4 Kasım 2020 Çarşamba

Çok Kolay Ekmek (Yoğurmadan) Tarifi

 

Çok Kolay Ekmek (Yoğurmadan) Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı beyaz un
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı ılık su

Çok Kolay Ekmek (Yoğurmadan) Tarifi Yapılışı

  1. Yoğurma kabı veya büyük kase gibi bir kaba önce kuru malzemeleri en son suyu koyun ve tahta bir spatula ile hepsini iyice karıştırın cıvık bir hamur olacak korkmayın bu kadar cıvık hamura el değince mutfak ortamı da sıcak ise işin içinden çıkamadığımdan ve sabırsız ve çalışan bir kadın olduğumdan:))
  2. Yoğurmadan sadece spatula ile karıştırarak yapıyorum ben öyle ekmek olur mu demeyin çok kolay ve güzel oluyor ;)
  3. En az 1 saat buz dolabında bekletin. Ben 1 gün önceden dolaba koyup beklettiğimde daha güzel kabardı ve çok güzel oldu ama zaman yoksa en az 1 saat mayalandıralım güzelliğinden bir şey kaybetmiyor yani :))
  4. Dinlenen hamuru istediğimiz bir borcam veya fırın kabına yağlı kağıt sererek üzerine koyup düzeltelim (isteğe göre üstüne susam çörek otu vs ekleyebilirsiniz)
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 1 saat pişirelim daha sonra kürdan testi yaparak içinin pişip pişmediğini kontrol edelim.
  6. Eğer hala kürdana hamur yapışıyorsa 200 derecede 10 dakika daha pişirip fırını kapatarak içini çekmesi için 10 dakika daha fırında bırakalım.
  7. Püf noktası ise kullandığınız su kesinlikle ılık olmalı, hamur çok cıvık olduğundan pişirilirken yağlı kağıt mutlaka kullanılmalı, çok yüksek ısıda pişirilmemeli çünkü üstü yanar içi pişmez çaresiz kalmanızı istemem malzemelerin heba olmasını da ;)

Deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun ;).

Sütlaç Tarifi

 

Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı su
  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı+ 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • Nişastayı açmak için bir su bardağı süt
  • 1 paket vanilya

Sütlaç Tarifi Yapılışı

  1. Yarım su bardağı yıkanmış pirinç 2 su bardağı süt ile haşlanır suyu iyice çekecek çok az sulu kalabilir.
  2. 5 su bardağı süt haşlanan pirinçlerin üzerine eklenir kaynamaya bırakılır.
  3. Ardından şeker ve vanilya da eklenir 10-15 dakika kadar kaynatılır.
  4. Diğer tarafta 3 yemek kaşığı nişasta süt ile açılır.
  5. Nişastalı karışım kaynayan karışıma dökülür kıvam alıncaya kadar pişirilir.
  6. Ocağın altını kapattıktan sonra ısıya dayanıklı kaplara paylaştırılır.
  7. Kaselerimiz fırın tepsisine yerleştirildikten sonra tepsinin içine bir miktar su döküp ( kaplarımızın çatlamaması için) ızgara ayarı 200 derecede olacak şekilde üzeri kızarana kadar pişirilir.
  8. Su bardağım büyük boydu her şeyi aynı bardakla ölçtüm.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Kahvaltılık Mini Pizza Tarifi

 

Kahvaltılık Mini Pizza Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 dilim tost ekmeği
  • Sıvı yağ

İç harcı için :

  • 1 yumurta
  • 2 adet tam yağlı peynir
  • Biraz sucuk veya salam
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 2 domates
  • Bir miktar kuru nane
  • Bir miktar tuz
  • İsteğe göre ketçap ve mayonez

Kahvaltılık Mini Pizza Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tost ekmekleri pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizilir.
  2. Tost ekmeklerinin üzeri yumurta fırçası yardımı ile yağlanır.
  3. Karıştırılan iç harcı tost ekmeklerinin üzerine yayılır.
  4. 180 derece fırında 15 dakika pişirilir.

