı alıyoruz (ben sıvı yağ ile yaptım bebeğimizin alerjik durumundan dolayı tereyağ ve margarin kullanamıyoruz siz yarı yarıya karıştırarakta kullanabilirsiniz).
  2. Unumuzu ilave edip çiğ un kokusu çıkıp istediğimiz rengi alana kadar kavuruyoruz un yağını salacak.
  3. Sıcak suyun içine şekeri ilave edip eriyene kadar karıştırıyoruz.
  4. Kavrulan unumuza hızlıca ilave edip karıştırıyoruz telle karıştırırsak topak topak olmaz.
  5. Ben bu aşamada altını kıstım suyu fazla gibi gözükebilir karıştırdıkça kaynadıkça koyulaşıyor gözünüzü korkutmasın ölçüm tamdır gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz tarifi yazana kadar bitti bile ikişer tabak yendi 😂.

Yiyenlere afiyet şifa olsun 🌺.


Beğendi Nazik Tarifi

 

Beğendi Nazik Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram kuşbaşı et
  • 1 soğan
  • 3 patlıcan
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 100 gram labne
  • Karabiber
  • Tuz

Üzeri İçin

  • 1 avuç kırma zeytin
  • 3 cherry domates

Beğendi Nazik Tarifi Yapılışı

  1. Kuşbaşı eti pişirmek için düdüklünün altı açılır ve ısınması beklenir. Isındıktan sonra etler düzgünce tabana dizilir.
  2. Etin bir yüzü mühürlendiğinde ters çevrilir, aynı işlem onun için de uygulanır. Üzerine 2 su bardağı su konulur.
  3. Soğan iri iri doğranır. İçine atılır. Düdüklüde 45 dakika kısık ateşte pişirilir.
  4. Bu arada patlıcan közlenir. Soyulur. Ufak ufak doğranır.
  5. Bir tavaya, tereyağı alınır, un eklenir güzelce kavrulur unun kokusu çıktığında süt eklenir içiyle karıştırılır.
  6. Karabiber tuz ilave edilip, patlıcan eklenir. Ocaktan alındıktan sonra labne eklenip karıştırılır.
  7. Etler didiklenecek kadar güzelce piştiğinde ocağın altı kapatılır.
  8. Servis tabağının tabanına beğendi, üzerine etler yerleştirilir, yeşil zeytin ve domates tavada çevrilip tabak süslenir.

Afiyet olsun :)

Tam Kıvamında Muhteşem Mercimek Çorbası Tarifi

 

Tam Kıvamında Muhteşem Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardak kırmızı mercimek
  • 1500 ml su
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ ( salça için)
  • Biraz sıvı yağ ( kızartmak için )
  • 1 havuç fazla büyük olmasın
  • 1 adet patates büyük olmasın
  • 1 soğan
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 kahve kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Tam Kıvamında Muhteşem Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Soğanları doğrayıp biraz sıvı yağ da kızartalım üzerine küp küp doğradığımız patates ve havuç ekleyelim az daha kızartalım .
  2. Üzerine yıkadığımız mercimekler ekleyelim 2dk kızartalım.
  3. Üzerine su ekleyelim ve havuç kontrol ederek yumuşayana kadar kaynatalım.
  4. Yumuşayınca ocaktan alalım ve blenderden geçirelim.
  5. Ayrı bir tava sıvı yağ alalım ve üzerine un ekleyelim unu kavuralım üzerine salçaları ekleyelim biraz daha kavuralım.
  6. Çorbadan 4 kepçe alarak tava ya dökelim ve karıştıralım.
  7. Hazırladığımız salçayı çorbaya dökelim.
  8. Tuz ve pul biber ekleyelim 1/2 dakika kaynatalım.Çorbamız hazır afiyet olsun.

