2 Aralık 2020 Çarşamba

Elmalı Turta Tarifi

 

Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) paket margarin veya tereyağı (125 gr)
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

İçi için;

  • 4 adet elma
  • 4 kaşık şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım su bardağı dövülmüş ceviz

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

Elmalı Turta Tarifi Yapılışı

  1. İç malzemesi için elmalar soyularak rendelenir.
  2. Daha sonra elmalar tavada pişirilir tarçın ve ceviz ilave edilir.
  3. Ayrı bir yerde hamur için tüm malzemeler karıştırılarak yoğrulur.
  4. İyice yoğrulduktan sonra hamurun üçte biri ayrılır.
  5. Kalan üçte ikisi fırın tepsisine elle (yuvarlak büyük boy borcam) yayılır.
  6. Daha sonra elmalı iç harç koyulur ve üstüne kalan hamur dan istediğiniz gibi şekil vererek yapabilirsiniz.
  7. Rulo yapıp üzerine aralıklarla koyulur.
  8. 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
  9. Fırında çıkan turta soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpilir.

::afiyet olsun::.

Mini Petibörlü Magnolia Tarifi

 

Mini Petibörlü Magnolia Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket 200 ml sıvı krema
  • 1 paket vanilya

Üzeri ve içi için;

  • 1 paket mini petibör bisküvi
  • Yarım nar

Mini Petibörlü Magnolia Tarifi Yapılışı

  1. Orta boy bir tencereye un, nişasta, şeker ardından yumurta sarısınıda ilave edip, sütünü azar azar dökerek karıştıralım bu şekilde yaparsak topaklanma asla olmaz!
  2. Kaynama noktasına gelene kadar muhallebimizi karıştırmaya devam edelim, vanilyasını ve tereyağını da ilave edip, 5 dk kadar orta ateşte karıştıralım ardından soğumaya bırakalım bu aşamada muhallebimizi sık sık karıştıralım ki üzeri kaymak bağlamasın.
  3. Soğuduktan sonra 1 paket sıvı kremayı muhallebinin içerisine koyup, mikserle 5 dk kadar çırpalım.
  4. Sunum bardaklarımızın en altına bisküvilerden koyalım ve bardağın yarısına kadar muhallebiden koyalım.
  5. Üzerine tekrar bisküvi koyup tekrardan az bişey muhallebi koyup en üstüne bisküvi ilave edip bisküvi ve narla sunumu tamamlayalım. Siz dilerseniz istediğiniz gibi yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Kremalı Mantar Çorbası Tarifi

 

Kremalı Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram mantar
  • 500 ml süt
  • 3 bardak su
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 paket krema
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Biraz sıvı yağ (ayçiçek)
  • Tuz, karabiber

Kremalı Mantar Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Mantarları soyalım ve küçük küçük doğrayalım. Ben çok minik yapıyorum ama tercih sizin.
  2. Doğranmış mantarları şimdi biraz haşlayacağız. Çok değil biraz yumuşatın sadece.
  3. Kaynatma suyuna tuz ve limon eklerseniz mantar siyah şu yerine daha açık renk bırakacaktır.
  4. Kaynamış mantarları süzelim ve bir kaba alalım. Süzdüğünüz sudan 1 bardak ayırın, tat versin diye çorbaya katacağız.
  5. Şimdi bir tencere yada tavada mantarları kavuracağız. Ben ayçiçek yağı kullanıyorum, tercih sizin.
  6. Mantarlar kavrulurken biz çorbamızı hazırlamaya başlayalım.
  7. Bir tencereye 2 yemek kaşığı tereyağı ile 2 yemek kaşığı un koyup kavuralım. Çok kararmadan 500 ml şut ekleyeceğiz. Sütü ekleyince blenderdan geçirmekte fayda var. Sonra da kaynayana kadar karıştırın ki topak topak olmasın, dibi tutmasın.
  8. Süt kaynarken kettle da şu kaynatalım. Süt kaynayınca içine 3 bardak su ilave edeceğiz. Mantarın suyunu da bu aşamada ekleyebilirsiniz.
  9. İyice kavrulan mantarların içine 1 paket krema dökelim. Mantarlar 5 dk da kremanın içinde pişsin.
  10. Mantarları kaynayan tencerenin içine boşaltıp 10 dk da birlikte kaynatıyoruz. Bu aşamada tuz ve karabiber ekleyelim. 1 tatlı kaşığı tuz yeterli gelecektir.
    Not: kıvamı köyü severler 3 yerine 2 bardak su ekleyebilir. Daha sulu seviyorsanız kaynar şu takviyesi ile her daim çorbanızı sulandırabilirsiniz.
    Afiyet olsun.

