4 Kasım 2020 Çarşamba

Pudibör (2 Renkli Pudingli Bardak Tatlısı) Tarifi

 

Pudibör (2 Renkli Pudingli Bardak Tatlısı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket muzlu puding (arkasındaki tarifle hazırlanacak)
  • 1 paket kakaolu puding (arkasındaki tarifle hazırlanacak)
  • 1 paket petibör bisküvi

Üzeri için:

  • Pasta süsü

Pudibör (2 Renkli Pudingli Bardak Tatlısı) Tarifi Yapılışı

  1. Muzlu ve kakaolu pudingi arkasındaki tarif ile hazırlayalım.
  2. Pötibörleri robottan geçirelim.
  3. Kuplarımıza birer yemek kaşığı bisküviden koyalım.
  4. Sonra birer kepçe kakaolu puding koyalım.
  5. Bir yemek kaşığı bisküvi koyalım.
  6. En son bir kepçe muzlu pudingden koyalım.
  7. Malzemeler bitene kadar bu işlemi tekrarlayalım.
  8. En son üzerine pasta süsü ile süsleyelim.


Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi

 

Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağ
  • 1 adet büyük soğan
  • 2 adet çarliston biber
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı pul biber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı toz biber
  • 3, 5 su bardağı sıcak su

Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Soğan küçük küpler halinde doğranıp tencereye alınır, üzerine zeytinyağ ve ayçiçek yağı eklenir. Orta ateşte 2-3 dakika kavrulur.
  2. Yeşil biber ve kırmızı biber dörde bölünüp doğranır ve soğanların üzerine alınır. 4-5 dakika orta ateşte kavrulur.
  3. Salça ve baharatlar eklenir.
  4. Küçük parçalar halinde doğranmış domatesler de eklenerek kavurmaya devam edilir.
  5. Domatesler yumuşayınca bulgur, tuz ve kaynamış su eklenerek yüksek ateşte 3-4 dakika pişirilir.
  6. Pilav göz göz olup koyulaşınca kısık ateşe alınıp, kapağı kapatılır.
  7. Pilav suyunu tamamen çekmeden ocağın altı kapatılır ve üzerine temiz bir bez örtülerek 15-20 dakika kadar demlendirilir.
  8. Demlenen pilav sıcak servis edilir. Afiyet olsun 😋

Köz Patlıcanlı Erişte Salatası Tarifi

 

Köz Patlıcanlı Erişte Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet patlıcan
  • 2 adet kapya biber
  • 1 su bardağı erişte
  • 1/2 (yarım) su bardağı ceviz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz

Köz Patlıcanlı Erişte Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcan ve biberleri közleyin.
  2. Erişteyi haşlayıp suyunu süzün.
  3. Közlenen patlıcan ve biberleri küçük küçük doğrayın.
  4. Karıştırma kabına alın.
  5. Haşlanan erişteyi, yoğurdu, rendelenmiş sarımsağı ve tuzu ilave edip karıştırın.
  6. Tavaya sıvı yağı ekleyip hafif kızdırın.
  7. Toz kırmızı biberi ve cevizi ekleyip hafif kavurun.
  8. Servis tabağına aldığınız salatanızın üzerine dökün. Ben kurabiye kalıbı kullanarak farklı sunmak istedim.Afiyet olsun 😋.

Fırında Köfte Patates Tarifi

 

Fırında Köfte Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 500gr kıyma (dana)
  • 1 soğan
  • 1 çay bardağı kadar galeta unu
  • 1 yumurta
  • 3 tatlı kaşığı kurutulmuş maydanoz veya istediğiniz kadar taze maydanoz
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım tatlı kaşığı  pul biber
  • yarım tatlı kaşığı sarımsak tozu
  • yarım tatlı kaşığı  kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 3 patates
  • Bir kaç tane sivri biber
  • 3 kırmızı biber

Sosu için:

  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Sıvı yağ
  • Tereyağ
  • Tuz, karabiber, sarımsak tozu
  • 700 ml su

