5 Kasım 2020 Perşembe

Turşu Tarifi

 

Turşu Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 kiloluk turşu bidonu
  • Kornişon
  • Yeşil biber
  • Yeşil domates
  • Acur
  • 2 su bardağı tuz
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 6 bardak sirke
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • Aldığı kadar su
  • Turşu tozu

Turşu Tarifi Yapılışı

  1. Sebzeleri doğrayıp bidonun içerisine atıyoruz.
  2. Ardından bir kaba sirke , tuz , şeker , sirke tozu ve limon tuzunu atıp eriyene kadar karıştırıyoruz.
  3. Bidona boşaltıyoruz ardından turşuların üstünü su kaplayacak şekilde su dolduruyoruz.

Deneyecek olanlara afiyet olsun.

Tavuklu İslim Kebabı Tarifi

 

Tavuklu İslim Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet patlıcan
  • 250 -300 grm tavuk kıyması
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet yumurta
  • Galeta unu
  • Maydanoz
  • Karabiber
  • Tuz
  • Pul biber
  • Az biraz kimyon
  • Kızartmak için sıvı yağ

Tavuklu İslim Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanları alacalı soyup uzunlamasına ince şekilde kesiyoruz.
  2. Sıvı yağ da arkalı önlü kızartıyoruz. Tavuk köftesi için tüm malzemeleri ve baharatları ekleyip yoğuruyoruz.
  3. Kıymadan ceviz büyüklüğünden parçalar alıp köfteler yapıp kızartıyoruz.
  4. 1 tane kızarmış patlıcanın içine kızarmış köfteyi koyup sarıyoruz.
  5. Bu şekilde diğerlerini de yapıyoruz. Borcama koyuyoruz salçalı su ekleyip fırında pişiriyoruz. (patlıcanı köfteyi kendinize göre ayarlayabilirsiniz)

Afiyet olsun.

Patates Püresi (Süzme Yoğurtlu) Tarifi

 

Patates Püresi (Süzme Yoğurtlu) Tarifi İçin Malzemeler

  • Patates (çok büyükse 3 adet  – orta boy 5 adet – küçük boy 6-7 adet)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı veya kaymak
  • 5 yemek kaşığı süzme yoğurt  ( hiç hazır kullanmadım. ev yapımı ve hafif ekşi olursa istenilen tat elde edilebilir!)
  • 1 çay bardağı süt
  • Peynir veya kesik veya lor (isteğe bağlı, istenilen miktarda)
  •  1 tatlı kaşığı tuz ( içine tuzlu peynir koyduysanız tuzu azaltın tadına bakarak)
  • Kaşar peyniri (isteğe bağlı, istenilen miktarda)

Patates Püresi (Süzme Yoğurtlu) Tarifi Yapılışı

  1. ⚜Patatesleri soyalım.
  2. ⚜Küp küp doğrayarak kolayca pişecek küçüklüğe getirelim.
  3. ⚜Yayvan bir tava veya tencere olabilir, haşlayacağımız kaba alalım. Üzerini örtecek kadar su koyalım.
  4. ⚜Kaynama esnasında çatalla kontrol edip iyice ezilecek kıvama geldiğinde suyunu süzelim.
  5. ⚜Tekrar tencereye alalım. İçine sütü yoğurdu, tereyağı, kullanacaksak peynir ve kaşar peyniri koyalım. Ezici veya çatal yardımıyla hem karıştırıp hem ezelim.
  6. ⚜Tadını kontrol edip kontrollü bir şekilde tuzunu ekleyelim.
  7. ⚜En son blendırdan geçirelim.
  8. ⚜Sıcak sıcak servis edelim. Afiyet olsun.

