3 Aralık 2020 Perşembe

Elmalı Turta (Ağızda Dağılan Tam Ölçülü Tarif) Tarifi

 

Elmalı Turta (Ağızda Dağılan Tam Ölçülü Tarif) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri
  • 6-7 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı limon suyu

Elmalı harç:

  • 6 adet orta elma ( tatlı elma)
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 3 yemek kaşığı toz şeker

Elmalı Turta (Ağızda Dağılan Tam Ölçülü Tarif) Tarifi Yapılışı

  1. Elmaları soyup rendelikten sonra tarçını ve şekeri ekleyip suyunu çekene kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır.
  2. Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını, yoğurdu, sıvı yağı, şekeri ve yumurtayı çırpıyoruz.
  3. Yavaş yavaş unu ilave ederken kabartma tozunu ve vanilyayı ekliyoruz.
  4. Bir çay kaşığı karbonat ve limonu da ekleyip yoğurtmaya devam ediyoruz.
  5. Un miktarını ele yapışmayan yumuşak hamuru elde edecek şekilde daha az ya da çok koyabilirsiniz hamurun kıvamına bağlı.
  6. Hamurun yarısından fazlasını merdane ile açıyoruz ve dibini yağladığımız borcama koyuyoruz.
  7. Üzerine elmalı harcı yayıyoruz ve ayırdığımız hamuru şerit şerit kesip koyuyoruz.
  8. 180 derece fırında 30 dakika pişiriyoruz.
  9. İsteğe göre soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpiyoruz, deneyeceklere şimdiden afiyet olsun:).

Az Malzeme İle Şipşak Yoğurt Çorbası Tarifi

 

Az Malzeme İle Şipşak Yoğurt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 çorba kaşığı un yarım limon
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 3 su bardağı yoğurt
  • 6 su bardağı su
  • 1 yumurta tuz

Sosu için;

  • Yarım çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı kuru nane

Az Malzeme İle Şipşak Yoğurt Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle bir tencereye iki kaşık yağ koydum unu ekleyip azıcık kavurdum.
  2. Yoğurt ,su ve yumurtayı karıştırıp çırptım ,bu karışımı unun üzerine ekledim.
  3. Kaynayana kadar karıştırdım.
  4. Kaynar olunca başka bir tavada sosun yağını iyice kızdırıp nane eklenir.
  5. Kaynamış olan çorbanın üzerine eklenir ,birkaç kaynar geldikten sonra ateşten alınır servise hazır.

Bal Kabaklı Trabzon Hurmalı Kup Tarifi

 

Bal Kabaklı Trabzon Hurmalı Kup Tarifi İçin Malzemeler

  • 6-7 dilim bal kabağı
  • 2 adet olgun trabzon hurması
  • 1 çay bardağı tatlı lor
  • 1 çay bardağı badem
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • 1 çay bardağı öğütülmüş dut kurusu

Bal Kabaklı Trabzon Hurmalı Kup Tarifi Yapılışı

  1. Bal kabağı çok az suyla pişirilip soğuyunca hurma ve lor ile blenderle iyice karıştırılır.
  2. Öğütülmüş dut kurusu eklenir.
  3. Tadına bakılıp az miktar bal eklenebilir.
  4. Bu arada badem öğütülüp ceviz elle parçalanır.
  5. Ceviz ve badem kupların dibine konup karışım üstüne konulur.
  6. Üstüne arzuya göre hindistan cevizi ve tarçın dökülebilir.

Elma Ve Ayvalı Cezerye Tarifi

 

Elma Ve Ayvalı Cezerye Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet ayva 4 adet elma
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı ceviz
  • Yarım paket bisküvi
  • 1 paket hindistan cevizi

Elma Ve Ayvalı Cezerye Tarifi Yapılışı

  1. Elma ve ayvalar rendelenir bir tavada konur.
  2. Üzerine şeker ilave edilir pişirilir soğumaya bırakılır .
  3. Soğuduktan sonra ceviz ve bisküvi ilave edilir yoğrulur.
  4. Streç filmle düzleştirilir sarılır.
  5. Buzdolabına konur.
  6. İki saat sonra kare kare kesilir ,hindistan cevizine bulanır afiyet olsun.

