2 Kasım 2020 Pazartesi

Kabak Böreği Tarifi

 

Kabak Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet kabak
  • 2 yumurta 
  • 1 su bardağı lor veya beyaz peynir
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 2 su bardağı un 
  • Bir tutam maydanoz
  • 3 yemek kaşığı yağ

Üzeri için:

  • Azıcık rendelenmiş kaşar
  • Susam, çörekotu

Kabak Böreği Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kabakları ince ince rendeleyelim. 
  • Suyunu iyice sıkıp uygun bir kaba alalım. 
  • Üzerine kalan malzemeleri ekleyip iyice karıştıralım. (Un miktarı kabak suyunu ne kadar sıktığınıza göre değişebilir, yavaşça ekleyin) 
  • Önceden yağladığımız borcama malzemeyi dökelim. 
  • Üzerine kaşar ve susamı da ekleyip önceden 180 dereceye ayarlanmış fırında 30 dakika kadar pişirelim. 
  • Afiyet olsun 😚 

Cacık Tarifi

 

Cacık Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 salatalık
  • 3 diş sarımsak
  • 1 kase yoğurt
  • 1 sap taze nane
  • 1 sap dereotu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kuru nane

Cacık Nasıl Yapılır?

  • Salatalıkların içini alıp küçük şekilde doğrayın.
  • Dereotu, nane ve sarımsakları da ince ince doğrayarak kaba ekleyin.
  • Tuz, zeytinyağı ve kuru naneyi de ekleyerek karıştırın.
  • Sulu bir kıvam alması için, salatalıkların içini almanız gerekir.
  • Servise hazır. Afiyet olsun.

Damla Çikolatalı Küçük Kek Tarifi

 

Damla Çikolatalı Küçük Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik süt
  • Mandalina ve limon kabuğunun rendesi
  • Damla çikolata 3 yemek kaşığı
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu ve vanilya
  • 1, 5-2 su bardağı kadar un
  • 12 tane küçük silikon kalıp

Damla Çikolatalı Küçük Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekerimizi 5 dakika çırpıyoruz.
  2. Sıvı yağ, süt ve vanilya  ekliyoruz.
  3. Unu eleyerek yavaş yavaş ekliyoruz. Boza kıvamı olana kadar. Kabartma tozunu da ekliyoruz.
  4. Kek hamurumuzu ikiye bölüp iki ayrı kaba alıyoruz.
  5. İlk kabımız sade olacak. Limon ve mandalina kabuğunu rendeliyoruz. İçine atıp kaşıkla karıştıralım.
  6. Diğer yarıya kakao ekliyoruz karıştırıyoruz. Ve damla çikolatamızı da ekliyoruz. Kaşıkla karıştırıyoruz.
  7. Küçük silikon kalıplarımızın tabanına azıcık sıvı yağ koyuyoruz.
  8. Ben bir kakao bir sade koydum. En üstüne gene damla çikolatası ekledim.
  9. Eğer başka ürünler eklemek isterseniz ekleyebilirsiniz.
  10. Fırını önceden ısıtılmış 180 derecede 40 dakikada hazır oluyor.
  11. Ben borcama koydum hepsini ve fırında küçük ısıya dayanıklı kapta su koydum. Daha yumuşak olsun diye.

Şimdiden afiyet olsun.

Yufka Ekmek Tarifi

 

Yufka Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 kilo un
  • 1 avuç tuz
  • Aldığı kadar su

Yufka Ekmek Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce büyük bir yoğurma kabına un ve tuzu alıyoruz.
  2. Biraz karıştırdıktan sonra azar azar su ekleyip elimizle yoğurmaya başlıyoruz.
  3. Yumuşak bir kıvam alınca hamuru toplayıp yumruklarımızla bastıra bastıra kabın tabanını kaplayana kadar yoğuruyoruz.
  4. Bir köşeden üstüne katlayarak hamuru bu şekilde 6 kere yoğuruyoruz.
  5. Bir saat kadar dinlendirip bir bıçak yardımıyla uzun uzun kesip her uzun parçadan avuç dolusu koparıp yuvarlıyoruz.
  6. Yuvarladığınız bezelerin üzerini nemli bezle örtün ki üzeri kurumasın.
  7. Her bezeyi istediğiniz büyüklükte açın. Bu aşamada bir saç alıp altına büyük bir ateş takılmalı ve koz olması lazım.
  8. Açtığınız yufkaları hızlı bir şekilde çevirerek saç üstünde pişirin.
  9. Üst üste koyduğumuz ekmekleri biraz beklettikten sonra ev sıcaklığına alabilirsiniz.
  10. Yemek istediğiniz zaman üzerine su döküp katlayarak biraz bekletin sonra afiyetle yiyebilirsiniz. Afiyet olsun 😋🥰♥️🌷💐.

