3 Kasım 2020 Salı

Tavuklu Taze Fasulye Yemeği Tarifi

 

Tavuklu Taze Fasulye Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram tavuk göğsü
  • 2 adet patates
  • 1 adet büyük soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 kilogram taze fasulye
  • 2 adet büyük domates
  • Tuz
  • Pul biber
  • zeytinyağı

Tavuklu Taze Fasulye Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Tavukları küçük küçük doğrayıp pembe kısımları gidene dek kavuralım.
  2. Patatesler soyulur kup kup doğranır etle birlikte kavrulur
  3. Küçük küçük doğradığımız soğan ve sarımsağı da ekleyip rengi değişene dek kavurmaya devam edelim.
  4. Ayıklayıp yıkadığımız fasulyeleri elimizle kıralım ve tencereye, kavrulan soğan ile tavuğun üzerine koyalım.
  5. Domatesleri rendeleyelim ve onu da fasulyelerin üzerine dökelim.
  6. Hiç karıştırmadan kapağını kapatalım.
  7. Yani tencerede sırasıyla, tavuk ve soğan, taze fasulye, domates olacak.
  8. Kapağı kapalı bir şekilde buharında pişmesi için ortalama 40 dakika yeterli oluyor.
  9. Damak zevkinize göre kontrol ederek pişme süresini ayarlayabilirsiniz.
  10. En son tuz ve pul biberi ekleyip karıştırarak tamamen pişince servis edebilirsiniz denemek isteyen herkese şimdiden afiyet olsun. 😊😊😊.

Bebeklere Kilo Aldıran Mama

 

Bebeklere Kilo Aldıran Mama İçin Malzemeler

  • 1 hurma
  • Ekmek içi
  • Su

Bebeklere Kilo Aldıran Mama Tarifi Yapılışı

  1. Öncellikle 1 hurmamızı suyun altında yıkayıp.
  2. Cezvemizin içine koyup suyla kaynatalım kaynadıktan sonra ateşten alıp kabuklarını soyup kasemizin içine koyup güzelce eziyoruz.
  3. Daha sonrasında ekmeğimizin içini ayıklayıp kaynamış hurmamızın suyunu üzerine döküp güzelce püre olacak şekilde eziyoruz.
  4. Daha sonrasında ikisini de karıştırıyoruz soğuduktan sonra bebeğimize verebiliriz afiyet olsun 🧿😊.

Yumuşacık Bayatlamayan Poğaça Tarifi

 

Yumuşacık Bayatlamayan Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta ( birinin sarısı dışına)
  • 1 paket kuru maya ve ya 1 yemek kaşığı da olur
  • 3,5 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Alabildiğince un ( yumuşak bir hamur elde edene kadar)

Üzeri için :

  • Susam
  • Yumurtanın ayırdığımız sarısı
  • 1 yemek kaşığı su (ekleyerek poğaçalara sürelim)

Yumuşacık Bayatlamayan Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Su, süt, maya ve şekeri maya iyice eriyene dek karıştıralım.
  2. Tuz, yağ ve yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edelim
  3. Unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  4. Hamurun son toparlamasını ellerimizi yağlayarak yaparsak daha iyi olur.
  5. Dilediğimiz harç ile ya da harçsız şekil verelim. Benim yaptığım şekilde yaparsanız 35 poğaça (2 tepsi) elde edebilirsiniz.
  6. Ben hamurun yarısını streçleyip buzluğa attım. Dilerseniz siz de hamurun fazlasını buzluğa atabilir sonra tekrar kullanabilirsiniz. Afiyet olsun :).

Bal Parmak Tatlısı Tarifi

 

Bal Parmak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 250 gram tereyağ yada margarin
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2,5 şu bardağı su
  • Bir kaç damla limon
  • Hamuru bulamak için irmik.