Ağızda Dağılan Nefis Kandil Simidi Tarifi

 

Ağızda Dağılan Nefis Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 büyük boy çay bardağı sıvı yağ
  • 100 gram paket tereyağı (margarin de olur )
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 2 tane yumurta ( akları üzeri için kullanılacak )
  • 2 çorba kaşığı sirke
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 3, 5- 4 su bardağı un

Üzeri için:

  • Yumurta akı
  • Bolca susam ( kavrulmuş kullandım )

Ağızda Dağılan Nefis Kandil Simidi Tarifi Yapılışı

  1. Kabın içine yumurtaların sarılarını ( beyazlarını üzeri için ayırıyoruz ) tereyağ (veya margarin) sıvı yağ, yoğurt, tuz ve şeker alıp üzerine azar azar un ekliyoruz 😊.
  2. Kabartma tozunu da ilave edip ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar un eklemeye devam ediyoruz 😊.
  3. Hamur hazır olduğunda 30 dk dinlendirelim. Daha sonra minik ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elimizle uzun şeritler yapıyoruz.
  4. Daha sonra iki ucunu birleştirip halka şekli veriyoruz 😊.
  5. İlk önce yumurta akına daha sonrada bolca susama bulayıp yağlanmış yada yağlı kağıt serilmiş fırın kabına diziyoruz 😊.
  6. Tüm malzeme bittiğinde önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz 😊.
  7. Pişen simitlerimizi soğumaya bırakıyoruz ve soğuduğunda servis ediyoruz😊.

Mutlaka denemenizi tavsiye ederim hazırlarıyla aynı tat da diyebilirim 😊 herkese hayırlı huzurlu akşamlar 😊 deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 😊.

Nefis Cookie (Starbucks Kurabiyesi) Tarifi

 

Nefis Cookie (Starbucks Kurabiyesi) Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı (yaklaşık 8 buçuk yemek kaşığı)
  • 1 buçuk çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3-4 çay bardağı un( kesinlikle yavaş yoğurarak koyun, una göre değişiyor ben efsane marka kullandım)
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 1 dolu çay bardağı damla çikolata
  • 1 dolu tatlı kaşığı kakao( hamurun yarısı için)

Nefis Cookie (Starbucks Kurabiyesi) Tarifi Yapılışı

  1. Un ve kakao hariç tüm malzemeleri bir kaba alıp iyice karıştırıp sonra unu kontrollü ilave ederek yoğuralım.
  2. Hamur kıvamını alınca ceviz ve çikolataları ilave edip tekrar yoğurup hamuru 2 eşit parçaya bölelim.
  3. Diğer parçasına 1 tatlı kaşığı kakao koyup yoğuralım.
  4. Yağlı kâğıt serili tepsiye ceviz büyüklüğünde yuvarlak şekil verip dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırında tam 15 dk pişirip fırından alalım.
  5. Pişen kurabiyelerin üzerini bardak tabanı yardımı ile düzleştirelim.

Afiyet olsun.

Karışık Salata Turşusu Tarifi

 

Karışık Salata Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet orta boy salatalık
  • 10 adet büyük boy kornişon
  • 6 adet acur
  • 5 adet orta boy havuç
  • 250 gram sivri biber
  • 250 gram kıl biber
  • 10-12 diş sarımsak
  • 2 kilo domates
  • Yarım çay bardağı beyaz sirke
  • Yarım çay bardağı üzüm sirkesi
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 5-6 adet limon tuzu
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • Tuz

Karışık Salata Turşusu Tarifi Yapılışı

  1. Salatalık, kornişon, acur, havuç, domates, sivri biber, kıl biber ve sarımsakları küp küp minik boyutlarda doğrayalım.
  2. Domatesleri bir tencereye alıp üzerine bir çay kaşığı tuz ilave edip 1-2 dakika kaynatalım.
  3. Doğranmış tüm malzemeleri geniş bir kaba alıp üzerine domates, sıvı yağ, zeytinyağı, beyaz sirke, üzüm sirkesi, kuru nane, limon tuzu ve tuzu ekleyip iyice karıştıralım.
  4. Daha sonra dilediğiniz boyutta kavanozlara dolduralım. Ben 500 gramlık kavanozlara doldurdum.
  5. Kavanozlara doldurduğumuz turşuların kapaklarını iyice kapatalım.
  6. 3 gün kavanozları temiz bir örtü üzerine ters çevirip serin bir yerde bekletelim.
  7. Kavanozların altındaki bezi her gün kontrol edelim, suyu dökülen kavanoz olursa onu işaretleyip ilk tüketelim çünkü fazla dayanmaz.
  8. 4. Gün düz çevirip ister buzdolabında ister serin bir yerde muhafaza edebilirsiniz.
  9. 15-20 gün dolduktan sonra turşunuzu tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun 😋 😋.