Afiyet olsun.


Hibuskus Şerbeti (Nar Çiçeği Şerbeti) Tarifi

 

Hibuskus Şerbeti (Nar Çiçeği Şerbeti) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre su
  • 3 yemek kaşığı hibuskus ( nar çiçeği)
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 4 adet karanfil

Hibuskus Şerbeti (Nar Çiçeği Şerbeti) Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak bir tencere veya çaydanlığa suyumuzu alalım kaynamasını bekleyelim.
  2. Kaynayan suya hibuskus, şeker ve karanfili ekleyelim.
  3. Yaklaşık 3 dakika kaynatıp altını kapatalım.
  4. Yaz aylarında soğuk olarak kış aylarında ise sıcak tüketebilirsiniz.
  5. Hem çok sağlıklı hem lezzetli. Mayhoş tadıyla ağızda bıraktığı tada bayılacaksınız.

Açma Tarifi

 

Açma Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 buçuk su bardağı ılık su
  • 2 yumurtanın akı ( sarısı üzerine sürülecek)
  • 1 buçuk yemek kaşığı kuru maya
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 11 tatlı kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar un
  • İsteğe göre peynir ( ben sade yaptım daha lezzetli oldu )

Açma Tarifi Yapılışı

  1. Başta bütün malzemelerimizi sırasıyla derin bir yoğurma kabına alıyoruz güzelce çırpıyoruz.
  2. En sonunda unumuzu da ilave ediyoruz ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
  3. Elde ettiğimiz hamurun üzerini güzelce bir bezle veya herhangi bir şeyle kapatıyoruz yarım saat dinlenmesini bekliyoruz.
  4. Hamurumuz biraz kabardıktan sonra istediğimiz gibi şekil vererek yağlanmış fırın tepsimize diziyoruz.

Afiyet olsun :).

Mandalinalı Cheesecake Tarifi

 

Mandalinalı Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Taban için;

  • 200 gram yulaflı bisküvi
  • 75 gram margarin
  • 2 yemek kaşığı süt

Krema için;

  • 1 poşet dr. cheesecake yap
  • 2,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1 limon kabuğu rendesi

Üzeri için;

  • 2 adet mandalina
  • 2 poşet tart jöle
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 çay bardağı su
  • 3 çay bardağı taze sıkılmış mandalina suyu

Mandalinalı Cheesecake Tarifi Yapılışı

  1. Bisküvileri mutfak robotunda öğütün, margarini kısık ateşte eritin ve 2 yemek kaşığı süt ile birlikte bisküvilere ilave edin kaşık ile iyice karıştırın.
  2. Hazırladığınız karışımı kalıba alın ve kaşığın tersi ile hafifçe bastırarak tabana yayın.
  3. Krema için : 2, 5 su bardağı sütü çırpma kabına alın ve üzerine cheesecake yap poşetini boşaltın.
  4. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 2 dakika çırpın.
  5. Yoğurt ve limon kabuğu rendesini ilave edin ve düşük devirde 1 dakika daha çırpın.
  6. Hazırladığınız bisküvili tabanın üzerine dökün ve kaşık ile yayın.
  7. Cheesecake’in üzerine bıçak ile 8’e dilimlenecek şekilde iz yapın.
  8. 2 adet mandalinayı soyup dilimleri birbirinden ayırın ve dilimleri çizikler attığımız işaretli alana sıralayın.
  9. Tart jöle yapımı ; 2 poşet tart jöle ve 4 yemek kaşığı toz şekeri küçük bir tencereye alın ve iyice karıştırın.
  10. Üzerine su ve mandalina suyunu ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
  11. Kaynamaya başlayınca 1 dakika daha pişirin.
  12. Ocaktan alıp arada karıştırarak 2 dakika soğutun ve cheseecake’in üzerine kaşık kaşık dökün.
  13. Oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletip buzdolabına alın. Yaklaşık 2 saat bekletin.