Bal Parmak Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Önce şerbeti hazırlayalım.
  2. Şu ve şekeri bir tencere koyup kaynayınca limon damlatıp 10 dk kaynadıktan sonra soğumaya bırakalım.
  3. Hamuru içinde tüm malzemeleri bir kaba alalım.
  4. Unu yavaş yavaş ekleyelim. (hamur toparlandığın da un eklemeyi bırakalım fazla un koyunca şerbeti çekmiyor😅).
  5. Hamurdan ceviz büyüklüğün de parça alıp yassı ve uzun bir sekil verelim. (fotoğraftaki gibi).
  6. Bir kaba irmik koyup irmiğe bulayıp tepsiye koyalım.
  7. Önceden ısınan 180 derece fırında pişirelim.
  8. Fırından çıkan tatlıya soğuk şerbeti dökelim.
  9. -1-2 saat sonra servise hazır. Afiyet olsun.

Not: üzeri çok kızaran bir tatlı değil.

Ev Yapımı Etsiz Çiğ Köftem Tarifi

 

Ev Yapımı Etsiz Çiğ Köftem Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg köftelik bulgur
  • 3 yemek kaşığı  isot
  • 1 çay bardağı  zeytin yağı (isotu ıslamak için)
  • 3 yemek kaşığı  domates salçası
  • 1 yemek kaşığı  biber salçası
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 1 kavanoz domates rendesi 340gr.
  • 2 çay kaşığı  kimyon
  • 4 çay kaşığı  toz biber
  • 1 çay bardağı  zeytin yağı
  • 2 tatlı kaşığı  tuz
  • Yarım çay bardağı  nar ekşisi
  • 1 tutam maydanoz

Sos için malzemeler:

  • 7 adet acı biber turşusu
  • 1 tatlı kaşığı isot
  • 1 tatlı kaşığı  pul biber
  • 1 limonun suyu
  • 2 yemek kaşığı  zeytin yağı

Ev Yapımı Etsiz Çiğ Köftem Tarifi Yapılışı

  1. Çiğ köfte tepsimize yarım kg. Köftelik bulgurumuzu ekliyoruz.
  2. Üzerine ince ince kıydığımız soğanlarımızla birlikte kaybolana kadar yoğurma işlemine devam ediyoruz.
  3. Köftemizi yoğururken hafif hafif ıslatıyoruz. Fazla ıslatmıyoruz şişmesin ve lezzetini bozmayalım.
  4. Sonrasında tüm malzemelerimizi ekleyerek güzelce yoğurmaya devam ediyoruz.
  5. Köftemizi avuç içine alıp şekil verip borcama diziyoruz.

Afiyet olsun.

Kadınbudu Köfte Tarifi

 

Kadınbudu Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kıyma
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 2 adet rendelenmiş soğan
  • 1,5 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 2 adet yumurta
  • 1 tabak un
  • 1 tabak galeta unu

Kadınbudu Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Kıymanın içine koymak için 1 çay bardağı pirinci bir tencereye alıp 2 su bardağı su ekleyip haşlanana kadar bekliyoruz.
  2. Yaklaşık 15 dakika içinde haşlanıyor haşlanan pirinci kenara koyuyoruz.
  3. Kıymayı bir kaba alıp üstüne 2 adet soğan rendeliyoruz, kimyon, karabiber ve tuz attıktan sonra yoğuruyoruz.
  4. Pişirdiğimiz pirinci de kıymaya ekleyip güzelce yoğuruyoruz ve kıymamız hazır.
  5. Kıymaya köfte şekli verip tabaklara koyduğumuz un, yumurta ve galeta ununa buluyoruz.
  6. İlk başta una bulayıp ondan sonra yumurtaya bulayıp en son olarak galeta ununa bulayıp tavaya atıp yağda kızartıyoruz.
  7. Bütün kıymaya bu işlemi uyguladıktan sonra afiyetle yiyoruz. Afiyet olsun 🍽.