Kolay Güveç Köfte Tarifi

 

Kolay Güveç Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köfte için;

  • 250 gram kıyma (2 kişilik için)
  • 1 yeşil biber
  • 1 soğan
  • 1 kırmızı kapya biber
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yumurta
  • Çok az ekmek kırıntısı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Sosu için;

  • 1 tatlı kaşığı domates şalca
  • 1 tatlı kaşığı biber salça
  • Kekik nane
  • 1 fincan zeytinyağ
  • 1 fincan su

Üzeri için;

  • Kaşar rendesi

Kolay Güveç Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle sosumuzu yapıp soğumaya bırakalım.
  2. Güveçlerimizi sosumuzla yağlayalım.
  3. Kıyma harcımızı hazırlayalım.
  4. Tüm malzemeleri ufak doğrayalım. Kıyma ile birleştirelim yumurta ve ekmek kırıntısını da ekleyelim.
  5. Kıymayı eşit şekilde güveçlere koyup yayalım.
  6. Üzerine ince patates dilimlerini yerleştirelim.
  7. Daha sonra kalan sosu döküp fırına verelim.
  8. Fırından çıkmasına 5 dakika kala kasar rendesini üzerine serpiştirelim.
  9. 45 -50 dakika 250 veya maksimum derecede pişirelim.

Afiyet olsun.

Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi

 

Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 buçuk su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
  • 2 adet havuç
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 2 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 çimdik tuz

Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak yumurta ve şekeri beyaz rengi alıncaya kadar çırpıyoruz.
  2. Süt, yağ ve vanilyayı ekliyoruz.
  3. Daha sonra ün, karbonat ve tuzu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
  4. Kek hamurumuzu dinlenmeye bırakırken havuzları rendeleyip cevizleri iri şekilde kıyıyoruz.
  5. Son olarak hamura rendelenmiş havuçları, cevizleri ve tarçını ilave edip kaşık yardımıyla karıştıyoruz.
  6. 180° fırında pişiriyoruz.

Yeşil Mercimek Köftesi Tarifi

 

Yeşil Mercimek Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 tane orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tane yumurta
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • 6 dal ince doğranmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber

Yeşil Mercimek Köftesi Tarifi Yapılışı

  1. Yeşil mercimekleri güzelce yıkayalım ve süzelim.
  2. Ardından bir tencereye dökelim ve mercimeklerin boyunu geçecek şekilde su dolduralım ve güzelce haşlamaya bırakalım.
  3. Haşlanmış mercimeklere bir kaba alalım .
  4. Üzerine doğranmış soğan ,sarımsak ,yumurta, tuz ,karabiber, pulbiber ,maydanoz ve galeta onunla ilave edelim ve güzelce harmanlayalım karıştıralım.
  5. Daha sonra köfte şekli vererek tavada kızartalım şimdiden afiyet olsun☺️.

Saray Helvası Tarifi

 

Saray Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ+2 kaşık eritilmiş tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya

Saray Helvası Tarifi Yapılışı

  1. Unu çok kısık ateşte 20-25 dk kavrulalım.
  2. Yağı ilave ederek biraz daha kavuralım.
  3. Pudra şekeri ve vanilya ile 3 dk kadar kavurup bekletmeden yağlı kağıt serili borcam yada tepsiye bastıralım.
  4. Öncesinde kaşıkla daha sonra bir bardak yardımıyla.
  5. 3-4 saat dinlendikten sonra afiyetle servis edilebilir.

Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi

 

Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 buçuk su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
  • 2 adet havuç
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 2 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 çimdik tuz

Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak yumurta ve şekeri beyaz rengi alıncaya kadar çırpıyoruz.
  2. Süt, yağ ve vanilyayı ekliyoruz.
  3. Daha sonra ün, karbonat ve tuzu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
  4. Kek hamurumuzu dinlenmeye bırakırken havuzları rendeleyip cevizleri iri şekilde kıyıyoruz.
  5. Son olarak hamura rendelenmiş havuçları, cevizleri ve tarçını ilave edip kaşık yardımıyla karıştıyoruz.
  6. 180° fırında pişiriyoruz.

Mozaik Pasta Tarifi

 

Mozaik Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket petibör bisküvi
  • 1 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 3 yemek kaşığı margarin (eritilmiş)
  • 1 su bardağı ceviz

Mozaik Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Önce bisküvileri gelişi güzel çok fazla ufalamadan kırıyoruz.
  2. Margarini bir tavada eritiyoruz.
  3. Eriyen yağı, şekeri, kakaoyu ve sütü karıştırıp cevizle birlikte ufaladığımız bisküvilerin üzerine döküyoruz.
  4. Spatula yardımıyla karıştırıyoruz.
  5. Uzun ince bir kek kalıbına streç film koyup karışımı üzerine döküyoruz ve elimizle düzeltiyoruz.
  6. 2 saat buzlukta bekletiyoruz.

Buzluktan çıkardıktan sonra servisini hazırlayabilirsiniz.

Afiyet olsun :))).