Kalıpta Tarçınlı Kek Tarifi

 

Kalıpta Tarçınlı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2.5 su bardağı un
  • İsteğe göre damla çikolatası ve pudra şekeri

Kalıpta Tarçınlı Kek Tarifi Yapılışı

  1. Fırını 175 dereceye ayarlayalım ve ısınması için açalım.
  2. Yumurtaları çırpma kabına alalım ve kısa bir süre köpürene kadar çırpalım.
  3. Toz şekeri ilave ederek, 5-10 dakika arası iyice beyazlayana kadar yüksek devirde çırpalım.
  4. Mikserin devrini düşürerek, sıvı yağ ve yoğurtu katalım.
  5. Sıvı malzemeler karıştıktan sonra; vanilya, kabartma tozu ve un ilavesini yapalım ve karıştıralım mikserle.
  6. Sonra kalıbımızı iyice yağılıyoruz ben sıvı yağ sürdüm yumurta fırçası yardımı ile her yerine güzelce yedirdim yağı sonra çok az kalıbın her tarafına un serpiyoruz ki yapışmasın.
  7. Kekin pişmesi için, önceden ısınmış 175°c fırınımıza verelim ve yaklaşık 40 dakika pişirelim.
  8.  ilk 30 dakika kapağını açmadan, kürdan testi temiz çıkana kadar kontrollü olarak pişirelim.
  9. Fırından çıkan keki soğumaya bırakalım ve soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp, servise hazırlayalım.
  10. Ben üzerine pudra şekeri döktüm dileyen olursa dökebilir çok güzel oluyor tadı deneyim derim😂.

Deneyeceklere afiyet olsun 🥰.

Çekirdekli Mini Ekmekler Tarifi

 

Çekirdekli Mini Ekmekler Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket yaş maya
  • 2 çay kaşığı toz şeker
  • 2 bardak süt
  • 4 bardak un
  • 1 bardak ayçekirdeği
  • Tuz

Çekirdekli Mini Ekmekler Tarifi Yapılışı

  1. Yaş mayayı, şeker ve ılıttığımız sütle karıştırıp 15 dk maya aktive olması için dinlendirelim.
  2. Üzerine ay çekirdeğini, unu ve tuzu koyup kulak memesi kıvamında hamur elde edelim.
  3. Üzerini kapatıp mayalanması için 2. 30- 3 saat dinlendirelim.
  4. Kabaran hamurumuzu avuç içi kadar koparıp yuvarlayarak tepsimize dizelim.
  5. 1 saatte tepside bırakıp mayalandıralım.
  6. İsterseniz üzerine de çekirdek serpebilirsiniz.
  7. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 1 saat pişirelim.
  8. Üzerinin kızarmasını isterseniz fırını 180 dereceye alıp 15 dakika daha tutabilirsiniz.

Şimdiden afiyet olsun 😋.

İrmik Helvası (Tam Kıvamlı) Tarifi

 

İrmik Helvası (Tam Kıvamlı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket irmik (500 gr)
  • 3 yemek kaşığı un
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 3 yemek kaşığı tereyağ

Şerbeti için;

  • 2.5 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker

İrmik Helvası (Tam Kıvamlı) Tarifi Yapılışı

  1. Geniş bir tavaya yağlarımızı koyuyoruz.
  2. Üzerine irmik ve unumuzu ekleyip orta ateşte sürekli karıştırıp rengi pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  3. Ayrı bir kapta şekerle suyu karıştırıp eritiyoruz. (şerbeti kaynatmıyoruz).
  4. Kavrulan irmiğe şerbetimizi dikkatlice döküyoruz.
  5. Helva kıvamına gelene kadar dikkatlice karıştırıyoruz.
  6. Uygun bir borcama döküp üzerini isteğe göre antep fıstığı veya hindistan cevizi ile süslüyoruz.
  7. Lokum kıvamında çok lezzetli bir tarif deneyeceklere. Afiyet olsun 😊

Mor Lahana Turşusu Tarifi

 