Saç Kavurma (Acılı) Lokum Gibi Tarifi

 

Saç Kavurma (Acılı) Lokum Gibi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo kuşbaşı et
  • 1 tane büyük soğan
  • 5 adet biber
  • 3 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 buçuk tatlı kaşığı kekik
  • 1 buçuk çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 yemek kaşığı tereyağ yada margarin

Saç Kavurma (Acılı) Lokum Gibi Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle kuşbaşı doğradığımız etleri düdüklü tenceremize alıyoruz .
  2. Rengi değişip suyu çıktıktan sonra yani 2-3 dakika kavurduktan sonra doğramış olduğumuz soğanlarımızı atalım.
  3. Düdüklü tenceremize hiç su eklemeden pişireceğiz .Kısık ateşte pişecek arkadaşlar .
  4. 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyip düdüklü tenceremizi kapatalım .
  5. Düdüklü tenceremiz ses çıkarttıktan sonra yani fıslamaya başladıktan sonra 10 dakika tutalım, 10 dakika düdüklü tencerede etlerimizi pişirmemizi bizim için yeterli olacaktır, hafif sert olacak çünkü saç kavurmada pişireceğiz.
  6. Etlerimizi 10 dakika sonunda pişen etlerimizi çıkaralım .
  7. Saç tavamıza dökelim tereyağ sıvıyağ ekleyelim pişirmeye bırakalım.
  8. Doğramış olduğumuz biber, domates, saç kavurmamızın üzerine ekleyelim.
  9. Baharatlarımızın hepsini ekleyelim.
  10. Ağzını kapatalım ara ara karıştıralım dibinin tutmaması için, çünkü saç tavamızın dibi çok çabuk tutuyor .
  11. 30 dakika sonra etlerimiz lokum gbi pişmiş olacak. Afiyet olsun.

Fırında Patlıcan Musakka Tarifi

 

Fırında Patlıcan Musakka Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yemek kașığı sıvı yağ
  • 4 adet patlıcan
  • Yarım kilo normal kıyma
  • 2 adet domates
  • 1 kuru soğan
  • 2 diș sarımsak
  • 1 yemek kașığı domates salçası
  • 1,5 su bardağı su
  • Maydanoz
  • Karabiber, kırmızı pul biber

Fırında Patlıcan Musakka Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanlar alacalı șekilde soyulur ve 1 parmak kalınlıkta kesilir, kızgın yağda kızartılır.
  2. Ayrı bir tencerede soğan kavrulur.
  3. Doğranan domates eklenir, 3 dk kadar kavrulur.
  4. Baharatlar eklenir, kıymalarda güzelce kavrulur.
  5. En son maydanoz eklenir.
  6. Kızartılan patlıcanlar borcama ya da tepsiyle dizilir.
  7. Patlıcanların üzerine kıymalı harcımızı esit olarak yayalım.
  8. Bir kasenin içinde salça ve suyu karıştıralım, tepsinin üzerine dökelim (çok sulu olmasın).
  9. Önceden ısıtılmıș 180° fırında pișene kadar tutuyoruz.

Afiyet olsun 👩‍🍳.


Mısırlı Pilav Tarifi

 

Mısırlı Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 1 su bardağı mısır konservesi
  • 3 su bardağı sıcak su (isterseniz tavuk suyu ile yapabilirsiniz)
  • Tuz
  • Sıvı yağ

Mısırlı Pilav Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle pirinçi tuz attığımız suda yaklaşık 20 dk bekletelim.
  2. Nişastasından arınıncaya kadar yıkayıp süzelim.
  3. Tencereye sıvı yağı alıp biraz kızdırıp pirinçi güzelce kavuralım, daha sonra süzdüğümüz mısırı ekleyip kavurmaya devam edelim.
  4. Tuzunu ekleyip suyunu dökelim (su oranı pirinçin cinsine göre değişkenlik gösterebilir).
  5. Kapağını kapatıp çekene kadar pişirelim. Deneyecek olanlara afiyet olsun.