Kıymasız Karnıyarık Tarifi

 

Kıymasız Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet patlıcan
  • 1 su bardağı sıvı yağ (patlıcanları kızartmak için)
  • 10 adet biber
  • 1 adet büyük soğan
  • 7 adet domates
  • 4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ (iç harcı için)

Kıymasız Karnıyarık Tarifi Yapılışı

  1. Tavaya 1 su bardağı yağımızı alalım kızdıralım patlıcanların saplarını kesip çatal ile 3 yerinden batıralım ve kızgın yağda arkalı önlü kızartalım .
  2. Kağıt havlu üzerine koyalım ve yine kağıt havlu ile üzerlerine hafiften bastırıp fazla yağını alalım.
  3. Başka bir tavaya 4 kaşık yağı alalım içine yemeklik doğranmış soğan ve biberleri ilave edelim sarımsakları kabuklarını soyup küçük küçük doğrayalım.
  4. Onlar kavrulurken domatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayalım kavrulan sağan ve biberin üzerine ilave edelim tuz ve baharatları ve salçayı ilave edip kaşık arkası ile ezerek suyunu çekene kadar pişirelim.
  5. Yağlanmış tepsiye patlıcanları koyalım bıçak yardımı ile boyuna ikiye karınlarını açalım ve iç harcını koyalım .
  6. 200 derece ısıtılmış fırına verelim üstleri kızarıncaya dek pişirelim.
  7. İsteğe bağlı üzerlerine biber ve domates ilave edip fırına verebilirsiniz. Kıymalı karnıyarığa son.

Afiyet olsun.

Pratik Tavuklu Börek 20 Dakikada Hazır Tarifi

 

Pratik Tavuklu Börek 20 Dakikada Hazır Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 küçük paket tavuk göğsü
  • 2 adet soğan
  • 3 adet hazır yufka
  • 3 adet patates
  • 1 adet yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Pul biber

Pratik Tavuklu Börek 20 Dakikada Hazır Tarifi Yapılışı

  1. Patatesleri küp küp doğruyoruz. Hafif yağda kızartıyoruz.
  2. Tavuğumuzu da minik minik doğrayıp suda haşlıyoruz. Ayrı bir tavada da soğanı kavuruyoruz.
  3. Daha sonra bu üçünü birleştirip pul biber karabiber kimyon tuz atıp 2 dk ocakta bekletiyoruz.
  4. Daha sonra ocağın altını kapatalım. Yuvarlak yufkalarımızı da 8 er parçaya bölüp arasına sotemizi koyup sigara böreği gibi sarıyoruz.
  5. Ayrı bir kaseye aldığımız yumurtayı fırça yardımıyla böreklerin üzerine sürüp ısıttığımız tavaya alıyoruz pişiriyoruz.

Bu kadarr 😊 afiyet olsun 🍜☺❤

Kırmızı Mercimek Çorbası (Bol Vitaminli) Tarifi

 

Kırmızı Mercimek Çorbası (Bol Vitaminli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek (klasik bardak)
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Sıvıyağ
  • 7 su bardağı sıcak su
  • Tuz, karabiber, kekik, nane, pul biber

Kırmızı Mercimek Çorbası (Bol Vitaminli) Tarifi Yapılışı

  1. Mercimekler yıkanıp suyu süzülür. Tencereye sıvı yağ ve doğranmış kuru soğanlar alınıp kavrulur.
  2. Daha sonra havuçlar eklenir ve sotelenir. Salça ilave edilip kavrulur.
  3. Daha sonra yıkanıp süzülen mercimekler ve doğranmış patatesler eklenip bir iki kere karıştırılır.
  4. Daha sonra sıcak su ilave edilir ve düdüklü tencerede 15-20 dakika pişirilir.
  5. Piştikten sonra pürüzsüz kıvam alana kadar blenderdan geçirilip tuz ve baharatlar ilave edilir.
  6. Vitamin deposu leziz çorbamız hazır.

Deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun.