Muzlu Magnolya Denemenizi Mutlaka Öneririm Tarifi

 

Muzlu Magnolya Denemenizi Mutlaka Öneririm Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket petibör bisküvi
  • 2 adet muz

Kreması İçin

  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 litre süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

Muzlu Magnolya Denemenizi Mutlaka Öneririm Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle kremamızı hazırlayalım.
  2. Nişasta, un, şeker, yumurta sarısı ve sütü bir kaba alalım. Çırpma teli ile karıştıra karıştıra göz göz oluncaya kadar pişirelim.
  3. Göz göz olunca, ocağımızı kapatalım ve içine tereyağı ilave edelim. Vanilyayı da ekleyip, mikser ile 3 dakika kadar çırpalım (Bu işlem önemli, hem daha pürüzsüz bir kıvamda oluyor hem de un kokusu hiç kalmıyor)
  4. Yarım paket bisküviyi robotta çekelim. Toz haline getirelim. Muzları daire şeklinde dilimleyelim.
  5. Servis kaplarına 1’er kepçe kadar kremamızı alalım. Üstüne 1 yemek kaşığı bisküvi koyalım.
  6. Yanlarına muz parçalarını koyalım, sonra tekrar 2-3 yemek kaşığı kadar krema ekleyelim ve üstüne azcık bisküvi koyalım.
  7. Bunu bütün bardaklara uygulayalım siz üstünü istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz (Muz vb )tatlımız hazır.
  8. Yaklaşık 2 saat kadar soğuttuktan sonra yerseniz daha iyi olur.

Herkese afiyet olsun 😘

Salçalı Makarna Tarifi

 

Salçalı Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram haşlanmış makarna

Sosu için:

  • 2 yeşil biber
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı su
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kekik
  • Tuz (tuzunu makarnanın tuzuna göre ayarlayınız)

Salçalı Makarna Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak makarnamızı haşlıyoruz ve süzmeye bırakıyoruz.
  2. Makarnamız süzülürken tenceremize yağımızı ve doğranmış yeşil biberimizi ekleyerek 2-3 dakika kavuruyoruz.
  3. Üzerine salçalarımızı ilave edip 2 dakika daha kavurduktan sonra yarım çay bardağı suyumuza ekleyip kısık ateşte devam karıştırıyoruz.
  4. Kekik hariç diğer baharatlarımızı ekliyoruz( tuzun miktarını makarnanıza göre ayarlayınız ben çoğunu haşlanırken eklemeyi tercih ettim ve sosuna çok az miktarda tuz kullandım).
  5. Baharatlarını da ekledikten sonra süzülen makarnamızı da tenceremize ilave edip kısık ateşte 2 dakika daha pişiriyoruz.
  6. Ocağımızı kapatıp kekiğimizi de ekliyoruz.
  7. Ve kapağanı kapatıp 5 dakika dinlendiriyoruz.
    Servise hazır.
    Deneyenlere şimdiden afiyet olsun .

Waffle Kurabiye Tarifi

 

Waffle Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gr tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1yumurta
  • Vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Waffle Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Hamurumuzu yaptıktan sonra waffle/tost makinasına koyuyoruz.
  2. Makinayı yağlamaya hiç gerek yok çok çabuk pişiyor, kontrollü olmak da fayda var.
  3. Ben çikolata eritip süsledim bir kısmını, bir kısmını da pudra şekeri ile tadına doyum olmuyor.
  4. İnanın hem de alışılmışın dışında bir sunum, çok seveceksiniz.

Kereviz Çorbası Tarifi

 

Kereviz Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy kereviz
  • 1 orta boy havuç
  • 1 orta boy patates
  • 2 sap kereviz yaprağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • 1 litre sıcak su

Terbiyesi İçin

  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı su

Üzeri İçin

  • Limon suyu
  • Pul biber

Kereviz Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Kerevizimizi, patatesimizi ve havucumuzu küçük küpler halinde doğruyoruz.
  2. Düdüklü tenceremize tereyağını alıp eritiyoruz.
  3. Tereyağı eriyince kereviz, patates ve havucu içine atıp 2 dk kavuruyoruz.
  4. Kereviz yapraklarını ince ince kıyıyoruz ve tenceremize ekliyoruz.
  5. Üzerine 1 litre sıcak su ekliyoruz. Kaynamaya başlayınca düdüklü tencerenin kapağını kapatıyoruz ve 10 dk kadar haşlıyoruz.
  6. Bu sırada terbiyesi için unumuzu, yumurta sarısını ve suyu ayrı bir tabakta karıştırıyoruz.
  7. Sebzelerimiz haşlandıktan sonra suyundan 3 kepçe alıp terbiyemize ekliyoruz. Daha sonra hazır olan terbiyeyi tenceremize ekliyoruz.
  8. Tuzumuzu ve karabiberimizide attıktan sonra 2 dakika daha sürekli karıştırarak kaynatıyoruz. Çorbamız hazır.
  9. Limon suyu ve pul biberle servis ediyoruz. Afiyet olsun.
  10. ☆Sıcak su miktarı kevizinizin büyüklüğüne göre değişebilir. Dilerseniz haşladıktan sonra ekleme yapabilirsiniz.
  11. ☆Ben tuzu 3 çay kaşığı attım ama damak zevkinize göre azaltıp arttırabilirsiniz.
  12. ☆Çorbamız limon suyu katılarak içilir lezzeti orada :)