Karnabahar Püresi Tarifi

 

Karnabahar Püresi Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım karnabahar
  • 2 patates
  • 1 kaşık çorba tereyağ
  • Tuz
  • Karabiber

Karnabahar Püresi Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye karnabaharı ve patatesleri soyduktan sonra üzerini geçecek kadar su ilave edelim.
  2. Sebzeler yumuşak olduğunda süzelim, tekrar tenceremize ekleyelim ve blenderden geçelim.
  3. İyice blenderden geçirdikten sonra kaşık tereyağı ekleyelim ve karıştıralım.

Püremiz hazır.

Afiyet olsun sizlere.

Baklavalık Hazır Yufkadan (Börek) Tarifi

 

Baklavalık Hazır Yufkadan (Börek) Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet yufka

Sosu için:

  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta akı ( sarıları üzeri için)

İç harcı için:

  • Peynir
  • Maydanoz

Üzeri için:

  • 2 adet yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörekotu

Baklavalık Hazır Yufkadan (Börek) Tarifi Yapılışı

  1. Böreğimizin sosu için bir kapta yoğurt, süt, sıvı yağ ve yumurta akını çırpalım.
  2. Tezgahın üzerine serdiğimiz 2 adet baklavalık yufkanın üzerine sostan gezdirelim ve her yerine gelecek şekilde sürelim.
  3. Daha sonra 2 adet baklavalık yufkamızı birleştirip tekrar sosumuzdan sürelim.
  4. Son olarak 2 adet baklavalık yufkayı yetiştirip sosumuzdan sürelim.
  5. Bu şekilde toplamda 6 adet yufkayı aralarına sos sürerek yerleştirelim.
  6. Yufkamızın geniş tarafına peynirli iç harcımızdan koyarak rulo şeklinde saralım.
  7. Diğer yufkalarımızı da bu şekilde saralım.
  8. Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirdiğimiz yufkalarımızı dilimleyelim.
  9. Kalan sosa yumurta sarısını ekleyerek çırpalım.
  10. Hazırladığımız sosu böreklerin üzerine sürelim .
  11. Ardından susam ve çörek otu serpelim.
  12. Önceden ısıttığımız 180° fırında 35 dk pişirelim.

Böreklerimiz servise hazır afiyet olsun😊.

Sofraların Vazgeçilmezi Püreli Köfte Tarifi

 

Sofraların Vazgeçilmezi Püreli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için malzemeler;

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet orta boy soğan
  • ¾ su bardağı ekmek kırıntısı
  • 1 adet yumurta
  • ½ bağ maydanoz
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz, karabiber, kimyon, pulbiber

Püresi için malzemeler;

  • 4 adet orta boy patates
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı kaşar peyniri – rende
  • Muskat
  • Tuz

Sos için malzemeler;

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1,5 su bardağı su

Sofraların Vazgeçilmezi Püreli Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Köftesi için;Derin bir kapta kıyma, rende soğan, rende sarımsak, ekmek kırıntısı, ince doğranmış maydanoz, yumurta, tuz, karabiber ve yenibaharı yoğurun.
  2. Yoğurduğunuz köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve ortalarını çukurlaştırın.
  3. Ardından bir fırın tepsisine köfteleri dizin.
  4. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 – 25 dakika pişirin.
  5. Püresi için;Patatesleri iri parçalar halinde doğrayın ve haşlayın.
  6. Haşlanan patatesleri süzün ve bir kaba alın.
  7. Üzerine süt, tereyağı, rende kaşar peynir, muskat, tuz ve karabiber ekleyip bir ezici yardımıyla püre haline getirin.
  8. Birleştirmek için;.
  9. Hazırladığınız patates püresini sıkma torbasına alın.
  10. Pişen köftelerin içlerini patates püresiyle doldurun ve tekrar fırın tepsinize dizin.
  11. Bir sos tenceresinde zeytinyağı, domates salçası ve suyu ekleyip pişirin.
  12. Hazırladığınız salçalı sosu fırın tepsinize dökün.
  13. Patates pürelerinin üzerine rende kaşar serpin ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında peynirler eriyene kadar pişirin.