Fırında Köfte Patates Tarifi Yapılışı

  1. Kıymaya incecik doğranmış soğanı, yumurtayı, galeta ununu, salçayı ve baharatları ekleyip iyice yoğuruyoruz.
  2. Elde ettiğimiz köftemizin üzerini örterek buzdolabına kaldırıyoruz.
  3.  Patatesleri ve biberleri güzelce yıkayıp kesiyoruz.
  4.  Sosumuz için sıvı yağı ile tereyağını tencereye alıp ısıtıyoruz.
  5.  İçerisine salça ile baharatları koyup kavuruyoruz.
  6.  En son suyunu ekleyip bir taşım kaynatıyoruz.
  7. Dinlenen köftemizi dolaptan çıkarıp bir kez daha yoğuruyoruz.
  8.  Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye köfte ile sebzeleri sıra sıra diziyoruz.
  9. Üzerine hazırladığımız sosu döküyoruz.
  10. Alt üst ayar fırında (alttan ikinci sırada) 220 derecede bir saat pişiriyoruz.

Afiyet olsun! 😍🤗💖🌸.

Terbiyeli Patates Çorbası Enfes Lezzette Tarifi

 

Terbiyeli Patates Çorbası Enfes Lezzette Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet iri boy patates
  • 2 adet iri boy havuç
  • 1 adet orta boy soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1.5 paket knorr tavuk bulyon
  • 1 tatlı kaşığı dolusu sebzeli çeşni
  • 7 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz

Sosu için;

  • 1 tatlı kaşığı dolusu tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı acı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı nane

Terbiyesi için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Yarım çay kaşığı limon suyu
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım çay kaşığı tuz

Terbiyeli Patates Çorbası Enfes Lezzette Tarifi Yapılışı

  1. Patates ve havuçların kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğruyoruz.
  2. Bir tencere içine zeytin yağı, minik doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyip beraber biraz kavuruyoruz.
  3. Daha sonra tereyağını ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  4. Yumuşayan soğanların üzerine patates ve havucu ekleyip 5 dk beraber kavuruyoruz.
  5. Sıcak suyumuzu sebzeli çeşnisini ve tavuk bulyonu ilave edip beraber sebzeler iyice pişip yumuşayana dek kapağı kapalı pişiriyoruz (dileyen bulyon yerine kendi haşladığı tavuk suyundan 1 bardak katarakta yapabilir).
  6. Sebzelerimiz pişince; bir taş içine terbiye malzemelerini alıp karıştırıyoruz.
  7. Yoğurt karışımına kepçe ile sıcak çorbanın suyundan azar azar 4 kepçe ilave ederek terbiyeyi sürekli karıştırarak ılıtıyor daha sonrada tencerenin içine azar azar ilave ederek karıştırmaya devam ediyoruz.
  8. 10 dk daha beraber pişirdikten sonra tuzunu ekliyor ve ocaktan alıp el blendırı ile hiç parça kalmayana kadar çorbamızı eziyoruz.
  9. Son olarak da; tereyağ , pul biber ve naneyi kavurup çorbanın içine gezdirip karıştırıp servis edelim.

Afiyet olsun.

3 Kasım 2020 Salı

Muffin Kalıbında Elmalı Tart Tarifi

 

Muffin Kalıbında Elmalı Tart Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için :

  • 125 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Çay kaşığının ucuyla tuz
  • Aldığı kadar un

İçi için:

  • 4 elma
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • 1 çay kaşığı tarçın (ben daha bol sevdiğim için biraz fazla katıyorum)
  • Pudra şekeri

Muffin Kalıbında Elmalı Tart Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce elmaları soyup rendeliyoruz sonra bir tavaya alıyoruz şekerleri ekleyip iyice suyu çekilene kadar kavuruyoruz, suyu çektikten sonra soğumaya alıyoruz.
  2. Sonra hamurunu yapıyoruz, bütün malzemeleri karıştırıp güzelce yoğuruyoruz.
  3. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
  4. Hamurumuz da hazır olduğu zaman iç harcımıza tarçın ekliyoruz.
  5. Ve hamurumuzu muffin kalıplara yerleştirip iç malzemesini koyuyoruz.
  6. Üzerini istediğimiz gibi şekillendirebilirsiniz. Ben yaptığım şekilleri görüntü olarak paylaştım. Afiyet olsun ❤️.

