Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1/2 (yarım) paket margarin veya tereyağı (125 gr)
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
İçi için;
- 4 adet elma
- 4 kaşık şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
Üzeri için;
- Pudra şekeri
Elmalı Turta Tarifi Yapılışı
- İç malzemesi için elmalar soyularak rendelenir.
- Daha sonra elmalar tavada pişirilir tarçın ve ceviz ilave edilir.
- Ayrı bir yerde hamur için tüm malzemeler karıştırılarak yoğrulur.
- İyice yoğrulduktan sonra hamurun üçte biri ayrılır.
- Kalan üçte ikisi fırın tepsisine elle (yuvarlak büyük boy borcam) yayılır.
- Daha sonra elmalı iç harç koyulur ve üstüne kalan hamur dan istediğiniz gibi şekil vererek yapabilirsiniz.
- Rulo yapıp üzerine aralıklarla koyulur.
- 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
- Fırında çıkan turta soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpilir.
::afiyet olsun::.