Bezelye Graten Tarifi

 

Bezelye Graten Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kavanoz bezelye garnitürü
  • 1/2 (yarım) litre süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1/2 (yarım) muskat cevizi
  • 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  • Karabiber
  • Tuz

Bezelye Graten Tarifi Yapılışı

  1. Yağ ve tereyağını ocağa alın.
  2. Yağ ısındıktan sonra unu ekleyin ve kavurun.
  3. Kavrulmuş una sütü ekleyin ve kaynayıncaya kadar karıştırın.
  4. Ardından muskat cevizini karışıma rendeleyin, karabiber ve tuzu ilave edin.
  5. Bezelye garnitürünü beşamel sosa ekleyin ve homojenize olana kadar karıştırın.
  6. Sonrasında fırın kabına alın.
  7. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin ve 200°c fırında 30-40 dk pişirin.

Afiyet olsun.

Çiğköfte Tarifi

 

Çiğköfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 çay bardağı esmer köftelik
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sosu için malzeme;

  • 2 adet domates
  • 1 çay bardağı isot
  • 3 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay bardağı yağ
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 adet limon
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Yarım demet maydanoz

Çiğköfte Tarifi Yapılışı

  1. Köfteliği derin bir kaba alın.
  2. Üzerine salçayı ,robottan geçirdiğiniz soğan ve sarımsağı ekleyin.
  3. Elinizi ıslatarak yoğurmaya başlayın.
  4. Yumuşak bir kıvam aldığı zaman sosu ilave ederek yoğurma başlayın.
  5. Son olarak maydanozları ekleyip tekrar yoğurduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun şimdiden 😊.

Elmalı Kereviz Salatası Tarifi

 

Elmalı Kereviz Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 orta boy kereviz
  • 1 orta boy havuç
  • 1 orta boy yeşil elma
  • 5-6 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Dereotu
  • Tuz
  • Zeytinyağı
  • Ceviz

Elmalı Kereviz Salatası  Tarifi Yapılışı

  1. Kereviz, havuç ve elmayı rendeliyoruz.
  2. Yoğurt ilave edip karıştırıyoruz.
  3. 1 çay kaşığı tuz, dereotu ve ceviz ilave ediyoruz.
  4. İsteğe göre 1 diş sarımsak rendeleyip servis tabağına alıyoruz.
  5. Üzerine zeytinyağı gezdirip servis yapabilirsiniz.

Herkese afiyet olsun 😊.

Beşamel Soslu Fırın Makarna Tarifi

 

Beşamel Soslu Fırın Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 500g Piyale İnce Uzun Makarna
  • Tuz

Beşamel sos için;

  • 500 ml Süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı Tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber

İçi için;

  • 2 su bardağı kaşar peyniri rendesi

Üzeri için;

1 su bardağı Kaşar Peyniri rendesi

Beşamel Soslu Fırın Makarna Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak makarnamızı tuz eklediğimiz bol su ile haşlayalım.
  2. Makarnalar haşlanırken beşamel sos için uygun bir tencerede tereyağını eritelim.
  3. Daha sonra unu ilave ederek kokusu çıkıncaya kadar kavuralım.
  4. Kavrulan una yavaş yavaş süt ilave edelim, hiç topak kalmayana kadar çırpıcı ile çırpalım.
  5. Beşamel sos koyulaşıp kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.
  6. Ocaktan almadan önce tuz ve karabiber ilave edelim.
  7. Haşlanan makarnaları süzdükten sonra derince bir kaba alalım.
  8. Üzerine beşamel sos ve kaşar peyniri rendesini dökerek güzelce karıştıralım.
  9. Son olarak fırın kabımıza makarnaları dökerek üzerini düzeltelim ve kaşar peyniri rendesi serpelim.
  10. 200 ͒C’ye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  11. Pişen makarnamızın ilk sıcağı çıktıktan sonra servis edebiliriz. Afiyet olsun.