Dondurucuda Dolma Biber Nasıl Saklanır? Tarifi

 

Dondurucuda Dolma Biber Nasıl Saklanır? Tarifi İçin Malzemeler

  • Dolma biber
  • Buzdolabı poşeti
  • Pipet

Dondurucuda Dolma Biber Nasıl Saklanır? Tarifi Yapılışı

  1. Dolma biberlerimi ben 3 farklı şekilde dondurucuda saklıyorum 🤩👇.
  2. 1. Şekilde dolma biberlerimin çekirdeklerini çıkarıp yıkadıktan sonra normal kavurarak hazırlamış olduğum dolma içini biberlere koyup domatesle üzerini kapatarak buzluk poşetlerine porsiyonluk koyup pipetle havasını alıp vakumlayarak dondurucuya koyuyorum.
  3. 2. Şekilde dolma biberleri çekirdeklerini çıkarıp yıkadıktan sonra bir gün bekletip ertesi güne buzluk poşetlerine porsiyonluk paket yapıp pipet ile havasını alıp vakumlayarak derin dondurucuya koyuyorum.
  4. 3. Şekilde dolma biberleri kaynar suda 1-2 dakika haşlayıp ve sonra soğuk suya atarak şok etkisi yapıp buzluk poşetlerine porsiyonluk olarak koyup pipet ile havasını alıp dondurucuya koyuyorum.
  5. Ben görseldeki gibi içini doldurarak buzluğa koydum dondurduğumuz biberleride çıkaracağımız zaman buzu çözülmeden içini doldurup pişirebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. 😋👌🏼.

Pastane Usulü Un Kurabiyesi Tarifi

 

Pastane Usulü Un Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı suyu alınmış margarin (Dilerseniz vita markalı susuz yağ da kullanabilirsiniz bimde satılıyor)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3-4 bardak un (Kontrollü ekleyin çok sert bir hamur elde etmeyin)

Pastane Usulü Un Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

  1. 1 paket margarini mikrodalga fırında eritip buzluğa atıyoruz.
  2. Bir saatte istediğimiz hale geliyor. Altta kalan suyunu değil diğer kısımlarını kullanıyoruz.
  3. Üzerine pudra şekerini ilave ediyoruz ve mikserle çırpıyoruz üzerine kabartma tozu ve unu kontrollü ekleyip kıvamlı bir hamur elde ediyoruz.
  4. Hamurdan parçalar kopartıp ince uzun yuvarlıyoruz ve bıçakla dilediğimiz ölçüde kesikler atıyoruz.
  5. Son olarak çatalla desen verip hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
  6. Soğuk fırında 150-180 arası derecede pişirme yapıyoruz.

Fırında Palamut Tarifi

 

Fırında Palamut Tarifi İçin Malzemeler

  • Bir tane palamut (Sayısını arttırabilirsiniz)
  • 2 tane patates (Tüm ölçüler balık sayısına göre artabilir)
  • Zeytinyağı
  • Baharat
  • Tuz
  • Limon suyu
  • Biberiye veya defne yaprağı
  • Domates
  • Balık sosu için (Marinesi için)
  • Soğanı rendeleyip suyunu bir kaseye alalım
  • Yarım limon suyu
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Biberiye veya defne yaprağı
  • Karabiber

Patatesi İçin

  • 2 tane patates
  • Baharat karışımı (Kekik illaki)
  • Zeytinyağı
  • Bir yemek kaşığı limon suyu