Lahmacun Fırında Çok Kolay Tarifi

 

Lahmacun Fırında Çok Kolay Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 kilo un
  • 1 paket yas maya (kuru mayada olabilir
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
  • 1 bardak süt
  • Aldığı kadar su

İç harcı içi;

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yarım çay bardağından az sıvı yağ
  • 1 konserve domates sosu
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salça
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Lahmacun Fırında Çok Kolay Tarifi Yapılışı

  1. Hamurumuzu yoğuralım ele yapışmayan bir hamur elde edip 30 dk bekletelim.
  2. O sırada iç malzemelerimizi hazırlayalım.
  3. Kıymamızı bir kaba alalım soğanlarımızı maydanozumuzu doğrayıp diğer malzemelerimizi de katıp çook iyice karıştıralım.
  4. Hamurumuz mayalandıktan istediğimiz ölçüde bezeler alalım.
  5. Üzerine iç harcını yayalım ve önceden ısıtılmış 180° derece fırınımızda pişirelim.

Afiyet olsun😊.

Mozaik Pasta Tarifi

 

Mozaik Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 buçuk paket petibör bisküvi
  • 1 paket çikolatalı puding
  • Üzerine çikolata sos ve isteğe bağlı toz fıstık

Mozaik Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Pudingi sürekli karıştırarak pişiriyoruz .
  2. Pişen pudingin ilk sıcağı çıkınca içerisine bisküvileri kırıyoruz.
  3. Ardından streç filmin üzerine baton şeklinde sarıp buzluğa atıyoruz .
  4. Donunca çıkarıp servis edebilirsiniz.

Alinazik Tarifi

 

Alinazik Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram kıyma
  • 1 kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 kırmızı biber
  • 2 domates
  • Tuz, karabiber, kimyon
  • 1  tutam maydanoz

Yoğurtlu taban için;

  • 4 patlıcan
  • 1 kase yoğurt (süzme yoğurt olursa daha lezzetli oluyor)
  • 2 diş sarımsak
  •  Tuz

Alinazik Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanlar yıkanarak közlenir.
  2. Patlıcanlar közlenirken kıymamızı kavuralım.
  3. Kıymalar tavaya alınıp kavrulurken üzerine doğradığımız soğanlar ve kırmızı biber eklenir.
  4.  Soğan ve biber kavrulduktan sonra küp küp doğradığımız domateslerimizi ekliyoruz.
  5.  En son baharatlar ve maydanoz eklenerek kıymamızın altı kapatılır.
  6. Közlediğimiz patlıcanların kabuklarını soyup çok küçük doğruyoruz.
  7. Yoğurt ve sarımsak yaptığımız sosa patlıcanları ekliyoruz.
  8. Sunum yaparken tabağın en altına yoğurtlu patlıcan, onun üstüne kıymalı sosumuzu ekleyip servis ediyoruz.

Deneyeceklere afiyet olsun.

Çökeleğin En Lezzetli Hali Sürk Tarifi

 

Çökeleğin En Lezzetli Hali Sürk Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg çökelek,
  •  1 çorba kaşığı biber salçası,
  •  1 tatlı kaşığı zahter (yoksa kekik)
  •  1 tatlı kaşığı kimyon,
  •  1 çorba kaşığı çörekotu,
  •  1 çorba kaşığı zeytinyağı,
  • Pul biber, çökelek tuzsuz ise tuz….