Tane Tane Pilav Üstü Kavurma Tarifi

 

Tane Tane Pilav Üstü Kavurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tam dolu 1 bardaktan 1 parmak eksik su
  • 1 kase kavurma

Tane Tane Pilav Üstü Kavurma Tarifi Yapılışı

  1. Pirinç 1 çay kaşığı tuz ve kaynar su ile 15 dakika bekletilir daha sonra musluk suyu ile nişasta tamamen gidene kadar pirinç yıkanır ve iyice süzülür.
  2. Diğer tarafta tereyağı tencereye alınır yağ kızarınca pirinç aktarılır ve kısık ateşte pirinçler rengi beyazlayana ve sertleşene kadar iyice kavrulur ve üzerine tuz eklenir bir tur daha kavrulur .
  3. Daha sonra kaynayan su pirinç ölçülen bardakla 1 bardak dolu, ve 1 bardaktan 1 parmak eksik su ile doldurulur ve kaynamaya başlayınca ateşi azaltılır ve kapağı kapatılır, ve pilavın suyu tamamen çekince ocağın ateşi kapatılır .
  4. Kapağın altına bir parça havlu kağıt yerleştirilir ve kapak tekrar kapatılır 15 dakika dinlendirilir .
  5. Diğer tarafta pişirilen kavurma 1 kaşık tereyağı ile kavrulur sunum yapılacak ölçü kabına önce kavurma yerleştirilir.
  6. Etin üstüne de pilav yerleştirilir ve düzeltilir sunum yapılacak tabak şekil tabağının üstüne kapatılır ve ters çevrilir

Afiyet olsun

Ala Turka Sarımsaklı Ekmek Tarifi

 

Ala Turka Sarımsaklı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bardak ılık su
  • 2 bardak un
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 fincan zeytinyağı
  • 10 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı boncuk kekik ( normal kekik de olur)
  • Rendelenmiş mozarella peyniri
  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Ala Turka Sarımsaklı Ekmek Tarifi Yapılışı

  1. Ilık suda şekeri eritiyoruz.
  2. Mayayı karıştırıp yediriyoruz.
  3. Unu ekleyip yumuşak yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
  4. Sosumuz hazır oluncaya kadar üzerini kapatıp bekletiyoruz.
  5. Sos için bir kaba zeytinyağı koyuyoruz.
  6. Kekikleri zeytinyağına ufalıyoruz.
  7. Sarımsakları ezip ekliyoruz.
  8. Tuzumuzu atıyoruz.
  9. Sosumuz hazır.
  10. Bu hamurdan dört ekmek çıkıyor.
  11. Hamuru dörde bölüyoruz.
  12. Merdaneyle ince uzun açıyoruz.
  13. Sarımsaklı sosumuzdan sürüyoruz.
  14. Üzerine mozarella en üste de kaşar yayıyoruz.
  15. Kapalı pide gibi kapatıyoruz.
  16. Üzerine yumurta sarısı sürüp yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.
  17. Ben fırını en yüksek ısıya getirerek taş fırın etkisi oluşturuyorum.
  18. 20 dakikada üzeri kızarıyor.
  19. Çıkarıp dilimliyoruz.
  20. Çok lezzetli olduğu için ilk ekmeklerin fotoğrafını çekemedim.

Afiyet olsun.

Mangal Çeşnisi İle Fırında Tavuk Tarifi

 

Mangal Çeşnisi İle Fırında Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tablet kanat ve but
  • 4 tane orta boy elma dilim patates
  • 1 paket mangal çeşnisi
  • Tuz

Mangal Çeşnisi İle Fırında Tavuk Tarifi Yapılışı

  1. Tavukları ve patatesleri çeşni ile harmanlandıktan sonra fırın poşetine yerleştiriniz.
  2. Ardından 30 dakika 180 derecede pişiriniz afiyet olsun 🙈.