Mor Lahana Turşusu  Tarifi İçin Malzemeler

  • 1-1, 5 kg kadar mor lahana
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Çeyrek limonun suyu
  • 1,5 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı sirke (beyaz, elma veya üzüm farketmez)

Mor Lahana Turşusu Tarifi Yapılışı


  1. Mor lahanaları yıkayıp 4 e bölelim.
  2. İnce ince doğrayalım.
  3. Büyükçe bir kabın içerisine doğradığımız lahanaları koyalım.
  4. Tuz ve limon suyunu lahanaların üzerine ekleyip, ovalaya ovalaya lahanaları yumuşatalım. 2-3 dakika kadar ovalasak yeterli olacaktır.
  5. Yumuşayan lahanaları, kavanozlara dolduralım. Bastıra bastıra sımsıkı olacak şekilde hepsini dolduralım.
  6. Sirke ve suyu bir sürahide karıştırıp, kavanozlara dökelim.
  7. Lahanaların üzerine gelecek şekilde sirkeli suyu iyice dolduralım.
  8. Kapaklarını kapatalım ve serin yerde mümkünse dolapta muhafaza edelim.
  9. Ertesi gün kullanmaya başlayabilirsiniz.

Deneyenlere afiyet olsun 😊.

Arzu’nun Şantili Bisküvili Tatlısı Tarifi

 

Arzu’nun Şantili Bisküvili Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket yulaflı bisküvi
  • 2 su bardağı süt
  • 2 paket krem şanti

Arzu’nun Şantili Bisküvili Tatlısı Tarifi Yapılışı


  1. Öncelikle derin bir kapta sütü ve şantimizi çırpıp dolaba atalım.
  2. Tepsimize bisküvileri dizelim.
  3. Dolabımızda dinlenmiş olan şantimizi çıkarıp tepsiye dizdiğimiz bisküvilerin üzerlerine birer kaşık dökelim.
  4. Şanti üzerine birer tane bisküvi daha koyalım.
  5. Ve son olarak tekrar şanti dökelim.
  6. Süslemek için de çikolata sosu dökelim dilerseniz Hindistan cevizi de dökebilirsiniz ve tepsimizi dolaba koyalım.

2 saat sonra servise hazır. Afiyet olsun ☺️.

Pratik Tavuk Çorbası Tarifi

 

Pratik Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 kase haşlanmış tavuk göğsü
  • Yarım limon
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz

Üzeri için;

  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • Pul biber

Pratik Tavuk Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Tencerede unu kokusu çıkıncaya kadar zeytinyağında kavuruyoruz.
  2. Üzerine su ilete edip hızlıca karıştırıyoruz.
  3. Kıvama göre su ilave edersiniz.
  4. Bir taşım kaynadıktan sonra tavukları ilave ediyoruz.
  5. Sarımsak ve limon suyunuda ilave edip bir taşım daha kaynatıyoruz.
  6. Servis ederken tereyağ ve pul biber ekliyoruz.

Afiyet şeker olsun ❤️.

Patates Püreli Tavuk Sote Tarifi

 

Patates Püreli Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

Püresi için;

  • 1 kg patates ( miktarı azaltıp çoğaltabilirsiniz )
  • 100 gram tereyağ
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz

Tavuk sote için;

  • 1 kg tavuk göğsü
  • 3 adet sarı kırmızı yeşil biber
  • 4-5 adet kültür mantarı
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Kara biber
  • Pul biber
  • Kekik

Üzeri için;

  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Patates Püreli Tavuk Sote Tarifi Yapılışı

  1. Patatesleri soyup küp küp doğruyoruz uygun bir tencereye alıyoruz.
  2. Ocakta yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz haşlanan patateslerin suyunu süzüp güzelce eziyoruz .
  3. Tereyağ ve sütü ekleyip ocakta 5 dk kadar karıştırıp tepsiye yayıyoruz tavuk etini küp küp doğruyoruz .
  4. Ocakta sıvı yağ ekleyip kavuruyoruz tencerenin kapağını kapatıp 15 dk pişiriyoruz .
  5. Soğanı biberleri sarımsağı mantarı doğruyoruz pişen ete salça tuz ,kara biber, pul biber, kekik ekleyip karıştırıyoruz.
  6. Sebzeleri ekleyip 5-6 dk tekrar pişiriyoruz pişen eti patates püresinin üzerine düşüyoruz.
  7. Üzerine kaşar peyniri serpip 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz deneyenlere afiyet olsun 🤗💕.