Fırında Zeytinyağlı Kaşarlı Karnabahar Tarifi

 

Fırında Zeytinyağlı Kaşarlı Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 havuç
  • 2 soğan
  • 4 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 2 küp şeker
  • 1 kaşık salça
  • Orta büyüklükte karnabahar
  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı kaşar rendesi

Fırında Zeytinyağlı Kaşarlı Karnabahar Tarifi Yapılışı

  1. Karnabaharlar 5 dakika haşlanır süzülür beklemeye alınır, soğanlar, sarımsaklar, havuç küçük biçimde kıyılır tencerede kavrulur.
  2. Pişince salçayla tekrar kavrulur tuzu ve şekeri eklenir, karnabaharlar tencereye konur hepsi harmanlanıp kavrulur.
  3. 2 bardak kaynar su eklenir, karışım borcama boşaltılır.
  4. ,180 derecede 20 dk pişirilir ve üstüne son 5 dk kala kaşar rendesi konur.
  5. Üstü kızarınca fırından alınır. Afiyet olsun.

Gavur Dağı Salata Tarifi

 

Gavur Dağı Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet sivri biber
  • 1 adet salatalık
  • 2 adet domates
  • 1 çay bardağı kalınca çekilmiş ceviz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Nar ekşisi
  • Tuz

Gavur Dağı Salata Tarifi Yapılışı

  1. Domatesi, soğanı ve salatalığı soyup minik küpler şeklinde doğrayın.
  2. Biberin çekirdekli kısmını ayıklayıp incecik doğrayın.
  3. Ceviz hariç doğradığınız tüm malzemeyi derin bir kaba alın.
  4. Zeytinyağı, nar ekşisi ve tuzu bir bardakta iyice karıştırın.
  5. Sosu salatanın üzerine döküp iyice harmanlayın.
  6. Servis tabağına alıp üzerine cevizi serpiştirip servis edebilirsiniz.

Muhallebili Tart Kek Tarifi

 

Muhallebili Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1.5 çay bardağına yakın şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 çay bardağı un

Sosu için;

  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 ymk tereyağ
  • 3 yemek kaşığı silme un

Muhallebili Tart Kek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz, sıvı yağ ve sütü ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
  2. Kakao, kabartma tozu ve yavaş yavaş unu ilave ederek çırpıyoruz.
  3. Kek hamurumuzu her tarafını margarinle yağladığımız tart kalıbımıza ortadan başlayarak yavaşça döküyoruz.
  4. Her tarafa eşit yayılması için sallayarak ve yere vurarak yayılmasını sağlıyoruz.
  5. Önceden 180 derecede ısıttığımız fırınımızda pişiriyoruz. Yaklaşık 15 dk pişme süresi.
  6. Kekimiz pişerken un, şeker ve süt ile muhallebimizi pişiriyoruz, muhallebi koyulaşıp göz göz olunca ocağın altını kapatıyoruz.
  7. Margarin ve vanilyayı ilave edip, bir süre çırpıyoruz, soğumaya bırakıyoruz.
  8. Kekimiz ve muhallebimiz soğuyunca ortadaki boşluğa muhallebiyi döküyoruz.
  9. Üzerini dekor çikolata sos ile şekillendiriyoruz.
  10. En az 1-2 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis ediyoruz.

Humus (Hatay Usulü) Tarifi

 

Humus (Hatay Usulü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı limon suyu (sıkılmış )
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı su

Humus (Hatay Usulü) Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce haşlanmış nohutların kabuklarını ayıklıyoruz. ( humusu pürüzsüz kıvama getiren püf noktası. ).
  2. Doğrayıcı robotun içerisine nohutları, yağ, kimyon, tuz, sarımsağı ve limon suyunu ekliyoruz malzemeleri çekiyoruz.
  3. Yoğun kıvam olan malzemenin daha sonra yarım çay bardağı suyu ilave ediyoruz.
  4. Kapağını kapatıp 1 dakika kadar tekrar çekiyoruz.
  5. Akışkan ve pürüzsüz kıvam olunca sunum tabağına koyuyoruz.
  6. Üzerine kimyon, toz biber ve zeytinyağı gezdirip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun 😊😊.