Fırında Palamut Tarifi Yapılışı

  1. Balık sosumuzu hazırlayalım rendelediğimiz soğanın suyunun içine diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım.
  2. Sonrasında balığımızı güzelce temizleyip ortadan ikiye bölüyoruz.
  3. Aslında balık aldığımız yer benim yerime bunu yapmıştı.
  4. Ben iyice yıkadım kağıt havlu ile kuruladıktan sonra sosun içine alıp iyice bulayalım ve içinde yaklaşık yarım saat bekletelim.
  5. 3diğer yandan patatesleri kızartmalıktan biraz daha kalın doğrayıp tuzlu suda biraz kaynatalım içine tuz koymayı unutmayın dağılmasın.
  6. Patatesler az pisince alalım patates sosuna bulayalım.
  7. Sıra malzemeleri buluşturmaya geldi marine edilmiş balığımızı yağlı tepsimize koyalım arasına patatesleri ve domatesleri yerleştirelim.
  8. Üstüne biraz daha zeytinyağı gezdirip önceden ısıtılmış fırında 200 derece 15-20 dakika kontrollü pişirelim

Afiyet olsun.

Çikolata Soslu Kek Tarifi

 

Çikolata Soslu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 adet vanilya
  • 1 adet kabartma tozu

Çikolatalı Sos İçin

  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket çikolata sosu

Üzeri İçin

  • Toz fıstık

Çikolata Soslu Kek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle bir kabın içinde yumurta ve şekeri rengi dönene kadar iyice çırpıyoruz.
  2. Üzerine yağ ve sütü ekleyip tekrar çırpıyoruz.
  3. Üzerine ceviz ve kakaoyu ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
  4. Vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyip güzelce çırpıyoruz.
  5. Pişireceğimiz kaba alıp 200 derecede kürdan testiyle kontrol ederek pişiriyoruz.
  6. Kekin oda sıcaklığına gelmesini bekleyelim.
  7. Bir tencereye aldığımız 2 su bardağı sütü ve çikolatalı sosu sürekli karıştırarak orta ateşte rengi koyulaşana kadar pişirelim. Kaynamaya başladığında 1 2 dakika kısık ateşte karıştırarak pişirip ocaktan alalım.
  8. Oda sıcaklığına gelen sosu kekin üzerine dökelim. Toz fıstık ile süsleyelim.

Afiyet olsun.

Yalancı Tarhana Çorbası Tarifi

 

Yalancı Tarhana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 er tutam tuz karabiber pul biber ve nane
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 adet domates
  • 1 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı un
  • 5 su bardağı su (Et suyu kullanırsanız daha lezzetli olur)

Yalancı Tarhana Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce yağ ve unu tencereye alıp kavurun daha sonra suyu ekleyin.
  2. Daha sonra salçasını domatesi ekleyin sarımsağı doğrayıp tencereye koyun.
  3. Tuzunu ve baharatlarını da ekleyin kaynamasını bekleyin.
  4. Kaynadıktan sonra blendırdan geçirin.
  5. Kaseye alıp sıcak servis yapın.

💕 Afiyet olsun 💕

Pamuk Poğaçalarım Tarifi

 

Pamuk Poğaçalarım Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı yarısı sıvı yağ yarısı zeytinyağı
  • 2 yumurta sarıları üstüne akı içine
  • 42 gram yaş maya
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
  • Aldığınca un

Üstü için ;

  • Yumurta sarısı
  • Pekmez
  • Sıvı yağ

İç harcı için;

  • Kaşar peyniri
  • Beyaz peynir
  • Kuru nane, kırmızı pul biber
  • İsteğe bağlı iç harcı (boşta yapabilirsiniz)

Pamuk Poğaçalarım Tarifi Yapılışı

  1. Bütün sıvı malzemeleri yoğurma kabına koyup karıştırıyoruz .
  2. Unu yavaş yavaş ilave edip yoğurmaya başlayalım .
  3. Yumuşak ele yapışmayan kulak memesi kıvamında olacak.
  4. Hamur mayalanan hamurumuzu bezelere ayırıp istediğiniz iç harcını koyup şekillendirelim.
  5. Tepsi mayası geldikten sonra üstüne yumurta sarısı ,pekmez ve sıvı yağ karıştırıp sürelim.
  6. 190 derece alt üst ayarda üstü kızarana kadar pişirelim.