Ispanak Kavurması Tarifi

 

Ispanak Kavurması Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 bağ ıspanak
  • 1 orta boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • Yarım çay bardağı pilavlık bulgur
  • Pul biber
  • Tuz

Ispanak Kavurması Tarifi Yapılışı

  1. Karnıyarık tencereye zeytinyağı konur küp doğranmış soğanlar kısık ateşte kavrulur.
  2. Salça ve bulgurda eklenip kavrulmaya devam edilir.
  3. İki parmak genişlikte doğranmış ıspanak da tencereye konur tuzu pul biberi de eklenip tencere kapağı kapatılır kısık ateşte pişmeye bırakılır.

Afiyet şifa olsun.

Ispanak Kavurması Tarifi

 

Ispanak Kavurması Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 bağ ıspanak
  • 1 orta boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • Yarım çay bardağı pilavlık bulgur
  • Pul biber
  • Tuz

Ispanak Kavurması Tarifi Yapılışı

  1. Karnıyarık tencereye zeytinyağı konur küp doğranmış soğanlar kısık ateşte kavrulur.
  2. Salça ve bulgurda eklenip kavrulmaya devam edilir.
  3. İki parmak genişlikte doğranmış ıspanak da tencereye konur tuzu pul biberi de eklenip tencere kapağı kapatılır kısık ateşte pişmeye bırakılır.

Afiyet şifa olsun.

Evde Yoğurt Tarifi

 

Evde Yoğurt Tarifi İçin Malzemeler

  • 2.5 kilo süt
  • 1 yemek kaşığı yoğurt

Evde Yoğurt Tarifi Yapılışı

  1. Sütümüzü ocak da kaynatıyoruz.
  2. Kaynayan sütümüzü soğuması için bir kenara alıyoruz.
  3. Süt çok soğuk olmayacak çok sıcak da olmayacak.
  4. Serçe parmağımızı süte batırdığımızda 19 saniye bekletin 9. ve 10. saniyede yanıyorsa sütümüzü mayalayabilirsiniz.
  5. 1yemek kaşığı yoğurdu 2 yemek kaşığı kaynayan sütle bir kasede karıştıralım.
  6. Kasedeki mayamızı tenceredeki sütümüze ekleyerek iyice karıştıralım.
  7. Ben kavanozlara böldüm sütü sonra ağzını kapatarak karanlık ve sıcak bir ortamda 3, 5 saat mayalandıralım.
  8. Ben sıcak olsun diye battaniye örtüyorum.
  9. 3. 5 saat sonunda kavanozların kapaklarını açarak buzdolabında 1 gün bekletelim.
  10. 1 günün sonunda yoğurdunuzun taş gibi olduğunu göreceksiniz.

Deneyenlere afiyet olsun;)).

Çok Lezzetli Hazırı Aratmayan Pekmezli Cevizli Sucuk Tarifi

 

Çok Lezzetli Hazırı Aratmayan Pekmezli Cevizli Sucuk Tarifim Ve Pestilim İçin Malzemeler

  • Ceviz içi (ne kadar yapmak isterseniz)
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı pekmez ( evde dut pekmezi vardı siz dilediğiniz pekmezle yapılabilir. )

Çok Lezzetli Hazırı Aratmayan Pekmezli Cevizli Sucuk Tarifim Ve Pestilim Yapılışı

  1. Öncelikle ceviz içlerini iğne yardımı ile ipe dizelim.
  2. Uygun bir tencereye un, nişasta, şekeri ve suyu alıp güzelce karıştıralım.
  3. Daha sonra pekmezi ilave edip ocağa alalım göz göz olana kadar iyice karıştırıp pişirelim.
  4. Pişen karışımımıza ipe dizdiğimiz cevizimi içine koyup her yerini batıralım.
  5. Kurumalı için cevizimizi iplerden asalım.
  6. Eğer daha kalın bir katman isterseniz kuruduktan sonra bir tur daha karışıma batırıp çıkartalım. ( ben 3 tur yaptım).
  7. Bu şekilde asılı olarak serin ortamda 3 -4 günde koruyacaktır.
  8. Ben kalan malzemeyi yağlı fırın kağıdına serip pestil de yaptım.

Kuruduktan sonra servise hazır.