Çökeleğin En Lezzetli Hali Sürk Tarifi Yapılışı


  1. Çökeleği geniş bir kaba koyun. Salçayı, zahteri, baharatları, çörekotunu, zeytinyağını ekleyin ve yoğurun.
  2. Cevizden büyük parçalar koparın, yuvarlayın ve ucunu sivrilterek topaç şekli verin.
  3. Üzerine zeytinyağı dökerek servis edin. 😋😋.

Not: ben azar azar yaparak buzdolabında muhafaza ediyorum. Fazla yapmak isterseniz, bir tepsiye kağıt havlu serip sürkleri dizin ve üzerini ince bir bezle örtün. Suyunu çekinceye kadar güneşte bekletin. (2 günde kuruyor. Bu şekilde uzun süre dayanıyor) çökeleği bu şekliyle çok seveceksiniz. Afiyet olsun. ❤️.

Nefis Orman Kebabı Tarifi

 

Nefis Orman Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr. kuzu kuşbaşı
  • 2 havuç
  • 2 patates
  • 1 soğan
  • 6 diş sarımsak
  • 2 yeşil biber
  • 12 çeri domates
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
  • 2 yemek kaşığı tereyağ

Nefis Orman Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Kuşbaşılarınızı yıkayıp, tencereye koyun ve bir su bardağı su ilavesiyle, iyice pişirin.
  2. Havuç, patates, soğan ve biberleri irice küp küp doğrayın.
  3. Etler suyunu çekince içine tereyağını ve doğranmış soğanı, sarımsağı ekleyip, kavurun.
  4. Sonrada kırmızı pul biber, tuz ve karabiberini atın. Etinizi hazırladıktan sonra sırayla havuç, biber, patates ve domatesleri ekleyin.
  5. Dikkatlice ezmeden karıştırın. [sebzeleri birini ekleyip, beş dakika pişirdikten sonra diğerini ekleyin. ]üzerine kekiğini de atın ve fırın kabına alıp 1 çay bardağı sıcak su ekleyin, sebzeler pişene kadar pişirin. 25-30 dk pişirin.
  6. Yemeğiniz, et piştikten sonra yarım saatte pişecektir.
  7. Ben üzerine tane karabiber de serptim çok yakışıyor.

Bu yemeğin yanına en çok şehriyeli pirinç pilavı yakışıyor. !!!.

Afiyet olsun. .

Perişan Kurabiye Tarifi

 

Perişan Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr tereyağ
  • 1 yemek kaşığı  sıvı yağı
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı kuru üzüm
  • Yarım su bardağı ceviz
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 2 su bardağı un
  • 1 kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı  sirke

Perişan Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Önce bir derin boş kabımızı alıyoruz. İçine yumurta ve oda sıcaklığında ki tereyağını, yumurta güzelce karıştırıyoruz.
  2. Daha sonra üzüm, ceviz ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
  3. Daha sonrasında un, pudra şekerini ilave edip iyice yoğuruyoruz.
  4. Fırın tepsimize yanmaz kağıt sererek perişan kurabiyemizi tepsimize yerleştirip önceden ısıtılan 180 derecelik fırınımıza koyuyoruz.

Afiyet olsun.

Kurabiye Tarifi

 

Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket sana yağ (oda sıcaklığında)
  • 1 kabartma tozu
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • Kakao ( isteğe bağlı )
  • Un

Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. 2 adet yumurta ve pudra şekerini bir kapta eritiyoruz.
  2. 1 Çay bardağı sıvı yağı ekleyip karıştırıyoruz kabartma tozu ve nişastayı ekleyip iyice karıştırıyoruz ve kontrollü bir şekilde un ekliyoruz.
  3. Elimize yapışmayıp şekil alacak kıvama gelince un eklemeyi bırakıyoruz.
  4. Oluşturduğumuz hamuru 2 parçaya ayırıp bir tanesini kakao ile karıştırıyoruz.
  5. İstediğimiz sekili verip 180 derece fırında pişiriyoruz..