Elmalı Turta (Ağızda Dağılan Tam Ölçülü Tarif) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yumurta
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1,5 su bardağı pudra şekeri
- 6-7 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı limon suyu
Elmalı harç:
- 6 adet orta elma ( tatlı elma)
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 3 yemek kaşığı toz şeker
Elmalı Turta (Ağızda Dağılan Tam Ölçülü Tarif) Tarifi Yapılışı
- Elmaları soyup rendelikten sonra tarçını ve şekeri ekleyip suyunu çekene kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır.
- Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını, yoğurdu, sıvı yağı, şekeri ve yumurtayı çırpıyoruz.
- Yavaş yavaş unu ilave ederken kabartma tozunu ve vanilyayı ekliyoruz.
- Bir çay kaşığı karbonat ve limonu da ekleyip yoğurtmaya devam ediyoruz.
- Un miktarını ele yapışmayan yumuşak hamuru elde edecek şekilde daha az ya da çok koyabilirsiniz hamurun kıvamına bağlı.
- Hamurun yarısından fazlasını merdane ile açıyoruz ve dibini yağladığımız borcama koyuyoruz.
- Üzerine elmalı harcı yayıyoruz ve ayırdığımız hamuru şerit şerit kesip koyuyoruz.
- 180 derece fırında 30 dakika pişiriyoruz.
- İsteğe göre soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpiyoruz, deneyeceklere şimdiden afiyet olsun:).