Kırk Yıl Hatırlı Türk Kahvesi Tarifi

 

Kırk Yıl Hatırlı Türk Kahvesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 fincan soğuk su
  • 2 tatlı kaşığı kahve
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1  cimcik karbonat
  • 1  cimcik tarçın
  • 1 cimcik çikolata bitter

Kırk Yıl Hatırlı Türk Kahvesi Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle fincanlarımıza sıcak su koyuyoruz kahvemizin soğumaması  için kahve pişince o suları atıyoruz.
  2. Cezveye suyu döküp kahve , şekeri , karbonatı , tarçın , çikolatayı katıp karıştırıyoruz.
  3. Kısık ateşe koyup kaynamasını bekliyoruz kaynayınca fincanlara bölüyoruz afiyet olsun :)).

Beşamel Soslu Fırında Karnabahar Tarifi

 

Beşamel Soslu Fırında Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane orta boy karnabahar
  • Tuz

Beşamel sos için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 1.5 su bardağı süt
  • Karabiber

Üzeri için;

  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri

Beşamel Soslu Fırında Karnabahar Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle karnabaharları çiçeklerine ayıralım.
  2. İster suda haşlayın yada su çektirerek yumuşamasını sağlayalım.
  3. Karnabaharlar hazır olduğuna göre beşamel sos için uygun bir tavaya tereyağını eritelim.
  4. İçine zeytinyağını da ekledikten sonra unumuzu ekleyelim ve bir kaç dakika un kokusu çıkana kadar kavuralım.
  5. Kavrulan una sütümüzü ekleyelim ve kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim ocaktan alalım.
  6. Hazırladığımız beşamel sosa karnabaharı ilave edelim ve karıştıralım.
  7. Fırın tepsisini hafif yağlayalım ve sosa bulanmış karnabaharı tepsimize güzelce yayalım .
  8. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini boşluk kalmayacak şekilde serpelim ve 200 °c kızarana kadar pişirelim.

Yumurta Ekmeği Tarifi

 

Yumurta Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 3 yemek kaşığı lor peyniri
  • İsteğe bağlı çörek otu

Yumurta Ekmeği Tarifi Yapılışı

  1. Önce yumurta akı ve sarısı ayrılır yumurta akları köpük köpük olana kadar çırpılır.
  2. İçine yumurta sarıları ve lor eklenerek yavaşça karıştırılır.
  3. Biraz tuz ilave edilir şekil verilerek tepsiye dizilir ve 200 derecede 5-7 dakika pişirilir.
  4. Kahvaltılarda ve akşam yemeklerinde korkmadan yenilebilir.

Afiyet olsun.

Uskumru Kızartması Tarifi

 

Uskumru Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram uskumru fileto (bimde satılan)

Bulamak için;

  • Mısır unu
  • Un
  • Tuz

Kızartmak için;

  • Sıvıyağ

Uskumru Kızartması Tarifi Yapılışı

  1. Balıklar güzelce yıkanıp tuzlanır.
  2. Daha sonra mısır unu ve una bulanıp kızgın yağa koyulur ve pişirilir.

Afiyet olsun :).

Mücver Tarifi

 

Mücver Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kabak
  • 1 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yumurta
  • Un
  • Tuz
  • Dereotu
  • Maydanoz
  • Pul biber karabiber nane

Mücver Tarifi Yapılışı

Öncelikle kabak patates soğan rendelenir ve yumurta kırılır. Doğranmıs maydanoz ve dereotu da eklenir. Hamur kendini toparlayana kadar un eklenir ve tavaya yağ koyup kızdırılır. Hamur yemek kaşığına alınıp tavaya koyulur ve kızartılır. Afiyet olsun :).