Çıtır Börek 3 Adet Yufkadan Çıtır Kıyır Kıyır Bir Börek Çok Beğeneceksiniz Tarifi

 

Çıtır Börek 3 Adet Yufkadan Çıtır Kıyır Kıyır Bir Börek Çok Beğeneceksiniz Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet böreklik yufka
  • İçi için;
  • Peynir (patates, kıyma,ıspanak hangisini tercih ederseniz)

Sosu için:

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı sirke

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam ve çörek otu

Çıtır Börek 3 Adet Yufkadan Çıtır Kıyır Kıyır Bir Börek Çok Beğeneceksiniz Tarifi Yapılışı

  1. Sos için; gerekli malzemeleri bir kapta iyice karıştırın.
  2. Yufkanızı tam ortadan ikiye kesin yarım ay şeklinde olacak ve üzerine sos sürün uzun kısmına iç harcı koyup sarın .
  3. Tepsiye rulo şeklinde sarın .
  4. Yufkaların hepsini bu şekilde hazırlayıp tepsiye dizin.
  5. Kalan sosa 1 adet yumurta sarısı kırıp çırpın ve böreğin üzerine sürün .
  6. Susam ve çörek otu serpiştirin.
  7. 180 derecelik fırında pişirin.

Afiyet olsun 😋.

Muhteşem Lezzette Semizotu Salatası Tarifi

 

Muhteşem Lezzette Semizotu Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bağ semizotu
  • 3 adet minik salatalık
  • 1 büyük kase yoğurt
  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 dış ezilmiş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı dolusu mayonez
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzerine

  • 2 yemek kaşığı çam fıstığı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı toz biber

Muhteşem Lezzette Semizotu Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Büyük bir kabın içine ezilmiş sarımsak, yoğurt, süzme yoğurt ve mayonezi alıp bir güzel karıştırın.
  2. Üzerine semizotu ve ince ince doğranmış salatalığı ekleyerek harmanlayın. , salata tabağına alın.
  3. Küçük bir tavada sıvı yağı ısıtın fıstıkları ilave edin bir iki tur çevirin.
  4. Toz biberi ekleyerek ocaktan alın.
  5. Salatanın üzerine dökün servis edin.

Afiyetler olsun.

4 Kasım 2020 Çarşamba

Kısır Candır :) Tarifi

 

Kısır Candır :) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 2 su bardağı kaynamış su
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 dal taze soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 4-5 dal marul
  • 2 tane salatalık
  • 1 tane limon
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kuru yada taze nane

Kısır Candır :) Tarifi Yapılışı

  1. İlk öncelikle bulgur ile salçayı birbirine yedirerek karıştırıyoruz. ( yada bulguru ilk önce sade olarak demleyip salça ve kuru soğan kavurup sonradan da ekleyebiliriz. Ama ben taze soğan kullandığım için bu şekilde yapmayı tercih ettim)
  2. Sonrasında kaynamış suyu ekleyip demlenmesi için bir köşeye koyuyoruz.
  3. Bu sırada tüm yeşilliklerimizi doğruyoruz. 15 dakika bulguru dinlendirdikten sonra yağını, limonunu ve baharatlarını ekleyip karıştırıyoruz.
  4. Son olarak da yeşilliklerimizi ekleyip yine hafifçe karıştırıp yanında turşu ve söğüş domates ile servis edebiliriz.

Afiyet olsun :).