Lokanta Usulü Acılı Ezme Salata Tarifi

 

Lokanta Usulü Acılı Ezme Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet orta boy salatalık
  • 2 adet büyük boy sarımsak
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Zeytinyağı
  • Nar ekşisi, sumak, pul biber
  • Nane, karabiber
  • Kekik, tuz ( bu ölçüleri damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz, ben bol eksili zeytinyağlı yaptım)

Lokanta Usulü Acılı Ezme Salata Tarifi Yapılışı

  1. Önce bütün sebzeleri yıkayalım. Domatesi soymayalım, salatalığı alacalı soyalım.
  2. Domatesi el rondosunda çekelim ama iyice ezilmesin, tabağa alalım onu.
  3. Ardından soğanı, salatalığı da ayrı ayrı robottan çekelim.
  4. Domatesin üzerine ekleyelim. Elimiz ile sivri biberleri minik minik doğrayalım.
  5. Bütün sebzeleri kaba alalım. Karıştırma robotunda yada blendır kabında sarımsak, biber salçası, zeytinyağı, nar ekşisi, baharatları, tuzu iyice birbirine harmanlayacak şekilde çırpalım.
  6. Ezmeye ekleyelim ve iyice karıştıralım. Tabağa alalım görsek amaçlı üzerine nar ekşisi gezdirelim.
  7. Bu ezme bozulmaz kavanoza yada vakumlu saklama kabında 4, 5 gün buzdolabında saklayabilirsiniz.

Afiyet olsun :).

Çıtır Kfc Tavuk Fırında Tarifi

 

Çıtır Kfc Tavuk Fırında Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo tavuk (kemiksiz bonfile yada göğüs eti)
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı un
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı cajun karışımı (varsa )
  • 2-3 su bardağı sade mısır gevreği

Çıtır Kfc Tavuk Fırında Tarifi Yapılışı

  1. Tavukları orta kalınlıkta uzun ince doğruyoruz.
  2. Mısır gevreği hariç ( o en son tavuk parçalarına bulanıp fırın tepsisine yerleştirilecek) tüm malzemeleri karıştırıp tavuğu bu karışıma ekleyip karıştırıyoruz.
  3. Vakit varsa dolapta 1-2 saat beklerse daha güzel olur. Vakit yoksa da hiç sorun değil.
  4. Fırın tepsisine yağlı kağıt serilip soslu tavukları avucumuzla ezdiğimiz mısır gevreklerine bulayarak tepsiye yerleştiriyoruz.
  5. Önceden ısıtılan fırında 180- 200 derece fırında 25 dk iyice kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Kısır Tarifi

 

Kısır Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı bulgur
  • 1.5 su bardağı sıcak su
  • 1.5 yemek kaşığı salça
  • 1 adet küçük marul
  • 2 tane havuç
  • 2 tane orta boy soğan
  • 2 tane salatalık

Kısır Tarifi Yapılışı


  1. Tencereye soğan alıp kavurulur.
  2. Salça ve bulgur eklenir.
  3. Ardından su eklenir ve kapağı kapatılır.
  4. Marul doğranır.
  5. Havuç rendelenir.
  6. Salatalık doğranır.
  7. Bulgur soğumaya bırakılır.
  8. Son olarak bulgur ve diğer malzemeler karıştırılır.
  9. Zeytinyağ, tuz ve limon eklenir.

Afiyet olsun.

Magnolya Tarifi

 

Magnolya Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket petibör bisküvi
  • 500 ml süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 paket krem şanti
  • Muz veya çilek

Magnolya Tarifi Yapılışı

  1. Sütü tencereye alalım .
  2. Şeker ve nişastayı koyup muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.
  3. Pişen muhallebiye krem şanti koyup soğumaya alalım .
  4. Ara ara karıştıralım ılık halde olunca istediğimiz kaplarda servis yapabilirsiniz .
  5. Alt zemine çekilmiş petibör bisküvi araya muhallebi tekrar petibör bisküvi meyveyi sadece en üste koyuyorum.